Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου: Να τερματιστεί, με επαναπροσδιορισμό της από μηδενική βάση, η υποχρεωτική μείωση μισθωμάτων ακινήτων

Α Decrease font Enlarge font
Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου: Να τερματιστεί, με επαναπροσδιορισμό της από μηδενική βάση, η υποχρεωτική μείωση μισθωμάτων ακινήτων

Να τερματιστεί, με επαναπροσδιορισμό της από μηδενική βάση, η υποχρεωτική μείωση ενοικίων, ως μέτρο στήριξης ενοικιαστών, οριζόντια και επιλεκτικά, εφαρμοζόμενο σε βάρος των ιδιοκτητών, ανεξάρτητα φέρουσας ικανότητας αμφοτέρων, ύψους μισθώματος (εύλογου ή μή), βαθμού που επλήγησαν και ασυνέπειας μερίδας μισθωτών, ζητεί με επιστολή της στους συναρμόδιους τπουργούς η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου, μέλος της ΠΟΜΙΔΑ.

Αναλυτικά η επιστολή προς Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουριμσού, που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό:

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,

1. Συνεχίζεται το καθεστώς των παρατάσεων του μέτρου της υποχρεωτικής (κατόπιν κρατικής εντολής) μείωσης των ενοικίων και το Νοε. 2020, επιβεβαιώνοντας το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», παρα τη προ 3μηνου (Αυγ. 2020) επίσημη Υπουργική δήλωση ότι «η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικές συμφωνίες», καθώς και την αντίστοιχη, (Μαΐο 2020), δήλωση του αρμόδιου Υπουργείου, που απέκλειε «παράταση του μέτρου της καταβολής μειωμένων ενοικίων ως το τέλος του έτους, λόγω μεγάλου δημοσιονομικού...», και είμαστε ένα μήνα πριν το τέλος του έτους.

2.Στηρίζοντας η Πολιτεία τους ενοικιαστές (μικρούς και μεγάλους αδιάκριτα) οριζόντια, εις βάρος των ιδιοκτητών (και κυρίως των μικροϊδιοκτητών), όλων πληττόμενων από τη πανδημία, αδιακρίτως της φέρουσας ικανότητας αμφοτέρων, του ύψους του μισθώματος, του πόσο επλήγησαν από τη πανδημία και της ασυνέπειας μερίδας των ενοικιαστών, στοχοποιείται και επιβαρύνεται αναίτια, αλλά και άδικα, μια άλλη κατηγορία πολιτών, αυτή των, εκμισθωτών, συχνά ασθενέστεροι οικονομικά των μισθωτών τους.

3.1.Οι μισθωτές δεν είναι, πάντα και όλοι, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οπως π.χ. στη τακτική και πλήρη καταβολή των μισθωμάτων, κοινόχρηστων, κεντρικής θέρμανσης, στη καλή χρήση του μισθίου ή στη τήρηση των όρων του μισθωτηρίου κ.α. Ειναι αιτίες συνεχών εντάσεων με τον ιδιοκτήτη τους, καθως και μεταξύ των συνενοίκων/συνιδιοκτητών του κτιριακού συγκροτήματος/πολυκατοικίας, όπου διαμένουν/δραστηριοποιούνται, καταλήγοντας συχνά στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Σοβαρό ποσοστό των «ασυνεπών» ενοικιαστών, πού...εκμεταλλεύεται, πέραν όλων των άλλων και τις αδυναμίες του...«συστήματος», είναι επιρρεπές στο «μπαταχτσιλίκι», αφήνοντας συχνά μεγάλα «φέσια» (και ζημιές στο μίσθιο) χιλιάδων ευρώ στους ιδιοκτήτες, συνιδιοκτήτες και συν-ενοίκους τους, εάν και όταν...εκ των πραγμάτων «αναγκασθούν» να εγκαταλείψουν το μίσθιο. Λόγοι, μεταξύ άλλων, που οι ιδιοκτήτες ακινήτων εστράφησαν στις πλατφόρμες Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (οπως π.χ. ενδεικτικά Αirbnb, Booking.com, Hotels.com, Hotelbeds, HRS, Tripadviisor Instant Booking, Trivago κ.α.). 

