Ε. Κουντουρά: Φοροκυνηγητό στα παράνομα καταλύματα και τις τουριστικές μισθώσεις κατοικιών

Ε. Κουντουρά: Φοροκυνηγητό στα παράνομα καταλύματα και τις τουριστικές μισθώσεις κατοικιών

Τα παράνομα τουριστικά καταλύματα και οι τουριστικές μισθώσεις κατοικιών θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών με τις ρυθμίσεις νομοσχεδίου για τον τουρισμό, που πρόκειται να φέρει στη Βουλή και να ψηφισθεί έως το τέλος του έτους η αν.Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όπως είπε την Δευτέρα στην ομιλία της στο 14ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Νωρίτερα, μιλώντας με τουριστικούς συντάκτες, η κυρία Κουντουρά αποκάλυψε ότι θα θεσπισθούν τα μικτά κλιμάκια ελέγχου με όλους τους συναρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένης και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να εντοπίζονται αμέσως παράνομες δραστηριότητες στο χώρο του τουρισμού. Προφανώς, η Υπηρεσία αυτή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για τον εντοπισμό σπιτιών που νοικιάζονται στους τουρίστες και δεν αποδίδουν φόρους. Η πρώτη πειραματική δράση των μικτών κλιμακίως έγινε το καλοκαίρι, όταν ελέγχθηκαν 11.000 επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, την παραοικονομία, την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, τους ξεναγούς, την τουριστική εκπαίδευση, καθώς και για ειδικές μορφές τουρισμού, ώστε να αναπτυχθούν νόμιμα και με ασφάλεια.

Μείζων στόχος ο 12μηνος τουρισμός

Η κυρία Κουντουρά έκανε και έναν απολογισμό της χρονιάς, που κλείνει με νέα ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα, αναφέροντας την κινητοποίηση του υπουργείου ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις δύσκολες ημέρες μετά τα capital controls, είπε ότι η καμπάνια happening now, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, απέφερε διπλασιασμό των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, επανέλαβε ότι ο μείζων στόχος είναι ο 12μηνος τουρισμός (είπε σχετικά ότι αρκετοί τουρ οπερέιτορ επιμήκυναν τα προγράμματά τους από τις 180 στις 220 ημέρες φέτος), υπογράμμισε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, με το υπουργείο να παρεμβαίνει για το ξεμπλοκάρισμα επενδυτικών σχεδίων ύψους 5 δισ.ευρώ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι θετικές προοπτικές, που διαγράφονται για τον ελληνικό τουρισμό και στα επόμενα χρόνια, θα κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις. 

Αναλυτικά η ομιλία

"Το προηγούμενο 7μηνο διάστημα εργαστήκαμε μεθοδικά και αθόρυβα για την θωράκιση και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και συνεργαστήκαμε συντονισμένα με τους υπηρεσιακούς φορείς και τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο. Πετύχαμε το ιστορικό ρεκόρ των 26 εκατομμυρίων αφίξεων ξένων επισκεπτών και 14,5 δις ευρώ έσοδα, που υπολογίζουμε να κλείσει η φετινή χρονιά, δηλαδή 4 εκατ αφίξεις και 1 δις € έσοδα περισσότερα, σε σύγκριση με το 2014 που είχαμε ευνοϊκότερες συνθήκες.  

Στην πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο της Ελλάδας, εν μέσω εκλογών, δημοψηφίσματος και capital controls στην αιχμή της τουριστικής περιόδου: 

-  Πήραμε άμεσες πρωτοβουλίες ώστε να εκτελούνται κανονικά οι τραπεζικές συναλλαγές και αναλήψεις των τουριστών μέσω ΑΤΜ 

- Δώσαμε προτεραιότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να κάνουν χρήση εμβασμάτων, χωρίς να διαταράσσεται η τροφοδοσία και η λειτουργία τους. 

- Διαχειριστήκαμε σε καθημερινή βάση τις αναφορές των ξένων ΜΜΕ  με καθημερινές  προσωπικές συνεντεύξεις , δελτία τύπου και ανακοινώσεις σε μια συντονισμένη συνεργασία με τον ΕΟΤ και τις Ελληνικές πρεσβείες. 

