Eurostat | Πρόοδος της ΕΕ στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

Η Eurostat, η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσίευσε στις 24 Μαΐου το έγγραφο «Sustainable development in the European Union — monitoring report on progress towards the SDGs in a EU context, 2023 edition» (Βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση — Έκθεση παρακολούθησης της προόδου για την επίτευξη των ΣΒΑ στο πλαίσιο της ΕΕ, έκδοση 2023).
Η έκθεση προσφέρει στατιστική επισκόπηση της προόδου για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) στην ΕΕ. Η έκθεση δημοσιεύεται μαζί με την εαρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, προκειμένου να αυξηθεί η συνάφειά της με την πολιτική και κατ' αυτό τον τρόπο να υλοποιηθεί η δέσμευση της παρούσας Επιτροπής να ενσωματώσει τους ΣΒΑ στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, καθήκον που έχει ανατεθεί στον επίτροπο κ. Τζεντιλόνι.
Η έκθεση καταδεικνύει ότι η ΕΕ έχει σημειώσει πρόοδο για την επίτευξη των περισσότερων στόχων κατά την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Επιτροπής σε βασικούς τομείς πολιτικής, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το 8οπρόγραμμα δράσης για το περιβάλλον και το σχέδιο δράσης για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΕΕ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη πολλών κοινωνικοοικονομικών στόχων, ενώ αναμένεται μεγαλύτερη πρόοδος στον περιβαλλοντικό τομέα, καθώς τα κράτη μέλη υλοποιούν τους φιλόδοξους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
Για πρώτη φορά, η έκθεση ανέλυσε τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο των τρεχουσών κρίσεων στους ΣΒΑ. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ενεργειακή κρίση στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και οι επακόλουθοι κλυδωνισμοί της πανδημίας. Η έκθεση περιέχει επίσης ένα κεφάλαιο με βελτιωμένη ανάλυση των δευτερογενών συνεπειών της κατανάλωσης της ΕΕ για τον υπόλοιπο κόσμο.
Βασικά πορίσματα
Η έκθεση δείχνει ότι, κατά την τελευταία πενταετία, η ΕΕ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο για την επίτευξη τριών ΣΒΑ και μέτρια πρόοδο για την επίτευξη των περισσότερων από τους υπόλοιπους. Ειδικότερα:
- Η ΕΕ σημείωσε τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης (ΣΒΑ 8). Το 2022 το ποσοστό απασχόλησης της ΕΕ έφθασε στο νέο πρωτοφανές υψηλό επίπεδο του 74,6 %, ενώ το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας της ΕΕ μειώθηκε σε νέο πρωτοφανές χαμηλό επίπεδο.
- Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε επίσης ως προς τους στόχους της μείωσης της φτώχειας (ΣΒΑ 1) και της βελτίωσης της ισότητας των φύλων (ΣΒΑ 5). Το ποσοστό των ατόμων που επιβαρύνονται υπερβολικά από το κόστος στέγασης έχει μειωθεί από το 2015, ενώ οι ωριαίες αποδοχές των γυναικών προσεγγίζουν τις αποδοχές των ανδρών.
- Σημειώθηκε επίσης ικανοποιητική πρόοδος όσον αφορά τη μείωση των ανισοτήτων (ΣΒΑ 10), τη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης (ΣΒΑ 4), την προώθηση της ειρήνης και της προσωπικής ασφάλειας στο έδαφος της ΕΕ και τη βελτίωση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη και της εμπιστοσύνης στους θεσμούς (ΣΒΑ 16).
- Οι εισοδηματικές διαφορές μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων πληθυσμιακών ομάδων μειώθηκαν και η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για ποσοστό 45 % του πληθυσμού με σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
- Η ζωή στην ΕΕ έχει καταστεί ασφαλέστερη τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ανθρωποκτονίες ή οι δολοφονικές επιθέσεις και η αντίληψη ως προς τη συχνότητα της διάπραξης εγκλημάτων, της άσκησης βίας και των βανδαλισμών στις ευρωπαϊκές γειτονιές έχουν μειωθεί σημαντικά.
- Επιπλέον, η ΕΕ έχει σημειώσει θετική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων της υγείας και της ευημερίας (ΣΒΑ 3), παρά τις οπισθοδρομήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19, και προς την επίτευξη των στόχων της καινοτομίας και των υποδομών (ΣΒΑ 9).
- Η πρόοδος ήταν μέτρια ευνοϊκή για τις τάσεις στους τομείς της υπεύθυνης κατανάλωσης και παραγωγής (ΣΒΑ 12), των βιώσιμων πόλεων και κοινοτήτων (ΣΒΑ 11), της ζωής στο νερό (ΣΒΑ 14), της μηδενικής πείνας (ΣΒΑ 2), του καθαρού νερού και της αποχέτευσης (ΣΒΑ 6) και της οικονομικά προσιτής και καθαρής ενέργειας (ΣΒΑ 7).
- Αναμένεται μεγαλύτερη πρόοδος όσον αφορά τρεις στόχους –τη δράση για το κλίμα (ΣΒΑ 13), τη ζωή στη στεριά (ΣΒΑ 15) και τις παγκόσμιες εταιρικές σχέσεις (ΣΒΑ 17)– καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν θέσει ως στόχο την εφαρμογή του υψηλότερου επιπέδου φιλοδοξίας στους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί σε επίπεδο ΕΕ.
- Όσον αφορά τη δράση για το κλίμα (ΣΒΑ 13), η ΕΕ έχει θέσει πολύ φιλόδοξους και άνευ προηγουμένου κλιματικούς στόχους για το 2030 για την επίτευξη των οποίων, σε σύγκριση με προηγούμενες τάσεις, θα απαιτηθούν περισσότερες προσπάθειες. Η ΕΕ έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα πολιτικής για την υλοποίηση αυτών των πρόσθετων προσπαθειών, ιδίως μέσω της δέσμης Fit for 55 (δέσμη μέτρων προσαρμογής στον στόχο του 55 %), με αναθεώρηση του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ΣΕΔΕ) και με τον κανονισμό για τον επιμερισμό των προσπαθειών, ο οποίος θέτει δεσμευτικούς ετήσιους στόχους για τα κράτη μέλη σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
- Στον τομέα της ενέργειας, η ΕΕ έχει επίσης θέσει πιο φιλόδοξους στόχους για το 2030. Αυτό σημαίνει ότι κατά τα επόμενα έτη αναμένεται να καταγραφεί μεγαλύτερη πρόοδος και στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ. Όσον αφορά τη ζωή στη στεριά (ΣΒΑ 15), παρόλο που οι χερσαίες προστατευόμενες περιοχές έχουν αυξηθεί από το 2013, η ΕΕ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σταθερή μείωση των πληθυσμών κοινών πτηνών και πεταλούδων των λειμώνων.
- Πρόσθετες προσπάθειες που απαιτούνται για την αντιστροφή της υποβάθμισης των οικοσυστημάτων προβλέπονται στη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030, στη δασική στρατηγική της ΕΕ για το 2030 που δρομολογήθηκε φέτος και στη στρατηγική της ΕΕ για το έδαφος, η οποία θέτει ως στόχο για το 2030 την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων γαιών και εδαφών και την καταπολέμηση της απερήμωσης. Όσον αφορά τη συνεργασία για τους στόχους (ΣΒΑ 17), η τάση αντικατοπτρίζει εν μέρει τις κυκλικές επιπτώσεις και, ιδίως, την αύξηση του δημόσιου χρέους λόγω της κρίσης του COVID-19.
- Ιστορικό
Οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκονται στο επίκεντρο της χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής εδώ και καιρό, σταθερά εδραιωμένοι στις ευρωπαϊκές Συνθήκες και ενσωματωμένοι σε βασικά έργα, τομεακές πολιτικές και πρωτοβουλίες της Επιτροπής υπό την προεδρία της κ. φον ντερ Λάιεν. Η Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) που εμπεριέχονται σε αυτήν εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) τον Σεπτέμβριο του 2015 και έδωσαν νέα ώθηση στις προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Η ΕΕ είναι απολύτως προσηλωμένη στην υλοποίηση της Ατζέντας του 2030 και στα μέτρα εφαρμογής της, όπως περιγράφονται στην «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» και στο έγγραφο εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής με τίτλο «Επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ — Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση».
Η νέα δημοσίευση είναι η έβδομη σε μια σειρά ετήσιων διαδικασιών παρακολούθησης που δρομολόγησε η Eurostat το 2017. Βασίζεται στο σύνολο δεικτών της ΕΕ σχετικά με τους ΣΒΑ, το οποίο αναπτύχθηκε για την παρακολούθηση της προόδου στην επίτευξη των ΣΒΑ στο πλαίσιο της ΕΕ. Η έκθεση παρακολούθησης των ΣΒΑ έχει ως στόχο να παρουσιάσει μια αντικειμενική αξιολόγηση του κατά πόσον η ΕΕ, σύμφωνα με τους επιλεγμένους δείκτες, έχει σημειώσει πρόοδο για την επίτευξη των ΣΒΑ κατά τις τελευταίες πενταετείς και δεκαπενταετείς περιόδους.