3.2.Αναφερόμαστε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές «έχοντες και κατέχοντες», και όχι στους έχοντες πραγματική ανάγκη, που αξίζουν και δικαιούνται κάθε είδους ουσιαστική βοήθεια και στήριξη από τη Πολιτεία!

4.Από τα προαναφερθέντα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, όπως π.χ. ενδεικτικά:

4.1.Κατα πόσο δηλαδή το Μέτρο της μείωσης του ενοικίου, με κρατική εντολή, κατά...40%, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ (μέχρι και...κατάρρευσης του, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα) ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ 10ετούς ΚΡΙΣΗΣ, λόγω και των ασφυκτικών πιέσεων, που εδέχοντο οι ιδιοκτήτες από τους ενοικιαστές τους και...όσα επακολούθησαν, μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των «συμπεριφορών/ πρακτικών τού «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», είναι λογικό, δίκαιο και συμβατό με τα όσα όλοι βιώνουμε?

4.2.Οι διαδοχικές παρατάσεις του Μέτρου της μείωσης των ενοικίων από μήνα σε μήνα, δίχως να αποκλείονται και νέες παρατάσεις, παρά τις κατά καιρούς επίσημες καθησυχαστικές δηλώσεις αρμοδίων περί του αντιθέτου, ΔΕΝ  ΣΤΕΡΟΥΝ τους ιδιοκτήτες από εισόδημα—ήδη συνυπολογιζόμενου στον οικογενειακό τους προΰπολογισμό, συνήθως υπολειπόμενου του κόστους έκτακτων αναγκών τους, όπως των σημερινών—εισόδημα προερχόμενο από ιδιοκτησία, που αποκτήθηκε με...αίμα, ιδρώτα και πολύ δουλειά και στη χειρότερη ΔΕΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ιδιοκτήτες (νοικοκυριά, υπαλλήλους, μικροεπιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους κ.α.), όχι ιδιαίτερα...εύπορους, προκαλώντας...πλουτισμό, ίσως σε πιό εύπορους μισθωτές?

4.3.Η πολυετής ύφεση, οι κρίσεις και η πανδημία που ακολούθησαν, μέχρι και σήμερα, δεν έπληξαν το ίδιο όλους τους Πολίτες, Μισθωτές και Εκμισθωτές, με τους τελευταίους (τους ιδιοκτήτες) νάχουν μοχθήσει, ματώσει και στερηθεί,(ορισμένοι τα πάντα), για απόκτηση στέγης (Οικογενειακής/Επαγγελματικής)?

4.4.Η επιλεκτική αντιμετώπιση των μεν, που ελαφρύνονται, εις βάρος των δε (που επιβαρύνονται, όχι οικειοθελώς, έχοντας επιστροφή κλάσμα των απωλειών τους), αμφοτέρων πληττόμενων από τη πανδημία και όχι μόνο..., ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ μεταξύ π.χ. Επιχειρηματιών/Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών/Ενοικιαστών κ.α.,... στην ουσία μια απαγορευμένη «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» με ολοφάνερη...ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ  της ΑΓΟΡΑΣ και τέλος δεν «υποθάλπει, (ότι) το χειρότερο για τη Κοινωνική Συνοχή, το Κοινωνικό Αυτοματισμό, μεταξύ ομάδων Πολιτών, ενοικιαστών κατά ιδιοκτητών και αντίστροφα?

4.5.1.Η Πολιτεία αναγνωρίζει μεν και καλώς, την ανάγκη στήριξης των ενοικιαστών, που υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας, θεσπίζοντας προς τούτο ειδικά μέτρα, αλλά από την άλλη γιατί δεν αναγνωρίζει την ανάγκη στήριξης και των ιδιοκτητών, που βιώνουν ακριβώς τα ίδια, και τους εξαιρεί από κάθε διευκόλυνση και ελάφρυνση?

4.5.2.Επίσης γιατί αντί στήριξης τους, η Πολιτεία, επιβαρύνει τα εισοδήματα τους από μισθώματα, πέρα της υψηλής τους φορολόγησης?

4.5.3.Απο την φορολογία των μισθωμάτων, δεν θα μπορούσε ή δεν μπορεί  η Πολιτεία να στηρίξει τους ενοικιαστές και γιατί όχι και τους έχοντες ανάγκη ιδιοκτήτες, ως πληγέντες και εκείνοι από την πανδημία και όχι μόνο...?

4.6.Δεν πρέπει το Μέτρο της μείωσης ενοικίων, ως Κοινωνικό μέτρο στήριξης μιας κατηγορίας Πολιτών, (π.χ. των Ενοικιαστών), να αντιμετωπισθεί από τον Κρατικό Προΰπολογισμό και όχι από άλλη κατηγορία (π.χ. των Εκμισθωτών)?

 4.7.Δεν είναι παράδοξο και πρωτοφανές, η Πολιτεία, να... «μετακυλίει» τη δική της αυτονόητη υποχρέωση/ευθύνη, αυτή δηλαδή της υποστήριξης...των αποδεδειγμένα «αναξιοπαθούντων» ενοικιαστών, στους ιδιοκτήτες, θεωρώντας, ως δεδομένο, ότι είναι...εύποροι (άραγε και...μη πληγέντες?) και μπορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (άγνωστο πόσο), να ...αντέχουν την επιδοματική στήριξη των ενοικιαστών, υποκαθιστώντας τη Πολιτεία και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι, αντ´αυτής, την υποχρέωση...«επιδότησης» των μισθωμάτων?

4.8.Υπήρξε ή υπάρχει σε άλλο Τομέα της Δημόσιας ζωής, εδώ ή και άλλου, κάτι ανάλογο, δηλαδή οι μεν να...σηκώνουν τα βάρη των δε, αμφότεροι πληττόμενοι (πολίτες) από τη πανδημία και όχι η ίδια η Πολιτεία?

5.Ακριβώς δηλ. το αντίθετο, με αυτό που έκανε η Πολιτεία με τους εργαζόμενους επιχειρήσεων, που δεν τους «φόρτωσε» στους εργοδότες τους ή σε άλλη Κοινωνική Ομάδα, αλλά ανέλαβε η ίδια, ως ώφειλε, την στήριξη τους!

6.Άλλωστε το να «ελαφρύνεις», ως Πολιτεία, (όχι με τα δικά σου μέσα/πόρους κ.α.), μια ομάδα Πολιτών, επιβαρύνοντας οικονομικά μια άλλη —εδώ ταιριάζει απόλυτα «Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο» —δεν λύνεις το πρόβλημα, απλά το μετακυλίεις αλλού και σε άλλη κατηγορία Πολιτών, δημιουργώντας ενδεχόμενα περισσότερα και μεγαλύτερα αδιέξοδα και Κοινωνικά προβλήματα ή και ανισότητες, από αυτά που προσπαθείς να επιλύσεις, πέρα του ήδη υψηλού δημοσιονομικού... 

7.Με αφορμή, από τη μια, τόσο του μέτρου της μείωσης του ενοικίου (που στη 10ετη Ύφεση το ύψος του υπέστη...δραματική «καθίζηση), όσο και τα «φεσώματα», αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο —κάθε  χρόνο και χειρότερα— μερίδας ενοικιαστών, σε βάρος των ιδιοκτητών ή και συν-ενοίκων τους (του ίδιου δηλ. κτιριακού συγκροτήματος/πολυκατοικίας, όπου διαμένουν/συγκατοικούν ή  δραστηριοποιούνται) και από την άλλη, τη Πολιτεία ...«ανήμπορη» (άραγε?), με τα «μέσα/εργαλεία», που διαθέτει , να αντιμετωπίσει τη κατάσταση των στρατηγικών κακοπληρωτών, θεωρούμε, μεταξύ άλλων, (που οφείλει να πράξει), να αναλάβει άμεσα και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντισταθμίσει στο ακέραιο τις (συνολικές) απώλειες των ιδιοκτητών, στηρίζοντας, η ίδια, «αδύναμες» κατηγορίες Πολιτών, με θέσπιση μέτρων, οπως π.χ. ενδεικτικά τα παρακάτω:

7.1.«Μητρώου Ενοικιαστών-Ιδιοκτητών», προσβάσιμο, με όρους, σε κάθε ενδιαφερόμενο με έννομο συμφέρον, που  θα περιλαμβάνεται το ιστορικό  συμπεριφορών/πρακτικών κ.α.(ανάρμοστες κ.α.) αμφοτέρων, προκειμένου να προστατευθούν οι συνεπείς και αξιόπιστοι και των δυο πλευρών και να εξυγιανθεί επί τέλους η σχετική Αγορά, που εδώ και χρόνια ταλανίζεται, ευνοώντας, τους ασυνεπείς και αδικώντας κατάφορα τους συνεπείς, τους οποίους αργά, αλλά σταθερά, «μεταλλάσσει» σε μπαταχτσήδες!!!.

7.2.Κίνητρα ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, υπό όρους, όπως π.χ. ενδεικτικά ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις, μειώσεις κ.α. μόνο στους συνεπείς, τους αποδεδειγμένα έχοντες ανάγκη, μισθωτές και γιατί όχι και εκμισθωτές.

7.3.Μέτρα στήριξης, υπό προΰποθέσεις, όχι οριζόντιων, επίσης στους, αποδεδειγμένα έχοντες ανάγκη στήριξης, αποκλειστικά και μόνο από πόρους της Πολιτείας, όπως π.χ. από τα  μέτρα ύψους €24 δις, που προορίζονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας (σύμφωνα με δήλωση αρμόδιου Κυβερνητικού στελέχους).

7.4.Επιστροφής ή Συμψηφισμού και αναδρομικά, (από την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ενοικίων) των συνολικών απωλειών (και όχι μέρους τους), από τις περικοπές των μισθωμάτων των ιδιοκτητών, με τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο ή εναλλακτικά αφορολόγητων των μειωμένων μισθωμάτων ή και έκπτωσης του οφειλόμενου ΕΝΦΙΑ, αθροιστικά ποσού αντίστοιχου του ύψους των συνολικών περικοπών.

8. Και όλα τούτα προκειμένου να εξυγιανθεί η Αγορά στο σύνολο της και να αναστραφεί το καθεστώς του «πάντα κερδισμένοι είναι αυτοί, που χρωστούν και όσο περισσότερα χρωστούν, τόσο πιο κερδισμένοι είναι και χαμένοι όλοι οι υπόλοιποι, που δεν οφείλουν ή οφείλουν...λίγα», απαλλάσσοντας οριστικά και τη Πολιτεία από τις συνέπειες/επιπτώσεις αυτών των συμπεριφορών.

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,

Προσβλέποντες στη προσωπική σας παρέμβαση, προσδοκούμε την άρση των προβλημάτων, που ανέκυψαν από την εφαρμογή του υπ´όψη απαράδεκτου μέτρου μονομερούς στήριξης των ενοικιαστών ακινήτων.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 27/01 17:07

  ONOMA Hotel: Άνοιξε το πρώτο smart hotel στην Ελλάδα

 2. 27/01 16:50

  UBS: Επανέρχεται η αισιοδοξία επενδυτών και επιχειρηματιών- επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον Ιούλιο

 3. 27/01 16:21

  ΣΕΤΚΕ: Ταύτιση απόψεων με ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας - Δράση για τον «Τουρισμό Εμπειρίας»

 4. 27/01 16:15

  Τα εμβόλια θα φέρουν σύντομα και πάλι πίσω τα ταξίδια - Πόσο γρήγορα θα επιστρέψουν και τι θα αλλάξει για πάντα;

 5. 27/01 16:13

  Σύγχυση με τις πτήσεις από Αθήνα προς ΗΠΑ μετά την αλλαγή των κανονισμών τεστ της Ολλανδίας

 6. 27/01 15:59

  Θ.Κόντες: -94% η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2020, εκτιμήσεις για αύξηση 20% φέτος

 7. 27/01 14:59

  Κροατικός τουρισμός: Στο 50% του 2019 οι διανυκτερεύσεις το 2020, στο 60% ο στόχος για φέτος

 8. 27/01 14:34

  Επιστήμονας: Απολύτως απαραίτητα τα ξενοδοχεία καραντίνας για να σταματήσει η διασπορά του μεταλλαγμένου ιού

 9. 27/01 14:24

  Βραβείο HolidayCheck Special Award 2021 στο Neptune Hotels

 10. 27/01 13:35

  Ταϊλάνδη: Πιέσεις να επιτρέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα

 11. 27/01 13:21

  Norwegian: Θα εμβολιαστούν όλα τα μέλη του πληρώματος πριν επιστρέψουν στην εργασία

 12. 27/01 13:14

  Οι Ολλανδοί είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν εάν αυτό απαιτείται για διακοπές στο εξωτερικό

 13. 27/01 12:38

  Η ελληνική πόλη που ο Παυσανίας χαρακτήρισε ως την αρχαιότερη του κόσμου

 14. 27/01 12:37

  Ο εντυπωσιακός καταρράκτης Τρίτωνας στον τόπο που γεννήθηκε η θεά Αθηνά

 15. 27/01 12:30

  Rafa Nadal Tennis Centre στο Sani Resort: hub έμπνευσης, εκπαίδευσης και κορυφαίας αθλητικής εμπειρίας

 16. 27/01 12:10

  Οι αεροπορικές εταιρίες πιέζουν τη Βρετανία να μην «περάσει» το μέτρο των ξενοδοχείων καραντίνας

 17. 27/01 11:46

  Έρχεται έκρηξη στα ταξίδια – Ποιοι θα ταξιδέψουν & θα ξοδέψουν περισσότερα - η νέα τάση για «ταξίδια εκδίκησης»

 18. 27/01 11:06

  Πώς θα δοθεί η κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ στην Aegean Airlines

 19. 27/01 10:41

  Συνεργασία ΞΕΕ - Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

 20. 27/01 10:29

  Μεγάλη επένδυση στη μαρίνα Βουλιαγμένης: Ελικοδρόμιο, καταστήματα, χώροι αναψυχής και υπόγεια σύνδεση με τον Αστέρα

 21. 27/01 10:28

  Οι Γερμανοί δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και το γερμανικό έλλειμμα στις υπηρεσίες έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1971

 22. 27/01 10:26

  Νέα συμφωνία για τις ισπανικές αεροπορικές Iberia και Air Europa

 23. 27/01 10:25

  Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ανακοίνωσε η Τσεχία

 24. 27/01 10:18

  Κορωνοϊός: Κλειστά σύνορα για όλο το 2021 εξετάζει η Νέα Ζηλανδία

 25. 26/01 18:00

  FVW, το Travel Talk λανσάρει την εικονική έκθεση τουρισμού 11-12 Φεβρουαρίου

 26. 26/01 17:51

  Βραβεία HolidayCheck Special Award στα Atrium Hotels στη Ρόδο

 27. 26/01 16:44

  "Επιτυχημένες πρακτικές προώθησης προορισμών": Δείτε το Webcast την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 16.00

 28. 26/01 16:20

  Νέα Safety Travel Kit

 29. 26/01 15:38

  Νέες υγειονομικές απαιτήσεις στα ταξίδια για Ολλανδία και Γαλλία 

 30. 26/01 15:26

  Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενιαίους κανόνες στις μεταφορές και υποχρεωτικά αρνητικά τεστ πριν από τα ταξίδια

 31. 26/01 14:54

  Η σημαντική συμβολή της Μarketing Greece για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό

 32. 26/01 14:28

  WTTC | Τα ξενοδοχεία καραντίνας θα καταστρέψουν τον τουρισμό και τα ταξίδια όπως τα γνωρίζαμε

 33. 26/01 14:10

  Ryanair: Έως δύο δωρεάν αλλαγές κράτησης για περιορισμένη περίοδο

 34. 26/01 13:40

  Δύο Γερμανοί επιστήμονες προβλέπουν πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την πανδημία – "Προνόμιο για λίγους τα ταξίδια"

 35. 26/01 12:48

  ΕΟΤ- Γαλλία: Προβολή του Πηλίου στο Le Figaro Magazine

 36. 26/01 12:46

  ΝΕΤ: Η ανάκαμψη στα ταξίδια απαιτεί άμεσο συντονισμό των χωρών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 37. 26/01 12:26

  Ξενοδοχεία: Δωρεάν τεστ στο Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία

 38. 26/01 12:20

  Ξενοδοχεία: Τι προβλέπει η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

 39. 26/01 12:11

  DW: Δυναμικές οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας

 40. 26/01 11:52

  Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική ελληνική λίμνη με την καθηλωτική ομορφιά

 41. 26/01 11:51

  Η τοποθεσία της Ελλάδας που έγινε viral μέσα από την επίσημη σελίδα του Instagram

 42. 26/01 11:10

  Website ξενοδοχείων με αξεπέραστη ταχύτητα

 43. 26/01 10:21

  Επιστροφή στην κανονικότητα στα τέλη της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού

 44. 26/01 09:17

  Η πρώτη γάτα θετική στον κορωνοϊό από επαφή με άνθρωπο στη Ν.Κορέα

 45. 26/01 09:16

  Κορωνοϊός: Και η Πορτογαλία υποστηρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

 46. 26/01 09:14

  ΗΠΑ: Φόβος για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

 47. 26/01 09:13

  Αυστρία: Υποχρεωτικές οι ιατρικές μάσκες στους δημόσιους χώρους

 48. 26/01 09:06

  Σαουδική Αραβία: Mega project με την ίδρυση νέας πόλης και προσέλκυση επενδύσεων ύψους 6 τρισ. δολ.

 49. 26/01 09:03

  Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια: 'Εκκληση για αλλαγές στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ για τον κορωνοϊό

 50. 25/01 17:15

  «Εμβόλια κοντά μου» από τη Google Maps

 51. 25/01 16:08

  Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά

 52. 25/01 15:32

  ICAO: Η ενιαία πιστοποίηση τεστ & εμβολίων μπορεί να απελευθερώσει τα ταξίδια

 53. 25/01 15:08

  Ryanair: Απέσυρε διαφημιστική καμπάνια λόγω καταγγελιών για παραπλάνηση

 54. 25/01 14:02

  Nέα δεδομένα στην ταξιδιωτική βιομηχανία φέρνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Κλείνει το αεροδρόμιο του Ισραήλ

 55. 25/01 13:15

  Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι καταναλωτές για την άρση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια μέχρι το Πάσχα

 56. 25/01 13:13

  Επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης το 2021

 57. 25/01 13:03

  Αποκάλυψη ναόσχημου μνημείου στην Παιανία

 58. 25/01 12:56

  Οι Γερμανικές αεροπορικές εταιρίες δεν θα δέχονται επιβάτες με υφασμάτινες μάσκες στις πτήσεις

 59. 25/01 12:40

  Από 28 Ιανουαρίου η δήλωση των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για την αποζημίωση αδείας των εργαζομένων

 60. 25/01 12:15

  Βρετανία: Πιέσεις για ξενοδοχεία καραντίνας – Γιατί «κινδυνεύουν» οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών

 61. 25/01 11:49

  Το ελληνικό χωριό που νομίζεις ότι ακουμπά στον ουρανό

 62. 25/01 11:48

  Ο Αιγυπτιακός Φάρος στην Ελλάδα που είναι από τους παλαιότερους στον κόσμο

 63. 25/01 11:45

  Tripadvisor: Οι 5 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις που θα επικρατήσουν το 2021 - Πώς θα συμπεριφερθούν οι ταξιδιώτες

 64. 25/01 11:20

  Πώς το Μονακό προετοιμάζεται για να «αναστήσει» τον κλάδο MICE

 65. 25/01 10:46

  American Airlines: Καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από Ν.Υόρκη το καλοκαίρι

 66. 25/01 10:28

  Τ.Ο. Πελοποννήσου: Έντονη διαμαρτυρία για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στο Μαίναλο

 67. 25/01 10:21

  Εποχή ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα - Σε ποιες οδούς χωροθετούνται 25 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

 68. 25/01 10:20

  Τυνησία: Ομοιόμορφοι κανόνες για όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους

 69. 25/01 10:18

  Οι προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας

 70. 25/01 10:12

  Ξεκλειδώνοντας τον κόσμο: Η Σρι Λάνκα ανοίγει τα σύνορα

 71. 25/01 10:10

  Ο ψηφιακός ξεναγός της Βόρειας Μακεδονίας

 72. 25/01 10:06

  ΥΠΑ: Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού

 73. 24/01 09:19

  Τι είναι το συνθετικό κρέας και ποιες χώρες ερίζουν για να μπει στη ζωή μας

 74. 24/01 09:17

  Η πανδημία αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες -Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods, που θα κυριαρχήσουν το 2021

 75. 24/01 08:14

  Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου στο Πήλιο

 76. 23/01 13:31

  Πανδημίες και κλιματική αλλαγή απειλούν την ανθρωπότητα

 77. 23/01 13:08

  Τo Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή διαδικτυακή συνάντηση

 78. 23/01 13:05

  Tο εντυπωσιακό Ρολόι της Δράμας που όταν το βλέπεις από ψηλά σε αφήνει άφωνο

 79. 23/01 13:00

  Πού βρίσκεται ο μαγευτικός «δρόμος της αγάπης» στην Ελλάδα

 80. 23/01 12:53

  Δανία: Διακοπή πτήσεων από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 81. 23/01 12:51

  Η Γαλλία απαιτεί αρνητικό τεστ κορωνοϊού από ταξιδιώτες της ΕΕ

 82. 23/01 12:42

  Η ΔΟΕ αντικρούει τις φήμες περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

 83. 22/01 23:25

  Ο Επίτιμος Πρόεδρος της MSC Cruises αναλαμβάνει Πρόεδρος της CLIA

 84. 22/01 14:57

  Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

 85. 22/01 14:52

  Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

 86. 22/01 14:03

  Ισπανία: Πιέσεις για ταχύτερους εμβολιασμούς – Προειδοποίηση των t.o’s οτι θα στείλουν τους τουρίστες στην Ελλάδα

 87. 22/01 13:53

  Ισπανός πρωθυπουργός: Δεν θα έχουμε διεθνή τουρισμό πριν τα τέλη του καλοκαιριού

 88. 22/01 13:02

  Σπάνια κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 89. 22/01 12:43

  Στην Αθήνα το πρώτο IAPCO Edge Education Seminar

 90. 22/01 12:32

  Βρετανία: Καθολικό κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση

 91. 22/01 12:28

  ΥΠΑ: Χωρίς όριο ταξιδιωτών οι αφίξεις από το Ισραήλ - Παράταση της 7ήμερης καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις

 92. 22/01 12:23

  Κύπρος: Πρόσκληση για επιπλέον καταλύματα στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 93. 22/01 12:05

  Το ελληνικό μικρό εκκλησάκι με τους πολλούς τρούλους

 94. 22/01 12:04

  Το άγνωστο και καταπράσινο «Μπαρουτάδικο» της Αθήνας

 95. 22/01 11:58

  Λέσβος: Αίτημα για ένταξη των 63 θετικά αξιολογημένων προτάσεων στο πρόγραμμα Leader

 96. 22/01 11:57

  Έρχεται κύμα πτωχεύσεων στην τουριστική αγορά της Γερμανίας

 97. 22/01 11:24

  Η Βρετανία συζητά την ιχνηλάτηση ταξιδιωτών για την τήρηση της καραντίνας

 98. 22/01 10:44

  E.E .| Αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, ερωτηματικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 99. 22/01 10:21

  «Όχι» της Άγκελα Μέρκελ σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού

 100. 22/01 10:05

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Παρνασσό και Παναιτώλιο