Η FedHATTA συνεχίζει να διεκδικεί για τα τουριστικά γραφεία - Τέσσερα αιτήματα

Α Decrease font Enlarge font
Η FedHATTA συνεχίζει να διεκδικεί για τα τουριστικά γραφεία - Τέσσερα αιτήματα

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, και μέχρι να υπάρξουν επιτέλους οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν ένα νέο πραγματικό ξεκίνημα για την οικονομία της χώρας μας συνολικά και θα σημάνουν την επιστροφή στην κανονικότητα για τις ζωές όλων μας, η FedHATTA συνεχίζει να διεκδικεί στήριξη και διευκολύνσεις αυτονόητες για τα τουριστικά γραφεία, τον πλέον πληγέντα και πληττόμενο κλάδο παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ο οποίος μπαίνει στον δωδέκατο μήνα χωρίς έργο, χωρίς εισπράξεις και, συνεπώς, χωρίς έσοδα.

Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του κλάδου των τουριστικών γραφείων είναι αυτονόητη, γι’ αυτό και ζητάμε για μία ακόμη φορά από την Πολιτεία τη συνέχιση και τη διεύρυνση της στήριξής τους με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, για να καταστεί δυνατό να επιβιώσουν και να δουν την επόμενη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, και να αγωνιστούν στη συνέχεια για να φέρουν και πάλι τον τουρισμό μας στο επίπεδο που μπορεί και του αξίζει να βρίσκεται.
 
Τα αιτήματά μας:

1. Παράταση επιδοτήσεων, ευνοϊκών ρυθμίσεων και αναστολών πληρωμών κάθε είδους
Είναι το βασικότερο αίτημα αυτή τη στιγμή, όταν οι επιχειρήσεις του κλάδου δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν σε καμία από τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Μέχρι το τέλος της συγκεκριμένης κρίσης στον τουρισμό, το οποίο ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν αναμένεται να αρχίσει να φαίνεται πριν από τον Μάιο του 2021, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τα παρακάτω:

-Παράταση επιδότησης των τόκων υφιστάμενων δανείων [έχει δοθεί μέχρι 31.08.2020] 
-Αναστολή πληρωμών τοκοχρεολυσίων για όλη τη διάρκεια της κρίσης. Αναδιάρθρωση δανείων (ενήμερων και μη), με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής ίση με το διάστημα της κρίσης.
-Παράταση μέχρι το τέλος της κρίσης της αναστολής των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων οφειλόμενων από επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, και ιδιαίτερα από τα τουριστικά γραφεία. Στα μέτρα στήριξης θα πρέπει να συμπεριληφθούν η αναστολή τοκοχρεολυσίων σε τράπεζες (όχι μόνο χρεολυσίων), η αναστολή δόσεων ρύθμισης κάθε μορφής leasing (π.χ. ακίνητα, τουριστικά λεωφορεία, rent-a-car) και η αναστολή γραμματίων σε εταιρείες πώλησης εξοπλισμού.
-Παράταση της ευνοϊκής ρύθμισης της μείωσης του μισθώματος των επαγγελματικών μισθώσεων κατά 80%, και για τα τουριστικά γραφεία, τουλάχιστον μέχρι τις 31.05.2021. Αναμένεται ακόμη η δημοσίευση της Κ.Υ.Α. με τους ΚΑΔ και τις σχετικές ρυθμίσεις όσον αφορά τα μισθώματα του Ιανουαρίου 2021.
-Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (μερικής και πλήρους απασχόλησης). Σε διαφορετική περίπτωση, παράταση καταβολής των τρεχουσών οφειλών ασφαλιστικών εισφορών από επιχειρήσεις για τους απασχολούμενους μισθωτούς τους, για την οποία δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά ως τώρα. Με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον τομέα του τουρισμού, η παράταση αυτή κρίνεται απαραίτητη, και μάλιστα για όσο χρόνο θα εξακολουθήσει να υφίσταται το πρόβλημα.
-Παράταση για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο, με βάση τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού, της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για τους απασχολούμενους μισθωτούς τους, αλλά και των αντίστοιχων δόσεων που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.
-Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολούμενων (εισφορές μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ) του κλάδου μας.
-Εξακολούθηση της παροχής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου των τουριστικών γραφείων, η οποία δόθηκε έως τον Μάιο 2020. Τα τουριστικά γραφεία, αν και δεν έκλεισαν με εντολή της Πολιτείας, δεν έχουν έργο όλο αυτό το διάστημα και δεν αναμένεται να έχουν για καιρό, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο. Τίθεται, επομένως, θέμα επιβίωσης όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και των ίδιων των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών τους.
-Επιδότηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων των τουριστικών γραφείων, διότι είναι αδύνατη με τις δεδομένες συνθήκες η ανταπόκρισή τους σε αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση, αναστολή των συγκεκριμένων υποχρεώσεων και μη σύνδεση της αναστολής με τη διατήρηση της απασχόλησης.
-Διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ της τρέχουσας τουριστικής περιόδου στις μεταφορές και άλλες τουριστικές υπηρεσίες -με ευκταία και τη μείωση του συντελεστή του τουριστικού πακέτου- για μία τριετία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.
-Αναδιάρθρωση, μέσω δόσεων, όλων των μη απολεσθεισών ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. Θα πρέπει να προβλεφθεί η αναστολή των δόσεων μέχρι το τέλος της κρίσης. Η νομοθετική πρόβλεψη που ισχύει αυτή τη στιγμή, για όσους έχουν απωλέσει δόσεις ρυθμίσεων από τον Φεβρουάριο του 2020 και μετά, είναι ότι εάν καταβάλουν την δόση του Δεκεμβρίου 2020 η ρύθμισή τους παραμένει ενεργή. Εκτός από το γεγονός ότι η υλοποίηση της πρόβλεψης αυτής δεν έχει γίνει ακόμη εμφανής στην πράξη για εκείνους που κατέβαλαν την δόση του Δεκεμβρίου, η πρόσφατη Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. οικ. 47/9/04.01.2021 (ΦΕΚ Β 4) παρατείνει κατά ένα (1) μήνα την προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαιτητές μέχρι τη δημοσίευσή της (04.01.2021), συνεπώς και εκείνων του Δεκεμβρίου. Υπάρχει μία σύγχυση εδώ, η οποία είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επειδή ακόμη και μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού τα τουριστικά γραφεία δεν θα είναι σε θέση, για αρκετό καιρό, να εξυπηρετήσουν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις τους, όπως και όλες τις άλλες, αλλά δεν θέλουν να απωλέσουν τις ρυθμίσεις τους, η πλέον εύλογη κίνηση θα ήταν να ανακοινωθεί επίσημα η επανέναρξη όλων των σχετικών καταβολών από τον Ιούνιο του 2021.
-Αναστολή όλων των δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Είναι απολύτως αδύνατο να πληρωθούν οποιεσδήποτε δόσεις από τα τουριστικά γραφεία μέσα στον χειμώνα και την επόμενη άνοιξη. Η δε επιβάρυνση των απλήρωτων δόσεων με τιμωρητικά επιτόκια της τάξεως του 15% ανά μήνα δεν είναι αποδεκτή, αφού οι επιχειρήσεις τιμωρούνται με αυτό τον τρόπο για κάτι που δεν συνιστά δική τους ευθύνη.
-Μετάπτωση όλων των ενεργών πάγιων ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε ευέλικτα προγράμματα δόσεων. Ύπαρξη δυνατότητας ένταξης νέων τρεχουσών υποχρεώσεων σε ξεχωριστές πάγιες ρυθμίσεις με διαφορετική ταυτότητα πληρωμής, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων. Σε περίπτωση απώλειάς τους, να υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστούν εκ νέου.
-Απαλλαγή των τουριστικών επιχειρήσεων από την προκαταβολή φόρου, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου καταγράφει ζημίες, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του επόμενου οικονομικού έτους να υπάρχει συμψηφισμός της καταβληθείσας προκαταβολής.
-Παροχή της έκπτωσης 2% για την εφάπαξ εξόφληση φόρου και στα νομικά πρόσωπα.

