Παρέμβαση FedHATTA στα υπουργεία Μεταφορών & Τουρισμού για χρονίζοντα προβλήματα των τουριστικών γραφείων

Α Decrease font Enlarge font
Παρέμβαση FedHATTA στα υπουργεία Μεταφορών & Τουρισμού για χρονίζοντα προβλήματα των τουριστικών γραφείων

Με νέα επιστολή της προς τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού, η FedHATTA επανέρχεται, για πολλοστή φορά, σε σοβαρά ζητήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων που χρονίζουν ζητώντας την άμεση επιλυσή τους.

Πρόκειται για προβλήματα τα οποία επηρεάζουν προς το χειρότερο την καθημερινότητα και το έργο ενός ολόκληρου κλάδου, του οργανωμένου τουρισμού στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, το αδικαιολόγητο καθεστώς δυσμενούς διάκρισης που παρατηρείται από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έναντι των τουριστικών γραφείων δεν έχει επιτρέψει την εξάλειψή τους, ενώ δεν βοηθά ούτε στην εκτέλεση του έργου των τελευταίων με ηρεμία, αλλά ούτε και στην ίδια την επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε παγίως, εδώ και χρόνια:
 
1. Πλήρη διαχωρισμό, με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, του έργου των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων

Η νομοθεσία διαχωρίζει ήδη γενικά το έργο των δύο αυτών κατηγοριών οδικών μεταφορέων, όμως η πραγματικότητα, με τα αμφισβητούμενα σημεία και τις δυνατότητες που παρέχει για καταστρατήγηση, στην οποία προβαίνουν τα ΚΤΕΛ συστηματικά σε κάθε ευκαιρία που μπορούν να εντοπίσουν, είναι πολύ διαφορετική και άδικα εξουθενωτική για τον κλάδο μας.

Τα ΚΤΕΛ δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να εκτελούν κατ’ εξαίρεση εκδρομές μαθητών «όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων και με αφετηρία το νομό της έδρας τους». Από τη στιγμή που χορηγήθηκε στις ΚΤΕΛ ΑΕ το δικαίωμα να ιδρύουν τουριστικά γραφεία, με τα οποία μπορούν να εκτελούν και αυτές και οποιεσδήποτε άλλες εκδρομές, , η -ίσως κάποτε αιτιολογημένη- ανάγκη για την ύπαρξη της συγκεκριμένης εξαίρεσης έχει πλέον εκλείψει.

Τα τουριστικά γραφεία των ΚΤΕΛ ΑΕ δεν θα πρέπει να μπορούν να εκτελούν οποιοδήποτε έργο τους με μισθωμένα υπεραστικά («πράσινα») λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ απαγορεύεται, και τα ΚΤΕΛ δεν θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρουν προσωπικό κάθε είδους, μαθητές και άλλα πρόσωπα βάσει συμφωνίας, ενώ δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, επιβιβάζοντας μάλιστα και επιβάτες στη διαδρομή, κάτι που επίσης απαγορεύεται.

Ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν επιτέλους με πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο τα τουριστικά γραφεία ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, και ιδιαίτερα εκείνα της περιφέρειας, που δεν έχουν την ευχέρεια να επεκτείνουν το έργο τους πέρα από τους έξι μήνες στην καλύτερη περίπτωση, είναι η αυστηρή νομοθέτηση, σε συνδυασμό με τους αυστηρούς ελέγχους και την αυστηρή καταστολή, που μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μόνο αν τα όρια είναι πραγματικά αεροστεγώς καθορισμένα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη ισόνομη λύση είναι η πλήρης πραγματική απελευθέρωση του μεταφορικού έργου για όλους τους εμπλεκόμενους.

2. Κατάργηση του ηλικιακού κριτηρίου για την υποχρεωτική απόσυρση των τουριστικών λεωφορείων

Είναι απαράδεκτο και πέρα από κάθε λογική και σύγχρονη πρακτική να είναι η χώρα μας η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιμένει να διατηρεί την υποχρέωση απόσυρσης των τουριστικών λεωφορείων με βάση την ηλικία τους. Μόνο το πόρισμα των απαιτούμενων θεσμοθετημένων ελέγχων από τα ΚΤΕΟ πρέπει να καθορίζει αν τα λεωφορεία είναι ή όχι κατάλληλα να συνεχίζουν να κυκλοφορούν.

