Οι θέσεις και τα αιτήματα της FedHATTA για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Α Decrease font Enlarge font
Οι θέσεις και τα αιτήματα της FedHATTA για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Δεδομένης της δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης που όλοι βιώνουμε, η Ομοσπονδία FedHATTA, για λογαριασμό ολόκληρου του κλάδου μας, παρακολουθεί το θέμα της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19 και συντονίζει την ενημέρωση των τουριστικών γραφείων. 

Παράλληλα, ο Σύνδεσμός μας ΗΑΤΤΑ συνεργάζεται στενά με την ECTAA, το Ευρωπαϊκό μας όργανο, και με τα μέλη της σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προκύψουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Η FedHATTA, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους-μέλη της, αφουγκράζεται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά τα τουριστικά γραφεία σε όλη τη χώρα και έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για το όλο ζήτημα και σε αιτήματα για λύσεις ανακούφισης των επαγγελματιών του τουρισμού, που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Στο μεταξύ, ζητάμε από όλους σας να μας στείλετε εντός 48 ωρών τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και τις ανάγκες που έχετε λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τα μέτρα πρόληψης της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπισή τους την επόμενη ημέρα.

Σας ζητάμε δε να επιδείξετε την απαιτούμενη σύνεση και ψυχραιμία και να συμβάλετε με κάθε τρόπο στη μείωση του χρόνου κατά τον οποίο θα υπάρχει το πρόβλημα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για αυτοπεριορισμό και προσαρμογή του τρόπου εργασίας στις ασυνήθιστες συνθήκες.

Οι προτάσεις FedHATTA

"Η αρχική αναστολή από την Πολιτεία της πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, και μετά και στο εσωτερικό, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (που θα επαναξιολογούνταν πριν τη λήξη του), καθώς και η ματαίωση για προληπτικούς λόγους των περισσότερων εκδηλώσεων και η προσωρινή αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης σε όλη την επικράτεια, επέφεραν ήδη σοβαρό πρόβλημα και σημαντική οικονομική επιβάρυνση στις τουριστικές επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα στα τουριστικά γραφεία, τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν τα καταβληθέντα ποσά στα σχολεία που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν, χωρίς όμως να τα έχουν πια, αφού είχαν ήδη πληρώσει τους συνεργάτες τους (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία κλπ.) προκειμένου να οργανώσουν τις αντίστοιχες εκδρομές.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ολόκληρη η χώρα τέθηκε σε κατάσταση «απαγόρευσης», αφού όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία κλπ.) έκλεισαν υποχρεωτικά για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του COVID-19, ενώ και οι άλλες χώρες εξαγγέλλουν καθημερινά παρόμοιες απαγορεύσεις, έως και το κλείσιμο των συνόρων τους προς και από συγκεκριμένα κράτη. Είναι σαφές ότι, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ταξίδια (ούτε από ούτε προς τη χώρα μας), με συνέπεια απανωτά αιτήματα για ακυρώσεις πακέτων από την πλευρά των καταναλωτών. Ακόμη και αν, λόγω της ασυνήθιστης ιδιαιτερότητας της κατάστασης, οι ακυρώσεις αυτές γίνουν με την παρακράτηση κάποιας μορφής ακυρωτικών, και πάλι τα τουριστικά γραφεία αδυνατούν να πραγματοποιήσουν επιστροφές ποσών που έχουν ήδη καταβάλει στους προμηθευτές τους, αν πρώτα δεν τα πάρουν πίσω από αυτούς.

Όσον αφορά δε ειδικά τα συνέδρια, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την αναστολή τους για 4 -προς το παρόν- εβδομάδες θα έχει συνέπειες και επιπλέον αναβολές σε βάθος εξαμήνου τουλάχιστον, γεγονός που συνιστά ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Ως συνέπεια της όλης κατάστασης, τα τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα και στη συνολική λειτουργία των επιχειρήσεών τους (τα οποία αναμένεται να χειροτερέψουν κι άλλο, καθώς είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει η ομαλότητα στο μέτωπο του COVID-19 και, κατά συνέπεια, στην ταξιδιωτική αγορά), αφού δυσκολεύονται ήδη να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδά τους (μισθοδοσίες, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, φορολογικές υποχρεώσεις κλπ.).

