Οι θέσεις και τα αιτήματα της FedHATTA για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Α Decrease font Enlarge font
Οι θέσεις και τα αιτήματα της FedHATTA για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Δεδομένης της δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης που όλοι βιώνουμε, η Ομοσπονδία FedHATTA, για λογαριασμό ολόκληρου του κλάδου μας, παρακολουθεί το θέμα της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19 και συντονίζει την ενημέρωση των τουριστικών γραφείων. 

Παράλληλα, ο Σύνδεσμός μας ΗΑΤΤΑ συνεργάζεται στενά με την ECTAA, το Ευρωπαϊκό μας όργανο, και με τα μέλη της σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προκύψουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Η FedHATTA, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους-μέλη της, αφουγκράζεται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά τα τουριστικά γραφεία σε όλη τη χώρα και έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για το όλο ζήτημα και σε αιτήματα για λύσεις ανακούφισης των επαγγελματιών του τουρισμού, που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Στο μεταξύ, ζητάμε από όλους σας να μας στείλετε εντός 48 ωρών τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και τις ανάγκες που έχετε λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τα μέτρα πρόληψης της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπισή τους την επόμενη ημέρα.

Σας ζητάμε δε να επιδείξετε την απαιτούμενη σύνεση και ψυχραιμία και να συμβάλετε με κάθε τρόπο στη μείωση του χρόνου κατά τον οποίο θα υπάρχει το πρόβλημα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για αυτοπεριορισμό και προσαρμογή του τρόπου εργασίας στις ασυνήθιστες συνθήκες.

Οι προτάσεις FedHATTA

"Η αρχική αναστολή από την Πολιτεία της πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, και μετά και στο εσωτερικό, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (που θα επαναξιολογούνταν πριν τη λήξη του), καθώς και η ματαίωση για προληπτικούς λόγους των περισσότερων εκδηλώσεων και η προσωρινή αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης σε όλη την επικράτεια, επέφεραν ήδη σοβαρό πρόβλημα και σημαντική οικονομική επιβάρυνση στις τουριστικές επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα στα τουριστικά γραφεία, τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν τα καταβληθέντα ποσά στα σχολεία που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν, χωρίς όμως να τα έχουν πια, αφού είχαν ήδη πληρώσει τους συνεργάτες τους (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία κλπ.) προκειμένου να οργανώσουν τις αντίστοιχες εκδρομές.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ολόκληρη η χώρα τέθηκε σε κατάσταση «απαγόρευσης», αφού όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία κλπ.) έκλεισαν υποχρεωτικά για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του COVID-19, ενώ και οι άλλες χώρες εξαγγέλλουν καθημερινά παρόμοιες απαγορεύσεις, έως και το κλείσιμο των συνόρων τους προς και από συγκεκριμένα κράτη. Είναι σαφές ότι, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ταξίδια (ούτε από ούτε προς τη χώρα μας), με συνέπεια απανωτά αιτήματα για ακυρώσεις πακέτων από την πλευρά των καταναλωτών. Ακόμη και αν, λόγω της ασυνήθιστης ιδιαιτερότητας της κατάστασης, οι ακυρώσεις αυτές γίνουν με την παρακράτηση κάποιας μορφής ακυρωτικών, και πάλι τα τουριστικά γραφεία αδυνατούν να πραγματοποιήσουν επιστροφές ποσών που έχουν ήδη καταβάλει στους προμηθευτές τους, αν πρώτα δεν τα πάρουν πίσω από αυτούς.

Όσον αφορά δε ειδικά τα συνέδρια, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την αναστολή τους για 4 -προς το παρόν- εβδομάδες θα έχει συνέπειες και επιπλέον αναβολές σε βάθος εξαμήνου τουλάχιστον, γεγονός που συνιστά ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Ως συνέπεια της όλης κατάστασης, τα τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα και στη συνολική λειτουργία των επιχειρήσεών τους (τα οποία αναμένεται να χειροτερέψουν κι άλλο, καθώς είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει η ομαλότητα στο μέτωπο του COVID-19 και, κατά συνέπεια, στην ταξιδιωτική αγορά), αφού δυσκολεύονται ήδη να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδά τους (μισθοδοσίες, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, φορολογικές υποχρεώσεις κλπ.).

