Συνεδριακός τουρισμός: Σημαντικές απώλειες καταγράφει η πρώτη πανελλαδική έρευνα για τον κλάδο

Α Decrease font Enlarge font
Συνεδριακός τουρισμός: Σημαντικές απώλειες καταγράφει η πρώτη πανελλαδική έρευνα για τον κλάδοΠηγή φωτό: Pixabay

Ακυρώσεις και αναβολές των διεθνών διοργανώσεων σε ποσοστό άνω του 95% καταγράφονται το 2020 στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας. Αντίστοιχα, το ποσοστό αυτό στις πανελλαδικές διοργανώσεις κυμαίνεται γύρω στο 95% για τους συνεδριακούς χώρους και στο 79% για τις εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και συναντήσεων. 

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την πρώτη πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών της Θεσσαλονίκης (TCB), στο πλαίσιο καταγραφής του αντίκτυπου της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ελληνική βιομηχανία συνεδρίων, εκθέσεων, εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 122 εταιρείες του κλάδου από όλη την Ελλάδα.

Οι συνέπειες από τις ακυρώσεις και τις αναβολές υπολογίζεται ότι έχουν επιφέρει μείωση του τζίρου σε ποσοστό 76% για τις εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων και σε ποσοστό 69% για τα ξενοδοχεία, τους χώρους εκδηλώσεων και τα συνεδριακά κέντρα. Σημειώνεται δε ότι το 20% των ερωτηθέντων καταγράφει ήδη ακυρώσεις ή αναβολές προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το 2021, με την πλειοψηφία να αναμένει περαιτέρω ακυρώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στην έρευνα καταγράφεται επίσης η δυναμική άνοδος των διαδικτυακών συναντήσεων ως εναλλακτική λύση αντιμετώπισης της κατάστασης. Ο κλάδος δείχνει να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις νέες συνθήκες με το 83% των διοργανωτών συνεδρίων και εκδηλώσεων να διαθέτει τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία για τη διοργάνωση διαδικτυακών/υβριδικών εκδηλώσεων και το 67% να δηλώνει ότι έχει ήδη αναλάβει τη διοργάνωσή τους. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει πως τα επόμενα χρόνια μέρος των διοργανώσεων με φυσική παρουσία θα αντικατασταθεί από διαδικτυακές/υβριδικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, στις εταιρικές εκδηλώσεις, στα ταξίδια κινήτρων και στις εκθέσεις καταγράφεται μεγαλύτερη τάση ακυρώσεων σε σύγκριση με τα επιστημονικά συνέδρια, τα οποία παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά τη διοργάνωσή τους. Οι επαγγελματίες του κλάδου προσδιορίζουν, πάντως, την επανεκκίνηση της αγοράς την άνοιξη/καλοκαίρι του 2021 και συμφωνούν στην ανάγκη γρήγορης επαναφοράς και ενεργοποίησης των φυσικών συνεδρίων, την αξία των οποίων τίποτα δε μπορεί να αντικαταστήσει. 

Η ανασφάλεια που επικρατεί φαίνεται να επιφέρει τροποποιήσεις και στις απαιτήσεις των πελατών, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη ελαστικότητα στην πολιτική πληρωμών και ακυρώσεων και αυστηρότερη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Από την έρευνα προκύπτει η ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να δρομολογηθούν από κοινού δράσεις για την ενίσχυση του κλάδου, με έμφαση στις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, στα κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας καθώς και στην υλοποίηση ενός στρατηγικού πλάνου προβολής του προορισμού και της συνεδριακής δυναμικής του. 