Ενόψει των παραπάνω, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να προβλεφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, έτσι ώστε τα τουριστικά γραφεία να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουρισμό και μετά την οριστική καταπολέμηση του COVID-19, και να μην πέσουν κι εκείνα θύματά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ας σημειωθεί ότι η αναγγελθείσα αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ και των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες δεν επαρκεί ως μέτρο ανακούφισης, καθώς δεν θα καταστήσει εφικτό -από μόνη της- για τα τουριστικά γραφεία να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Τα οικονομικά βάρη από την έκτακτη κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε θα πρέπει να τα επωμιστούν, αναλογικά, όλοι οι επαγγελματίες, και όχι μόνο τα τουριστικά γραφεία, με κίνδυνο να πάψουν τελικά να υπάρχουν. Κάθε ποσό που έχει εισπραχθεί για εκδρομές που δεν μπορούν αντικειμενικά να εκτελεστούν και για υπηρεσίες που δεν θα παρασχεθούν, θα πρέπει να επιστρέφεται από όλους τους προμηθευτές στο τουριστικό γραφείο, προκειμένου αυτό να το επιστρέφει τελικά στον καταναλωτή. Ακυρωτικά μπορούν να παρακρατούνται μόνο στις περιπτώσεις ακυρώσεων με πρωτοβουλία του καταναλωτή, ενώ δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδρομής ή του ταξιδιωτικού πακέτου. Αυτή η εκδοχή, την δεδομένη στιγμή, είναι πλέον πρακτικά αδύνατη. Ομοίως θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις πληρωμές και την ακυρωτική πολιτική για συνέδρια που αναβάλλονται ή ακυρώνονται λόγω της απαγόρευσης διεξαγωγής τους, καθώς και να μην παρακρατούνται γι’ αυτά ακυρωτικά. 

Θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να αναζητείται τρόπος να μετατίθενται χρονικά οι σχολικές εκδρομές, τα ταξιδιωτικά πακέτα και τα συνέδρια, αντί να ακυρώνονται, και οι τουριστικοί επαγγελματίες-προμηθευτές θα πρέπει να διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή και όχι να θέτουν επιπρόσθετα εμπόδια.

Τα τουριστικά γραφεία χρειάζεται να τύχουν μιας έκτακτης επιχορήγησης από την Πολιτεία (π.χ. χορήγηση άτοκου δανείου με κρατική εγγύηση). 

Να τους χορηγείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για 4 μήνες. Να μην υπάρχει δε παρακράτηση για τη χορήγηση φορολογικής / ασφαλιστικής ενημερότητας κατά τη διάρκεια αυτών των 4 μηνών. 

Να μην ισχύσει γι’ αυτά η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για την παρούσα χρονιά. 

Να υπάρξει αναστολή καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των τουριστικών γραφείων για 4 μήνες ή οικονομική υποστήριξη του κλάδου, με επιδοτήσεις μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων, προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και να μη βρεθεί η ελληνική οικονομία και πάλι στην προηγούμενη κατάσταση της οικονομικής κρίσης, με αύξηση της ανεργίας.  

Να υπάρξει αναστολή καταβολής του ΦΠΑ για 4 μήνες.

Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών που υπάρχουν και αυτών που θα προκύψουν ως το τέλος του προβλήματος, τόσο για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές όσο και για τις τραπεζικές υποχρεώσεις. 

Όσον αφορά ειδικά τα συνέδρια, είναι απαραίτητο:

Να αρθούν οι περιορισμοί στις ημερομηνίες διεξαγωγής και τους προορισμούς που ισχύουν σε ΕΟΦ και ΣΦΕΕ για τα επιστημονικά/ιατρικά συνέδρια, μέχρι την οριστική άρση των μέτρων που αφορούν στον COVD-19 διεθνώς. Και

Να υποστηριχθούν οι προμηθευτές του κλάδου (συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία, δορυφορικά ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες), ώστε να μπορούν να λειτουργούν ευέλικτα όσον αφορά την αναβολή των υπηρεσιών τους για συνέδρια που αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν.

Οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για τα παραπάνω θα έχει αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των τουριστικών γραφείων αν είναι άμεση και αν αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την έκτακτη κατάσταση."

