Ο ΗΑΤΤΑ ανοίγει τον ευρωπαϊκό διάλογο για πιο αξιόπιστα και αειφόρα ταξιδιωτικά πακέτα - Πρόταση δημιουργίας compensation fund

Ο ΗΑΤΤΑ ανοίγει τον ευρωπαϊκό διάλογο για πιο αξιόπιστα και αειφόρα ταξιδιωτικά πακέτα - Πρόταση δημιουργίας compensation fund

Τη δημιουργία Ταμείου Αποζημίωσης (compensation fund) στον κλάδο των τουριστικών γραφείων της Ελλάδας, στα πρότυπα Ευρωπαϊκών χωρών που ήδη διαθέτουν αντίστοιχους μηχανισμούς στα οργανωμένα ταξίδια και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, προωθεί ο ΗΑΤΤΑ.

Αυτό επισήμαναν εκπρόσωποι του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Re-Ally Tourism. The Hellenic and European Travel Agents Initiative» που διοργάνωσε ο ΗΑΤΤΑ την Τετάρτη, 11 Μαϊου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Μάριος Καμμένος σε πάνελ στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι φορέων οργανωμένου τουρισμού της Ευρώπης (ECTAA), της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Δανίας, επιδίωξη του Συνδέσμου είναι να θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα compensation fund για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Το compensation fund έχει θεσπιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, σε  ρόλο εγγυητή, και στόχος του είναι να διασφαλίζει τα χρήματα σε περιπτώσεις αδυναμίας του οργανωτή να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του ταξιδιού. 

Σύμφωνα με την πρόταση του ΗΑΤΤΑ, ένα τέτοιο fund, εξειδικευμένο στα ελληνικά δεδομένα, επηρεασμένο από την τεχνογνωσία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και διαχειριζόμενο από τον Σύνδεσμο, θα μπορέσει να δώσει βιώσιμες λύσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Το fund θα προσφέρει αξιοπιστία στα ελληνικά ταξιδιωτικά πακέτα, εξήγησε ο κ. Καμμένος, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα προς τα εμπρός».
Άλλωστε, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, στα οποία δόθηκε η δυνατότητα των voucher, θα συναντούσαν πολύ λιγότερα προβλήματα εάν είχαν το «μαξιλάρι» του fund. «Έχουμε δει τα οφέλη των fund σε άλλες χώρες, και η θεσμοθέτησή του είναι αναγκαιότητα εάν θέλουμε να γίνουν βήματα στον κλάδο τουριστικών γραφείων. Επιπλέον, σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε την τεχνογνωσία των ευρωπαίων συνεργατών μας».

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ συμφώνησαν ότι η δημιουργία compensation fund στα οργανωμένα ταξίδια είναι αναγκαία συνθήκη για τον τουρισμό κάθε χώρας.

Τα μοντέλα Δανίας και Ολλανδίας

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ενώσεων Ταξιδιωτικών Γραφείων, WTAAA, κ. Lars Thykier, παρουσίασε το Travel Guarantee Fund που είναι σε ισχύ στη Δανία και το οποίο χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες.

Ειδικότερα, το πρώτο fund αφορά τα ταξιδιωτικά πακέτα, ιδρύθηκε το 1979 και καλύπτει τις ανάγκες του οργανωμένου ταξιδίου, το δεύτερο fund αφορά αποκλειστικά τις πτήσεις, ιδρύθηκε το 2015 και καλύπτει αντίστοιχα τις ανάγκες που προκύπτουν για τις αερομεταφορές, και το τρίτο fund αφορά τις έκτακτες περιστάσεις, ιδρήθηκε το 2020 και καλύπτει το δανεισμό των τουριστικών γραφείων/τουρ οπερέιτορ. Το Fund προσφέρει εγγυήσεις για περισσότερους από 600 Δανούς τουρ οπερέιτορ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολλανδικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τουριστικών Πρακτόρων, ANVR, κ. Frank Oostdam, αναφερόμενος στο παράδειγμα της χώρας του, δήλωσε ότι το σύστημα compensation fund της Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια δεν επιβάρυνε τους οργανωτές ταξιδίων αλλά ούτε και τους ταξιδιώτες καθώς βασιζόταν σε επενδύσεις. Ωστόσο, μετά τις συνέπειες της πανδημίας, υπήρξε επιβάρυνση των ταξιδιωτών με μια μικρή επιπλέον χρέωση στα ταξιδιωτικά πακέτα.