Ενόψει των παραπάνω, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να προβλεφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, έτσι ώστε τα τουριστικά γραφεία να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουρισμό και μετά την οριστική καταπολέμηση του COVID-19, και να μην πέσουν κι εκείνα θύματά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ας σημειωθεί ότι η αναγγελθείσα αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ και των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες δεν επαρκεί ως μέτρο ανακούφισης, καθώς δεν θα καταστήσει εφικτό -από μόνη της- για τα τουριστικά γραφεία να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Τα οικονομικά βάρη από την έκτακτη κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε θα πρέπει να τα επωμιστούν, αναλογικά, όλοι οι επαγγελματίες, και όχι μόνο τα τουριστικά γραφεία, με κίνδυνο να πάψουν τελικά να υπάρχουν. Κάθε ποσό που έχει εισπραχθεί για εκδρομές που δεν μπορούν αντικειμενικά να εκτελεστούν και για υπηρεσίες που δεν θα παρασχεθούν, θα πρέπει να επιστρέφεται από όλους τους προμηθευτές στο τουριστικό γραφείο, προκειμένου αυτό να το επιστρέφει τελικά στον καταναλωτή. Ακυρωτικά μπορούν να παρακρατούνται μόνο στις περιπτώσεις ακυρώσεων με πρωτοβουλία του καταναλωτή, ενώ δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδρομής ή του ταξιδιωτικού πακέτου. Αυτή η εκδοχή, την δεδομένη στιγμή, είναι πλέον πρακτικά αδύνατη. Ομοίως θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις πληρωμές και την ακυρωτική πολιτική για συνέδρια που αναβάλλονται ή ακυρώνονται λόγω της απαγόρευσης διεξαγωγής τους, καθώς και να μην παρακρατούνται γι’ αυτά ακυρωτικά. 

Θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να αναζητείται τρόπος να μετατίθενται χρονικά οι σχολικές εκδρομές, τα ταξιδιωτικά πακέτα και τα συνέδρια, αντί να ακυρώνονται, και οι τουριστικοί επαγγελματίες-προμηθευτές θα πρέπει να διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή και όχι να θέτουν επιπρόσθετα εμπόδια.

Τα τουριστικά γραφεία χρειάζεται να τύχουν μιας έκτακτης επιχορήγησης από την Πολιτεία (π.χ. χορήγηση άτοκου δανείου με κρατική εγγύηση). 

Να τους χορηγείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για 4 μήνες. Να μην υπάρχει δε παρακράτηση για τη χορήγηση φορολογικής / ασφαλιστικής ενημερότητας κατά τη διάρκεια αυτών των 4 μηνών. 

Να μην ισχύσει γι’ αυτά η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για την παρούσα χρονιά. 

Να υπάρξει αναστολή καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των τουριστικών γραφείων για 4 μήνες ή οικονομική υποστήριξη του κλάδου, με επιδοτήσεις μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων, προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και να μη βρεθεί η ελληνική οικονομία και πάλι στην προηγούμενη κατάσταση της οικονομικής κρίσης, με αύξηση της ανεργίας.  

Να υπάρξει αναστολή καταβολής του ΦΠΑ για 4 μήνες.

Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών που υπάρχουν και αυτών που θα προκύψουν ως το τέλος του προβλήματος, τόσο για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές όσο και για τις τραπεζικές υποχρεώσεις. 

Όσον αφορά ειδικά τα συνέδρια, είναι απαραίτητο:

Να αρθούν οι περιορισμοί στις ημερομηνίες διεξαγωγής και τους προορισμούς που ισχύουν σε ΕΟΦ και ΣΦΕΕ για τα επιστημονικά/ιατρικά συνέδρια, μέχρι την οριστική άρση των μέτρων που αφορούν στον COVD-19 διεθνώς. Και

Να υποστηριχθούν οι προμηθευτές του κλάδου (συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία, δορυφορικά ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες), ώστε να μπορούν να λειτουργούν ευέλικτα όσον αφορά την αναβολή των υπηρεσιών τους για συνέδρια που αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν.

Οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για τα παραπάνω θα έχει αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των τουριστικών γραφείων αν είναι άμεση και αν αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την έκτακτη κατάσταση."