Άλλωστε το γεγονός ότι, μετά τα 27 έτη, τα  ίδια τουριστικά λεωφορεία ταξινομούνται ως ΙΧ σε ξενοδοχεία, σε εργοστάσια, γενικά σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό και μεταφέρουν το προσωπικό τους, συνηγορεί υπέρ της πραγματικότητας ότι αυτά μπορούν να είναι απόλυτα κατάλληλα για χρήση από τα τουριστικά γραφεία, είτε για αμιγώς τουριστικό είτε και για άλλο έργο.

3. Αφαίρεση των τουριστικών γραφείων από την περίπτωση 1 της υποπαραγράφου Η.2 του Ν. 4093/2012

Πρόκειται για το πιο λογικό αίτημα, βασισμένο στην ίδια τη νομοθεσία για την ίδρυση και τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων (Ν. 393/1976), η οποία δεν προβλέπει τη δυνατότητα αυτά να εκμισθώνουν οχήματα. Γι’ αυτό ζητάμε την αφαίρεση των τουριστικών γραφείων από την συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη και μόνο αυτήν.

Τα ΕΙΧ αυτοκίνητα με οδηγό των τουριστικών γραφείων είναι εκείνα της περίπτωσης 5Α της ίδιας υποπαραγράφου Η.2 του Ν. 4093/2012, τα οποία λειτουργούν με τη λογική των ΕΙΧ των καταλυμάτων (περίπτωση 5 της ίδιας διάταξης). Έργο τους είναι η μεταφορά των πελατών του τουριστικού γραφείου στο πλαίσιο των οργανωμένων ταξιδιών (πακέτων) του, με voucher, δηλαδή με εντολή, όχι με εκμίσθωση και την αντίστοιχη σύμβαση.

Τα τουριστικά γραφεία είχαν ανέκαθεν τη δυνατότητα να μισθώνουν οχήματα για λογαριασμό των πελατών τους και να παραχωρούν τη χρήση τους σε αυτούς, και αυτό είναι αρκετό. Η δυνατότητα να εκμισθώνουν οχήματα με οδηγό, από την στιγμή που δόθηκε -άγνωστο γιατί- μόνο προβλήματα έχει επιφέρει στον κλάδο.

Εννοείται δε ότι, όπως ακριβώς και τα αντίστοιχα οχήματα των τουριστικών καταλυμάτων, τα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό των τουριστικών γραφείων δεν νοείται να έχουν ηλικιακό κριτήριο για πιθανή υποχρεωτική απόσυρσή τους από την κυκλοφορία. Πρόκειται για ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, με τα οποία συμβαίνει να γίνονται μεταφορές πελατών, και ο μόνος που μπορεί να αποφανθεί αν είναι ή όχι κατάλληλα για να κυκλοφορούν είναι το ΚΤΕΟ.
 
Επιπλέον, επαναφέραμε την πρότασή μας να χρησιμοποιηθούν, έστω τώρα, και τα τουριστικά λεωφορεία για την αποσυμφόρηση των αστικών συγκοινωνιών, για όσο χρονικό διάστημα αυτό θα είναι απαραίτητο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19, σε μία συνεργασία που θα είναι επωφελής για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ζητήσαμε πλήρη απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για το 2021, καθώς οι επιχειρήσεις του τουρισμού δυσκολεύονται πολύ πλέον, λόγω των καταλυτικών επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19, με όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν. Ζητήσαμε, επίσης, την περικοπή κατά 50% του ποσού των τελών κυκλοφορίας στο εξής για τα τουριστικά λεωφορεία, έτσι ώστε να εξισωθεί αυτό με εκείνο των άλλων κατηγοριών λεωφορείων.
 
Τονίσαμε, τέλος, για μία ακόμη φορά το τεράστιο κακό που θεωρούμε ότι έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν κάποιες Υπηρεσίες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίες, χωρίς λογική και προφανέστατα χωρίς εξειδικευμένη γνώση, και για άγνωστους λόγους, μπλοκάρουν συστηματικά όλες τις λύσεις που ζητάμε στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, ακόμη και όταν η ηγεσία του Υπουργείου μπορεί να διάκειται θετικά ή να μην έχει αντίρρηση (ή σοβαρή αντίρρηση) γι’ αυτές.

Σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν επιτέλους οι λύσεις και να διευκολυνθεί η εφαρμογή τους, ζητήσαμε κοινή συνάντηση με τους αρμόδιους των δύο Υπουργείων και βρισκόμαστε εν αναμονή για την πραγματοποίησή της.

Ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων αυτών των εκκρεμοτήτων για τα τουριστικά γραφεία, καθώς οι λύσεις που ζητούνται είναι απλές και εύκολες. Αρνούμαστε να κατανοήσουμε ότι δεν γίνεται κατανοητή η ανάγκη ανταπόκρισης στα αιτήματα αυτά, που τεκμηριωμένα είναι δίκαια και θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του κλάδου σε μία περίοδο αυξημένων προκλήσεων για τον ελληνικό και διεθνή τουρισμό». 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 22/04 16:23

  Aegean: Πρόγραμμα για δωρεάν ταξίδια για τα παιδιά

 2. 22/04 14:09

  Οι 7 χώρες που θα είναι ανοικτές για Βρετανούς τουρίστες χωρίς εμβόλιο - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Τουρκία

 3. 22/04 14:00

  Μόλις 1 στις 5 πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου προέρχεται από την Ευρώπη

 4. 22/04 12:44

  Εμβολιασμοί και διακοπές

 5. 22/04 12:43

  Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων: Οι εμβολιασμένοι μπορούν να αποφύγουν τεστ και καραντίνα

 6. 22/04 12:29

  Ryanair: 3 νέες πτήσεις και αύξηση πτήσεων προς ελληνικά νησιά

 7. 22/04 12:20

  Τουρισμός: Δυναμική επιστροφή με το Vito Tourer Dark Edition

 8. 22/04 12:13

  Πού βρίσκεται το ελληνικό «Άγαλμα της Ελευθερίας»

 9. 22/04 12:09

  Η μικρή σπηλιά των Διδύμων και το εκκλησάκι που προκαλεί δέος

 10. 22/04 11:52

  Μειώσεις σε προκαταβολή φόρου, συντελεστές και εισφορές

 11. 22/04 11:23

  ΦΕΚ: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων το 2021

 12. 22/04 10:59

  ΕΟΤ: Αιγίδα σε διαδικτυακές εκδηλώσεις προβολής της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης

 13. 22/04 10:43

  ΗΠΑ: Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε αποφυγή ταξιδιών στην Ελλάδα

 14. 22/04 09:11

  Ανησυχητικά νέα από τη γερμανική αγορά - Από τον Μάρτιο οι ακυρώσεις υπερβαίνουν τις νέες κρατήσεις

 15. 22/04 09:08

  Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Ποιος εκδίδει άδειες δόμησης σε κτίρια στον χερσαίο χώρο λιμένων

 16. 22/04 09:06

  Η πορεία του τουρισμού καθοριστική για την εξέλιξη του ΑΕΠ και την απασχόληση

 17. 22/04 09:00

  Γαλλία: Δοκιμές του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού μέσω εφαρμογής για κινητά

 18. 22/04 08:41

  Η Expedia γίνεται ο απόλυτος ταξιδιωτικός σύντροφος στη νέα εποχή- δείτε ποιες αλλαγές έρχονται

 19. 21/04 19:17

  Αναφορά Γ. Φραγγίδη για την έκτακτη χρηματική αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία

 20. 21/04 18:24

  Ηράκλειο: Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

 21. 21/04 18:12

  Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση, στις 15 Μαΐου ο τουρισμός με προδιαγραφές για εμβολιασμένους και με τεστ

 22. 21/04 16:48

  Μείωση 68.6% του τζίρου των καταλυμάτων το Φεβρουάριο

 23. 21/04 16:38

  ΠΟΞ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του κ.Θεοχάρη

 24. 21/04 15:50

  Τουρισμός: -90,3% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο

 25. 21/04 15:04

  Τουρισμός | Handelsblatt: H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά, ενώ η ΕΕ συζητά ακόμη τη μορφή του πιστοποιητικού

 26. 21/04 14:20

  Η συγκινητική ανάρτηση του κ.Θεοχάρη για την απώλεια του πατέρα του

 27. 21/04 14:01

  Variety Cruises: Ξεκινούν το Μάιο κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά

 28. 21/04 13:51

  Γερμανία: Ένα ελληνικό νησί στις κορυφαίες επιλογές για διακοπές την Πεντηκοστή και το καλοκαίρι

 29. 21/04 13:35

  Aurinkomatka: Ακυρώνονται προγράμματα διακοπών Ιουνίου στην Ελλάδα

 30. 21/04 13:17

  Η πλατφόρμα Onefinestay της Accor πρόσθεσε πολυτελείς βίλες της Σαντορίνης

 31. 21/04 13:03

  Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Κρήτης (22-23/4)

 32. 21/04 12:58

  Η πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου

 33. 21/04 12:57

  Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες της Viator θα προσφέρονται μέσω της Booking.com

 34. 21/04 12:46

  Hospitality Returns | White paper της DHR Services για το μέλλον των επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό

 35. 21/04 12:44

  Στις 10-15 Μαΐου το 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 36. 21/04 12:41

  Βρετανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο για διεθνή ταξίδια με δωρεάν τεστ στο μέλλον

 37. 21/04 12:13

  Η γαστρονομία της Μήλου προβλήθηκε στην ιταλική αγορά

 38. 21/04 12:00

  «Πείραμα διακοπών» και στη Γερμανία

 39. 21/04 11:54

  Πώς είναι σήμερα η άγνωστη αρχαία ελληνική πόλη με τον βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος;

 40. 21/04 11:53

  Τα ορυχεία της Εύβοιας που έγιναν άγνωστες… αλπικές λίμνες

 41. 21/04 10:29

  United Airlines: Καθημερινές πτήσεις Ουάσιγκτον - Αθήνα από την 1η Ιουλίου

 42. 21/04 10:15

  Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον θαλάσσιο τουρισμό

 43. 21/04 09:17

  Βρέθηκαν αρχαία σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο εργασιών για μετατροπή του σε ξενοδοχείο

 44. 21/04 09:16

  Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση 2 ξενώνων στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

 45. 21/04 09:13

  ΑΑΔΕ: Ο κλάδος των καταλυμάτων είχε τη μεγαλύτερη μείωση το 2020 στις φορολογητέες εκροές μεταξύ 87 κλάδων

 46. 21/04 09:10

  Οδηγός διαμονής για τους Βρετανούς στην Ελλάδα μετά το Βrexit

 47. 21/04 08:08

  Στις 31 Μαΐου λήγει η μίσθωση του κτιρίου που στεγάζει τον ΕΟΤ

 48. 20/04 17:23

  ΕΤΑΔ: Εποικοδομητική συνάντηση Βλαστού - Αρναουτάκη για το ακίνητο στην π. αμερικανική βάση στις Γούρνες

 49. 20/04 16:49

  Περιφέρεια Κρήτης: Αναστολή της απόφασης της ΕΤΑΔ για τα 51 στρέμματα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών

 50. 20/04 16:31

  Ανοίγει τον Ιούνιο το Porto Carras Grand Resort - ποιες εγκαταστάσεις έχουν ανανεωθεί

 51. 20/04 15:42

  Η Μήλος και η Τήνος στα πιο όμορφα νησιά, σύμφωνα με το γερμανικό GEO

 52. 20/04 15:36

  Digital Mobilities Conference: Πώς ελληνικές περιοχές θα προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες

 53. 20/04 14:58

  ΗΠΑ: Απαγόρευση ταξιδιών σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο - "Αρνητική σύσταση" για τις υπόλοιπες

 54. 20/04 13:51

  Τέσσερις σούπερ προτάσεις για εκδρομή κοντά στην Αθήνα

 55. 20/04 13:49

  Το άγνωστο σπήλαιο των 150 εκατομμυρίων ετών που βρίσκεται στην Ελλάδα

 56. 20/04 13:38

  Το 1/3 των online προσφορών για δάνεια έχει ελλιπείς πληροφορίες

 57. 20/04 13:32

  Πλαστά αρνητικά τεστ Covid 19 έναντι 10 ευρώ στη Νίκαια - Συνελήφθησαν 3 αλλοδαπές

 58. 20/04 13:32

  7ο Travel Trade Athens | Πώς θα ανακάμψει ο τουρισμός της Αθήνας

 59. 20/04 13:24

  Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική κέρδισαν το ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και διαδικτυακά

 60. 20/04 13:03

  Ενθουσιασμένοι έφυγαν οι Ολλανδοί τουρίστες από το "πείραμα της Ρόδου"

 61. 20/04 12:53

  Ομοσπονδία Δωδεκανήσου: Εκτός του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ τα μικρά τουριστικά καταλύματα με τις… ευλογίες της ΠΝΑΙ

 62. 20/04 12:22

  7 νέα ξενοδοχεία ανοίγει άμεσα στην Ελλάδα η Brown Hotels Collection

 63. 20/04 11:57

  Δεκτή η πρόταση Κόνσολα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων

 64. 20/04 11:37

  Στο κόκκινο τα ξενοδοχεία μετά τον Οκτώβριο εάν δεν δουλέψουν έστω από τον Ιούλιο

 65. 20/04 11:26

  ΠΟΞ: Ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας η ομαλή προσέλευση των οδικών τουριστών

 66. 20/04 10:43

  Έρευνα easyJet: Διακοπές μόνο στις "πράσινες" χώρες θέλει η πλειονότητα των Βρετανών