- Δημιουργήσαμε την εθνική καμπάνια Happening now #Greeksummer διπλασιάζοντας σε σχέση με πέρυσι τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Αποδείξαμε ότι ο Τουρισμός αποτελεί όχι μόνο τον βασικό στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για τη χώρα και όλους τους Έλληνες. 

Με την αποφασιστική συμβολή του περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ και ένα εκατομμύριο άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, προσέφερε και προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στην προσπάθεια εξόδου της Χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Ο τουρισμός δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης, αυξάνει ή συμπληρώνει τα εισοδήματα του πληθυσμού των αστικών κέντρων και της περιφέρειας και προκαλεί αξιόλογες οικονομικές εισροές στις τουριστικές περιοχές. Συνδέεται επίσης και σε πολλές περιπτώσεις συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και πολλούς άλλους κλάδους της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο θα βασίζεται στον προγραμματισμό, τη διαβούλευση, τη συνεργασία και την εξωστρέφεια της εθνικής πολιτικής, καταπολεμώντας τις παθογένειες και τους περιορισμούς του παρελθόντος και απελευθερώνοντας το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τουρισμού.

Ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο ως σκοπό θα έχει την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί και το όραμά μας για τον Ελληνικό τουρισμό.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των παραγόντων του Υπουργείου δημιουργήσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε μια εθνική τουριστική στρατηγική την οποία θα συνεχίσουμε και θα αναπτύξουμε περισσότερο σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε 6 βασικούς άξονες :

1) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εργαστήκαμε με  σταθερά βήματα και ήδη από φέτος, κορυφαίοι tour-operators  της παγκόσμιας αγοράς, επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από 180 στις 215 ημέρες. Ο στόχος μας είναι τουρισμός για όλους όλο το χρόνο.

Συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τις τοπικές ενώσεις και τα Επιμελητήρια, για τη δημιουργία νέων τουριστικών προορισμών αλλά και προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα ενεργοποιηθεί και η τοπική κοινωνία έτσι ώστε οι επισκέπτες που θα μας επιλέξουν να μείνουν ικανοποιημένοι, να ξανάρθουν αλλά και να διαφημίσουν τη χώρα μας.

2) την διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού και καθιέρωση απευθείας πτήσεων.

Εδραιώσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ξένους tour-operators αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες που έθεσαν σε λειτουργία νέες απευθείας πτήσεις στη χώρα μας. Καταφέραμε να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον από νέες αγορές όπως την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  την Κορέα, τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά, ώστε να εξισώσουμε απώλειες από άλλες όπως πχ. τη Ρωσία.  

Με τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων συνδέσαμε τον Πολυθεματικό Τουρισμό με τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας  και θα συνεχίσουμε στοχευμένα την προσπάθεια αυτή ώστε να βάλουμε τις βάσεις για μια ανοδική αναπτυξιακή πορεία που θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια.

3) τη θεσμοθέτηση και προώθηση των Θεματικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Η ανάπτυξη της πολυθεματικότητας και των ειδικών μορφών τουρισμού θα συμβάλλει στην Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη και στην επέκταση της περιόδου. Και θα ωφελήσει περιοχές της πατρίδας μας που σήμερα δεν βρίσκονται στην αιχμή του διεθνούς ενδιαφέροντος. 

Επενδύουμε στον Τουρισμό Τεσσάρων Εποχών με την προώθηση θεματικών και εναλλακτικών μορφών για τουρίστες με ενδιαφέροντα στην Πολιτιστική Κληρονομιά, τη Γαστρονομία, τον Αγροτουρισμό και Οινοτουρισμό, τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας, τις Καταδύσεις και τα αθλήματα αναψυχής, τον προπονητικό τουρισμό, τον Θρησκευτικό Τουρισμό, αλλά και τον Τουρισμό Πολυτελείας. 

Οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν ιδανικές για Τουρισμό Κρουαζιέρας και Γιότινγκ σε Αιγαίο και Μεσόγειο.  

Στο Υπουργείο, συστήνουμε Ειδικές Επιτροπές οι οποίες θα εργαστούν για τη δημιουργία κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου κριτηρίων και προδιαγραφών για τη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ώστε να λειτουργήσουν νόμιμα, με ασφάλεια, αλλά και ανταγωνιστικά μέσα στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

4) τη συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο για την ενιαία προβολή και την προώθηση του Τουρισμού.

Με βασικό εκτελεστικό βραχίονα τον ΕΟΤ, συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ΣΕΤΕ,  για έναν ενιαίο τουριστικό σχεδιασμό και ενιαία προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Ταυτόχρονα προβάλουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, στα διεθνή ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ αλλά και με κατάλληλες ψηφιακές δράσεις στο Διαδίκτυο.  

Ιδιαίτερη έμφαση δίδουμε στην τόνωση της εσωτερικής  ζήτησης και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Εσωτερικού Τουρισμού. Μέσα από μια νέα συγκροτημένη στρατηγική, σε συνεργασία με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές αλλά και με άλλα Υπουργεία, στοχεύουμε στην ενίσχυση και διεύρυνση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, Τουρισμού για Άτομα με Αναπηρίες και Τρίτης Ηλικίας . Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει και πάλι δημόσιο αγαθό για κάθε πολίτη. 

5) την κωδικοποίηση της Τουριστικής Νομοθεσίας και την ενδυνάμωση των υπηρεσιακών δομών του Υπουργείου.

Στους προηγούμενους 7 μήνες, προσπαθήσαμε να καλύψουμε κενά, σε λειτουργίες και αρμοδιότητες σε υπηρεσιακούς τομείς και δομές του Υπουργείου μας και του ΕΟΤ, με νέο σχεδιασμό αλλά και ρυθμίσεις. Θέλουμε να ενισχύσουμε το ρόλο του Υπουργείου μας και του ΕΟΤ στον Εθνικό Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Τουρισμού αναβαθμίζοντας την διοικητική του οργάνωση. Θα αναπτύξουμε και θα ενεργοποιήσουμε το σύστημα Παρατηρητήριο-Δορυφόροι Λογαριασμοί Τουρισμού και θα εκσυχρονίσουμε το Τουριστικό Στατιστικό σύστημα.

Θα προωθήσουμε άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για ειδικότερα ζητήματα που εκκρεμούν στον επαγγελματικό τουριστικό κλάδο. Στην προηγούμενη περίοδο έγινε ήδη η θεσμοθέτηση και η κατηγοριοποίηση των τουριστικών κατασκηνώσεων (camping), κάτι που ανέμεναν οι  επιχειρηματίες του κλάδου  εδώ και μια δεκαετία. 

Θα συνεργαστούμε με τα συναρμόδια Υπουργεία μεθοδικά για να αποκατασταθεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων,  ώστε να εξασφαλισθεί η εργασιακή αξιοπρέπεια και η σταθερότητα, καθώς στον κλάδο του επισιτισμού υπήρξαν σημαντικές και συνεχείς παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δημιουργούμε και θα νομοθετήσουμε για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας και παροχής της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του κλάδου να μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο ποιοτικές υπηρεσίες.

6) την στήριξη της επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων 

Στο πρώτο 7μηνο του 2015 προχωρήσαμε στην προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων και στην προώθηση των υπαρχόντων, συνολικού ύψους έως 5 δις ευρώ. Επίσης καταφέραμε να εξασφαλίσουμε αυξημένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-20 και από το πρόγραμμα του ΕΠΑΝΕΚ με το οποίο μπορούν να ωφεληθούν άμεσα μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις με 50 εκατ. € για «τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας ενισχύει την τοπική οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την στήριξη της Μικρομεσαίας Τουριστικής Επιχείρησης και την ενθάρρυνση των τοπικών συμφώνων και αναπτυξιακών συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο. Θα προωθήσουμε συνέργειες σε επίπεδο τοπικών συνεταιρισμών, ενώσεων τοπικών παραγωγών και φορέων της αγοράς με τους επιχειρηματίες του Τουρισμού. 

Από κοινού με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού :

-  Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα από Κοινοτικούς Πόρους και το νέο ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Συνεργασίας της περιόδου 2014 - 2020, για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών επιχειρήσεων. Θα εργασθούμε μέσα από τις δύο Ειδικές Υπηρεσίες που διαθέτει το Υπουργείο, την Ειδική Υπηρεσία Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων που λειτουργεί ως Υπηρεσία Μιας Στάσης (OneStopShop) και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ.

-  Θα αποφασίσουμε και θα νομοθετήσουμε για ζητήματα Χωροταξικού Σχεδιασμού, ρύθμιση δανείων των βιώσιμων επιχειρήσεων και άλλες ελαφρύνσεις, όπως βεβαίως και τη διαμόρφωση ενός νέου Αναπτυξιακού Νόμου με σαφή κριτήρια, χρονοδιαγράμματα και προϋποθέσεις χρηματοδότησης. 

-  Θα προχωρήσουμε στο νέο Σύστημα Κατηγοριοποίησης και Πιστοποίησης των υπηρεσιών και υποδομών των ελληνικών Ξενοδοχείων και καταλυμάτων με βάση υψηλά στάνταρ.  

Όσον αφορά στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, να σχεδιαστεί άμεσα ένα ανταγωνιστικό και σταθερό πλαίσιο, παγκόσμιας προσέλκυσης επενδυτών. Ο πολλά υποσχόμενος τουριστικός τομέας προσφέρει σε επενδυτές τεράστιες ευκαιρίες, και ήδη διαφαίνεται, πως θα προσελκύσει τα επόμενα έτη τις περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό. Έχοντας κατά νου και τις αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, η αγορά αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει και έτσι θα γίνεται όλο και πιο ελκυστική για επενδύσεις. 

Βασικό μέλημα του Υπουργείου μας είναι η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Ακούμε τα προβλήματα και λαμβάνουμε υπόψη τις ιδέες και τις προτάσεις του κλάδου. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουμε άμεσα τις εφικτές λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η παραοικονομία και τα παράνομα καταλύματα, ή οι ελλιπείς υποδομές.

Για την επόμενη χρονιά αναμένεται, περαιτέρω αύξηση, καθώς οι μεγάλες τουριστικές εταιρίες – providers ήδη δεσμεύουν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. Τα απαραίτητα μέτρα ήδη σχεδιάζονται και δρομολογούνται. Όλα τα παραπάνω προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον σε διεθνείς επενδυτές και funds. Τα πρώτα έργα στον τομέα του τουρισμού βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, έργα τα οποία ξεμπλοκάραμε και αδειοδοτήσαμε ύψους περίπου 5 δις,  ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος.

«Μέσα στις δυσκολίες υπάρχουν πάντα και ευνοϊκές ευκαιρίες», είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, και η ελληνική τουριστική αγορά προσφέρει στην παρούσα χρονική στιγμή κυριολεκτικά ιδανικές ευκαιρίες για δυνητικούς επενδυτές.

Ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. Όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον Ελληνικό Τουρισμό μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν, ώστε τις επόμενες χρονιές να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και μέσα από συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη του Τουρισμού στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομία της Χώρας. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε την βοήθεια και τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Με την ευχή και το 2016 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό μας και για τη χώρα μας , κηρύττω την έναρξη των εργασιών αυτού του σημαντικού συνεδρίου που διοργανώνεται από το ΣΕΤΕ."

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  2. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  3. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  4. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  5. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  6. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  7. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  8. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  9. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  10. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  11. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  12. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  13. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  14. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  15. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  16. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  17. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  18. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  19. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  20. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  21. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  22. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  23. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  24. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  25. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  26. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  27. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  28. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  29. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  30. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  31. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  32. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  33. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  34. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  35. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  36. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  37. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  38. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  39. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  40. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  41. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  42. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  43. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  44. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  45. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  46. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  47. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  48. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  49. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  50. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  51. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  52. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  53. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  54. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  55. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  56. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  57. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  58. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  59. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  60. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  61. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  62. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  63. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  64. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  65. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  66. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  67. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  68. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  69. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  70. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  71. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  72. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  73. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  74. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  75. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  76. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  77. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  78. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  79. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  80. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  81. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  82. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  83. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  84. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  85. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  86. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  87. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  88. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  89. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  90. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  91. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  92. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  93. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  94. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"

  95. 21/03 10:39

    Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική

  96. 21/03 10:08

    Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα

  97. 21/03 09:51

    Περικλής Αντωνίου | Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προϋπόθεση για την Ανάπτυξη

  98. 21/03 07:39

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Λήμνο

  99. 21/03 07:36

    Δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου Σπηλαίου Αλιστράτης

  100. 21/03 07:34

    Κέρκυρα: Διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση σε ξενοδοχειακή μονάδα