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 15/01 15:55

  Επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο η πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου - Σε ποιες επιχειρήσεις ισχύει

 2. 15/01 15:41

  Κλαμπ πολυτελείας κατασκευάζεται στα Ιωάννινα

 3. 15/01 14:28

  FedHATTA: Η υπόσχεση που δεν έμεινε στα λόγια

 4. 15/01 14:24

  Grant Shapps προς Βρετανούς: "Μην με συμβουλεύεστε για τα ταξίδια σας"

 5. 15/01 14:12

  Κορωνοϊός: Νέα απειλή η βραζιλιάνικη παραλλαγή;

 6. 15/01 12:50

  Στα καταλύματα και την εστίαση η μεγαλύτερη μείωση κύκλου εργασιών το γ' τρίμηνο του 2020

 7. 15/01 12:49

  Το WTTC χαιρετίζει την ευρύτερη αποδοχή των τεστ ως μεγάλο βήμα για την επιστροφή των διεθνών ταξιδιών

 8. 15/01 12:17

  Αμοργός: Διεθνής προβολή και μπουτίκ κρουαζιερόπλοια στο νησί

 9. 15/01 12:16

  Απαραίτητες οι διακοπές το 2021 για έναν στους δύο Γερμανούς - Με ποια κριτήρια θα κάνουν κρατήσεις

 10. 15/01 11:54

  Kατανομή των ποσών ενισχύσεων για τα επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς "Γενική Επιχειρηματικότητα"

 11. 15/01 11:36

  Η απόκοσμη Μονή Ασκητή μέσα στη σπηλιά και η άγνωστη ιστορία με τον μοναχό

 12. 15/01 11:35

  Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των δασικών χαρτών

 13. 15/01 11:34

  Η περιοχή της Αθήνας που κάποτε είχε ακόμη και ανεμόμυλους

 14. 15/01 11:32

  Anex Tour: Νέος κατάλογος για το καλοκαίρι του 2021 – Περιλαμβάνει και Ελληνικούς προορισμούς

 15. 15/01 11:20

  ΕΟΤ: Το Visit Greece App, κορυφαία Εφαρμογή της χρονιάς στα e-volution awards 2021

 16. 15/01 10:58

  Προβολή της Τήνου σε Βέλγιο και Ολλανδία

 17. 15/01 10:30

  Έρευνα: Επενδυτικό κύμα εν μέσω πανδημίας το 2020 | Άδειες για 278 νέα ξενοδοχεία - Η Μύκονος στο επίκεντρο με 50 ξενοδοχεία- Όλα τα ονόματα

 18. 15/01 10:27

  Δήμος Πειραιά: Πρωτοπορεί με τη δημιουργία Μηχανισμού Διαχείρισης Προορισμού

 19. 15/01 10:20

  Δήμος Βριλησσίων: E-Πλατφόρμα για την προβολή της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας

 20. 15/01 10:17

  Γερμανία: Μεγάλες οι απώλειες στον κλάδο τουρισμού και ψυχαγωγίας

 21. 15/01 10:16

  Βέλγιο: Oι εκτιμήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας στη διετία 2021-22

 22. 15/01 10:11

  Celestyal Cruises: Στις 24 Απριλίου ξεκινά η τουριστική περίοδος για το 2021

 23. 15/01 10:05

  Ένα υπέροχο και δύσκολο ταξίδι- Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Ο.Κ.Ε. στα Μέλη και στους Φορείς

 24. 14/01 16:25

  FEG & Clio Muse: Διαδικτυακά σεμινάρια για ξεναγήσεις Σκοτεινού Τουρισμού

 25. 14/01 16:10

  WTTC: Κανόνες για την καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων στην πορεία προς την τουριστική ανάκαμψη

 26. 14/01 15:35

  Δ.Καραλής: Η ελληνικότητα της ξενοδοχίας απειλείται με αφανισμό

 27. 14/01 15:16

  Γρ. Τάσιος: «Το ελληνικό ξενοδοχείο δίνει μάχη επιβίωσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες»

 28. 14/01 15:10

  Μη εξυπηρετούμενα δάνεια: ψηφοφορία σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για την πώληση NPL σε τρίτους

 29. 14/01 15:07

  Γερμανία: 28 δισ. ευρώ οι απώλειες των τ. γραφείων και t.o’s από την αρχή της πανδημίας – Κίνδυνος για πολλά «λουκέτα»

 30. 14/01 14:13

  Γερμανία: Αρνητικός ο τουρισμός στην πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

 31. 14/01 13:51

  Travel Pass ετοιμάζει η ΙΑΤΑ για τα αεροπορικά ταξίδια

 32. 14/01 12:30

  ΠΟΞ: Μέτρα στήριξης σε περισσότερα ξενοδοχεία που επλήγησαν από τον “ΙΑΝΟ”

