«Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων

«Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων

Αποδεικνύοντας ότι η μείωση της σπατάλης τροφίμων στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι εφικτή και απόλυτα συνυφασμένη με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του «Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία». Το πρόγραμμα έδειξε ότι απλές αλλαγές μπορούν να μειώσουν μέχρι και στο μισό τη σπατάλη κατά τη διαδικασία παρασκευής γευμάτων.

Το «Hotel Kitchen» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 από το WWF Ελλάς με την υποστήριξη της Unilever Food Solutions, με στόχο την εφαρμογή ορθών πρακτικών για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ελληνικά ξενοδοχεία. Σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, τα ξενοδοχεία Grecotel Cape Sounio (Σούνιο), Aquila Rithymna Beach (Ρέθυμνο) και Marriott Athens του Ομίλου Χανδρή (Αθήνα), που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, κατάφεραν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων σε σημαντικό ποσοστό, με ευεργετικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία, αλλά και σημαντική μείωση δαπανών.

Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε έναν εύκολο και αξιόπιστο μηχανισμό καταγραφής της σπατάλης σε όλο το φάσμα προμήθειας, προετοιμασίας και κατανάλωσης φαγητού, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μέτρων για τη σωστή αποθήκευση, συντήρηση και διαχείριση των πρώτων υλών, τον τρόπο παρασκευής των γευμάτων, τον ανασχεδιασμό στην προετοιμασία γευμάτων και την αναδιαμόρφωση του μπουφέ.

Μέσα από απλές αλλαγές στα εν λόγω ξενοδοχεία, η σπατάλη μειώθηκε συνολικά κατά 10-25%. Ειδικότερα στη διαδικασία παρασκευής των γευμάτων (π.χ. προετοιμασία λαχανικών και φρούτων, περίσσευμα από τον μπουφέ, πιάτα επισκεπτών) η μείωση άγγιξε το 45%. Στο τμήμα καθαρισμού φρούτων και λαχανικών η σπατάλη μειώθηκε κατά 25%, ενώ αισθητή ήταν και η μείωση της σπατάλης στον μπουφέ όπου κυμάνθηκε μεταξύ 13% και 15%. Πρόκειται για σημαντική εξοικονόμηση φυσικών αλλά και οικονομικών πόρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε το 9%.

Καταλυτικό ρόλο την επιτυχία του προγράμματος έπαιξε το προσωπικό των ξενοδοχείων, το οποίο εκπαιδεύτηκε σχετικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αλλά και οι επισκέπτες που ενημερώθηκαν μέσα από ειδική σήμανση σε διάφορα σημεία και επικρότησαν την πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 260 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα του WWF για το πρόγραμμα «Hotel Kitchen», το 82% των εργαζομένων στα τρία ξενοδοχεία δήλωσε ότι επιθυμεί να συμμετέχει σε παρόμοιες μελλοντικές δράσεις, ενώ το 92% δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο της σπατάλης τροφίμων στο περιβάλλον. Αντίστοιχα, το 93% των επισκεπτών που ερωτήθηκαν δήλωσε πως θα υποστήριζε ένθερμα την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και από άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, ενώ το 97% σχολίασε ότι αναμένει από τα ξενοδοχεία να λαμβάνουν μέτρα κατά της σπατάλης.

Όπως είχε σχεδιαστεί εξαρχής, από την εμπειρία και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις πιλοτικές παρεμβάσεις, το WWF Ελλάς δημιούργησε τον «Οδηγό για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία», ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε ξενοδοχείο ή φορέα εστίασης που θέλει να σχεδιάσει ένα εύκολο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα μείωσης σπατάλης. Ο Οδηγός μοιράστηκε σε περισσότερους από 100 επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου κατά τη διάρκεια τριών συμμετοχικών εργαστηρίων που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Unilever Food Solutions All Inclusive Hotels Academy για τη σπατάλη τροφίμων στον τουριστικό τομέα και την ανταλλαγή γνώσης, ιδεών και προβληματισμών για το θέμα.

Επιπλέον, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με όραμα τη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπεύθυνων επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, το WWF Ελλάς υλοποίησε δυο σεμινάρια στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) και τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Συνολικά, περισσότεροι από 300 φοιτητές ενημερώθηκαν για τον καίριο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν ως επαγγελματίες στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στην ορθή αξιοποίηση των πρώτων υλών.