Οι τάσεις των δεικτών αξιολογούνται με βάση τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά την τελευταία πενταετία. Όσον αφορά τους 22 δείκτες με ποσοτικούς στόχους της ΕΕ, αξιολογείται η πρόοδος επίτευξης τους. Τέτοιοι στόχοι έχουν τεθεί στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της βιοποικιλότητας, του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, της κατανάλωσης ενέργειας και της εκπαίδευσης. Όλοι οι άλλοι δείκτες αξιολογούνται σύμφωνα με την κατεύθυνση και την ταχύτητα της αλλαγής.
- 1) 42 φωτογραφίες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά στις περιοχές Natura 2000 της χώρα μας
- 2) Ηθικός τουρισμός: Ο ρόλος του στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και έκφρασης
- 3) Τουρισμός | City Destinations Alliance: Νέα στρατηγική για ποιότητα ζωής ντόπιων και τουριστών στις ευρωπαϊκές πόλεις
- 4) ΠΟΤ: Ο αγροτουρισμός στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης του μέλλοντος
30/05 18:13
Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41
30/05 17:12
Εννέα εκπρόσωποι Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων ταξίδεψαν με την Air Serbia στο Βελιγράδι
30/05 16:08
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ALEXANDER ZELDIN, Οι εξομολογήσεις | ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 23 – 26 Ιουνίου
30/05 15:57
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προβολή του νησιού στην Ιρλανδική αγορά
30/05 14:53
30/05 14:48
H Emirates επενδύει 200 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών καυσίμων και ενέργειας
30/05 14:29
TUI | Aύξηση της χωρητικότητας κατά 20% στην Τουρκία το 2024, μετά από αύξηση 40% φέτος
30/05 13:51
Ο αριθμός των deepfake βίντεο στο Διαδίκτυο αυξάνεται κατά 900%
30/05 13:16
Ο Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ που θέλει να καθιερώσει την Ελληνική διατροφή στις ΗΠΑ
30/05 12:33
42 φωτογραφίες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά στις περιοχές Natura 2000 της χώρα μας
30/05 12:11
30/05 11:47
Γερμανικός τουρισμός | Η μέση τιμή του ταξιδιού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώνεται
30/05 11:09
30/05 10:18
30/05 10:06
30/05 09:40
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
30/05 07:25
30/05 07:18
Ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Γεώτρησης Ποϊρό στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου»
30/05 07:15
30/05 07:09
Κέρδη για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου
30/05 07:06
29/05 15:28
ΞΕΕ: CapsuleT | Άνοιξαν οι αιτήσεις για ένταξη νέων startups στον τουρισμό
29/05 15:01
Νεκρός 26χρονος τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό σε παραλία της Ρόδου
29/05 14:59
29/05 14:50
Εντυπωσιακό ρομπότ εξερευνά την υποθαλάσσια περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού
29/05 13:39
29/05 12:21
Elafonisos Eco Week 2023 με επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό
29/05 12:16
Εγκύκλιος: Υποχρεώσεις εργοδοτών για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
29/05 11:54
Τρεις στις 10 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο είναι Ελληνικές! Δείτε ποιες είναι
29/05 11:38
Βρετανικός τουρισμός 2022: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη
29/05 11:07
29/05 10:22
29/05 07:58
Νέα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Λεβίδι και στην Αρεόπολη και τουριστικές κατοικίες στη Ζάκυνθο
29/05 07:53
29/05 07:46
29/05 07:06
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παγγαίο και Σύβοτα
28/05 19:54
Street Party στη θρυλική Τρούμπα στον Πειραιά με χιλιάδες επισκέπτες
28/05 14:30
28/05 08:18
28/05 08:15
27/05 12:30
27/05 12:15
27/05 11:45
27/05 08:22
Σε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ της Ρουμανίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεοδωριάνων Άρτας
26/05 19:16
26/05 16:15
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Στάθης Λιβαθινός - Καζανόβα / Δον Ζουάν - Ερωτική περιπλάνηση
26/05 16:04
26/05 14:24
26/05 14:19
Deloitte | Περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες επιλέγουν φέτος Ευρώπη για τις διακοπές
26/05 14:18
26/05 14:05
26/05 13:28
Ηθικός τουρισμός: Ο ρόλος του στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και έκφρασης
26/05 12:07
26/05 12:05
Η Hyatt φέρνει την επανάσταση στο all inclusive με το νέο πολυτελές brand Impression by Secrets
26/05 11:45
26/05 11:31
26/05 10:27
Στον όμιλο Lufthansa η ιταλική αεροπορική εταιρεία ITA Airways - τι προβλέπει η συμφωνία
26/05 10:17
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η Έκθεση East Med Multihull & Yacht Charter Show στον Πόρο
26/05 08:15
26/05 08:05
56 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022
26/05 08:05
Νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Κρήτη και Σαντορίνη
26/05 08:05
26/05 08:00
Ισπανία: Πρόστιμα σε ποδηλάτες με ακουστικά, γυμνιστές και καπνιστές σε παραλίες
25/05 20:57
25/05 18:30
25/05 17:56
Τρεις σκύλοι έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στο περιβάλλον... με ένα ιδιωτικό τζετ (;)
25/05 16:36
ΕΞΑ-ΑΑ | Τι τουρισμό θέλουμε στην Αθήνα; Ποσοτικό ή ποιοτικό; - Οι επιδόσεις το α' 4μηνο
25/05 16:24
25/05 16:05
Alltours | Με σταθερές τιμές και 86 προορισμούς σε όλο τον κόσμο το χειμερινό πρόγραμμα
25/05 13:28
25/05 13:04
Γαλλία: Tέλος στις κοντινές πτήσεις για μείωση των εκπομπών - "Μια απαγόρευση άνευ ουσίας"
25/05 12:47
Ύμνοι Σουηδού δημοσιογράφου για τα Ιωάννινα και άλλους 9 ελληνικούς προορισμούς
25/05 12:33
CroisiEurope: Νέο πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2024
25/05 12:31
25/05 12:26
ΕΤΑΔ | Μίσθωση τμημάτων αιγιαλών, χαρακτηρισμένων ως Τουριστικά Δημόσια Κτήματα, σε όλη την Ελλάδα
25/05 12:16
25/05 12:03
Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα
25/05 11:27
ΥΠΠΟΑ: Εκατοντάδες αρχαιότητες της εταιρείας Robin Symes επαναπατρίζονται
25/05 10:37
Παγκόσμιος Τουρισμός | 35% περισσότερες κρατήσεις στα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι
25/05 10:29
Σύλληψη 30χρονου στη Ρόδο -Ασέλγησε σε τουρίστρια και την τράβηξε φωτογραφίες
25/05 09:59
Μουσείο Ακρόπολης | Έργα τέχνης από γνωστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες
25/05 09:20
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων | Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα στον τουρισμό
25/05 08:17
25/05 08:15
Έρευνα: Πόσο αποτελεσματική είναι η διαφήμιση στα αεροδρόμια
25/05 08:11
25/05 08:09
25/05 08:07
24/05 16:20
Προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό - Σε ποιους απευθύνονται
24/05 15:59
Cycladic: Συμφωνία για μετατροπή των αεροσκαφών σε ηλεκτρικά - Νέες συνδέσεις Ελληνικών προορισμών
24/05 15:51
Πώς οι Ρώσοι tour operator επιδιώκουν να τονώσουν τις τουριστικές ροές για Ελλάδα
24/05 15:24
Δεν χρειαζόμαστε πια ρεσεψιονίστ στον τουρισμό, χρειαζόμαστε σχεδιαστές εμπειριών
24/05 14:03
Η γερμανική Welt για την Ελλάδα | «Η ξαφνική δύναμη του πρώην χρεωκοπημένου κράτους»
24/05 13:08
24/05 12:48
24/05 12:40
Τα Ikos Resorts ανακηρύχθηκαν καλύτερα Family Hotel παγκοσμίως
24/05 12:28
Εγκρίθηκαν έργα εκσυγχρονισμού του πεντάστερου ξενοδοχείου Atlantica Beach στην Κω
24/05 12:02
Η Ελληνικής καταγωγής νέα αντιπρόεδρος πωλήσεων της Celebrity Cruises
24/05 11:59
Έρευνα της Panadvert καταδεικνύει τα πιο δημοφιλή Brands της Μυκόνου
24/05 11:11
Κρουαζιέρα | 800.000 επιβάτες το 2023 στην Κέρκυρα - Η συνέλευση της MedCruise
24/05 10:45
Τρεις στις 10 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο είναι Ελληνικές! Δείτε ποιες είναι
Ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Γεώτρησης Ποϊρό στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου»
ΞΕΕ: CapsuleT | Άνοιξαν οι αιτήσεις για ένταξη νέων startups στον τουρισμό
Κέρδη για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου
Ο Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ που θέλει να καθιερώσει την Ελληνική διατροφή στις ΗΠΑ
Γερμανικός τουρισμός | Η μέση τιμή του ταξιδιού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώνεται
Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41
42 φωτογραφίες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά στις περιοχές Natura 2000 της χώρα μας
TUI | Aύξηση της χωρητικότητας κατά 20% στην Τουρκία το 2024, μετά από αύξηση 40% φέτος
Ο αριθμός των deepfake βίντεο στο Διαδίκτυο αυξάνεται κατά 900%
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προβολή του νησιού στην Ιρλανδική αγορά
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
Εννέα εκπρόσωποι Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων ταξίδεψαν με την Air Serbia στο Βελιγράδι
Βρετανικός τουρισμός 2022: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ALEXANDER ZELDIN, Οι εξομολογήσεις | ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 23 – 26 Ιουνίου
( 0 )