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 03/06 17:07

  Tornos News Live: Την Πέμπτη 4 Ιουνίου ζωντανά 6:00 μ.μ. συζήτηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για το παρόν και το μέλλον του αθηναϊκού τουρισμού

 2. 03/06 16:41

  H Aegean διαμορφώνει εκ νέου το θερινό πρόγραμμα πτήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό

 3. 03/06 16:11

  Γερμανία: Άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για 31 χώρες- εκτός παραμένει η Τουρκία

 4. 03/06 16:02

  Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς Κατάρ

 5. 03/06 15:54

  Π.Αντωνίου: Χρηματοδοτικά μέσα για τα ξενοδοχεία του Β.Αιγαίου, συμβατά με τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειας

 6. 03/06 15:01

  Κύπρος: Επανεκκίνηση της διεθνούς αεροπορικής κίνησης από 9 Ιουνίου - Ποιά είναι τα πρωτόκολλα

 7. 03/06 14:46

  Χάρης Θεοχάρης: Δεν κάνουμε πίσω στο άνοιγμα, αλλά δεν κάνουμε πίσω και στην ασφάλεια

 8. 03/06 14:33

  Πως η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων μπορεί να γίνει μια ευχάριστη έκπληξη για τον πελάτη σας

 9. 03/06 14:31

  Ανανεώνεται η ψηφιακή τουριστική πύλη της Σερίφου

 10. 03/06 14:23

  Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Διευκρίνιση Θεοχάρη για τις πισίνες στα καταλύματα

 11. 03/06 14:16

  Tήνος: Προσπάθειες για επέκταση της σεζόν

 12. 03/06 14:13

  Ποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες επανεκκινούν τις επόμενες ημέρες

 13. 03/06 14:09

  "Για μια θέση στον ήλιο" - Εντείνεται φέτος λόγω κορωνοϊού ο "πόλεμος της πετσέτας"

 14. 03/06 12:51

  Πώς θα επανέλθει το All inclusive στα ξενοδοχεία μετά την πανδημία

 15. 03/06 12:44

  Το μέλλον των πόλεων μετά τον κορωνοϊό

 16. 03/06 12:40

  Βενετία: το τέλος του μαζικού τουρισμού;

 17. 03/06 12:26

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020

 18. 03/06 12:17

  Στοπ σε μεγάλη επένδυση γαλλο-βελγικού fund για ανέγερση 10όροφου ξενοδοχείου στην οδό Πατησίων

 19. 03/06 12:03

  Γιώργος Βερνίκος: «Βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις»

 20. 03/06 11:56

  Κορωνοϊός: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους γιατρούς στα τουριστικά καταλύματα

 21. 03/06 11:21

  Ο υπουργός Τουρισμού στο SkyNews | Οι πτήσεις θα ανοίγουν με βάση τη λίστα των αεροδρομίων της EASA

 22. 03/06 11:08

  Δυναμικό restart της Forum AE

 23. 03/06 10:19

  Τουρισμός: Ανοίγουν τα σύνορα για τα ταξίδια των Γερμανών- στις 15 Ιουνίου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 24. 03/06 10:12

  12 κρούσματα κορωνοϊού στην πτήση από Ντόχα- Αναστέλλονται οι πτήσεις από Κατάρ

 25. 03/06 10:08

  Ξεκινά το online Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

 26. 03/06 10:01

  Αρχίζει την Τετάρτη 3 Ιουνίου η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

 27. 03/06 09:59

  Οι δύο γαλαζοπράσινες παραλίες στο Αγκίστρι που πρέπει να κολυμπήσεις

 28. 03/06 09:58

  Skyscanner: Η Κρήτη ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για διακοπές τον Οκτώβριο

 29. 03/06 09:57

  Ιαπωνία: Ημερήσια επιδότηση για εσωτερικό τουρισμό

 30. 03/06 09:56

  Δήμος Δελφών: Μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έως 30 Νοεμβρίου

 31. 03/06 09:54

  Οι δραστηριότητες και ο νέος τιμοκατάλογος του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου

 32. 03/06 09:51

  Κατά των αιολικών πάρκων στην Τήνο ο Δήμος Αμοργού

 33. 03/06 09:41

  Το ελληνικό νησί με τις 72 παραλίες χωρίς ξαπλώστρες

 34. 03/06 09:36

  Σίφνος: Η "συνταγή" επανεκκίνησης

 35. 03/06 09:32

  Τουρισμός: Ποιοι φορείς παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα

 36. 03/06 09:25

  HO.RE.CA. Restart: Συσκευή αποστείρωσης για την υγειονομική ασφάλεια ξενοδοχείων, εστιατορίων, νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων

 37. 02/06 17:10

  Η Ιταλία ανοίγει τα σύνορα αύριο 3 Ιουνίου για τους Ευρωπαίους- και για τους Βρετανούς!