Εν μέσω των σοβαρών προκλήσεων που θέτει η πανδημία στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύστημα παραγωγής, επεξεργασίας και κατανάλωσης τροφής συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη, αυτά τα πολύ θετικά και άμεσα αποτελέσματα γεννούν ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η επόμενη μέρα με πυξίδα την αειφορία

Το πρόγραμμα «HotelKitchen» θα συνεχίσει τη δράση του και τη φετινή σεζόν, έχοντας ως βασικούς πυλώνες τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων και τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού μηχανισμού για τους εργαζόμενους του κλάδου. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία είναι συνυφασμένη και με τις απαιτήσεις του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση, σύμφωνα με το οποίο τα ξενοδοχεία θα κληθούν να καταγράφουν και να δηλώνουν την ποσότητα των απορριμμάτων τροφίμων στις εγκαταστάσεις τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι παρά τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό, τα ξενοδοχεία επιζητούν θετικές αλλαγές με γνώμονα την αειφορία και είναι περισσότερο από ποτέ έτοιμα να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία «Hotel Kitchen». Αυτό ήταν και ένα από τα κύρια συμπεράσματα του διαδικτυακού συνεδρίου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «HotelKitchen» τον περασμένο Νοέμβριο, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του ΣΕΤΕ, της εταιρείας LeanPath και 80 περίπου επαγγελματιών του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου. Τα ξενοδοχεία εκτιμούν ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των επισκεπτών για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων και των πρώτων υλών τους.

«Τα θετικά αποτελέσματα από τα δυο χρόνια εφαρμογής του προγράμματος αποτελούν πολύ σημαντικό κίνητρο για τη συνέχιση και εφαρμογή της πρωτοβουλίας σε ευρύτερη κλίμακα. Η πανδημία απέδειξε ότι η μείωση της σπατάλης τροφίμων στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία επιφέροντας ανεκτίμητα οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη προγραμμάτων βιώσιμης διατροφής στο WWF Ελλάς.

Ο Γενικός Διευθυντής της Unilever Food Solutions στην Ελλάδα, Θοδωρής Σακελλαρίου, ανέφερε: «Ο κλάδος της εστίασης μπορεί και πρέπει να είναι πρωτοπόρος στη μάχη που οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονος προβληματισμός, κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο, για την ορθή διαχείριση των τροφίμων, κάτι που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της  πανδημίας. Στη UnileverFoodSolutions η καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων είναι προτεραιότητά μας, γι’ αυτό και έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε το πρόγραμμα “HotelKitchen” του WWF Ελλάς, προσπαθώντας πλέον να γνωστοποιήσουμε τις λύσεις και τις πρακτικές που αποδεδειγμένα πλέον υπάρχουν μέσω του προγράμματος. Στόχος μας είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να εκπαιδευτούν καλύτερα το προσωπικό και οι επισκέπτες, αλλά και να χτίσουμε ένα φυτώριο νέων σεφ ακόμα πιο ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος, δημιουργώντας τις συνθήκες για τη θεσμοθέτηση σύγχρονων πρακτικών».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 17/06 21:59

  H Costa Navarino παρουσιάζει το Division 16

 2. 17/06 21:57

  Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino: Γκολφ & Ναυτιλία ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

 3. 17/06 15:41

  Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός των Βρετανών για το... 2022

 4. 17/06 14:25

  Η Ευρώπη ανοίγει σταδιακά στους Αμερικανούς τουρίστες – Ποιες χώρες έχουν ανοίξει τα σύνορά τους

 5. 17/06 13:31

  Lesvos Food Fest Challenge | Τα Λεσβιακά Προϊόντα Ταξιδεύουν στον Κόσμο

 6. 17/06 12:48

  Η Ελαφόνησος παρουσίασε τα τουριστικά της λογότυπα

 7. 17/06 12:45

  ΤUI Γερμανίας: Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη αυτό το καλοκαίρι- Ρόδος και Κως στο top5

 8. 17/06 12:41

  Nothing more Familiar than traveling to Rhodes | Τίποτα πιο οικείο από το να ταξιδέψεις στη Ρόδο