Η αειφορία στα ταξίδια δεν είναι πια μια μεταφυσική συζήτηση

Μιλώντας σε επόμενο πάνελ για τον αειφόρο τουρισμό και τα υπεύθυνα ταξίδια, ο γ.γ. της ECTAA, κ. Eric Dresin, επισήμανε ότι η αειφορία αποτελεί μονόδρομο για τον τουρισμό του μέλλοντος, και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία «sustour» (πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης για μικρομεσαία τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, για βελτίωση των επιδόσεών τους στη βιωσιμότητα) της ECTAA που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, η οποία έχει πολλές δεκάδες συμμετοχές από Ευρωπαίους τουρ οπερέιτορ.

Στο άμεσο μέλλον, όπως είπε, η αειφορία και οι βιώσιμες πρακτικές θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μάρκετινγκ των προορισμών, οι οποίοι με την προβολή των σχετκών πρακτικών τους θα μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους προσελκύοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους ήδη ευαισθητοποιημένους σε ζητήματα αειφορίας ταξιδιώτες. Άλλωστε, η αειφορία στον τουρισμό, εκτός από τους προορισμούς και τις επιχειρήσεις, προέρχεται ως ζητούμενο των διακοπών και από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Παρότι είμαστε ακόμη σε προνηπιακό στάδιο όσον αφορά τις πρακτικές αειφορίας, θα πρέπει να αντιληφθούμε τον αντίκτυπο που έχει η τουριστική δραστηριότητα στους προορισμούς, να υιοθετήσουμε αειφόρες πρακτικές και να το κάνουμε με όρους διαφάνειας, πρόσθεσε ο κ. Oostdam. Στην Ολλανδία, παρότι έχουν ξεκινήσει κάποια πρότζεκτ σε αυτή την κατεύθυνση, «είμαστε ακόμη μακριά», είπε.

Ο γ.γ. του Συνδικάτου Εταιριών Tour Operating, SETO, κ. Jurgen Bachmann, υπογράμμισε ότι «η αειφορία στα ταξίδια δεν είναι πια μια μεταφυσική συζήτηση» και εστίασε τη συζήτηση στη διαφάνεια των οργανωτών ταξιδιών στους ταξιδιώτες όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα. Στην περίπτωση της Γαλλίας, έπειτα από επαφές με ομολόγους από την Ολλανδία όπου εφαρμόζεται σύστημα υπολογισμού των εκπομπών CO2, ξεκίνησε σε συνεργασία με την κυβέρνηση προσπάθεια για αντίστοιχο εγχείρημα.

Αναφέρθηκε στα κίνητρα που προσφέρονται στη Γαλλία για αποφυγή πτήσεων κοντινών αποστάσεων και προτίμηση του τρένου, ενώ, όπως είπε, υπάρχει πρωτοβουλία για τη δημιουργία fund «απορρόφησης» των εκπομπών CO2 με αντισταθμιστικές ενέργειες, όπως τη φύτευση δέντρων κλπ.

Σε επίπεδο αντικινήτρων για πτήσεις, ο κ. Oostdam συμπλήρωσε την ανάγκη για true pricing (πραγματική τιμολόγηση) των πτήσεων, καθώς στην τιμή του εισιτηρίου θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ο αντίκτυπός τους στο περιβάλλον. Όπως είπε, για κάθε χιλιόμετρο πτήσης, θα πρέπει να προστίθενται ένα αντίτιμο «περιβαλλοντικής ηθικής» της τάξης των 3-4 σεντ. Είμαστε ο μεγαλύτερος κλάδος στον κόσμο και ως εκ τούτου έχουμε την υποχρέωση να προσφέρουμε λύσεις, τόνισε και κατέληξε: «βρισκόμαστε σε ένα κατώφλι αλλαγής στον τουρισμό, τόσο για τις εταιρίες όσο και για τους προορισμούς και αυτός ο νέος τουρισμός, στον οποίο πιστεύω, θα είναι βιώσιμος για το μέλλον».

