FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

Την ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να μην πέσουν στο κενό οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα τουριστικά γραφεία να τονώσουν την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από χώρες με σημαντικούς αριθμούς ταξιδιωτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, αλλά διάφορα προσκόμματα -κυρίως γραφειοκρατικά- τους εμποδίζουν να το κάνουν, επισήμανε η Ομοσπονδία FedHATTA με επιστολή της προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Η ενίσχυση της στελέχωσης των ελληνικών Προξενείων και η λειτουργία visa center είναι το κλειδί που θα «ανοίξει» τη στρόφιγγα για περισσότερες τουριστικές ροές από μη παραδοσιακές αγορές, έτσι ώστε να αντισταθμιστούν τόσο οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας όσο και η απώλεια μεγάλου μεριδίου ταξιδιωτών από χώρες που επηρεάζονται από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας,  παράγοντες που ένας οργανωμένος τουριστικός προορισμός όπως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει λάβει σοβαρά υπόψη στην πορεία της προς την τουριστική ανάκαμψη.

Η Ομοσπονδία κατέγραψε αναλυτικά τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες αντιμετωπίζονται οι περισσότερες δυσκολίες, στις οποίες θα πρέπει να εστιασθούν οι ενέργειες για τη διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.

Ινδία – Οι Ινδοί πολίτες που αιτούνται έκδοσης visa δεν εξυπηρετούνται ακόμα και σε περιπτώσεις που ζητούν ραντεβού ένα μήνα πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Μετά από επαναλαμβανόμενες αποτυχίες, τα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία στην Ινδία είναι πλέον πολύ επιφυλακτικά να προτείνουν την Ελλάδα ως προορισμό στους πελάτες τους, καθώς οι πιθανότητες απόρριψης της visa είναι πολύ μεγάλες και - δεδομένου ότι η απόρριψη γίνεται την τελευταία στιγμή - τα ακυρωτικά του κάθε οργανωμένου ταξιδιού (πακέτου) είναι συνήθως 100%, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να χάνουν όλα τα χρήματα που έχουν καταβάλει. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, προκειμένου τα τουριστικά γραφεία να μπορούν να κλείσουν αεροπορικά και άλλα εισιτήρια και ξενοδοχεία, για να οργανώσουν τα ταξίδια τους, τα αντίστοιχα ποσά προπληρώνονται από τους καταναλωτές και προκαταβάλλονται από τα τουριστικά γραφεία στους προμηθευτές τους. Ανάλογα δε με την ημερομηνία ακύρωσης και την πολιτική ακύρωσης των προμηθευτών, προβλέπεται στους γενικούς όρους των συμβάσεων των διοργανωτών η επιστροφή όλου του ποσού, ενός μέρους του ή η παρακράτηση του συνόλου για τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. 

Καζακστάν - Η Air Astana, αυτή τη χρονιά, έχει δρομολογήσει έξι (6) πτήσεις την εβδομάδα για Κρήτη, με όλο το επιχειρηματικό ρίσκο που αυτό συνεπάγεται. Το ελληνικό Προξενείο στη χώρα αυτή στελεχώνεται από δύο διπλωματικούς υπαλλήλους, κάτι που συνεπάγεται σίγουρες καθυστερήσεις στις θεωρήσεις visa. Η αναμονή άνω των τριών (3) ημερών για τις θεωρήσεις είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακύρωση κάθε κράτησης, αφού οι ταξιδιώτες μπορούν να πετάξουν στην Τουρκία (που είναι και ο βασικός προορισμός τους) χωρίς visa.

Ουζμπεκιστάν - Χώρα με πληθυσμό 36 εκατ. κατοίκων και με τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.  Δεν υπάρχει Προξενείο της Χώρας μας, αλλά λειτουργεί μόνο visa center το οποίο προωθεί τις visa προς θεώρηση στο Προξενείο της Μόσχας, με συνέπεια η ελάχιστη αναμονή να είναι δύο εβδομάδες.

Αρμενία - Τα πράγματα εκεί είναι καλύτερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το visa center δεν δίνει ραντεβού για θεωρήσεις.  Χρειάζονται πολύ περισσότερα ραντεβού, με όλες τις καθυστερήσεις που αυτό προκαλεί.