2. Στήριξη της απασχόλησης
-Παράταση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στα τουριστικά γραφεία τουλάχιστον μέχρι τις 31.05.2021, με έγκαιρη ανακοίνωση των ΚΑΔ των επιχειρήσεων τις οποίες αφορά το μέτρο κάθε φορά. Ήδη και τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ΚΑΔ για τις αναστολές του Ιανουαρίου 2021, με συνέπεια οι επιχειρήσεις να μη γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν σχετικά.
-Παράταση του Προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς και της κάλυψης του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Το εποχικό προσωπικό των τουριστικών γραφείων (υπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με εκείνο των εποχικών καταλυμάτων (π.χ. όσον αφορά το ταμείο ανεργίας και κάθε άλλη διευκόλυνση, μέχρι να μπορέσουν να προσληφθούν).

3. Παροχή ρευστότητας
-Εκ νέου χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στις τουριστικές επιχειρήσεις, για κεφάλαιο κίνησης, μέχρι το τέλος της κρίσης. Δεδομένων των ιδιαίτερα χαμηλών ποσών που δικαιούνται τα τουριστικά γραφεία στην τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή, και προφανώς και στις επόμενες, τα οποία δεν καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, είναι ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα και να βρεθεί τρόπος να χορηγηθούν τα ποσά που πραγματικά θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή συγκυρία. Δεδομένων δε των οικονομικών υποχρεώσεων που θα συσσωρευθούν μετά το τέλος της κρίσης για τα τουριστικά γραφεία, χωρίς αυτά να έχουν -άγνωστο για πόσον καιρό- την αντικειμενική δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτές, ίσως θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά το ενδεχόμενο αυτά τα ποσά, που αφορούν την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεων, να είναι μη επιστρεπτέα.
-Σημειώνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου μας αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από μικρές εταιρείες, με προσωπικό έως 20 άτομα. Για τον λόγο αυτόν, ζητάμε να τροποποιηθεί ο όρος για την επιστροφή του 60% της επιστρεπτέας προκαταβολής Ι ΙΙ και ΙΙΙ, ώστε να περιλάβει και τις επιχειρήσεις με κάτω από 20 άτομα προσωπικό.
-Παροχή ρευστότητας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις του κλάδου μας, οι οποίες δεν έχουν επωφεληθεί από κανένα εργαλείο χρηματοδότησης μέχρι σήμερα. Πρόκειται για επιχειρήσεις κατά βάση οικογενειακές, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, με αντικείμενο εργασίας αμιγώς τουριστικό. Το ποσό θα πρέπει να είναι ικανό να καλύψει τις πάγιες υποχρεώσεις μιας επιχείρησης τέτοιου μεγέθους, για παράδειγμα 18.000 € (μη επιστρεπτέο), ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν ενεργές μέχρι την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

4. Ασφαλιστική ενημερότητα
-ΕΦΚΑ – τ. ΤΑΝΤΠ ΟΑΕΕ: Είναι απόλυτη ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα το ασφαλιστικό ταμείο των τουριστικών πρακτόρων. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την υπερβολικά μακροχρόνια υπολειτουργία του είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έχει επηρεάσει πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών. Το ταμείο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον σε θέση να χορηγεί άμεσα ασφαλιστικές ενημερότητες για τους ασφαλισμένους που τις χρειάζονται για διάφορους λόγους και δεν μπορούν να τις λάβουν από κανέναν άλλο φορέα.
 
Όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η κατάσταση, θεωρούμε τις ως άνω παρεμβάσεις απολύτως απαραίτητες για την ίδια την επιβίωση του κλάδου των τουριστικών γραφείων, ο οποίος δεν έχει την δυνατότητα (και είναι άγνωστο για πόσο ακόμη δεν θα την έχει) να αντλήσει έσοδα από πουθενά και έχει πληγεί στον πυρήνα του από την πρωτοφανή κρίση της πανδημίας του Covid-19. Μόνο αν στηριχθεί κατάλληλα, για όσο χρόνο αυτό απαιτηθεί από την κατάσταση, θα είναι σε θέση να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να επανεκκινήσει πραγματικά ο τουρισμός, οπότε και θα επιστρέψει στην ομαλότητα της καθημερινότητάς του.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 22/01 14:57

  Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

 2. 22/01 14:52

  Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

 3. 22/01 14:03

  Ισπανία: Πιέσεις για ταχύτερους εμβολιασμούς – Προειδοποίηση των t.o’s οτι θα στείλουν τους τουρίστες στην Ελλάδα

