FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

Την ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να μην πέσουν στο κενό οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα τουριστικά γραφεία να τονώσουν την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από χώρες με σημαντικούς αριθμούς ταξιδιωτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, αλλά διάφορα προσκόμματα -κυρίως γραφειοκρατικά- τους εμποδίζουν να το κάνουν, επισήμανε η Ομοσπονδία FedHATTA με επιστολή της προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Η ενίσχυση της στελέχωσης των ελληνικών Προξενείων και η λειτουργία visa center είναι το κλειδί που θα «ανοίξει» τη στρόφιγγα για περισσότερες τουριστικές ροές από μη παραδοσιακές αγορές, έτσι ώστε να αντισταθμιστούν τόσο οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας όσο και η απώλεια μεγάλου μεριδίου ταξιδιωτών από χώρες που επηρεάζονται από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας,  παράγοντες που ένας οργανωμένος τουριστικός προορισμός όπως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει λάβει σοβαρά υπόψη στην πορεία της προς την τουριστική ανάκαμψη.

Η Ομοσπονδία κατέγραψε αναλυτικά τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες αντιμετωπίζονται οι περισσότερες δυσκολίες, στις οποίες θα πρέπει να εστιασθούν οι ενέργειες για τη διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.

Ινδία – Οι Ινδοί πολίτες που αιτούνται έκδοσης visa δεν εξυπηρετούνται ακόμα και σε περιπτώσεις που ζητούν ραντεβού ένα μήνα πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Μετά από επαναλαμβανόμενες αποτυχίες, τα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία στην Ινδία είναι πλέον πολύ επιφυλακτικά να προτείνουν την Ελλάδα ως προορισμό στους πελάτες τους, καθώς οι πιθανότητες απόρριψης της visa είναι πολύ μεγάλες και - δεδομένου ότι η απόρριψη γίνεται την τελευταία στιγμή - τα ακυρωτικά του κάθε οργανωμένου ταξιδιού (πακέτου) είναι συνήθως 100%, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να χάνουν όλα τα χρήματα που έχουν καταβάλει. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, προκειμένου τα τουριστικά γραφεία να μπορούν να κλείσουν αεροπορικά και άλλα εισιτήρια και ξενοδοχεία, για να οργανώσουν τα ταξίδια τους, τα αντίστοιχα ποσά προπληρώνονται από τους καταναλωτές και προκαταβάλλονται από τα τουριστικά γραφεία στους προμηθευτές τους. Ανάλογα δε με την ημερομηνία ακύρωσης και την πολιτική ακύρωσης των προμηθευτών, προβλέπεται στους γενικούς όρους των συμβάσεων των διοργανωτών η επιστροφή όλου του ποσού, ενός μέρους του ή η παρακράτηση του συνόλου για τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. 

Καζακστάν - Η Air Astana, αυτή τη χρονιά, έχει δρομολογήσει έξι (6) πτήσεις την εβδομάδα για Κρήτη, με όλο το επιχειρηματικό ρίσκο που αυτό συνεπάγεται. Το ελληνικό Προξενείο στη χώρα αυτή στελεχώνεται από δύο διπλωματικούς υπαλλήλους, κάτι που συνεπάγεται σίγουρες καθυστερήσεις στις θεωρήσεις visa. Η αναμονή άνω των τριών (3) ημερών για τις θεωρήσεις είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακύρωση κάθε κράτησης, αφού οι ταξιδιώτες μπορούν να πετάξουν στην Τουρκία (που είναι και ο βασικός προορισμός τους) χωρίς visa.

Ουζμπεκιστάν - Χώρα με πληθυσμό 36 εκατ. κατοίκων και με τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.  Δεν υπάρχει Προξενείο της Χώρας μας, αλλά λειτουργεί μόνο visa center το οποίο προωθεί τις visa προς θεώρηση στο Προξενείο της Μόσχας, με συνέπεια η ελάχιστη αναμονή να είναι δύο εβδομάδες.

Αρμενία - Τα πράγματα εκεί είναι καλύτερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το visa center δεν δίνει ραντεβού για θεωρήσεις.  Χρειάζονται πολύ περισσότερα ραντεβού, με όλες τις καθυστερήσεις που αυτό προκαλεί.

Τουριστικές αγορές Νοτιάς και Ανατολικής Ασίας (Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Μαλαισία, Ινδονησία, Νότια Κορέα) - Η ζήτηση για ραντεβού στις προξενικές αρχές και αυτών των χωρών για την έκδοση visa είναι μεγάλη, με συνέπεια να δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα.

