Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου: Να τερματιστεί, με επαναπροσδιορισμό της από μηδενική βάση, η υποχρεωτική μείωση μισθωμάτων ακινήτων

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου: Να τερματιστεί, με επαναπροσδιορισμό της από μηδενική βάση, η υποχρεωτική μείωση μισθωμάτων ακινήτων

Να τερματιστεί, με επαναπροσδιορισμό της από μηδενική βάση, η υποχρεωτική μείωση ενοικίων, ως μέτρο στήριξης ενοικιαστών, οριζόντια και επιλεκτικά, εφαρμοζόμενο σε βάρος των ιδιοκτητών, ανεξάρτητα φέρουσας ικανότητας αμφοτέρων, ύψους μισθώματος (εύλογου ή μή), βαθμού που επλήγησαν και ασυνέπειας μερίδας μισθωτών, ζητεί με επιστολή της στους συναρμόδιους τπουργούς η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου, μέλος της ΠΟΜΙΔΑ.

Αναλυτικά η επιστολή προς Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουριμσού, που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό:

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,

1. Συνεχίζεται το καθεστώς των παρατάσεων του μέτρου της υποχρεωτικής (κατόπιν κρατικής εντολής) μείωσης των ενοικίων και το Νοε. 2020, επιβεβαιώνοντας το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», παρα τη προ 3μηνου (Αυγ. 2020) επίσημη Υπουργική δήλωση ότι «η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικές συμφωνίες», καθώς και την αντίστοιχη, (Μαΐο 2020), δήλωση του αρμόδιου Υπουργείου, που απέκλειε «παράταση του μέτρου της καταβολής μειωμένων ενοικίων ως το τέλος του έτους, λόγω μεγάλου δημοσιονομικού...», και είμαστε ένα μήνα πριν το τέλος του έτους.

2.Στηρίζοντας η Πολιτεία τους ενοικιαστές (μικρούς και μεγάλους αδιάκριτα) οριζόντια, εις βάρος των ιδιοκτητών (και κυρίως των μικροϊδιοκτητών), όλων πληττόμενων από τη πανδημία, αδιακρίτως της φέρουσας ικανότητας αμφοτέρων, του ύψους του μισθώματος, του πόσο επλήγησαν από τη πανδημία και της ασυνέπειας μερίδας των ενοικιαστών, στοχοποιείται και επιβαρύνεται αναίτια, αλλά και άδικα, μια άλλη κατηγορία πολιτών, αυτή των, εκμισθωτών, συχνά ασθενέστεροι οικονομικά των μισθωτών τους.

3.1.Οι μισθωτές δεν είναι, πάντα και όλοι, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οπως π.χ. στη τακτική και πλήρη καταβολή των μισθωμάτων, κοινόχρηστων, κεντρικής θέρμανσης, στη καλή χρήση του μισθίου ή στη τήρηση των όρων του μισθωτηρίου κ.α. Ειναι αιτίες συνεχών εντάσεων με τον ιδιοκτήτη τους, καθως και μεταξύ των συνενοίκων/συνιδιοκτητών του κτιριακού συγκροτήματος/πολυκατοικίας, όπου διαμένουν/δραστηριοποιούνται, καταλήγοντας συχνά στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Σοβαρό ποσοστό των «ασυνεπών» ενοικιαστών, πού...εκμεταλλεύεται, πέραν όλων των άλλων και τις αδυναμίες του...«συστήματος», είναι επιρρεπές στο «μπαταχτσιλίκι», αφήνοντας συχνά μεγάλα «φέσια» (και ζημιές στο μίσθιο) χιλιάδων ευρώ στους ιδιοκτήτες, συνιδιοκτήτες και συν-ενοίκους τους, εάν και όταν...εκ των πραγμάτων «αναγκασθούν» να εγκαταλείψουν το μίσθιο. Λόγοι, μεταξύ άλλων, που οι ιδιοκτήτες ακινήτων εστράφησαν στις πλατφόρμες Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (οπως π.χ. ενδεικτικά Αirbnb, Booking.com, Hotels.com, Hotelbeds, HRS, Tripadviisor Instant Booking, Trivago κ.α.). 

3.2.Αναφερόμαστε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές «έχοντες και κατέχοντες», και όχι στους έχοντες πραγματική ανάγκη, που αξίζουν και δικαιούνται κάθε είδους ουσιαστική βοήθεια και στήριξη από τη Πολιτεία!

4.Από τα προαναφερθέντα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, όπως π.χ. ενδεικτικά:

4.1.Κατα πόσο δηλαδή το Μέτρο της μείωσης του ενοικίου, με κρατική εντολή, κατά...40%, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ (μέχρι και...κατάρρευσης του, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα) ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ 10ετούς ΚΡΙΣΗΣ, λόγω και των ασφυκτικών πιέσεων, που εδέχοντο οι ιδιοκτήτες από τους ενοικιαστές τους και...όσα επακολούθησαν, μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των «συμπεριφορών/ πρακτικών τού «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», είναι λογικό, δίκαιο και συμβατό με τα όσα όλοι βιώνουμε?

4.2.Οι διαδοχικές παρατάσεις του Μέτρου της μείωσης των ενοικίων από μήνα σε μήνα, δίχως να αποκλείονται και νέες παρατάσεις, παρά τις κατά καιρούς επίσημες καθησυχαστικές δηλώσεις αρμοδίων περί του αντιθέτου, ΔΕΝ  ΣΤΕΡΟΥΝ τους ιδιοκτήτες από εισόδημα—ήδη συνυπολογιζόμενου στον οικογενειακό τους προΰπολογισμό, συνήθως υπολειπόμενου του κόστους έκτακτων αναγκών τους, όπως των σημερινών—εισόδημα προερχόμενο από ιδιοκτησία, που αποκτήθηκε με...αίμα, ιδρώτα και πολύ δουλειά και στη χειρότερη ΔΕΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ιδιοκτήτες (νοικοκυριά, υπαλλήλους, μικροεπιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους κ.α.), όχι ιδιαίτερα...εύπορους, προκαλώντας...πλουτισμό, ίσως σε πιό εύπορους μισθωτές?

4.3.Η πολυετής ύφεση, οι κρίσεις και η πανδημία που ακολούθησαν, μέχρι και σήμερα, δεν έπληξαν το ίδιο όλους τους Πολίτες, Μισθωτές και Εκμισθωτές, με τους τελευταίους (τους ιδιοκτήτες) νάχουν μοχθήσει, ματώσει και στερηθεί,(ορισμένοι τα πάντα), για απόκτηση στέγης (Οικογενειακής/Επαγγελματικής)?

4.4.Η επιλεκτική αντιμετώπιση των μεν, που ελαφρύνονται, εις βάρος των δε (που επιβαρύνονται, όχι οικειοθελώς, έχοντας επιστροφή κλάσμα των απωλειών τους), αμφοτέρων πληττόμενων από τη πανδημία και όχι μόνο..., ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ μεταξύ π.χ. Επιχειρηματιών/Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών/Ενοικιαστών κ.α.,... στην ουσία μια απαγορευμένη «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» με ολοφάνερη...ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ  της ΑΓΟΡΑΣ και τέλος δεν «υποθάλπει, (ότι) το χειρότερο για τη Κοινωνική Συνοχή, το Κοινωνικό Αυτοματισμό, μεταξύ ομάδων Πολιτών, ενοικιαστών κατά ιδιοκτητών και αντίστροφα?

4.5.1.Η Πολιτεία αναγνωρίζει μεν και καλώς, την ανάγκη στήριξης των ενοικιαστών, που υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας, θεσπίζοντας προς τούτο ειδικά μέτρα, αλλά από την άλλη γιατί δεν αναγνωρίζει την ανάγκη στήριξης και των ιδιοκτητών, που βιώνουν ακριβώς τα ίδια, και τους εξαιρεί από κάθε διευκόλυνση και ελάφρυνση?

4.5.2.Επίσης γιατί αντί στήριξης τους, η Πολιτεία, επιβαρύνει τα εισοδήματα τους από μισθώματα, πέρα της υψηλής τους φορολόγησης?

4.5.3.Απο την φορολογία των μισθωμάτων, δεν θα μπορούσε ή δεν μπορεί  η Πολιτεία να στηρίξει τους ενοικιαστές και γιατί όχι και τους έχοντες ανάγκη ιδιοκτήτες, ως πληγέντες και εκείνοι από την πανδημία και όχι μόνο...?

4.6.Δεν πρέπει το Μέτρο της μείωσης ενοικίων, ως Κοινωνικό μέτρο στήριξης μιας κατηγορίας Πολιτών, (π.χ. των Ενοικιαστών), να αντιμετωπισθεί από τον Κρατικό Προΰπολογισμό και όχι από άλλη κατηγορία (π.χ. των Εκμισθωτών)?

 4.7.Δεν είναι παράδοξο και πρωτοφανές, η Πολιτεία, να... «μετακυλίει» τη δική της αυτονόητη υποχρέωση/ευθύνη, αυτή δηλαδή της υποστήριξης...των αποδεδειγμένα «αναξιοπαθούντων» ενοικιαστών, στους ιδιοκτήτες, θεωρώντας, ως δεδομένο, ότι είναι...εύποροι (άραγε και...μη πληγέντες?) και μπορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (άγνωστο πόσο), να ...αντέχουν την επιδοματική στήριξη των ενοικιαστών, υποκαθιστώντας τη Πολιτεία και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι, αντ´αυτής, την υποχρέωση...«επιδότησης» των μισθωμάτων?

4.8.Υπήρξε ή υπάρχει σε άλλο Τομέα της Δημόσιας ζωής, εδώ ή και άλλου, κάτι ανάλογο, δηλαδή οι μεν να...σηκώνουν τα βάρη των δε, αμφότεροι πληττόμενοι (πολίτες) από τη πανδημία και όχι η ίδια η Πολιτεία?

5.Ακριβώς δηλ. το αντίθετο, με αυτό που έκανε η Πολιτεία με τους εργαζόμενους επιχειρήσεων, που δεν τους «φόρτωσε» στους εργοδότες τους ή σε άλλη Κοινωνική Ομάδα, αλλά ανέλαβε η ίδια, ως ώφειλε, την στήριξη τους!

6.Άλλωστε το να «ελαφρύνεις», ως Πολιτεία, (όχι με τα δικά σου μέσα/πόρους κ.α.), μια ομάδα Πολιτών, επιβαρύνοντας οικονομικά μια άλλη —εδώ ταιριάζει απόλυτα «Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο» —δεν λύνεις το πρόβλημα, απλά το μετακυλίεις αλλού και σε άλλη κατηγορία Πολιτών, δημιουργώντας ενδεχόμενα περισσότερα και μεγαλύτερα αδιέξοδα και Κοινωνικά προβλήματα ή και ανισότητες, από αυτά που προσπαθείς να επιλύσεις, πέρα του ήδη υψηλού δημοσιονομικού... 

7.Με αφορμή, από τη μια, τόσο του μέτρου της μείωσης του ενοικίου (που στη 10ετη Ύφεση το ύψος του υπέστη...δραματική «καθίζηση), όσο και τα «φεσώματα», αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο —κάθε  χρόνο και χειρότερα— μερίδας ενοικιαστών, σε βάρος των ιδιοκτητών ή και συν-ενοίκων τους (του ίδιου δηλ. κτιριακού συγκροτήματος/πολυκατοικίας, όπου διαμένουν/συγκατοικούν ή  δραστηριοποιούνται) και από την άλλη, τη Πολιτεία ...«ανήμπορη» (άραγε?), με τα «μέσα/εργαλεία», που διαθέτει , να αντιμετωπίσει τη κατάσταση των στρατηγικών κακοπληρωτών, θεωρούμε, μεταξύ άλλων, (που οφείλει να πράξει), να αναλάβει άμεσα και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντισταθμίσει στο ακέραιο τις (συνολικές) απώλειες των ιδιοκτητών, στηρίζοντας, η ίδια, «αδύναμες» κατηγορίες Πολιτών, με θέσπιση μέτρων, οπως π.χ. ενδεικτικά τα παρακάτω:

7.1.«Μητρώου Ενοικιαστών-Ιδιοκτητών», προσβάσιμο, με όρους, σε κάθε ενδιαφερόμενο με έννομο συμφέρον, που  θα περιλαμβάνεται το ιστορικό  συμπεριφορών/πρακτικών κ.α.(ανάρμοστες κ.α.) αμφοτέρων, προκειμένου να προστατευθούν οι συνεπείς και αξιόπιστοι και των δυο πλευρών και να εξυγιανθεί επί τέλους η σχετική Αγορά, που εδώ και χρόνια ταλανίζεται, ευνοώντας, τους ασυνεπείς και αδικώντας κατάφορα τους συνεπείς, τους οποίους αργά, αλλά σταθερά, «μεταλλάσσει» σε μπαταχτσήδες!!!.

7.2.Κίνητρα ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, υπό όρους, όπως π.χ. ενδεικτικά ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις, μειώσεις κ.α. μόνο στους συνεπείς, τους αποδεδειγμένα έχοντες ανάγκη, μισθωτές και γιατί όχι και εκμισθωτές.

7.3.Μέτρα στήριξης, υπό προΰποθέσεις, όχι οριζόντιων, επίσης στους, αποδεδειγμένα έχοντες ανάγκη στήριξης, αποκλειστικά και μόνο από πόρους της Πολιτείας, όπως π.χ. από τα  μέτρα ύψους €24 δις, που προορίζονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας (σύμφωνα με δήλωση αρμόδιου Κυβερνητικού στελέχους).

7.4.Επιστροφής ή Συμψηφισμού και αναδρομικά, (από την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ενοικίων) των συνολικών απωλειών (και όχι μέρους τους), από τις περικοπές των μισθωμάτων των ιδιοκτητών, με τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο ή εναλλακτικά αφορολόγητων των μειωμένων μισθωμάτων ή και έκπτωσης του οφειλόμενου ΕΝΦΙΑ, αθροιστικά ποσού αντίστοιχου του ύψους των συνολικών περικοπών.

8. Και όλα τούτα προκειμένου να εξυγιανθεί η Αγορά στο σύνολο της και να αναστραφεί το καθεστώς του «πάντα κερδισμένοι είναι αυτοί, που χρωστούν και όσο περισσότερα χρωστούν, τόσο πιο κερδισμένοι είναι και χαμένοι όλοι οι υπόλοιποι, που δεν οφείλουν ή οφείλουν...λίγα», απαλλάσσοντας οριστικά και τη Πολιτεία από τις συνέπειες/επιπτώσεις αυτών των συμπεριφορών.

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,

Προσβλέποντες στη προσωπική σας παρέμβαση, προσδοκούμε την άρση των προβλημάτων, που ανέκυψαν από την εφαρμογή του υπ´όψη απαράδεκτου μέτρου μονομερούς στήριξης των ενοικιαστών ακινήτων.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  2. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  3. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  4. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  5. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  6. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  7. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  8. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  9. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  10. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  11. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  12. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  13. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  14. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  15. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  16. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  17. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  18. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  19. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  20. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  21. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  22. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  23. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  24. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  25. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  26. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  27. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  28. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  29. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  30. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  31. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  32. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  33. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  34. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  35. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  36. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  37. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  38. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  39. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  40. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  41. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  42. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  43. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  44. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  45. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  46. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  47. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  48. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  49. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  50. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  51. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  52. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  53. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  54. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  55. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  56. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  57. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  58. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  59. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  60. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  61. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  62. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  63. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  64. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  65. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  66. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  67. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  68. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  69. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  70. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  71. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  72. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  73. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  74. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  75. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  76. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  77. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  78. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  79. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  80. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  81. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  82. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  83. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  84. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  85. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  86. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  87. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  88. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  89. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  90. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  91. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  92. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  93. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  94. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  95. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  96. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  97. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  98. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  99. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  100. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό