FedHATTA: Ο Χ. Θεοχάρης απαντά στα "καυτά" ζητήματα για τον τουρισμό & τα τ. γραφεία - Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια του υπουργείου

Α Decrease font Enlarge font
FedHATTA: Ο Χ. Θεοχάρης απαντά στα "καυτά" ζητήματα για τον τουρισμό & τα τ. γραφεία - Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια του υπουργείου

«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τον ελληνικό τουρισμό συντεταγμένα και γρήγορα. Φέτος δεν θα υπάρχει η ζήτηση και οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού απλώς θα ανταποκρίνονται σε αυτήν, αλλά, ανάποδα, η ζήτηση θα υπάρξει για όποιον είναι ανοικτός.»

Αυτά επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Παρασκευή με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες (εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού) της Ελλάδας, μέλη του ΗΑΤΤΑ, και σπεσιαλίστες τουρ οπερέιτορ του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν όψει του ανοίγματος της χώρας στους διεθνείς τουρίστες μετά την κρίση του Covid-19 και διατύπωσαν τα σχετικά αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας FedHATTA και συντονίστηκε από τον πρόεδρό της, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, ενώ παρεμβάσεις έκανε και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης.

Από την πλευρά του κλάδου των τουριστικών γραφείων συμμετείχαν οι κ.κ.: Γιώργος Δήμας (TUI HELLAS - Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Κάτω Χώρες), Δημήτρης Χαριτίδης (ΤΕΖ TOUR HELLAS - Ρωσία, Ουκρανία, Βαλτικές Χώρες), Γιάννης Παπαδάκης (DTS/DER - Γερμανία, Τσεχία, Σκανδιναβία), Κώστας Μαρκάκης (CRETAΝ HOLIDAYS - Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία), Γιώργος Μασμανίδης (MOUZENIDIS TOURS - Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Βαλκανικές Χώρες), Μιχάλης Βαμιεδάκης (DANAOS TRAVEL - Γερμανία, Τσεχία, Ισραήλ), Χρήστος Μιχαλάκης (GEM TRAVEL - Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ανατολική Ευρώπη, Κρουαζιέρες), Ευριπίδης Σαμαράς (BIG TRAVEL -  Ρωσική Αγορά), Τάσος Χατζηλιαμής (DESTINATION ONE - Πολωνία, Τσεχία, Βαλκανικές Χώρες), Σάββας Καμπούρης (TRAVEL EXCHANGE – Γερμανία, Γαλλία, Benelux, Ανατολική Ευρώπη, Ιταλία), Ναπολέων Πάτρας (FIRST TRAVEL - Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Αυστρία, Σλοβακία, Ιταλία), Σπύρος Χαλικιόπουλος (CORFU TOURIST SERVICES - Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία,  Βουλγαρία, Αλβανία, Τσεχία, Ρωσία), Δημήτρης Διαβάτης (TRAVEL COMPANY - Αγγλία, Ουγγαρία, Σκανδιναβία), Διονύσης Γιαννιώτης (CORFU CONNECT - Αγγλία, Σκανδιναβία), Ανδρέας Λύχνος (SUPER TRAVEL - Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία), Μάρκος Σπυρομήλιος (SIVA TRAVEL - ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική), Αριστείδης Τσαλδάρης (HORIZON TOURS - MICE από ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη), Γιάννης Ψωμάκης [REFLECTIONS TRAVEL - Ευρώπη γενικά (πλήν Γαλλίας)], Βασίλης Σακελλάρης (TOURGREECE - ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία), Ειρήνη Τόλη [Πρόεδρος HAPCO / ERA Conferences - Συνέδρια (γενικά)], Σπύρος Χάμπας [ORANGE CRUISES/TRAVEL WAY - Κρουαζιέρες (ΗΠΑ - Ευρώπη - Αυστραλία)], Χρυσόστομος Καλαφάτης (FILOS HOLIDAYS - Βαλκάνια, Τουρκία, Μέση Ανατολή, Ιταλία, Ισραήλ, Ολλανδία) και Θεόδωρος Σωτηρίδης (BLOOM TRAVEL - Κίνα).

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος επίσης της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι στόχος είναι το συντεταγμένο άνοιγμα της Ελλάδας στον διεθνή τουρισμό και ζήτησε την κατανόηση γι’ αυτό των τουριστικών πρακτόρων, του κλάδου που διακινεί το σημαντικότερο κομμάτι του τουριστικού ρεύματος διεθνώς και που καταγράφει μεγάλες απώλειες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, «σκοπός μας είναι η χώρα να ανοίξει με ασφάλεια στον διεθνή τουρισμό και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πίσω μια τέτοια απόφαση, γιατί  κάτι τέτοιο "θα ήταν καταστροφικό". Καλύτερα να ανοίξουμε σταδιακά, παρά να το πάρουμε πίσω στη συνέχεια», είπε.

Τα αιτήματα των τουριστικών γραφείων

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ εξήγησαν την ανάγκη λήψης μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεών τους, δεδομένης της πρωτοφανούς κρίσης, και έθεσαν τα εξής ζητήματα στον υπουργό:

- Αίτημα για απαλλαγή από τον ΦΠΑ στις μεταφορές και μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% για φέτος.

- Διασαφήνιση, το συντομότερο δυνατό, του ποιες αγορές θα ανοίξουν για την Ελλάδα και πότε.

- Θέματα επιταγών.

- Πρόταση να αναλάβει το κράτος την καταβολή του μισού μισθού των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία και το υπόλοιπο να καταβάλλεται από τη επιχείρηση.

- Επανεξέταση του ζητήματος της πληρότητας στις επίγειες μεταφορές, κατά το πρότυπο των αερομεταφορών.

- Τη μεγάλη καθυστέρηση του τομέα συνεδρίων και εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε επίπεδο εσωτερικού. Η καθυστέρηση του ανοίγματος των ξενοδοχείων θα «φρενάρει» ακόμη περισσότερο τον κλάδο.

- Προβληματισμός των τουρ οπερέιτορ του εξωτερικού σχετικά με το άνοιγμα των ελληνικών ξενοδοχείων.

- Έλλειψη υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα τουριστικά γραφεία, τα συνέδρια, τα τουριστικά λεωφορεία και άλλες υπηρεσίες που άπτονται της λειτουργίας των τουριστικών γραφείων, οι οποίες χρειάζεται να είναι και αυτές πιστοποιημένες για να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών.

- Θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των Προξενείων της Ελλάδας, στις χώρες των οποίων οι πολίτες χρειάζονται visa για να επισκεφθούν τη χώρα μας (Ρωσία, Κίνα, Λευκορωσία, Ουκρανία κλπ.), να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση μόλις ανοίξουν τα σύνορα των χωρών αυτών.

- Τη δυνατότητα διμερών συμφωνιών με σημαντικές αγορές για την Ελλάδα, όπως η Βρετανία, η Πολωνία κ.α.

- Τη δυνατότητα να ανοίξουν τα περιφερειακά αεροδρόμια πριν την 1η Ιουλίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αυξηθούν περαιτέρω οι ακυρώσεις και θα ανοίξει ο Ιούλιος με μηδενικές κρατήσεις, δεδομένου ότι η 4η Ιουλίου είναι Τετάρτη και ακατάλληλη ημέρα για πτήσεις, αν χαθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

- Ανάγκη να παραταθεί το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και σταδιακή επιστροφή του προσωπικού στην εργασία ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Ανάληψη του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών από το κράτος. Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» να μην επιδοτεί την ανεργία, αλλά την εργασία.

- Στρατηγική διαχείρισης των κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των διεθνών τουριστών στη χώρα μας, η οποία θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στους επαγγελματίες, αφού αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους τουρ οπερέιτορ του εξωτερικού.

- Ζητήματα τραπεζικού δανεισμού των τουριστικών γραφείων, που ακόμη εκκρεμούν.

- Πρόταση για κατάθεση πινακίδων των τουριστικών λεωφορείων στα νησιά, τους μήνες που αυτά δεν δραστηριοποιούνται.

- Ζητήματα κρουαζιέρας και προσεγγίσεων σε ελληνικά νησιά με μεμονωμένα δρομολόγια, που ήδη παρουσιάζουν ζήτηση.