 4. 22/01 13:53

  Ισπανός πρωθυπουργός: Δεν θα έχουμε διεθνή τουρισμό πριν τα τέλη του καλοκαιριού

 5. 22/01 13:02

  Σπάνια κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 6. 22/01 12:43

  Στην Αθήνα το πρώτο IAPCO Edge Education Seminar

 7. 22/01 12:32

  Βρετανία: Καθολικό κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση

 8. 22/01 12:28

  ΥΠΑ: Χωρίς όριο ταξιδιωτών οι αφίξεις από το Ισραήλ - Παράταση της 7ήμερης καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις

 9. 22/01 12:23

  Κύπρος: Πρόσκληση για επιπλέον καταλύματα στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 10. 22/01 12:05

  Το ελληνικό μικρό εκκλησάκι με τους πολλούς τρούλους

 11. 22/01 12:04

  Το άγνωστο και καταπράσινο «Μπαρουτάδικο» της Αθήνας

 12. 22/01 11:58

  Λέσβος: Αίτημα για ένταξη των 63 θετικά αξιολογημένων προτάσεων στο πρόγραμμα Leader

 13. 22/01 11:57

  Έρχεται κύμα πτωχεύσεων στην τουριστική αγορά της Γερμανίας

 14. 22/01 11:24

  Η Βρετανία συζητά την ιχνηλάτηση ταξιδιωτών για την τήρηση της καραντίνας

 15. 22/01 10:44

  Σύνοδος Κορυφής: Αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, ερωτηματικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 16. 22/01 10:21

  «Όχι» της Άγκελα Μέρκελ σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού

 17. 22/01 10:05

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Παρνασσό και Παναιτώλιο

 18. 22/01 10:02

  Ισπανία: Αύξηση 40% στο ενδιαφέρον αγοράς ακινήτων από Βρετανούς

 19. 22/01 10:00

  Δωρεάν εφαρμογή μέτρησης κορωνοϊού σε κλειστούς χώρους και σε ξενοδοχεία

 20. 22/01 09:58

  Φινλανδία: Αναστολή πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Νότια Αφρική

 21. 22/01 09:56

  Η Σερβία με παροχή κινήτρων μπαίνει δυναμικά στον χώρο προσέλκυσης κινηματογραφικών ταινιών

 22. 22/01 00:10

  Ευρωκοινοβούλιο: Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία

 23. 21/01 23:46

  «Τα διαβατήρια εμβολιασμού θα είναι αναπόφευκτα για τους ταξιδιώτες»

 24. 21/01 17:10

  Ο Κ. Μητσοτάκης μιλά για το rebranding της Ελλάδας σε συνέντευξη στο περιοδικό Monocle

 25. 21/01 16:51

  Σημαντικά ευρήματα στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο

 26. 21/01 16:38

  ITB Berlin NOW & Statista | Νέα ρεκόρ στον παγκόσμιο τουρισμό μετά το 2023

 27. 21/01 15:18

  Από τα 4,8 εκατ. Ευρωπαίων που ήρθαν στην Ελλάδα το 11μηνο, τα 3 εκατ. ήταν Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι

 28. 21/01 14:50

  Οι πρώτες χώρες που ακυρώνουν την καραντίνα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 29. 21/01 13:37

  Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τα ταξίδια το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 30. 21/01 13:20

  Λιγότεροι από 1 στους 10 Βρετανούς προβλέπουν "κανονικές" διακοπές στο εξωτερικό το 2021

 31. 21/01 13:11

  Η Emirates δοκιμάζει το «ψηφιακό διαβατήριο» IATA Travel Pass

 32. 21/01 12:37

  7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού στην Αθήνα

 33. 21/01 12:36

  Κλείνουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι

 34. 21/01 12:11

  Το ελληνικό χωριό με το πιο παράξενο όνομα

 35. 21/01 12:10

  Η «θάλασσα του Παρνασσού» που σε μαγεύει όλες τις εποχές

 36. 21/01 12:07

  Έχει επηρεάσει η πανδημία την επιθυμία των Αμερικανών και Βρετανών για ταξίδια;

 37. 21/01 12:00

  Ρωσία: Πόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού εγγυάται υγιείς ταξιδιώτες;

 38. 21/01 11:37

  Πώς η Ρόδος διεκδικεί τους digital nomads

 39. 21/01 11:33

  ΠΟΤ: Επανεξελέγη γ.γ. ο Zurab Pololikashvili

 40. 21/01 11:19

  DRV: Ο τουρισμός το 2021 απαιτεί στρατηγική ασφαλούς επανεκκίνησης - Tι ζητούν τα τουριστικά γραφεία και οι t.o's