Ιράν - Παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα από την αγορά του Ιράν.  Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη αγορά για την Ελλάδα, για την οποία είχαν γίνει κάποια βήματα προ πανδημίας, όπου και πάλι είχαν αντιμετωπιστεί σοβαρότατα προβλήματα με τις διαδικασίες έκδοσης visa.  Η άμβλυνση των εμποδίων που προκάλεσε η πανδημία, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επανεξεταστεί και για αυτή τη χώρα το θέμα των θεωρήσεων εισόδου έτσι ώστε να μπορούμε με βεβαιότητα να αναφερθούμε σε μια νέα αγορά που, λειτουργώντας ομαλά, θα συμβάλλει και αυτή στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Βραζιλία - Το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Βραζιλία είναι διαφορετικής υφής.  Η σχετική νομοθεσία της χώρας αυτής προβλέπει την καταβολή φόρου από τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να στείλουν έμβασμα σε χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Η νομοθεσία έχει γενική εφαρμογή, εκτός από την περίπτωση χωρών που έχουν υπογράψει ειδική διακρατική συμφωνία με τη Βραζιλία, στις οποίες περιλαμβάνονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά όχι η Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τουριστικών γραφείων της Βραζιλίας και της Ελλάδας καθιστώντας τη χώρα μας λιγότερο ανταγωνιστική έναντι των χωρών που έχουν εξασφαλίσει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Η υπογραφή αντίστοιχης διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας, θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι τουριστικές αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και οι τουρίστες που προέρχονται από αυτές είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.
Όταν οι διαδικασίες, ειδικά όταν πρόκειται για πολίτες που ταξιδεύουν για τουρισμό, ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρόνο:
α) γίνεται έγκαιρα ο έλεγχος για τη δυνατότητα χορήγησης visa σε κάποιο πολίτη
β) μπορούν να γίνουν με ασφάλεια οι κρατήσεις των εισιτηρίων και της διαμονής τους
γ) αποφεύγεται σημαντική απώλεια εσόδων
δ) δεν χάνονται εξαιρετικά σημαντικές για τη χωρά μας αγορές

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας είναι σημαντικές και οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών. Για να επιτευχθεί ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη εξυπηρέτηση των υποψήφιων ταξιδιωτών, ειδικά για τις χώρες στις οποίες διαπιστώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον, είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της στελέχωσης των ελληνικών προξενείων και η συνεργασία με visa center.

Είναι καιρός να δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες λύσεις, ώστε η χώρα μας να μη χάσει για λόγους πρακτικά ασήμαντους το μερίδιο εισερχόμενου τουρισμού που μπορεί να διεκδικήσει αυτή τη χρονιά, αλλά και στο μέλλον.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 2. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 3. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 4. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 5. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 6. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 7. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 8. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 9. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 10. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019 - Σχεδόν ολική επαναφορά και στην Αθήνα

 11. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 12. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 13. 24/06 12:25

  Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 14. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel

 15. 24/06 11:46

  Βρετανοί τουρίστες μηνύουν την TUI για γαστρικές διαταραχές σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου

 16. 24/06 11:25

  Ακρόπολη, καύσωνας και ξαφνικό κλείσιμο: Απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση

 17. 24/06 11:21

  ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου

 18. 24/06 11:10

  Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

 19. 24/06 10:32

  British Airways | Καλοκαιρινή απεργία στο Χίθροου ψήφισαν οι εργαζόμενοι

 20. 24/06 09:39

  5ος κύκλος CapsuleT | Παράταση αιτήσεων μέχρι 26 Ιουνίου

 21. 24/06 09:21

  Η Lufthansa ακυρώνει άλλες 2.200 πτήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο- Εξυπηρετούνται οι κλασικοί προορισμοί διακοπών

 22. 24/06 08:22

  Επιχορηγήσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο και Σκιάθο

 23. 24/06 08:20

  Ενισχύονται τα εγχώρια ταξίδια στην Ισπανία με προτίμηση για διαμονή σε ξενοδοχεία

 24. 24/06 08:17

  Έρευνα Virtuoso: Οι ταξιδιώτες πολυτελείας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για βιώσιμες εμπειρίες

 25. 24/06 08:10

  Δέκατο Patras Motor Show στην Πάτρα

 26. 24/06 07:26

  EasyJet | Κίνδυνος για ακυρώσεις πτήσεων όλο το καλοκαίρι για Ελλάδα και άλλους προορισμούς

 27. 23/06 19:03

  Στ. Βλαστός | Η ΕΤΑΔ έχει καταφέρει να δώσει λύσεις σε θέματα ακινήτων που λίμναζαν επί δεκαετίες

 28. 23/06 16:35

  Air Albania | Αθήνα-Τίρανα 4 πτήσεις την εβδομάδα

 29. 23/06 16:28

  Β.Κικίλιας | Η Αίγινα εξελίσσεται σε δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό

 30. 23/06 15:29

  «Ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων» με μπάτλερ για... άυπνους – «Μην κοιμηθείτε, σκεφτείτε τις κρίσεις στον κόσμο»

 31. 23/06 14:11

  Γαλλικός τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται η επιτυχία του καλοκαιριού για τους t.o’s και τα τουριστικά γραφεία

 32. 23/06 13:32

  Εκμετάλλευση τουριστών στη Σαντορίνη | Αντιδήμαρχος Θήρας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού

 33. 23/06 12:55

  Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης visa των Ινδών για Ελλάδα – 4.000 visa μέχρι στιγμής

 34. 23/06 12:31

  Σύγχρονα μέσα ασφαλείας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

 35. 23/06 12:20

  Ν.Καπραβέλος | Η Όμικρον 5 είναι σχεδόν νέος ιός - μάσκα στους κλειστούς χώρους

 36. 23/06 12:19

  ΓΣΕΕ: Σε επαγρύπνηση για καταγγελίες εργαζομένων για θερμική καταπόνηση

 37. 23/06 11:48

  «Explore Your Happy Place» | Η νέα κοινή διαφημιστική καμπάνια από τον ΕΟΤ και την AEGEAN

 38. 23/06 11:30

  Τουρνουά Τένις «ΦΗΜΗ – ΖΑΡΟΣ» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 39. 23/06 11:26

  Hard Rock/ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ | Το 2026 θα ανοίξει τις πόρτες του το Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό

 40. 23/06 11:11

  Μεγάλη τουριστική επένδυση 840 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα

 41. 23/06 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Βόλο και Σκιάθο

 42. 23/06 09:08

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 43. 23/06 09:03

  "Ανοιχτοί 'Ανθρωποι" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

 44. 23/06 09:00

  Ολλανδία: Αυξήσεις μισθών και ελλείψεις προσωπικού

 45. 23/06 08:59

  Σημάδια επιβράδυνσης της ισπανικής οικονομίας

 46. 22/06 18:19

  Γενική συνέλευση ΣΕΤΕ | Καθοριστική η τεχνολογία στην ενίσχυση του τουριστικού brand name της χώρας

 47. 22/06 18:08

  Επιβεβλημένη πλέον η επιμήκυνση της σεζόν

 48. 22/06 16:38

  Πόσο ακριβαίνουν τα ταξί

 49. 22/06 16:17

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στη Γερμανία με ταξίδι εξοικείωσης πρακτόρων του RTK Group

 50. 22/06 15:42

  Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο metaverse, και ανήκει στην TUI!

 51. 22/06 14:26

  Προς νέο ρεκόρ οι παγκόσμιες ξενοδοχειακές κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022

 52. 22/06 13:56

  Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους εργαζομένους του

 53. 22/06 13:11

  Αποδόθηκε στο κοινό το αποκατεστημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

 54. 22/06 13:11

  Συνέλευση ΣΕΤΕ | Ανοιχτός διάλογος για μια νέα στρατηγική για την εργασία στον τουρισμό

 55. 22/06 13:02

  Τραγικές εικόνες με θάλασσα από βαλίτσες στο αεροδρόμιο του Χίθροου το Σαββατοκύριακο

 56. 22/06 12:48

  Αλ. Τσίπρας | Συνέλευση ΣΕΤΕ: Τα καθαρά έσοδα θα κρίνουν τη χρονιά - ο τουρισμός χρειάζεται εργαζόμενους με χαμόγελο

 57. 22/06 12:33

  Eurowings | Νέες last minute ακυρώσεις πτήσεων «για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» - Μεγάλο τεστ το επόμενο Σ/Κ

 58. 22/06 11:20

  Μετατροπή των μικρών νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακής καινοτομίας

 59. 22/06 10:55

  Μήλο επιλέγουν για τις διακοπές τους οι συντάκτες του Conde Nast Traveller

 60. 22/06 10:39

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών| Ένσημα 3 χρόνων ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί!

 61. 22/06 10:21

  CEO της Ryannair | Πολύμηνη αναταραχή στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τις απεργίες των πληρωμάτων καμπίνας

 62. 22/06 09:56

  Κύπρος: Πρόγραμμα για την αναβίωση περιοχών της υπαίθρου

 63. 22/06 09:44

  Η Ryanair προσθέτει πτήσεις προς Ισπανία για επιβάτες, που πλήττονται από τις ακυρώσεις

 64. 22/06 08:05

  Γερμανία: Aύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 12 ευρώ την ώρα

 65. 22/06 07:13

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Βόλο και Λάρισα

 66. 22/06 07:10

  Η Ισπανία επιβάλει πρόστιμο 740 ευρώ στους τουρίστες που ουρούν στη θάλασσα

 67. 21/06 20:09

  Ανοίγει νέο Nobu Hotel στην Punta Cana

 68. 21/06 16:35

  ΚΕΠΕ: Στο 4,3% ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2022 με ισχυρό μοχλό τον τουρισμό

 69. 21/06 15:40

  Γιατί ακριβαίνουν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων αυτό το καλοκαίρι - "Τσουχτερές" τιμές στην Ελλάδα με άλμα 92% έναντι του 2019

 70. 21/06 14:29

  Συνέργειες υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διεθνείς εκδηλώσεις

 71. 21/06 13:56

  Σε διαβούλευση η ΜΠΕ της επένδυσης Λεπτού στα Χανιά, ύψους 300 εκατ. ευρώ

 72. 21/06 13:48

  ΠΟΕΕ: Γενικώς υποχρεωτική η ΣΣΕ σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες

 73. 21/06 13:24

  Ελληνικός τουρισμός: + 19% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο, έναντι του 2019 | -13,4% στο α' 4μηνο

 74. 21/06 12:59

  Βρετανικός τουρισμός | Ορατές οι πρώτες συνέπειες της ακρίβειας: Το 44% περιορίζει τις διακοπές

 75. 21/06 12:49

  Συνεργασία ΕΛΙΤΟΥΡ και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας

 76. 21/06 12:43

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης –περιοχή Λιοντάρια

 77. 21/06 12:24

  Jet2.com/ Jet2CityBreaks: Περισσότερα city break στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 78. 21/06 11:54

  Lufthansa: 700 ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούλιο – "Αβέβαιος ο Αύγουστος"

 79. 21/06 11:31

  H Περιφέρεια Αττικής σε δράση της ΕΕ για ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας με την Κίνα

 80. 21/06 11:20

  Ευρωπαϊκός τουρισμός | Κάτω από το 2019 ο προϋπολογισμός διακοπών φέτος - 1 στους 2 βλέπει κανονικότητα το 2024

 81. 21/06 11:08

  "Αρχιπέλαγος": Μέδουσες, χταπόδια, καρχαρίες και η άγνοια που εκπέμπει η θαλασσινή μας χώρα...

 82. 21/06 10:45

  Το νέο αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών «Cube-2» στον Άλιμο σχεδίασε η Potiropoulos+Partners

 83. 21/06 10:42

  Καινοτόμα δράση αγροτουρισμού στον Έβρο εγκαινίασε η Άντζελα Γκερέκου

 84. 21/06 10:13

  E.Ξ. Θεσσαλονίκης | Το νέο Δ.Σ.- επανεξελέγη πρόεδρος ο Ανδρέας Μανδρίνος

 85. 21/06 09:26

  Αμερικανικός τουρισμός | Ανοίγει ο εμβολιασμός στα παιδιά, που θα αυξήσει τα οικογενειακά ταξίδια

 86. 21/06 08:56

  O ΣΙΤΕΣΑΠ τακτικό μέλος της European Boating Industry - EBI

 87. 21/06 08:51

  Eπιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σκιάθο και Πήλιο

 88. 21/06 08:49

  Σχέδια για μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

 89. 21/06 08:48

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Λαιμό Βουλιαγμένης και Λευκάδα

 90. 21/06 08:46

  Ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ στην Ισπανία απέχει 50 ευρώ από το 60% του μέσου μισθού

 91. 21/06 08:41

  Αγώνες ποδηλάτου, τρεξίματος και βουνού στην Ξάνθη

 92. 21/06 08:20

  Στερεότυπα τουριστών: Ποια είναι τα δημοφιλέστερα κλισέ και πόσο αληθεύουν;

 93. 20/06 18:17

  Κραυγή αγωνίας από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης: Ακινητοποιούμε τα οχήματα!

 94. 20/06 17:33

  Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Νέα μέλη τα Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας, Τήνου-Άνδρου και Ίου

 95. 20/06 17:22

  Handelsblatt: 79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια | Η Ελλάδα η πιο ακριβή χώρα στη Μεσόγειο

 96. 20/06 17:12

  Ιταλίδα δημοσιογράφος ανακαλύπτει την ρομαντική και … άγνωστη Ρόδο!

 97. 20/06 15:45

  FedHATTA: Νέο Μέλος της FedHATTA ο δυναμικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

 98. 20/06 15:32

  SUPMed: Συστάσεις για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης σε δείγμα καταλυμάτων σε Κύπρο, Μάλτα και Ελλάδα

 99. 20/06 15:23

  Τουρισμός 2022: Το καλοκαίρι που θα έφερνε την κανονικότητα, γκρεμίζει το μοντέλο των low cost πτήσεων

 100. 20/06 15:16

  Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού | Το 88% των προϊόντων στα ξενοδοχεία είναι ελληνικά