 33. 14/01 12:21

  Marriott: Αποσύρει τις δωρεές στους πολιτικούς που ψήφισαν κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

 34. 14/01 12:17

  EOT: Ηρώδειο από… πάγο στο φεστιβάλ «Πάγου και Χιονιού» της Κίνας

 35. 14/01 12:10

  Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ

 36. 14/01 11:55

  Η ξεχωριστή εκκλησία που έχει σκαλιστεί κυριολεκτικά πάνω στο βράχο

 37. 14/01 11:54

  Δεν είναι πίνακας ζωγραφικής αλλά ίσως το πιο μαγευτικό κάστρο της Ελλάδας

 38. 14/01 11:30

  Και τα πληρώματα της Virgin Atlantic στο πρόγραμμα εμβολιασμών

 39. 14/01 10:56

  Καμπάνια τουριστικής προβολής Αστικών Κέντρων Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής - 2021

 40. 14/01 10:43

  ΙΝΣΕΤΕ: Οι τουριστικές επιδόσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας έως τo 2019

 41. 14/01 10:34

  Δεν θα είναι προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια στη χώρα μας

 42. 14/01 10:22

  Μελέτη PwC: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις

 43. 14/01 10:07

  Βρετανοί εκπαιδευτές σκι ερευνώνται για τη μεταφορά του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στις Αυστριακές Άλπεις

 44. 14/01 10:04

  Κ.Νοτοπούλου: Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους καλούνται να ζήσουν με μηδενικό εισόδημα

 45. 14/01 10:02

  Αποφάσεις για νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Ρέθυμνο, Σαντορίνη και Φολέγανδρο

 46. 14/01 10:00

  Easyjet | Πιλότοι και αεροσυνοδοί σε ρόλο νοσοκόμου στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

 47. 14/01 09:58

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κω

 48. 14/01 09:56

  Βαυαρία: Άνοιγμα λιανικού εμπορίου με Click and Collect - Παραλαβή έξω από τα καταστήματα ή από θυρίδες

 49. 14/01 09:48

  Η αναθέρμανση της συζήτησης για υγειονομική βίζα

 50. 13/01 15:36

  HolidayCheck Special Award 2021 | Τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη γερμανόφωνη τουριστική αγορά

 51. 13/01 14:51

  Οι Jet2.com και Jet2holidays αναστέλλουν ολόκληρη τη χειμερινή σεζόν

 52. 13/01 14:07

  Πανδημία: "Δεν έχει νόημα να τα κλείσουμε όλα"

 53. 13/01 13:50

  Χιλιάδες Βρετανοί θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου

 54. 13/01 12:47

  Αυτές ήταν οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στην επιστροφή χρημάτων κατά την πανδημία

 55. 13/01 12:46

  Νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 56. 13/01 12:36

  WTTC: Με τεστ και όχι με την απαίτηση εμβολιασμού θα αποκατασταθούν τα διεθνή ταξίδια

 57. 13/01 12:29

  Εμβληματικής σημασίας η τουριστική επένδυση στον Σκορπιό

 58. 13/01 12:17

  Ένα υγειονομικό "διαβατήριο" λύνει τα χέρια όλων

 59. 13/01 12:13

  Σε επίπεδα προ 30ετίας η αεροπορική κίνηση το 2020 λόγω Covid-19 - Πτώση 69,3%

 60. 13/01 12:09

  Airbnb: Σχέδιο ασφαλείας για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ!

 61. 13/01 11:47

  Melia Hotels: Το παλάτι του Μιλάνου γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο

 62. 13/01 11:22

  Πάνω από 500 καταστήματα μέσα σε 10 ημέρες στην πλατφόρμα agora delivery για δωρεάν δημιουργία e-shop

 63. 13/01 11:14

  Η ελληνική εκκλησία με ένα από τα ψηλότερα μπαρόκ καμπαναριά στον κόσμο

 64. 13/01 11:12

  Πώς θα έμοιαζε να περπατάς στον κρατήρα ενός ελληνικού ηφαιστείου

 65. 13/01 11:06

  Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών: Μπορούν να αλλάξουν το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού; Δείτε τη συζήτηση στο Webcast της Παρασκευής

 66. 13/01 09:00

  Αγροδιατροφή και τουρισμός: Καινοτόμες δράσεις στη Δυτική Μακεδονία

 67. 13/01 08:30

  Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού μεταξύ των Δήμων Πάρου, Αντιπάρου, Αμοργού

 68. 13/01 08:27

  Δήμος Κω: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πολίτες που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις

 69. 13/01 08:20

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Νάξο και Βόλο

 70. 13/01 08:20

  Πεζοπορικός τουρισμός στον Βόλο

 71. 12/01 22:34

  Υπ. Τουρισμού: Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά λεωφορεία, σκάφη αναψυχής & πτήσεις τον Ιανουάριο

 72. 12/01 20:43

  Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος

 73. 12/01 20:14

  Έρευνα: 6 στους 10 Έλληνες αξιοποιούν και τα ηλεκτρονικά καταστήματα | e-shop

 74. 12/01 20:09

  Η Μεσόγειος στο επίκεντρο του One Planet Summit στο Παρίσι

 75. 12/01 15:04

  Κρίτων Πιπέρας | Μην απαξιώσετε τους ξεναγούς, μην τους κάνετε να εκλιπαρούν για βοήθεια...

 76. 12/01 14:51

  Συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία

 77. 12/01 14:50

  Condor: Διαμαρτυρίες για την απόφαση της Lufthansa να καταγγείλει τη συμφωνία πτήσεων τροφοδοσίας

 78. 12/01 14:20

  Aurinkomatkat: Ακυρώσεις και αναβολές πτήσεων για Χανιά και Ηράκλειο

 79. 12/01 13:50

  Οι Βρετανοί μεγάλης ηλικίας θα είναι από τους πρώτους που θα ταξιδέψουν και πάλι

 80. 12/01 13:22

  Γερμανία: Απάτες με κρατικές ενισχύσεις λόγω πανδημίας

 81. 12/01 12:46

  Οι πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην εξ αποστάσεως εργασία

 82. 12/01 12:39

  Έρευνα Hotels.com | Αυθορμητισμός και πολυτέλεια οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2021

 83. 12/01 12:30

  FedHATTA: Έγκαιρους και ξεκάθαρους κανόνες ζητεί η αγορά για τον ελληνικό τουρισμό το 2021

 84. 12/01 12:28

  Ασύρματο Internet σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 85. 12/01 11:46

  EOT | Η ανατολή του ήλιου στην Αθήνα μαγεύει το κινεζικό κοινό

 86. 12/01 11:44

  Πλανητερό: Ο παράδεισος των πλατάνων στην Ελλάδα

 87. 12/01 11:42

  Ένα από τα πιο όμορφα χωριά τόσο κοντά στην Αθήνα

 88. 12/01 11:31

  Επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δημιουργία e-shop

 89. 12/01 11:10

  Το 60% των Γερμανών επιθυμεί ταξίδια στο εξωτερικό το 2021 – Τι επηρεάζει την επιλογή διακοπών

 90. 12/01 11:07

  Αρνητικό τεστ κορωνοϊού πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες προς Αγγλία

 91. 12/01 10:29

  ΗΠΑ: Τέλος τα δωρεάν αεροπορικά ταξίδια για τα κατοικίδια συναισθηματικής στήριξης

 92. 12/01 09:00

  Η Γαλλία κλείνει προσωρινά μια διέλευση συνόρων με την Ισπανία

 93. 12/01 08:34

  Πράσινο φως για την κατασκευή Κέντρου Διατήρησης Ναυτικής Παράδοσης στην Κέρκυρα

 94. 12/01 08:27

  Κορωνοϊός-Δανία: Καθολική απαγόρευση εισόδου από άλλες χώρες

 95. 12/01 08:25

  Αλβανία: Διαγωνισμός 22,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του τουριστικού λιμανιού Maria Vlora

 96. 11/01 17:36

  Aegean: Voucher για τους επιβάτες, χωρίς να έχει γίνει ακύρωση της πτήσης τους, για ταξίδια έως 28/3

 97. 11/01 16:50

  Καλούμε το Ην. Βασίλειο να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα τέλη Φεβρουαρίου

 98. 11/01 16:12

  WTTC | Τα εμβόλια ως προϋπόθεση για ταξίδια, δημιουργούν διακρίσεις

 99. 11/01 15:37

  Αεροδρόμιο Αθηνών: -71,6% η διεθνής επιβατική κίνηση το 2020

 100. 11/01 15:13

  Τα Ιόνια νησιά στην κορυφή των πιο ασφαλών περιοχών της Ευρώπης