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Nικόλας Κελαϊδίτης, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στην ερχόμενη πενταετία, θα υπάρξει ανάγκη προβληματισμού για τις αειφόρες πρακτικές στα ταξίδια καθώς η ενεργειακή κρίση θα αυξήσει περαιτέρω τις τιμές και θα πιέζει προς εξεύρεση λύσεων. Η ίδια η κρίση, όπως είπε, θα θέσει την πρόκληση να γίνει και να παραμείνει ο κλάδος αειφόρος.

Η Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2022 είναι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής, η επιστροφή των ταξιδιωτών στα τουριστικά γραφεία για λόγους ασφάλειας και η μεγάλη άνοδος του τουρισμού στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα.

Ο κ. Thykier, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφετινή χρονιά και δήλωσε ότι το 2022 ο τουρισμός θα προσεγγίσει το 70% των επιπέδων 2019.  Όσον αφορά την αγορά της Δανίας, αναφέρθηκε στην τάση για κρατήσεις last minute, μέχρι και μια εβδομάδα πριν το ταξίδι, και ανέδειξε ως δημοφιλείς προορισμούς της χρονιάς την Ευρώπη, ιδιαίτερα τη Μεσόγειο και τη δυτική Ευρώπη και στη συνέχεια την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Ελλάδα έχει πέσει στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών για φέτος, με πρώτο την Τουρκία, όπως αποκάλυψε ο κ. Niewiadomski, καθώς ο ανταγωνισμός φέτος εντείνεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί διστακτικότητα στις κρατήσεις.

Ο κ. Bachmann προέβλεψε επίπεδα αφίξεων από τη Γαλλία σχεδόν σε επίπεδα 2019 (1,5 εκατ.) όσον αφορά την αγορά των τουρ οπερέιτορ. Οι Γάλλοι φέτος προτιμούν προορισμούς της δυτικής Ευρώπης και επέστησε την προσοχή στις τιμές, καθώς οι αυξήσεις των πακέτων που υπερβαίνουν το 8% δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν και να επιλέξουν άλλον προορισμό στη συνέχεια.

Η διοργάνωση της Ημερίδας έγινε  με την υποστήριξη των χορηγών του Συνδέσμου ΗΑΤΤΑ: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Aegean Airlines, Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 27/05 17:15

  Την Κυριακή η Σαντορίνη θα κατακλυστεί από Σαουδάραβες

 2. 27/05 14:55

  Πάνω από τα επίπεδα 2019 η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 3. 27/05 14:01

  Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη και Ο. Αναστασοπούλου με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Νοτίου Κορέας

 4. 27/05 13:35

  ForwardKeys | Ανεβαίνει ο Ισπανικός τουρισμός για την Ελλάδα – Στο +23% των επιπέδων 2019 αυτό το καλοκαίρι

 5. 27/05 13:11

  Το οικολογικό παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη συμπυκνώνει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 6. 27/05 12:55

  Γ. Αμυράς: Το σύνθημα του νέου κλιματικού νόμου είναι ‘’Ηλεκτροκίνηση παντού»

 7. 27/05 12:00

  Βενετία: Αναβάλλεται για το 2023 η επιβολή χρέωσης εισόδου για τους τουρίστες χωρίς διανυκτέρευση

 8. 27/05 11:44

  Αμερικανικός τουρισμός | Το δολάριο επιστρέφει δυναμικά - Ξεπερνά το 2019 η ζήτηση για Ελλάδα

 9. 27/05 11:44

  Τουρισμός | O ποιοτικός χρόνος με τους δικούς τους και όχι ο προορισμός το ζητούμενο φέτος στις διακοπές των Αμερικανών

 10. 27/05 11:15

  Jet2: Νέες συνδέσεις από το Εδιμβούργο με Σαντορίνη, Σκιάθο, Πρέβεζα - «Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα»

 11. 27/05 10:56

  Lufthansa: Νέα θυγατρική για να μειωθεί το κόστος προσωπικού

 12. 27/05 10:31

  Δήμος Πάρου: 3 νέα video παρουσιάζoυν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό

 13. 27/05 10:01

  Μπαμπινιώτης: Μείγμα παραφροσύνης και επαίσχυντης προπαγάνδας το τουριστικό video της Τουρκίας «Turkaegean»

 14. 27/05 10:00

  Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο ΚOSTA PALACE 820 κλινών στην Κω

 15. 27/05 09:42

  To νέο video τουριστικής προβολής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

 16. 27/05 09:35

  Οι Moderat στη σκιά της Ακρόπολης! | ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

 17. 27/05 09:23

  Reactivate Music στην Πειραιώς 260 (Η) | 6 & 7 Ιουνίου, 20:00

 18. 27/05 09:14

  Μέτρα προστασίας των ακτών από πιθανή διάβρωση λόγω κατασκευής νέων υποδομών

 19. 27/05 09:05

  Φεστιβάλ Κερασιού στον ‘Ιασμο Ροδόπης

 20. 27/05 09:03

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 21. 27/05 09:02

  40.000 οι αφίξεις στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021

 22. 26/05 18:09

  Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας | Η Κίνα παραμένει ένας ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα

 23. 26/05 17:40

  EasyJet: Πάνω από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω βλάβης ΙΤ - Επηρεάστηκαν δρομολόγια προς Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο

 24. 26/05 17:25

  Εγκαίνια για το Porto Myrina Palace στη Λήμνο | Δεύτερο ξενοδοχείο του Apollo στην Ελλάδα για αθλητικό τουρισμό

 25. 26/05 15:30

  ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου στο κοινό της Ρουμανίας

 26. 26/05 14:43

  Θαλάσσιος τουρισμός/ ΣΙΤΕΣΑΠ: Ανάγκη για επενδύσεις σε πλωτούς τουριστικούς λιμένες - Στο 90% των επιπέδων 2019 η ζήτηση το 2022

 27. 26/05 14:14

  FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

 28. 26/05 13:27

  Μπορεί ακόμη να σωθεί η παγκοσμιοποίηση;

 29. 26/05 12:37

  Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

 30. 26/05 12:31

  Aπόφαση | Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα, πλην κάμπινγκ

 31. 26/05 12:09

  Tαξίδια με το τρένο | Σύντομα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 32. 26/05 11:42

  Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

 33. 26/05 11:27

  Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»

 34. 26/05 11:26

  Κικίλιας | «342% αυξημένα τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι»

 35. 26/05 11:02

  ΕΞΑ-ΑΑ | Μακριά από τις επιδόσεις του 2019 η απόδοση των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' 4μηνο

 36. 26/05 10:40

  DW | Να γιατί η Ελλάδα είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες

 37. 26/05 10:00

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Eπιχορηγήσεις για ξενοδοχείο και οινοποιείο σε Ναύπλιο και Ζευγολατιό

 38. 26/05 09:39

  Οι Οινοποιοί της Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού - με την στήριξη της Περιφέρειας

 39. 26/05 09:30

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Πρώτο Φόρουμ βιώσιμης φιλοξενίας

 40. 26/05 09:21

  Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

 41. 26/05 09:19

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για επανεκμίσθωση 5 μπάνγκαλόους στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 42. 26/05 09:17

  Φυλάκιο στην ελληνοβουλγαρική Μεθόριο μετατρέπεται σε χώρος φιλοξενίας

 43. 26/05 09:15

  Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία

 44. 25/05 17:58

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για την μίσθωση του εμβληματικού τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

 45. 25/05 17:31

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας | 1 - 7 Ιουνίου 2022

 46. 25/05 16:55

  Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

 47. 25/05 15:58

  Fam trip ΕΟΤ | Απευθείας πτήσεις charter Σεούλ-Αθήνα το φθινόπωρο

 48. 25/05 15:35

  Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Βαρβακείου - Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδίδονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές 

 49. 25/05 15:32

  Η Uber επεκτείνεται στη Σαντορίνη - Προοπτικές και για άλλα ελληνικά νησιά

 50. 25/05 15:20

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου "έπνιξε" στον καπνό την Πάλμα – Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