 41. 21/01 10:10

  Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

 42. 21/01 09:58

  ΗΠΑ: Σε δίλημμα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού τους

 43. 21/01 09:57

  Υπουργείο Τουρισμού Ισπανίας: «Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

 44. 21/01 09:55

  Accor: Χρονιά ραγδαίας ανάπτυξης το 2021

 45. 21/01 09:53

  Στη γραμμή Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού της Ιταλίας

 46. 21/01 09:50

  Γαλλία: Nέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και ξενοδοχεία

 47. 21/01 09:43

  Κ.Χατζηδάκης: Προτεραιότητα η στήριξη του τουρισμού- τηλεδιάσκεψη με ΣΕΤΕ

 48. 21/01 09:41

  Aπαγόρευση κυκλοφορίας και πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική και Ν. Αμερική εξετάζει η Ολλανδία

 49. 21/01 09:38

  Ποια θα είναι η πρώτη απόφαση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

 50. 20/01 16:35

  Μείωση 61,4% του τζίρου στα καταλύματα το τρίτο τρίμηνο του 2020

 51. 20/01 15:42

  Ο λόφος του Στρέφη ξαναγίνεται τόπος περιπάτου και αναψυχής

 52. 20/01 15:39

  Έκθεση FVW Travel Talk virtual counter days 2021 για τη γερμανική τουριστική αγορά

 53. 20/01 14:57

  WTTC | Πάνω από 100 εκατ. θέσεις εργασίας μπορεί να ανακτηθούν το 2021 στον παγκόσμιο τουρισμό

 54. 20/01 14:53

  FedHATTA | Χριστούγεννα 2020 και τουριστικά γραφεία. Οι Mάγοι με τα δώρα και ένα επερχόμενο déjà vu…

 55. 20/01 14:30

  Κορωνοϊός: Νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία

 56. 20/01 14:13

  Στα 10 δημοφιλέστερα ξενοδοχεία της Κρήτης στη γερμανόφωνη αγορά το Petousis Hotel & Suites

 57. 20/01 13:35

  Έως τις 31 Ιανουαρίου οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας

 58. 20/01 13:18

  Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού;

 59. 20/01 13:16

  4,24 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 11μηνο του 2020- Μείον 76,3% έσοδα και αφίξεις

 60. 20/01 12:52

  Royal Caribbean: Πώληση της Azamara σε αμερικανική επενδυτική εταιρία

 61. 20/01 12:45

  Το όμορφο ελληνικό χωριό που έγιναν γυρίσματα για την ταινία «Ψυχή Βαθιά»

 62. 20/01 12:44

  Ο άγνωστος Ωρωπός που έχει να κατοικηθεί μισό αιώνα

 63. 20/01 12:41

  Τα «διαβατήρια εμβολιασμού» νέο εμπόδιο για τους Βρετανούς τουρίστες στην ΕΕ;

 64. 20/01 12:12

  H Μαδέρα δημιουργεί το πρώτο Digital Nomad Village

 65. 20/01 11:53

  Θα γίνουν φέτος κρουαζιέρες; Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια των μεγάλων εταιριών για Βρετανία, ΗΠΑ και Ευρώπη

 66. 20/01 11:53

  Η Κρήτη δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών για τις θερινές διακοπές το 2021

 67. 20/01 11:07

  ΣΙΤΕΣΑΠ: Υπέρογκες αυξήσεις στη μαρίνα Αλίμου "βουλιάζουν" το γιότινγκ

 68. 20/01 09:54

  Norwegian και Royal Caribbean ακυρώνουν τις κρουαζιέρες μέχρι τον Μάιο

 69. 20/01 09:29

  ΗΠΑ και Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας - O Μπάϊντεν, γνωστός φίλος της Ελλάδας

 70. 20/01 09:25

  Δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Αγίους Θεοδώρους και Κω

 71. 20/01 09:24

  Ισπανία: Η τουριστική ανάκαμψη θα ξεκινήσει την Πρωταπριλιά!