Τουριστικές αγορές Νοτιάς και Ανατολικής Ασίας (Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Μαλαισία, Ινδονησία, Νότια Κορέα) - Η ζήτηση για ραντεβού στις προξενικές αρχές και αυτών των χωρών για την έκδοση visa είναι μεγάλη, με συνέπεια να δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα.

Ιράν - Παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα από την αγορά του Ιράν.  Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη αγορά για την Ελλάδα, για την οποία είχαν γίνει κάποια βήματα προ πανδημίας, όπου και πάλι είχαν αντιμετωπιστεί σοβαρότατα προβλήματα με τις διαδικασίες έκδοσης visa.  Η άμβλυνση των εμποδίων που προκάλεσε η πανδημία, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επανεξεταστεί και για αυτή τη χώρα το θέμα των θεωρήσεων εισόδου έτσι ώστε να μπορούμε με βεβαιότητα να αναφερθούμε σε μια νέα αγορά που, λειτουργώντας ομαλά, θα συμβάλλει και αυτή στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Βραζιλία - Το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Βραζιλία είναι διαφορετικής υφής.  Η σχετική νομοθεσία της χώρας αυτής προβλέπει την καταβολή φόρου από τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να στείλουν έμβασμα σε χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Η νομοθεσία έχει γενική εφαρμογή, εκτός από την περίπτωση χωρών που έχουν υπογράψει ειδική διακρατική συμφωνία με τη Βραζιλία, στις οποίες περιλαμβάνονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά όχι η Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τουριστικών γραφείων της Βραζιλίας και της Ελλάδας καθιστώντας τη χώρα μας λιγότερο ανταγωνιστική έναντι των χωρών που έχουν εξασφαλίσει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Η υπογραφή αντίστοιχης διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας, θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι τουριστικές αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και οι τουρίστες που προέρχονται από αυτές είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.
Όταν οι διαδικασίες, ειδικά όταν πρόκειται για πολίτες που ταξιδεύουν για τουρισμό, ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρόνο:
α) γίνεται έγκαιρα ο έλεγχος για τη δυνατότητα χορήγησης visa σε κάποιο πολίτη
β) μπορούν να γίνουν με ασφάλεια οι κρατήσεις των εισιτηρίων και της διαμονής τους
γ) αποφεύγεται σημαντική απώλεια εσόδων
δ) δεν χάνονται εξαιρετικά σημαντικές για τη χωρά μας αγορές

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας είναι σημαντικές και οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών. Για να επιτευχθεί ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη εξυπηρέτηση των υποψήφιων ταξιδιωτών, ειδικά για τις χώρες στις οποίες διαπιστώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον, είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της στελέχωσης των ελληνικών προξενείων και η συνεργασία με visa center.

Είναι καιρός να δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες λύσεις, ώστε η χώρα μας να μη χάσει για λόγους πρακτικά ασήμαντους το μερίδιο εισερχόμενου τουρισμού που μπορεί να διεκδικήσει αυτή τη χρονιά, αλλά και στο μέλλον.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  2. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  3. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  4. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  5. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  6. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  7. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  8. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  9. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  10. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  11. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  12. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  13. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  14. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  15. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  16. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  17. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  18. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  19. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  20. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  21. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  22. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  23. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  24. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  25. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  26. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  27. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  28. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  29. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  30. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  31. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  32. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  33. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  34. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  35. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  36. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  37. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  38. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  39. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  40. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  41. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  42. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  43. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  44. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  45. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  46. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  47. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  48. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  49. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  50. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  51. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  52. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  53. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  54. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  55. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  56. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  57. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  58. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  59. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  60. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  61. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  62. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  63. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  64. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  65. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  66. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  67. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  68. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  69. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  70. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  71. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  72. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  73. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  74. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  75. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  76. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  77. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  78. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  79. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  80. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  81. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  82. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  83. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  84. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  85. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  86. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  87. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  88. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  89. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  90. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  91. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  92. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  93. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  94. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  95. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

  96. 12/03 07:12

    Συνέδριο | Στρατηγικές μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Πάρο και στις Κυκλάδες

  97. 12/03 07:10

    Στην Αίγινα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Χαρούλα Αλεξίου

  98. 12/03 07:07

    Προβολή της Ρόδου ως γαστρονομικού προορισμού στην ολλανδική αγορά

  99. 12/03 07:04

    Εθνική Λυρική Σκηνή: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μεταφοράς και φιλοξενίας

  100. 11/03 22:18

    Απεργίες στη Γερμανία μέχρι το Πάσχα;