«Η σύμπραξη δυνάμεων σε μία παγκόσμια κρίση, η οποία επηρέασε αρνητικά και τον κλάδο μας, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι έχει αξία και δύναμη. Η στενή συνεργασία μεταξύ φορέων σε εθνικό επίπεδο κρίνεται απαραίτητη για τη στήριξη της συνεδριακής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Ο εγχώριος συνεδριακός κλάδος έχει αποδείξει την ανταγωνιστικότητα και τη δυναμική του στη διεθνή σκηνή. Παράλληλα, ο μέχρι τώρα επιτυχημένος χειρισμός της κρίσης στη χώρα μας, η υπευθυνότητα και επαγγελματισμός, δείχνουν πως με ευελιξία, συνεργασία και σωστό επανασχεδιασμό της ευρύτερης στρατηγικής προώθησης του προορισμού, μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία μία μελλοντική επάνοδο του κλάδου», τονίζει η πρόεδρος του HAPCO, κα Ειρήνη Τόλη και συμπληρώνει: «Εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες του Συνεδριακού Τουρισμού και της Βιομηχανίας ΜICE σε πανελλαδικό επίπεδο, αισθανόμαστε υπερήφανοι που πήραμε μέρος σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα, το οποίο θα αποτελέσει και ένα δυναμικό εργαλείο μελλοντικού σχεδιασμού». 

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), η οποία λειτουργεί το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, επισημαίνει: «Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης πλήττουν καίρια και την αγορά του συνεδριακού τουρισμού και άρα την οικονομία της πόλης, σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που ο κλάδος είχε αρχίσει να αναπτύσσει σπουδαία δυναμική. Ο δήμος Αθηναίων, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, εξασφάλισε πολύτιμους πόρους και προχωρά άμεσα στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλάνου προβολής και προώθησης του προορισμού μέσω της ΕΑΤΑ. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την ψηφιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και εμπειριών, ακόμη και με e-ταξίδια φιλοξενίας, τη  διοργάνωση του Travel Trade Athens τον Απρίλιο του 2021, την προβολή σε εξιδεικευμένα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, τις διοργανώσεις φιλοξενίας και επιχειρηματικών αποστολών, τη δικτύωση με διεθνείς φορείς και οργανισμούς καθώς και τη συνεχή διεκδίκηση εκδηλώσεων στην Αθήνα. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διατηρήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον για την πόλη μας και να την οδηγήσουμε σε ολοένα και υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια συνεδριακή κατάταξη». 

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του TCB, κ. Γιάννης Ασλάνης, αναφερόμενος στη συνεργασία των τριών φορέων, τονίζει: «Η συνεργασία αυτή αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταγραφή των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ενδυνάμωση των επαγγελματιών και την ενίσχυση των προορισμών. Το TCB σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το δήμο Θεσσαλονίκης, επανασχεδιάζει τη στρατηγική προβολής και επικοινωνίας στη διεθνή συνεδριακή κοινότητα. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της πόλης για νέες διεκδικήσεις. Την εποχή αυτή των περιορισμένων F2F συναντήσεων, ενισχύουμε και εντείνουμε τη διεθνή δικτύωσή μας στο ψηφιακό περιβάλλον».

Το σύνολο των ευρημάτων της έρευνας θα παρουσιαστεί από τους τρεις συνεργαζόμενους φορείς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στόχος είναι αυτή η πρώτη πανελλαδική έρευνα να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συστηματική καταγραφή των στοιχείων που αφορούν τον Συνεδριακό Τουρισμό και συνεπώς για τον σχεδιασμό μίας στοχευμένης στρατηγικής του κλάδου. 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 10/08 11:25

  Η TUI θα συνεχίσει την προσφορά διαδικτυακών κουπονιών και το 2021

 2. 10/08 10:50

  AIDA Cruises: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα μείνει παγωμένη η σεζόν κρουαζιέρας, με εξαιρέσεις

 3. 10/08 10:37

  Προωθητικό βίντεο για τη Λευκάδα στο πλαίσιο της καμπάνιας του Επιμελητηρίου με τη Μarketing Greece

 4. 10/08 10:33

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Καρδαμύλη και Αντίπαρο

 5. 10/08 10:31

  Ολλανδία: Tα σενάρια για την πορεία της οικονομίας από ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

 6. 10/08 10:28

  Το «σύνδρομο» της ουράς στην εποχή του κορωνοϊού

 7. 10/08 10:27

  Στρατηγική συμφωνία Air Serbia με Turkish Airlines

 8. 10/08 10:26

  Πράσινο φως για μετατροπή ξενοδοχείου σε κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας

 9. 09/08 16:04

  Οι νέοι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

 10. 09/08 15:01

  Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από ιταλικά λιμάνια για Aida, Costa και MSC- Στις 29 Αυγούστου Κέρκυρα, Κατάκολο και Πειραιάς από την MSC

 11. 09/08 14:49

  Νέα στρατηγική του Ην. Βασιλείου κατά της παχυσαρκίας – Πως επηρεάζει τις ελληνικές εξαγωγές

 12. 09/08 14:48

  Δήμος Σιθωνίας: Έγκριση πλάνου τουριστικής προβολής

 13. 09/08 14:45

  Αλλαγή χρήσης πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας για μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο

 14. 09/08 14:21

  Οι εντυπωσιακοί φάροι της Ελλάδας και η ιστορία τους

 15. 09/08 14:19

  Η άγνωστη παραλία της Αττικής με την αφράτη άμμο

 16. 09/08 14:03

  Απόφαση: Έως 100% η μείωση προκαταβολής φόρου

 17. 09/08 13:56

  Δύσκολο το ταξίδι για όσους επιλέγουν φέτος Ελλάδα - Τα προβλήματα από την διαδικτυακή φόρμα

 18. 08/08 13:14

  Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός για σχεδιασμό οικοτουριστικού πακέτου διακοπών 3-5 ημερών

 19. 08/08 13:12

  Σχέδιο για τη διεθνοποίηση της πορτογαλικής οικονομίας με όχημα και τον τουρισμό

 20. 08/08 13:09

  Δήμος Σικυωνίων: Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής αξίας

 21. 07/08 18:04

  Υποχρεωτικό τεστ στους επισκέπτες από Μάλτα- παράταση της απαγόρευσης όρθιων στα κλαμπ

 22. 07/08 15:42

  Διαβατήρια προς πώληση: Πώς διαμορφώνονται οι ταξιδιωτικές επιλογές των υπερ-πλουσίων εν μέσω πανδημίας

 23. 07/08 15:02

  Ιταλία: Προειδοποίηση στη Ryanair για αναστολή των πτήσεων εάν δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας

 24. 07/08 14:34

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτικές οδηγίες για 210 χώρες λόγω άρσης της γενικής σύστασης

 25. 07/08 13:32

  Στ. Πέτσας: Aνοιχτό το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης της ΔΕΘ

 26. 07/08 13:31

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

 27. 07/08 13:26

  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η μάσκα προστατεύει, η προσωπίδα καθόλου

 28. 07/08 13:19

  Κορωνοϊός: Η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα στη λίστα καραντίνας της Βρετανίας

 29. 07/08 13:12

  Τήνος: Πάνω από 50.000 οι αφίξεις τον Ιούλιο

 30. 07/08 12:56

  Νότια Αφρική: Νέα εφαρμογή κατά του κορωνοϊού για τις τουριστικές επιχειρήσεις

 31. 07/08 12:54

  MSC: Πότε ξεκινούν οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο; Ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα

 32. 07/08 12:54

  Απαντήσεις στα επιχειρήματα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

 33. 07/08 12:44

  ΣΕΤΚΕ: Η ένταξη των καταλυμάτων τύπου Airbnb στο «Τουρισμός για όλους» «χαριστική βολή» για τα τουριστικά καταλύματα

 34. 07/08 12:41

  Μία από τις πιο εξωτικές παραλίες στις Σποράδες

 35. 07/08 12:38

  Το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο

 36. 07/08 12:16

  Σέριφος: Σε λειτουργία το σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία Αυλόμωνα

 37. 07/08 12:13

  TUI: Συμφωνία με την QTA στα συμβόλαια με τα τουριστικά γραφεία

 38. 07/08 11:51

  Ο κ.Μητσοτάκης στη Ρόδο: Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους

 39. 07/08 11:42

  Οι ΗΠΑ αίρουν την προειδοποίηση για διεθνή ταξίδια – Η ΕΕ παραμένει κλειστή για τους Αμερικανούς

 40. 07/08 11:21

  Νο.1 προορισμός των Βρετανών η Ελλάδα το 2020 – Ποιές εξελίξεις οδήγησαν σε αυτό

 41. 07/08 11:08

  Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο λόγω COVID-19

 42. 07/08 10:59

  Νέες δράσεις για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης

 43. 07/08 10:58

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες στη Χαλκιδική

 44. 07/08 10:57

  Booking: Επιστροφή 10% σε κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων

 45. 07/08 10:54

  5 δισ. δολ. οι οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής του λιμανιού της Βηρυτού

 46. 07/08 10:53

  Νέα ξενοδοχεία στην Παπαστράτου στον Πειραιά και στην Πραξιτέλους στην Αθήνα

 47. 06/08 17:47

  Χ.Θεοχάρης: Μόλις 400 κρούσματα σε 1,3 εκατ. τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο

 48. 06/08 16:58

  Η Lufthansa ανακοινώνει απολύσεις

 49. 06/08 16:55

  Aeroflot: Ακύρωση προσφάτως προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου

 50. 06/08 16:36

  Γρ. Τάσιος: «Άξιον απορίας το πώς... τρύπωσαν στο "Τουρισμός για Όλους" μη αδειοδοτημένα καταλύματα»

 51. 06/08 16:21

  Τουρισμός: H Πάρος κράτησε «γερά» μέσα στην πανδημία

 52. 06/08 15:00

  Εάν χρειασθεί θα επιβληθούν τοπικά lockdown

 53. 06/08 14:34

  SAS: Οι νέες συνδέσεις με Ελλάδα τον Αύγουστο

 54. 06/08 14:28

  Finnair: 6 νέες συνδέσεις με Ελλάδα τον Αύγουστο

 55. 06/08 14:16

  Κοινή δράση ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας στις παραλίες της Αττικής

 56. 06/08 13:59

  Υπερυπολογιστές, διαστημικά δεδομένα και ΑΙ στη μάχη κατά του COVID-19

 57. 06/08 13:29

  Η ανάκαμψη του τουρισμού θα είναι ένας μακροχρόνιος προβληματισμός

 58. 06/08 13:28

  Σοκ για οικογένεια Βρετανών – Δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω λάθους στη φόρμα

 59. 06/08 13:13

  Σημαντική μείωση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

 60. 06/08 12:46

  ΞΕΕ: Πρόλαβε να κάνεις την αίτησή σου για τον 3ο κύκλο του CapsuleT

 61. 06/08 12:45

  37.147 μοριακοί έλεγχοι στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου τον Ιούλιο

 62. 06/08 12:43

  GfK: Το 17% των Γερμανών επιθυμεί ταξίδια στην Ευρώπη το 2020 - Ποιες τάσεις κυριαρχούν

 63. 06/08 12:12

  Τουρκία: Οι τουρίστες εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων

 64. 06/08 12:05

  Ο κ.Θεοχάρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι χαμηλός

 65. 06/08 12:04

  Τα Κανάρια ασφαλίζουν όλους τους τουρίστες για τα έξοδα πιθανής μόλυνσης από κορωνοϊό

 66. 06/08 11:52

  Βρετανικός τουρισμός: Η απαγόρευση στην Ισπανία οδήγησε σε πτώση τιμών κατά 28% στα ταξίδια στην Ελλάδα

 67. 06/08 11:34

  Υποβρύχια πρόταση γάμου στην Αλόννησο

 68. 06/08 11:31

  Κρουαζιέρες: Πιο ασφαλείς από τα σουπερμάρκετ;

 69. 06/08 11:25

  Fraport: Μείωση 75,1% των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο - Πίνακας

 70. 06/08 11:13

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Σκιάθο

 71. 06/08 11:10

  Ισραήλ: Διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Χάϊφα

 72. 06/08 11:09

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κεφαλονιά

 73. 06/08 11:08

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Αστυπάλαιας

 74. 06/08 11:07

  Air France: Αύξηση των πτήσεων με την εξυπηρέτηση 170 προορισμών - Οι 5 ελληνικοί

 75. 06/08 09:49

  Ένα από τα πιο εναλλακτικά μέρη του ανατολικού Αιγαίου που θα λατρέψεις

 76. 06/08 09:47

  Παραλίες της Αττικής με δέντρα για να απολαύσεις φυσική σκιά

 77. 05/08 16:44

  Eurowings: Νέες πτήσεις προς Ελλάδα τον Αύγουστο

 78. 05/08 16:38

  Κλείνουν εστιατόρια και παμπ σε πόλη της Σκωτίας

 79. 05/08 16:02

  Η LMEY Investments απέκτησε το Casa Cook στην Κω και άλλα 7 ξενοδοχεία της Westford Capital

 80. 05/08 15:41

  Ηρώδειο: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Μπετόβεν 250 χρόνια

 81. 05/08 15:37

  Τα γράμματα της Google φορούν μάσκα και κρατούν κοινωνική απόσταση

 82. 05/08 15:34

  Άνοιξε το νέο 5άστερο Pepper Sea Club Hotel του ομίλου Βανταράκη

 83. 05/08 14:51

  Emirates: Το εμβληματικό αεροσκάφος A380 επιστρέφει στους αιθέρες - Ποιοι είναι οι πρώτοι του προορισμοί

 84. 05/08 14:49

  Ελλάδα: Κύμα ακυρώσεων από Κύπριους μετά την έξοδο από τη λίστα ασφαλών χωρών

 85. 05/08 14:10

  Τουλάχιστον 50 κράτη χρησιμοποιούν apps ιχνηλάτησης του COVID-19

 86. 05/08 13:58

  Αθήνα: Άνοιξε το ιστορικό ξενοδοχείο The Stanley

 87. 05/08 13:57

  Οι καλοί, οι κακοί και οι χειρότεροι Γερμανοί t.o’s στην πανδημία – Κορυφαίος όμιλος στην τελευταία θέση

 88. 05/08 13:19

  Υπ. Ανάπτυξης: Tι ισχύει για τις αλλαγές σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού

 89. 05/08 12:47

  Austrian Airlines: Τέσσερις νέοι ελληνικοί προορισμοί στις πτήσεις του Αυγούστου

 90. 05/08 12:34

  Κλείνει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

 91. 05/08 12:27

  Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

 92. 05/08 12:16

  TUI UK: Μετά την Ισπανία, ακυρώνονται οι πτήσεις στην Πορτογαλία

 93. 05/08 11:56

  Εκδήλωση στη ΔΕΘ 2020 για την Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

 94. 05/08 11:50

  Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

 95. 05/08 11:49

  Με κουπόνια εσωτερικού τουρισμού κάνουν διακοπές οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας

 96. 05/08 11:48

  Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα της Χίου με σύνθημα μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση

 97. 05/08 11:44

  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για υπηρεσίες φιλοξενίας σε ξενοδοχεία

 98. 05/08 11:43

  Κάθε εβδομάδα lockdown στοίχιζε στη Γερμανία 30 δισ. - Μέτρα 1,3 τρισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 99. 05/08 11:42

  Πράσινο φως για τη μαρίνα Elounda Hills με χρήσεις για ξενοδοχείο, καταστήματα & πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων

 100. 05/08 11:42

  8 ξενοδοχεία επαναλειτουργεί ο Όμιλος Μήτση