 9. 17/06 12:34

  Κ.Νοτοπούλου: Δραματική η κατάσταση στο επαγγελματικό yachting

 10. 17/06 12:28

  Η Ιαπωνία θα εκδίδει διαβατήρια εμβολιασμού για ταξίδια στο εξωτερικό

 11. 17/06 11:47

  Μήνυση Ryanair κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την άρνησή της να ανοίξουν τα σύνορα

 12. 17/06 11:20

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "Κνωσσός": Ευχαριστίες στους βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του αιτήματος για κρατική ενίσχυση

 13. 17/06 10:56

  Υποχρεωτική η ΣΣΕ των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας

 14. 17/06 10:52

  Λέμε «αντίο» στα πλαστικά μιας χρήσης με δύο Οδηγούς του WWF Ελλάς

 15. 17/06 10:23

  Daily Telegraph: Πώς θα ανοίξουν τα ταξίδια των Βρετανών και στις "πορτοκαλί" χώρες

 16. 17/06 10:18

  Αναθέρμανση επενδύσεων στον ισπανικό τουρισμό

 17. 17/06 08:56

  WTTC και UNEP: Νέα έκθεση για τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης στον τουρισμό

 18. 17/06 08:54

  Αναβολή για την εναρκτήρια κρουαζιέρα της Royal Caribbean

 19. 17/06 08:52

  Accor: Συνεργασία με τον International LGBTQ+ Travel Association

 20. 17/06 08:50

  Η κατάσταση της γερμανικής οικονομίας

 21. 16/06 21:58

  Βράβευση της πρώτης Ελληνίδας Masterchef από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 22. 16/06 21:46

  Δ. Φραγκάκης: Διεύρυνση της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον ελληνικό τουρισμό

 23. 16/06 21:36

  Επανεκκίνηση της ελληνικής κρουαζιέρας από τη Celestyal Cruises

 24. 16/06 16:11

  Κλειστοί για ορισμένες ώρες οι αρχαιολογικοί χώροι Ακρόπολης και Αρχαίας Αγοράς στις 18, 19 και 20 Ιουνίου

 25. 16/06 14:08

  Η Ευρώπη αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς

 26. 16/06 14:05

  Στην Kerzner η διαχείριση του υπό κατασκευή πολυτελούς θερέτρου One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα

 27. 16/06 13:20

  Πρώτα σημάδια ανάκαμψης: Αύξηση 673,4% της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια το Μάιο

 28. 16/06 13:19

  Μόλις ένας στους 10 Βρετανούς νιώθει σιγουριά να κάνει διακοπές στο εξωτερικό το 2021

 29. 16/06 12:55

  Οι Κύπριοι επιλέγουν τα ελληνικά νησιά φέτος για τις διακοπές τους

 30. 16/06 12:49

  Περισσότερους ΚΑΔ Τουρισμού για οικονομική ενίσχυση ζητεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου

 31. 16/06 12:25

  Το 75% των Ελλήνων CEO προβλέπουν παγκόσμια ανάπτυξη- Αισιοδοξία για τις επιχειρήσεις τους

 32. 16/06 12:23

  Βρετανοί: Μεγάλη επιφυλακτικότητα για διακοπές στο εξωτερικό - Μόνο το 5% θα ταξιδέψει το νωρίτερο δυνατό

 33. 16/06 11:34

  Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για επιδότηση κεφαλαίου κίνησης από τις τουριστικές επιχειρήσεις

 34. 16/06 11:33

  EasyJet: Μεταφέρει τα αεροσκάφη της από το Ην. Βασίλειο στη Γερμανία

 35. 16/06 11:11

  ΕΟΤ: Αιγίδα στο «Oceanman Greece» και το «Street Food Festival Crete»

 36. 16/06 09:51

  Γιατί τα σκάφη αναψυχής από Λιμένες εκτός Σένγκεν της Αν. Μεσογείου είναι "ανεπιθύμητα" στη Ρόδο και Κω

 37. 16/06 09:43

  Ποια πολυτελή ξενοδοχεία ανοίγουν στη Μαδρίτη – Πότε θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο του Cristiano Ronaldo

 38. 16/06 09:42

  Και οι Καναδικές αεροπορικές εταιρείες συζητούν την πρόσληψη μόνο εμβολιασμένων υπαλλήλων