 72. 20/01 09:22

  ΕΦΚΑ: Επιτροπή παρακολούθησης για τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στο π.Εσπέρια

 73. 20/01 09:20

  Κορωνοϊός-Τένις: Τι θα γίνει με το Αυστραλιανό Οπεν;

 74. 19/01 23:09

  Κ.Μητσοτακής: Ξεκίνησε η έκδοση του εθνικού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

 75. 19/01 16:26

  Η ΙΑΤΑ καλεί την ΕΕ να στηρίξει την πρόταση Μητσοτάκη για πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

 76. 19/01 14:07

  TUI Σουηδίας: Ρόδος και Κρήτη στους προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021

 77. 19/01 13:49

  Καμπανάκι Επιστημόνων: Φόβοι ότι όσοι εμβολιάζονται δεν θα τηρούν τα μέτρα - "Θα χαθούν τα οφέλη του εμβολίου"

 78. 19/01 13:31

  Booking.com | Ποιες ταξιδιωτικές τάσεις αποκαλύπτουν τα Traveller Review Awards 2021

 79. 19/01 12:54

  Αρνητικός στη χαλάρωση των απαγορεύσεων στις πτήσεις ΗΠΑ - Ευρώπη ο Μπάιντεν

 80. 19/01 12:16

  Ο Γεώργιος Χατζηεμμανουήλ γενικός διευθυντής στα Lindos Grand Resort & Spa και Lindos Village Resort & Spa

 81. 19/01 12:09

  Το αρχαίο ελληνικό άγαλμα που βρίσκεται ξαπλωμένο εδώ και αιώνες

 82. 19/01 12:08

  Η Παναγία Στάνα που είναι χτισμένη μέσα στα γρανιτένια βράχια

 83. 19/01 11:33

  Έρευνα | Η ασφάλεια πιο σημαντικό κριτήριο από την τιμή στις διακοπές

 84. 19/01 11:00

  Πρόταση Ζαχαράκη: Να διεξαχθεί στην Ελλάδα το πρώτο συνέδριο της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Τουριστική Εκπαίδευση του ΠΟΤ

 85. 19/01 10:18

  Η πρόταση Θεοχάρη στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ για την επανεκκίνηση του τουρισμού

 86. 19/01 09:40

  Π.Ο.Υ.: Η άνιση διανομή των εμβολίων θα εντείνει την πανδημία και τα παγκόσμια οικονομικά δεινά

 87. 19/01 09:38

  Ισπανία: Στα 106 δισ. ευρώ οι άμεσες και έμμεσες απώλειες στον τουρισμό το 2020

 88. 19/01 09:34

  Ελβετία- St. Moritz: Πολυτελή ξενοδοχεία σε καραντίνα λόγω εντοπισμού μετάλλαξης του κορωνοϊού

 89. 19/01 09:30

  Αυστρία: Ισχυρό πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό και στις πωλήσεις σαμπάνιας...

 90. 19/01 08:20

  Shanghai Disney Resort: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για διακρίσεις με αφορμή τον κορωνοϊό

 91. 19/01 01:54

  Ζητείται εμβόλιο κατά της αυτοκαταστροφής

 92. 18/01 20:13

  Δράση ΕΟΤ: Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για διακοπές και γαμήλιο τουρισμό σε Φινλανδία και Σουηδία

 93. 18/01 16:22

  Συνεργασία EOT και FedHATTA για την τουριστική προβολή της Ελλάδας

 94. 18/01 15:45

  Ε.Ξ. Μαγνησίας: Απελευθέρωση των μετακινήσεων μεταξύ νομών για να λειτουργήσουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα

 95. 18/01 15:42

  Α.Γεωργιάδης: Εξετάζεται το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και η μετακίνηση από νομό σε νομό

 96. 18/01 15:25

  Γερμανία: Σε χώρους κράτησης θα οδηγούνται οι παραβάτες της καραντίνας

 97. 18/01 14:53

  «Απελευθερώνονται» 63 κτίρια-κοσμήματα της Αθήνας

 98. 18/01 13:10

  Κανένα εμπόδιο στα ταξίδια για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

 99. 18/01 12:48

  Έρευνα | Η αυξημένη χρήση social media κατά το lockdown αυξάνει την μοναξιά και φέρνει κατάθλιψη

 100. 18/01 12:41

  Έρευνα ΙΤΕΠ: Επειγόντως ενίσχυση της ρευστότητας των ξενοδοχείων - 78% κάτω ο τζίρος το 2020