 38. 02/06 16:47

  Tornos News Live: Την Τετάρτη 3 Ιουνίου ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση για τη θέση της ελληνικής μπύρας στην επανεκκίνηση της εστίασης και του τουρισμού

 39. 02/06 16:38

  Γερμανία: Προς άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης αύριο 3 Ιουνίου

 40. 02/06 15:06

  ΕΤΟΑ/ Τουρισμός: Κύμα ζήτησης για ταξίδια στην Ευρώπη

 41. 02/06 14:38

  Κοινωνικός & Ιαματικός Τουρισμός 2020: Πρόσκληση συμμετοχής των καταλυμάτων

 42. 02/06 14:32

  Αυτοί είναι οι κανόνες στις οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες - Τι λέει η νέα ΚΥΑ

 43. 02/06 14:28

  Απαγόρευση κυκλοφορίας ατομικών σκαφών - θαλάσσιων μοτοποδηλάτων

 44. 02/06 14:17

  Επαναλειτουργεί στις 9 Ιουνίου το Holiday Inn Athens - κλειστά τον Ιούλιο τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της οικογένειας Μουσαμά

 45. 02/06 13:53

  Έρευνα: 2 στους 3 πολίτες μεγάλων αγορών για την Ελλάδα δηλώνουν πρόθυμοι για διεθνή ταξίδια

 46. 02/06 13:46

  Ανοιχτό το ξενοδοχείο Wellness Santa Resort

 47. 02/06 13:35

  Ανακατανομή αξιωμάτων στο Δ.Σ.της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων "Ο Αριστοτέλης"

 48. 02/06 12:57

  ΣΕΤΚΕ: Σε νέες περιπέτειες τα μικρά τουριστικά καταλύματα με το νέο νόμο του υπουργείου Τουρισμού

 49. 02/06 12:49

  Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο Volcano View

 50. 02/06 12:31

  COSMOTE Fiber: Τις 180.000 έφτασαν οι γραμμές Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα

 51. 02/06 12:19

  Ellinair: Ξεκινούν 2 συνδέσεις από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και Ηράκλειο

 52. 02/06 12:18

  Volotea και Wizz Air: Νέα δρομολόγια για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο

 53. 02/06 11:56

  Παρέμβαση FedHATTA για διατάξεις του νέου Νόμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

 54. 02/06 11:51

  Kορωνοϊός: Kατάρρευση του τουρκικού τουρισμού - Μειώθηκαν 99,3% οι αφίξεις τον Απρίλιο, 51,2% το 4μηνο (πίνακας)

 55. 02/06 11:42

  "Πράσινο φως" για κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

 56. 02/06 10:56

  Blue Air: Επανέναρξη των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Λάρνακα

 57. 02/06 10:24

  Skyscanner: Η Ελλάδα ανάμεσα στους 13 ονειρεμένους προορισμούς του κόσμου

 58. 02/06 10:21

  Iberia: Πτήσεις σε 180 προορισμούς από την 1η Ιουλίου

 59. 02/06 10:20

  Αίγυπτος: Αναβολή οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος για τα ξενοδοχεία έως τον Οκτώβριο

 60. 02/06 10:14

  Σιγκαπούρη: Kωδικός "ασφαλές έθνος"

 61. 02/06 10:04

  Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ: Διαμαρτυρία γιατί τα ενοικιαζόμενα δωμάτια παραμένουν κλειστά

 62. 02/06 09:48

  Η μαγευτική παραλία και το νησάκι που πας κολυμπώντας στην Αττική

 63. 02/06 09:46

  Πέντε ελληνικές εξωτικές παραλίες που δε χρειάζεσαι πλοίο για να πας

 64. 01/06 18:40

  Τοrnos News Webinars: Tην Τρίτη ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση για την προσαρμογή των digital marketing ενεργειών των ξενοδοχείων στα νέα δεδομένα

 65. 01/06 18:37

  Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa εγκρίνει το πακέτο διάσωσης

 66. 01/06 17:10

  ΞΕΕ: Πλατφόρμα εξειδίκευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων

 67. 01/06 17:02

  ΥΠΑ: Παρατείνεται και τον Ιούνιο η προληπτική καραντίνα των ταξιδιωτών από χώρες με υψηλό κίνδυνο

 68. 01/06 15:39

  Ο Ναδάλ καλεί τους διεθνείς ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη Μαγιόρκα (video)

 69. 01/06 15:16

  Ρώμη: Να δεχθεί η Ελλάδα φέτος Ιταλούς τουρίστες

 70. 01/06 14:58

  Κρήτη: Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

 71. 01/06 13:35

  Accor: Παγκόσμια καμπάνια για να ενισχύσει την επιθυμία για ταξίδια

 72. 01/06 13:32

  Η Πάρος προβάλλεται στην Αυστριακή αγορά

 73. 01/06 13:18

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών: Οι ξεναγοί πρέπει να στηριχθούν για να επιβιώσουν

 74. 01/06 13:03

  Η Selected Hideaways ανοίγει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της

 75. 01/06 12:48

  Λουτράκι: Ψηφιακό Παρατηρητήριο Τουρισμού για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

 76. 01/06 12:47

  Ισπανικός τουρισμός: Ανοίγει στις 16 Ιουνίου πιλοτικά με τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια

 77. 01/06 12:30

  Lufthansa: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης – Απαίτηση για παραχώρηση σλοτ

 78. 01/06 11:55

  Έρευνα TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός των Βρετανών μετά το lockdown

 79. 01/06 11:43

  Δράσεις για την τουριστική προώθηση της Πρέβεζας

 80. 01/06 11:15

  Ποια είναι η παραδεισένια παραλία Σκαλάκια στην Αττική

 81. 01/06 11:12

  Πέντε ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι

 82. 01/06 10:41

  Covid-19: Τι σχέση έχει το social distancing με τη business class και την περιφερειακή ανάπτυξη;

 83. 01/06 10:33

  Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία του ομίλου Electra Hotels & Resorts

 84. 01/06 10:26

  Άλλη μια απόφαση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιώπη της Κέρκυρας

 85. 01/06 10:24

  Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Συζήτηση για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 4 ξενοδοχείων σε Κω και ένα στη Νάξο

 86. 01/06 10:22

  Το πλήγμα της πανδημίας στη γερμανική αγορά εργασίας και οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη από το 2021

 87. 01/06 10:20

  Διευκρινίσεις για την είσοδο Ελλήνων επιχειρηματιών στη Βόρεια Μακεδονία

 88. 01/06 10:13

  Σχέδιο διάσωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας - οικολογικό επίδομα για αγορά "καθαρών" οχημάτων

 89. 31/05 14:22

  DER Touristik: Δωρεάν διαμονή στα παιδιά της οικογένειας στα ξενοδοχεία Iberostar

 90. 31/05 13:08

  Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων (ΦΕΚ)

 91. 31/05 12:43

  Πώς είναι σήμερα το σπίτι του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

 92. 31/05 12:39

  Η άγνωστη και εξωτική παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα

 93. 31/05 12:30

  1 στους 3 Γερμανούς σχεδιάζει διακοπές στη χώρα του

 94. 31/05 12:26

  Δανία: Δέχεται τουρίστες με κράτηση 6 διανυκτερεύσεων από συγκεκριμένες χώρες, αλλά όχι στην πρωτεύουσα

 95. 31/05 12:13

  Ρουμανία: Ανοίγουν τα περισσότερα εποχικά ξενοδοχεία της Μαύρης Θάλασσας

 96. 31/05 11:53

  Υπουργείο Εξωτερικών: Διευκρινίσεις για τα τεστ στις αεροπορικές αφίξεις

 97. 30/05 13:11

  Εγκύκλιος: Λήψη μέτρων πρόληψης της νόσου των λεγεωνάριων και στα ξενοδοχεία

 98. 30/05 13:06

  Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομη η απόκτηση μετοχών της Air France-KLM το 2019 από το ολλανδικό κράτος

 99. 30/05 13:00

  Κορωνοϊός: Δίοδο για τους Βρετανούς τουρίστες αναζητεί η Πορτογαλία

 100. 30/05 12:45

  Λιμένι: Το πανέμορφο πέτρινο χωριό με τα κρυστάλλινα νερά