 39. 16/06 09:40

  Accor: Δεσμεύσεις και δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη

 40. 16/06 09:38

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προμήθεια rapid test για τους επισκέπτες των νησιών

 41. 16/06 09:36

  Atromitos Race Sifnos 2021 στη Σίφνο

 42. 16/06 09:22

  Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιας Χελώνας - Τι συμβαίνει στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα

 43. 15/06 18:00

  Πτήσεις της SKY express από Αυστρία προς Σκιάθο, Πάρο και Νάξο

 44. 15/06 15:27

  Στην Καλαμάτα η «Made In Greece» συλλογή του Οίκου Dior

 45. 15/06 15:25

  On The Beach: Ζήτηση ρεκόρ για το... 2022 - Η Ελλάδα στους top προορισμούς

 46. 15/06 13:37

  Τουρισμός: Απίθανη η εισροή Βρετανών σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς πριν από τον Αύγουστο

 47. 15/06 13:17

  Google: Ποιοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα – Πού σκέφτονται να ταξιδέψουν οι Έλληνες

 48. 15/06 12:55

  Στροφή των ταξιδιωτών από τα online τουριστικά γραφεία στις απευθείας κρατήσεις διακοπών

 49. 15/06 12:25

  Γερμανία: Προσιτές και περιζήτητες οι πτήσεις για Ελλάδα - Διπλάσια ζήτηση από το καλοκαίρι του 2019!

 50. 15/06 11:58

  Αναζητούνται ιδιώτες επενδυτές για 23 ελληνικά αεροδρόμια- Στην κορυφή η Καλαμάτα

 51. 15/06 11:31

  To Google Street View επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας

 52. 15/06 11:05

  Στο «Visit Greece App» οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

 53. 15/06 10:07

  Προβολή της Μήλου από το BBC- video clip από Ουκρανό τραγουδιστή στο νησί

 54. 15/06 10:01

  Πράσινο φως για Παραθεριστικό Οικισμό 1.000 ατόμων Ομάδας Φαρμακοποιών στην Κάρυστο

 55. 15/06 10:00

  Έγκριση διαδρομής Κατακόλου - Πύργου σε τουριστικό λεωφορείο ανοικτού τύπου

 56. 15/06 09:58

  Όμιλος Accor: Προσλήψεις σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

 57. 15/06 09:57

  H παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βρετανία  

 58. 15/06 09:56

  Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις στην Πρέβεζα 

 59. 15/06 07:49

  ΣΕΤΕ: Αίτημα για πλήρη κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων έως 30/9

 60. 14/06 16:39

  Πιστοποίηση ISO της Μαρίνας Αθηνών

 61. 14/06 16:37

  Συνάντηση FedHATTA - FIAVET στο πλαίσιο ετήσιας διοργάνωσης

 62. 14/06 16:34

  ΕΕ: Να μην υποβάλλονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όσους έχουν το πιστοποιητικό Covid 19

 63. 14/06 15:40

  Κοινές δράσεις Υπουργείου Τουρισμού και Δήμου Αθηναίων για την προσέλκυση κινηματογραφικού τουρισμού

 64. 14/06 15:35

  Έως τις 25 Ιουνίου οι μονομερείς δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον τουρισμό

 65. 14/06 14:49

  Επιστρέφει ο μαζικός τουρισμός (Γερμανών) στη Μαγιόρκα;

 66. 14/06 13:55

  Η Πάρος στα προγράμματα και της Air Baltic

 67. 14/06 13:49

  Έτοιμα να υποδεχτούν ξανά επισκέπτες τα Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής και Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης

 68. 14/06 13:28

  Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ - Πάνω από 142.143 αιτήσεις τις πρώτες 4 μέρες

 69. 14/06 13:17

  Σε διαβούλευση σ/ν για οργανισμούς διαχείρισης προορισμού, ιαματικές πηγές, διατάξεις για τουριστικά γραφεία και καταλύματα

 70. 14/06 13:11

  Η νέα ΣΣΕ για το προσωπικό των πάσης φύσεως τουριστικών και επισιτιστικών καταστημάτων όλης της χώρας

 71. 14/06 13:07

  Τα διαγνωστικά κέντρα διαθέσιμα στον επισκέπτη της χώρας μέσω της εφαρμογής του ΕΟΤ Visit Greece App

 72. 14/06 13:04

  Οι μισοί Βρετανοί τουρίστες θέλουν να καθαρίζουν μόνοι τους το κατάλυμα στις διακοπές

 73. 14/06 12:45

  TUI Care Foundation: Πρωτοβουλία για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στα τουρκικά παράλια

 74. 14/06 12:24

  TUI Βρετανίας: Ακυρώσεις διακοπών μέχρι τις 11 Ιουλίου- έως τις 4 Ιουλίου και στην Ελλάδα

 75. 14/06 11:27

  Την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών για ενίσχυση των καταλυμάτων ζητεί η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων

 76. 14/06 11:03

  Γερμανία: Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στις πωλήσεις των τουριστικών γραφείων 

 77. 14/06 10:34

  CHECK24 | Γερμανία: Διπλάσιες κρατήσεις από το 2019 για πακέτα διακοπών σε Κρήτη και Ρόδο

 78. 14/06 10:15

  Παράταση των περιορισμών ως τις 19 Ιουλίου στη Βρετανία

 79. 14/06 09:57

  Παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού.

 80. 14/06 09:10

  Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με Ακαδημία Αθηνών –Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας

 81. 14/06 09:05

  Η Πλωτή Πολιτεία των Μαλδίβων, απάντηση στην κλιματική αλλαγή

 82. 14/06 09:00

  Ηλεκτρονική εφαρμογή για την ανάδειξη του πεζοπορικού δικτύου της Τήνου

 83. 14/06 09:00

  Επιχορηγήσεις για νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη

 84. 14/06 08:59

  Πρωτοβουλία για την επέκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου

 85. 13/06 13:20

  Santorini Video Guide: Ο ταξιδιωτικός οδηγός που εντυπωσιάζει τους χρήστες της Amazon

 86. 13/06 13:13

  Γαλλία: Στο μικροσκόπιο η χερσαία αιολική ενέργεια με τη δρομολόγηση νέων έργων

 87. 13/06 13:11

  Ελβετία: Σε αρνητικό πρόσημο η οικονομία το α' τρίμηνο - Μεγαλύτερες απώλειες στη φιλοξενία και εστίαση

 88. 13/06 13:03

  Αύξηση κατά 107% των εξαγωγών μας στη Σαουδική Αραβία

 89. 12/06 12:34

  Ο κ.Θεοχάρης στη Θεσσαλονίκη: Στήριξη του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας

 90. 12/06 12:22

  Σταδιακή κατάργηση των πλαστικών συσκευασιών μίας χρήσης στη Γαλλία

 91. 12/06 12:21

  ΗΠΑ: Νέα τεχνολογία συμβάλλει έως και 3 φορές στην επιμήκυνση του χρόνου φύλαξης λαχανικών και φρούτων

 92. 12/06 12:19

  Ταξίδια με ηλεκτροκίνητα Μέσα

 93. 12/06 12:16

  Κ.Νοτοπούλου: Νέες προκλήσεις για τον τουρισμό, οργανισμοί διαχείρισης και προώθησης προορισμού

 94. 12/06 12:11

  Μέτρα στήριξης για τον τουρισμό - Μεταφορά αδειών λόγω πανδημίας- Παράταση «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως τέλη Σεπτεμβρίου

 95. 11/06 17:08

  Χ. Θεοχάρης: Η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική για τον τουρισμό

 96. 11/06 16:53

  Κ. Μητσοτάκης: Ανοσία στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι - Εξαιρετικά σημαντικό για τον τουρισμό το Πιστοποιητικό COVID

 97. 11/06 16:50

  Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στα ταξίδια εντός ΕΕ – Εξαιρούνται οι Βρετανοί

 98. 11/06 16:33

  Βρετανία: Ένας στους οκτώ ενηλίκους προγραμματίζει ταξίδι στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

 99. 11/06 14:49

  Γερμανία: Έξω από τη λίστα κινδύνου οι ΗΠΑ και ελληνικοί προορισμοί

 100. 11/06 14:31

  Συμφωνία για νέες επενδύσεις στη Μαρίνα Γουβιών στην Κέρκυρα με ταυτόχρονη παράταση της σύμβασης εκμίσθωσης