Στο τέλος, ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Τσιλίδης, πρότεινε στον Υπουργό το Co-op Advertising Plan, που αυτή τη στιγμή αφορά μόνο γραφεία στο εξωτερικό, να επεκταθεί και στα ελληνικά τουριστικά γραφεία, τα οποία συνομιλούν όχι με έναν τουρ οπερέιτορ το καθένα, αλλά με πολλά τουριστικά γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορούν έτσι να διευρύνουν σημαντικά τη δυναμική αυτού του προγράμματος, με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό της χώρας μας, σε μία συγκυρία που αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να γίνει η επέκταση αυτή.

Ο κ. Θεοχάρης, αφού άκουσε τις ανησυχίες των επαγγελματιών, τους διαβεβαίωσε ότι το Yπουργείο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Yπουργεία και τη FedHATTA, θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και να διευκολυνθεί η λειτουργία των τουριστικών γραφείων. Ωστόσο, γνώμονας για τις αποφάσεις θα είναι το σταδιακό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, ώστε να μην υπάρξει υγειονομικός κίνδυνος ανατροπής των δεδομένων.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης. «Προσπαθούμε και πιέζω να δώσουμε όσο γίνεται περισσότερη ορατότητα στην αγορά. Όσο τα πράγματα είναι καθαρά, τόσο πιο σύντομα θα ανοίξει ολόκληρη η αγορά.»

Σε επίπεδο οικονομικών διευκολύνσεων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, όμως η προσπάθεια μένει ανοικτή, με την τελική απόφαση να έγκειται στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών. 

Τόνισε ότι ο ΦΠΑ στις μεταφορές θα είναι στο 13%, ενώ για το σήμα πιστοποίησης είπε ότι, μετά τα ξενοδοχεία, προτεραιότητα έχουν τα καταλύματα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες στον τουρισμό, σε συνεργασία με τον κ. Χατζηχριστοδούλου. Το σήμα των τουριστικών γραφείων θα είναι ανάλογο των ξενοδοχείων, με τις κατάλληλες προσαρμογές.

Όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υπουργός είπε ότι σταδιακά τα μέτρα θα χαλαρώνουν στα τουριστικά λεωφορεία, όπως συνέβη και στην ακτοπλοΐα. «Θα γίνεται», είπε, «επανεκτίμηση της κατάστασης κάθε 15 ημέρες σε συνεργασία με τους γιατρούς, ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες στις μεταφορές».

Όσον αφορά τα συνέδρια, ο υπουργός τόνισε ότι, όπως και οι συναυλίες, επειδή αποτελούν χώρους μαζικής συρροής κόσμου, θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν.

Ζήτησε δε να αποσταλούν τα πρωτόκολλα για τον συνεδριακό τουρισμό, που έχει ετοιμάσει ο ΗAPCO, στο Υπουργείο, ώστε να γίνει επεξεργασία τους σε συνεργασία με την Επιτροπή των γιατρών. 

Για τις αερομεταφορές είπε ότι η χώρα κινείται βάσει της λίστας των αεροδρομίων της EASA και βάσει αυτής εφαρμόζεται η light εκδοχή του πρωτοκόλλου, με δειγματοληπτικούς προληπτικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο, ή η αυστηρή.

Αναφέρθηκε και στη καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει σε brand το ελληνικό καλοκαίρι καθώς, σε αυτήν, το καλοκαίρι συνδέεται με την Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε λύσεις για τον έλεγχο κρουσμάτων στα αεροδρόμια, την πιθανή γνωμάτευση υγείας για όσους έχουν περάσει τον ιό, καθώς και τον πιθανό έλεγχο από τους τουρ οπερέιτορ όσον αφορά τα πιστοποιητικά υγείας των ταξιδιωτών τους, ώστε να διασφαλίζεται ένα επίπεδο ασφάλειας.

Η λύση των χωρών υψηλού κινδύνου ως προς τη διαχείριση των επισκεπτών πρέπει να υιοθετηθεί, καθώς θα δώσει πλεονέκτημα στη χώρα.

Τέλος, ο κ. Χατζηχριστοδούλου προέκρινε τον έλεγχο της υγείας των ταξιδιωτών έως 72 ώρες πριν το ταξίδι.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 07/08 15:42

  Διαβατήρια προς πώληση: Πώς διαμορφώνονται οι ταξιδιωτικές επιλογές των υπερ-πλουσίων εν μέσω πανδημίας

 2. 07/08 15:02

  Ιταλία: Προειδοποίηση στη Ryanair για αναστολή των πτήσεων εάν δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας

 3. 07/08 14:34

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτικές οδηγίες για 210 χώρες λόγω άρσης της γενικής σύστασης για αποφυγή διεθνών ταξιδιών

 4. 07/08 13:32

  Στ. Πέτσας: Aνοιχτό το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης της ΔΕΘ

 5. 07/08 13:31

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

 6. 07/08 13:26

  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η μάσκα προστατεύει, η προσωπίδα καθόλου

 7. 07/08 13:19

  Κορωνοϊός: Η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα στη λίστα καραντίνας της Βρετανίας

 8. 07/08 13:12

  Τήνος: Πάνω από 50.000 οι αφίξεις τον Ιούλιο

 9. 07/08 12:56

  Νότια Αφρική: Νέα εφαρμογή κατά του κορωνοϊού για τις τουριστικές επιχειρήσεις

 10. 07/08 12:54

  MSC: Πότε ξεκινούν οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο; Ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα

 11. 07/08 12:54

  Απαντήσεις στα επιχειρήματα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

 12. 07/08 12:44

  ΣΕΤΚΕ: Η ένταξη των καταλυμάτων τύπου Airbnb στο «Τουρισμός για όλους» «χαριστική βολή» για τα τουριστικά καταλύματα

 13. 07/08 12:41

  Μία από τις πιο εξωτικές παραλίες στις Σποράδες

 14. 07/08 12:38

  Το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο

 15. 07/08 12:16

  Σέριφος: Σε λειτουργία το σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία Αυλόμωνα

 16. 07/08 12:13

  TUI: Συμφωνία με την QTA στα συμβόλαια με τα τουριστικά γραφεία

 17. 07/08 11:51

  Ο κ.Μητσοτάκης στη Ρόδο: Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους

 18. 07/08 11:42

  Οι ΗΠΑ αίρουν την προειδοποίηση για διεθνή ταξίδια – Η ΕΕ παραμένει κλειστή για τους Αμερικανούς

 19. 07/08 11:21

  Νο.1 προορισμός των Βρετανών η Ελλάδα το 2020 – Ποιές εξελίξεις οδήγησαν σε αυτό

 20. 07/08 11:08

  Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο λόγω COVID-19

 21. 07/08 10:59

  Νέες δράσεις για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης

 22. 07/08 10:58

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες στη Χαλκιδική

 23. 07/08 10:57

  Booking: Επιστροφή 10% σε κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων

 24. 07/08 10:54

  5 δισ. δολ. οι οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής του λιμανιού της Βηρυτού

 25. 07/08 10:53

  Νέα ξενοδοχεία στην Παπαστράτου στον Πειραιά και στην Πραξιτέλους στην Αθήνα

 26. 06/08 17:47

  Χ.Θεοχάρης: Μόλις 400 κρούσματα σε 1,3 εκατ. τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο

 27. 06/08 16:58

  Η Lufthansa ανακοινώνει απολύσεις

 28. 06/08 16:55

  Aeroflot: Ακύρωση προσφάτως προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου

 29. 06/08 16:36

  Γρ. Τάσιος: «Άξιον απορίας το πώς... τρύπωσαν στο "Τουρισμός για Όλους" μη αδειοδοτημένα καταλύματα»

 30. 06/08 16:21

  Τουρισμός: H Πάρος κράτησε «γερά» μέσα στην πανδημία

 31. 06/08 15:00

  Εάν χρειασθεί θα επιβληθούν τοπικά lockdown

 32. 06/08 14:34

  SAS: Οι νέες συνδέσεις με Ελλάδα τον Αύγουστο

 33. 06/08 14:28

  Finnair: 6 νέες συνδέσεις με Ελλάδα τον Αύγουστο

 34. 06/08 14:16

  Κοινή δράση ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας στις παραλίες της Αττικής

 35. 06/08 13:59

  Υπερυπολογιστές, διαστημικά δεδομένα και ΑΙ στη μάχη κατά του COVID-19

 36. 06/08 13:29

  Η ανάκαμψη του τουρισμού θα είναι ένας μακροχρόνιος προβληματισμός

 37. 06/08 13:28

  Σοκ για οικογένεια Βρετανών – Δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω λάθους στη φόρμα

 38. 06/08 13:13

  Σημαντική μείωση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

 39. 06/08 12:46

  ΞΕΕ: Πρόλαβε να κάνεις την αίτησή σου για τον 3ο κύκλο του CapsuleT

 40. 06/08 12:45

  37.147 μοριακοί έλεγχοι στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου τον Ιούλιο

 41. 06/08 12:43

  GfK: Το 17% των Γερμανών επιθυμεί ταξίδια στην Ευρώπη το 2020 - Ποιες τάσεις κυριαρχούν

 42. 06/08 12:12

  Τουρκία: Οι τουρίστες εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων

 43. 06/08 12:05

  Ο κ.Θεοχάρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι χαμηλός

 44. 06/08 12:04

  Τα Κανάρια ασφαλίζουν όλους τους τουρίστες για τα έξοδα πιθανής μόλυνσης από κορωνοϊό

 45. 06/08 11:52

  Βρετανικός τουρισμός: Η απαγόρευση στην Ισπανία οδήγησε σε πτώση τιμών κατά 28% στα ταξίδια στην Ελλάδα

 46. 06/08 11:34

  Υποβρύχια πρόταση γάμου στην Αλόννησο

 47. 06/08 11:31

  Κρουαζιέρες: Πιο ασφαλείς από τα σουπερμάρκετ;

 48. 06/08 11:25

  Fraport: Μείωση 75,1% των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο - Πίνακας

 49. 06/08 11:13

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Σκιάθο

 50. 06/08 11:10

  Ισραήλ: Διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Χάϊφα

 51. 06/08 11:09

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κεφαλονιά

 52. 06/08 11:08

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Αστυπάλαιας

 53. 06/08 11:07

  Air France: Αύξηση των πτήσεων με την εξυπηρέτηση 170 προορισμών - Οι 5 ελληνικοί

 54. 06/08 09:49

  Ένα από τα πιο εναλλακτικά μέρη του ανατολικού Αιγαίου που θα λατρέψεις

 55. 06/08 09:47

  Παραλίες της Αττικής με δέντρα για να απολαύσεις φυσική σκιά

 56. 05/08 16:44

  Eurowings: Νέες πτήσεις προς Ελλάδα τον Αύγουστο

 57. 05/08 16:38

  Κλείνουν εστιατόρια και παμπ σε πόλη της Σκωτίας

 58. 05/08 16:02

  Η LMEY Investments απέκτησε το Casa Cook στην Κω και άλλα 7 ξενοδοχεία της Westford Capital

 59. 05/08 15:41

  Ηρώδειο: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Μπετόβεν 250 χρόνια

 60. 05/08 15:37

  Τα γράμματα της Google φορούν μάσκα και κρατούν κοινωνική απόσταση

 61. 05/08 15:34

  Άνοιξε το νέο 5άστερο Pepper Sea Club Hotel του ομίλου Βανταράκη

 62. 05/08 14:51

  Emirates: Το εμβληματικό αεροσκάφος A380 επιστρέφει στους αιθέρες - Ποιοι είναι οι πρώτοι του προορισμοί

 63. 05/08 14:49

  Ελλάδα: Κύμα ακυρώσεων από Κύπριους μετά την έξοδο από τη λίστα ασφαλών χωρών

 64. 05/08 14:10

  Τουλάχιστον 50 κράτη χρησιμοποιούν apps ιχνηλάτησης του COVID-19

 65. 05/08 13:58

  Αθήνα: Άνοιξε το ιστορικό ξενοδοχείο The Stanley

 66. 05/08 13:57

  Οι καλοί, οι κακοί και οι χειρότεροι Γερμανοί t.o’s στην πανδημία – Κορυφαίος όμιλος στην τελευταία θέση

 67. 05/08 13:19

  Υπ. Ανάπτυξης: Tι ισχύει για τις αλλαγές σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού

 68. 05/08 12:47

  Austrian Airlines: Τέσσερις νέοι ελληνικοί προορισμοί στις πτήσεις του Αυγούστου

 69. 05/08 12:34

  Κλείνει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

 70. 05/08 12:27

  Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

 71. 05/08 12:16

  TUI UK: Μετά την Ισπανία, ακυρώνονται οι πτήσεις στην Πορτογαλία

 72. 05/08 11:56

  Εκδήλωση στη ΔΕΘ 2020 για την Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

 73. 05/08 11:50

  Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

 74. 05/08 11:49

  Με κουπόνια εσωτερικού τουρισμού κάνουν διακοπές οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας

 75. 05/08 11:48

  Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα της Χίου με σύνθημα μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση

 76. 05/08 11:44

  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για υπηρεσίες φιλοξενίας σε ξενοδοχεία

 77. 05/08 11:43

  Κάθε εβδομάδα lockdown στοίχιζε στη Γερμανία 30 δισ. - Μέτρα 1,3 τρισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 78. 05/08 11:42

  Πράσινο φως για τη μαρίνα Elounda Hills με χρήσεις για ξενοδοχείο, καταστήματα & πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων

 79. 05/08 11:42

  8 ξενοδοχεία επαναλειτουργεί ο Όμιλος Μήτση

 80. 05/08 11:13

  Γερμανικός τουρισμός: Στην Ελλάδα το 30,5% των κρατήσεων την προηγούμενη εβδομάδα- 5 ξενοδοχεία στο top 10 των πιο δημοφιλών

 81. 05/08 10:58

  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

 82. 05/08 10:46

  Γερμανικός τουρισμός: Άνοιξαν τα ταξίδια για Αττάλεια, Σμύρνη, Αϊδίνι και Μούγλα

 83. 04/08 21:00

  WTTC: Χάνονται 197 εκατ. θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο τουρισμό- Ναι στα τεστ και τη μάσκα, όχι στην καραντίνα

 84. 04/08 14:37

  Στον εισαγγελέα αναρτήσεις για σενάρια συνωμοσίας και μη εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού

 85. 04/08 14:27

  70% κάτω η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ιούλιο

 86. 04/08 14:11

  MSC Cruises: Τα πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την επιστροφή της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο (video)

 87. 04/08 14:09

  5 ευρώ ανά επιβάτη τα τέλη για τα υδατατοδρόμια

 88. 04/08 13:56

  Στήριξη των μικρών καταλυμάτων ζητεί η Ομοσπονδία "Κνωσσός"

 89. 04/08 12:13

  Ιδανική παραλία για μονοήμερη εκδρομή και βουτιές σε καθαρά νερά

 90. 04/08 12:11

  Αυτό είναι το Γιβραλτάρ του Αιγαίου που βλέπεις τον ήλιο να βγαίνει από τη θάλασσα

 91. 04/08 12:07

  Η Βίκυ Λοΐζου Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

 92. 04/08 11:51

  Eurowings: Δυνατότητα κράτησης της άδειας μεσαίας θέσης στις πτήσεις

 93. 04/08 11:41

  ΕΟΤ: Συνεχίζεται η καμπάνια «Ατέλειωτο Ελληνικό Καλοκαίρι» - Στόχος ο εσωτερικός και εισερχόμενος τουρισμός

 94. 04/08 11:39

  Κροατία: Πάνω από μισό εκατ. Γερμανοί τουρίστες τον Ιούλιο- στο 50% οι αφίξεις σε σχέση με πέρυσι

 95. 04/08 11:32

  243.530 επιβάτες μέσω διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια του Ν.Aιγαίου τον Ιούλιο

 96. 04/08 11:15

  British Airways: Ενεργοποιούνται οι πτήσεις προς Κεφαλονιά τον Αύγουστο

 97. 04/08 11:11

  To δύσκολο καλοκαίρι της Κρήτης

 98. 04/08 11:06

  DER Touristik/ FTI: Νέοι, πιο χαλαροί κανονισμοί για αλλαγές κρατήσεων – Τι ισχύει για ταξίδια έως το 2021

 99. 04/08 10:37

  Οι ιστορικές απώλειες των μεγάλων Γαλλικών επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

 100. 04/08 10:36

  Προς πώληση το συνεδριακό κέντρο Sava Center στο Βελιγράδι