 67. 20/04 09:05

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία στη Χερσόνησο Κρήτης

 68. 20/04 08:37

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Το νέο είδος τουρισμού που προωθούν οι Μαλδίβες

 69. 20/04 08:36

  Ποιες χώρες δέχονται εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 70. 20/04 08:31

  Σε διαδικασία επαναλειτουργίας το Πολεμικό Μουσείο Χανίων

 71. 20/04 08:26

  Accor: Το πρώτο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ευρώπη με 100% ψηφιακή εμπειρία

 72. 19/04 17:45

  Γ.Φραγγίδης | Τουρισμός 2021: Κατώτερη των περιστάσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση

 73. 19/04 17:14

  Τα πρωτόκολλα λειτουργίας υπάρχουν και ισχύουν, στη βάση όσων εφαρμόστηκαν πέρυσι

 74. 19/04 16:09

  Επιμορφωτικό πρόγραμμα στους εργαζομένους της Κρήτης για την προφύλαξη από τον COVID

 75. 19/04 16:08

  ΗΠΑ: Εμβολιασμένος με τουλάχιστον 1 δόση ο μισός πληθυσμός ενηλίκων

 76. 19/04 15:58

  Saga Holidays: Αύξηση 127% στις αναζητήσεις των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό

 77. 19/04 14:36

  Spiegel: 7 συμβουλές για διακοπές στην Ελλάδα- ποια 7 νησιά προτείνει

 78. 19/04 14:18

  Κ.Νοτοπούλου:«Καλά Χριστούγεννα» θα μας παρουσιάσετε το σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού;

 79. 19/04 14:09

  Μόνο 8 χώρες στην πράσινη λίστα της Βρετανίας;

 80. 19/04 13:50

  Telegraph: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους 20 καλύτερους της «μυστικής Μεσογείου» για διακοπές το 2021

 81. 19/04 13:43

  Αλέξης Πατέλης: Ενδεχόμενο για ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

 82. 19/04 13:08

  40 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου

 83. 19/04 13:04

  Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 84. 19/04 12:40

  Νέα Εταιρική ταυτότητα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

 85. 19/04 12:28

  Έρευνα PwC: Αναποφάσιστοι οι Γερμανοί για το εάν θα κάνουν διακοπές το 2021 

 86. 19/04 12:06

  Emirates: Πτήση- τεστ με εμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα πάνω από τα Εμιράτα

 87. 19/04 11:41

  Στ.Πολυκράτης: Να αρθεί η αδικία και να ενταχθούν τα τουριστικά καταλύματα στο πρόγραμμα ΝΗΣΙΔΑ

 88. 19/04 11:20

  ΥΠΑ: Χωρίς καραντίνα η είσοδος "τεσταρισμένων" για ιό Ευρωπαίων, Αμερικανών και κατοίκων από Εμιράτα και Ισραήλ

 89. 19/04 10:39

  Γερμανοί στη Μόσχα για ένα εμβόλιο- Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι εμβολιασμού

 90. 19/04 09:37

  Τα 3 σημαντικά σημεία της επικοινωνίας του ξενοδοχείου με τον εν δυνάμει επισκέπτη

 91. 19/04 09:34

  Σκιάθος: Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο 182 κλινών της εταιρείας ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ Α.Ε.

 92. 19/04 09:31

  Μετατρέπεται σε ξενοδοχείο 4 αστέρων η ιστορική έδρα της Ηπειρωτικής στον Πειραιά

 93. 19/04 09:29

  Στην Maritime Projects η μαρίνα στις Μπενίτσες Κέρκυρας με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ

 94. 19/04 09:14

  Kempinski Fit Room: Νέα κατηγορία δωματίου που συνδυάζει το ταξίδι με τη φυσική κατάσταση

 95. 18/04 03:14

  Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Τρικάλων

 96. 18/04 03:05

  Επιχορηγήσεις για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο

 97. 18/04 02:57

  Δήμος Κέας: Υπέρ της επιδότησης για μετατροπή σε καταλύματα παλαιών κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς

 98. 18/04 02:53

  Στα 290 δισ. δολ. έως το 2035 η παγκόσμια αγορά τροφίμων με εναλλακτικές, μη ζωικής προέλευσης, πηγές πρωτεΐνης

 99. 18/04 02:39

  «Πράσινο διαβατήριο» και για τις εσωτερικές μετακινήσεις των Ιταλών

 100. 18/04 02:33

  Η αυστριακή Der Standard για το "πείραμα της Ρόδου"