 51. 25/05 14:10

  TUI: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κέρκυρα από το Linz

 52. 25/05 13:42

  Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

 53. 25/05 13:23

  Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

 54. 25/05 13:16

  Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2023 εφαρμογή και στον Τουρισμό

 55. 25/05 13:14

  Το Hyatt Regency Thessaloniki βραβεύεται με το Travelers’ Choice Award για το 2022 από το Tripadvisor

 56. 25/05 13:09

  ΤUI: Διευρύνεται το τμήμα tour και δραστηριοτήτων – «Είναι για εμάς βασικός πυλώνας ανάπτυξης»

 57. 25/05 13:04

  Ναύπλιο | Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η μεγάλη γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

 58. 25/05 12:52

  Sabre: Οι 5 τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία

 59. 25/05 12:50

  Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης | Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί (28 & 29 Μαΐου 2022)

 60. 25/05 12:35

  Επίσημη πρώτη από ΕΡΤ και ERTFLIX για το τουριστικό video της Σαντορίνης

 61. 25/05 12:21

  ETC/ Τουρισμός: Πώς σκοράρει η Eυρώπη και η Ελλάδα στις μακρινές αγορές το καλοκαίρι του 2022

 62. 25/05 11:35

  Jet2 | Αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2023 | Πτήσεις για Αθήνα από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

 63. 25/05 11:21

  H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

 64. 25/05 10:52

  Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη

 65. 25/05 10:49

  Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

 66. 25/05 10:28

  Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

 67. 25/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για νέο ξενοδοχείο στην Κορώνη και επέκταση οινοποιείου στη Νεμέα

 68. 25/05 08:13

  Nobu Hospitality: Συνέχεια στη στρατηγική ευρωπαϊκή επέκταση με το Nobu Hotel Madrid

 69. 25/05 08:11

  20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

 70. 25/05 08:05

  Ξενοδοχεία | Συνεργασία του EverΕden Βeach Resort με την ισπανική αλυσίδα Vincci Hotels

 71. 25/05 08:00

  To 25o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

 72. 24/05 20:33

  Διαφορετικές ταχύτητες μέχρι τώρα στις αφίξεις σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα

 73. 24/05 19:53

  Β.Κικίλιας | Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”

 74. 24/05 17:16

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

 75. 24/05 16:37

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο διάσημο γυναικείο περιοδικό Vrouw

 76. 24/05 16:26

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | «Έξω από το κάδρο»

 77. 24/05 15:52

  TUI fly: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023 – Πάνω από 1,5 εκατ. θέσεις στα ελληνικά νησιά

 78. 24/05 15:11

  Βαλεαρίδες | Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

 79. 24/05 14:50

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

 80. 24/05 13:45

  Fedhatta: Ώθηση στην εξοικείωση των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

 81. 24/05 13:37

  Πόλεμος ταλέντων: Το 1/3 των νέων αναζητά την επόμενη επαγγελματική «στέγη»

 82. 24/05 13:09

  Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

 83. 24/05 12:34

  ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022

 84. 24/05 12:08

  Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

 85. 24/05 11:35

  Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο α' τριμήνου | Θεαματική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα

 86. 24/05 11:26

  ΕΤΑΔ | Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 87. 24/05 10:42

  Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ.ευρώ ετησίως

 88. 24/05 09:59

  Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

 89. 24/05 09:34

  Κομισιόν| Συμφωνία για την αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας

 90. 24/05 09:22

  Τουρισμός | Γερμανία: Εξαιρετικό καλοκαίρι, αλλά χωρίς προσφορές

 91. 24/05 09:12

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νεμέα και Πολύγυρο

 92. 24/05 09:09

  Εγκρίσεις για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και νέο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

 93. 24/05 09:06

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Τρίπολη και Γύθειο

 94. 24/05 09:00

  Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

 95. 24/05 08:57

  Γιατί τα άτομα άνω των 50 ετών δεν προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία

 96. 24/05 08:53

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 97. 23/05 16:56

  5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 98. 23/05 16:24

  Συνάντηση Κικίλια - Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

 99. 23/05 15:56

  Aυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian που θα προσεγγίσει Ελλάδα αυτή τη σεζόν (video)

 100. 23/05 14:48

  Η δέσμευση του κλάδου του travel retail στη βιωσιμότητα | workshop στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών