Ποια αιτήματα έθεσε ο ΣΙΤΕΣΑΠ στη Σοφία Ζαχαράκη

Ποια αιτήματα έθεσε ο ΣΙΤΕΣΑΠ στη Σοφία Ζαχαράκη

Μία πολύ παραγωγική συνάντηση είχαν χθες Τρίτη 19.7.2022,  οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος με την Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη και συνεργάτες της, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ εξήγησαν τους προβληματισμούς τους και υπέβαλαν προτάσεις για την τουριστική προβολή της δραστηριότητας του γιώτινγκ,  για ορισμένα λειτουργικά θέματα και για τις ανάγκες σε λιμενικές υποδομές.

Σχετικά με την τουριστική προβολή, ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης, έθεσε στην κυρία υφυπουργό τρία συγκεκριμένα αιτήματα: 

(1) το αίτημα της προβολής της δραστηριότητας του γιώτινγκ, όχι μόνον στην περιοχή των Αθηνών, αλλά και στις άλλες περιοχές της Ελλάδος, ώστε να φαίνεται η γεωγραφική διεύρυνση της δραστηριότητας και σε άλλες περιοχές, 

(2) το αίτημα της συμμετοχής της Ελλάδος σε διεθνείς εκθέσεις θαλάσσιου τουρισμού και yachting, και ειδικότερα υπέβαλε την πρόταση σε πρώτη φάση να συμμετέχει ο ΕΟΤ στην μεγάλη ναυτική έκθεση LONDON BOAT SHOW (το επόμενο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2022 στο Southampton), στο οποίο επί πολλά χρόνια πρωτεύουσα συμμετοχή και προβολή των περιοχών της έχει η Τουρκία, και 

(3) ζήτησε στην στρατηγική προβολής του ΕΟΤ να περιληφθεί και στοχευμένη προβολή για το γιώτινγκ, είτε με την προετοιμασία ειδικών τουριστικών σποτς, είτε με μικρά βίντεο, που να δείχνουν τις διάφορες διαστάσεις της εμπειρίας του πελάτη του γιώτιγκ.

Η Κα Ζαχαράκη, αφού επισήμανε τις ιδιαίτερες ενέργειες που έχουν γίνει και για την υποστήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, και του γιώτινγκ, ειδικότερα, επεσήμανε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Τουρισμού και της γενικότερης Κυβερνητικής πολιτικής, για την προώθηση αυτής της τουριστικής δραστηριότητας, που αναδεικνύει την νησιωτική γεωμορφολογία της Ελλάδος, αλλά και την ανταγωνιστική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις προβολής, ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις και σημείωσε ότι θα τις συζητήσει στο πλαίσιο της διαμορφούμενης στρατηγικής τουριστικής προβολής για την επόμενη περίοδο, ενώ συμφώνησε για την εξέταση της δυνατότητας συμμετοχής της Ελλάδος στο LONDON BOAT SHOW.

Στη συνέχεια εξηγήθηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΙΤΕΣΑΠ το θέμα της ανάγκης να υπάρχει ένας καθορισμένος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, ανταγωνιστικός σε σχέση με αυτόν που έχουν οι γειτονικές χώρες, για να είναι η δραστηριότητα σε παρόμοια οικονομικά επίπεδα, που να μην υπερβαίνουν τους προϋπολογισμούς των πελατών, όταν γίνεται σύγκριση με άλλες γειτονικές χώρες (επισημαίνεται ότι η Τουρκία, έχει συντελεστή ΜΗΔΕΝ ΦΠΑ).

Στα θέματα λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, σημαντικό θέμα είναι και η επιμόρφωση, κατάρτιση και επανακατάρτιση, των στελεχών και των πληρωμάτων που ασχολούνται στον κλάδο, και των βοηθητικών υπηρεσιών. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του ειδικού προγράμματος κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων που έκανε η Υφυπουργός προσφάτως, ο ΣΙΤΕΣΑΠ υπέβαλε το αίτημα, το επόμενο πρόγραμμα να περιλάβει και ειδικότητες που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό και κυρίως με τα θέματα της λειτουργίας του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους και της «τουριστικής εξυπηρέτησης» των πελατών του. 

Στο θέμα της εκπαίδευσης και προγράμματος «διά βίου μάθησης» η Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την σημασία για τα στελέχη του κλάδου, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να επικαλύψει τις αρμοδιότητες για την ναυτική εκπαίδευση που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά συμφώνησε να εξεταστεί στην επόμενη περίοδο, η περίπτωση ειδικών προγραμμάτων για τον κλάδο του γιώτινγκ.

 Να χωροθετηθεί επαγγελματική Μαρίνα στην Αττική

Η τρίτη ενότητα αφορούσε στις λιμενικές υποδομές, όπου ο ΣΙΤΕΣΑΠ επανέλαβε το, από ετών, αίτημα που έχει υποβάλει στους διάφορους υπουργούς τουρισμού, για να χωροθετηθεί μία επαγγελματική Μαρίνα στην Αττική, για να καλύψει τις ανάγκες βάσεις θέσεων ελλιμενισμού των πολλών σκαφών που δραστηριοποιούνται, επισημαίνοντας ότι από την Αττική ξεκινάνε σχεδόν οι μισές ναυλώσεις της Ελλάδος.

Αναφέρθηκε επίσης, από τον ΣΙΤΕΣΑΠ, πρόταση για κάλυψη αναγκών  προσωρινής θέσης ελλιμενισμού για τα διερχόμενα σκάφη. Προτάθηκε, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, να γίνει μία συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να επιτραπεί στα «αλιευτικά αγκυροβόλια», ο προσωρινός ελλιμενισμός διερχομένων σκαφών που χρειάζεται να κάνουν μία διανυκτέρευση – στάση, στη διάρκεια της συνηθισμένης εβδομαδιαίας ναύλωσης.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ επεσήμαναν την ανάγκη, τώρα που διαμορφώνεται το Χωροταξικό του Τουρισμού, να περιληφθούν προβλέψεις για χώρους, τόσο χερσαίους όσο και θαλάσσιους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται σε όλη την επικράτεια, και για βάση λειτουργίας, αλλά και για τα διακινούμενα σκάφη, διότι βασικό πρόβλημα για αυτά είναι η ανεύρεση αγκυροβολίου, για μία νύχτα στην διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής που κάνουν οι ναυλωτές των σκαφών.

Η Υφυπουργός επεσήμανε τις εξειδικευμένες αρμοδιότητες για τα θέματα τουριστικών λιμένων, και υπέδειξε στα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη να συνεργαστούν με τον ΣΙΤΕΣΑΠ για να υποβληθούν και εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις. 

Ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Λουτριώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την υφυπουργό κα. Σοφία Ζαχαράκη, διότι η παρούσα κυβέρνηση ιδίως τους τελευταίους μήνες, έχει θετικά αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους, και κατά την περίοδο της πανδημίας και στην περίοδο τώρα, της επανάκαμψης, και παρά το ότι δεν είναι όλα τα θέματα διευθετημένα. Όμως, επεσήμανε ότι και ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας, και οι διατάξεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και άλλες ανακοινώσεις επικείμενων νομοσχεδίων, δείχνουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την λειτουργία του κλάδου και τις ανάγκες των επαγγελματιών. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του ΣΙΤΕΣΑΠ ο Πρόεδρος κ. Πάρις Λουτριώτης, το μέλος Δ.Σ. και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Δεληκάρης, ο Οικονομικός Σύμβουλος κ. Άγγελος Σφαέλλος και ο Επιστημονικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Πετρέας.

 Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού, στην  συνάντηση, την υφυπουργό κυρία Σοφία Ζαχαράκη πλαισίωσαν, οι νομικοί της σύμβουλοι κ. Γιάννης Γεωργίου και κ. Κωνσταντίνος Κατσανέβας και τα υπηρεσιακά στελέχη Κα Ελίνα Προύντζου και κ. Γκατζιώνης Δημήτριος

Επειδή τα θέματα είναι αρκετά και εκκρεμούν και άλλα που τέθηκαν ακροθιγώς και χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία, τονίστηκε από την  πλευρά της πολιτικής ηγεσίας όσο και από την πλευρά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού., η ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στη συνάντηση αυτή με τον ΣΙΤΕΣΑΠ.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 2. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

 3. 01/12 16:19

  Σε Συνέδριο - Έκθεση στη Ν. Κορέα η Ρόδος και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

 4. 01/12 16:16

  Νέα μαρίνα στο Μεγανήσι

 5. 01/12 14:10

  Τουρισμός | Hotelbeds: Οι 7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα παγκόσμια ταξίδια το 2023

 6. 01/12 13:50

  Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό δέντρο στο Rockefeller Centre (βίντεο)

 7. 01/12 13:39

  Γερμανικός τουρισμός | -42% οι κρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2023 έναντι του 2019

 8. 01/12 13:03

  ΕΟΤ Γερμανίας: Εκδήλωση στη Φρανκφούρτη για παρουσίαση Ελληνικών προορισμών

 9. 01/12 12:44

  Έρευνα GetYourGuide: Εμπειρίες με συναισθηματική αξία και ταξίδια τα δημοφιλέστερα δώρα των Γερμανών τα Χριστούγεννα

 10. 01/12 12:39

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/12

 11. 01/12 12:06

  Ο "τηλεφωνικός τουρισμός" συναρπάζει τους Τούρκους- Ταξίδια στη Γεωργία για φτηνότερα iPhone

 12. 01/12 12:03

  Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

 13. 01/12 11:55

  Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

 14. 01/12 11:22

  Aegean: Νέα σύνδεση Νιουκάστλ – Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 15. 01/12 11:18

  Συγχωνεύονται Air India και Vistara | Δημιουργείται ο κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ινδίας

 16. 01/12 11:03

  Tus Airways | Πτήσεις Αθήνα- Τελ Αβίβ και Λάρνακα- Ηράκλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

 17. 01/12 10:00

  Το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης XENIA

 18. 01/12 09:49

  WTTC | Ο τουρισμός πόλεων πρωτοστατεί στην παγκόσμια ανάκαμψη - Έρχεται λαμπρή 10ετία για τις πόλεις

 19. 01/12 08:51

  Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβάλλονται σήμερα στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

 20. 30/11 15:31

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Μήλου για το 2023

 21. 30/11 14:10

  Η Σαντορίνη στους 8 καλύτερους στον κόσμο για τα χειμερινά γαμήλια ταξίδια των Αμερικανών

 22. 30/11 13:57

  Rolls-Royce & easyJet αλλάζουν τις πτήσεις του μέλλοντος: Πρωτοποριακός κινητήρας εκμηδενίζει τις εκπομπές άνθρακα

 23. 30/11 13:57

  Παπαζάχος σε ΣΚΑΪ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος

 24. 30/11 13:54

  Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 25. 30/11 13:41

  Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο

 26. 30/11 13:34

  «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Νέα δυνατότητα υποβολής αιτήματος επαλήθευσης

 27. 30/11 13:32

  H Θεσσαλία φιλοξένησε τα μέλη της ECTAA και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

 28. 30/11 12:52

  Ξενοδοχεία: Αυτή είναι η στρατηγική που εκτοξεύει τα έσοδα, το loyalty και την ικανοποίηση πελατών

 29. 30/11 12:35

  Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι 5 υποψήφιες καλύτερες ταινίες για το «ευρωπαϊκό Όσκαρ» - Δείτε τα τρέιλερ

 30. 30/11 12:30

  EasyJet: Νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 31. 30/11 11:57

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα Airbnb στη Σαντορίνη 

 32. 30/11 11:50

  Κύπρος | Έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο resort της Ευρώπης με μεγαλοπρεπές καζίνο - Αλλάζει το τουριστικό προφίλ του νησιού

 33. 30/11 11:21

  Cruise.co.uk: Οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές το 2023 – «Θα είναι η χρονιά της κρουαζιέρας»

 34. 30/11 10:59

  Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

 35. 30/11 10:35

  Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τα τουριστικά γραφεία, με δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία

 36. 30/11 09:29

  Γερμανικός τουρισμός | Επανέρχεται δυναμικά το 2023 ο ιστορικός Neckermann - Ισχυρή παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα

 37. 30/11 09:15

  Εύβοια: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα - Διχογνωμία αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός

 38. 30/11 09:06

  Κικίλιας: Ενδιαφέρον της Flyadeal για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 39. 29/11 18:11

  Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

 40. 29/11 17:48

  Σ.Ζαχαράκη | Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

 41. 29/11 16:01

  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων

 42. 29/11 15:58

  WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό

 43. 29/11 15:50

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 44. 29/11 14:12

  ΕΤΑΔ | Ολοκληρώθηκε η θητεία του CEO Στέφανου Βλαστού

 45. 29/11 13:55

  ΕΕ: Αντίο στο «airplane mode» στις πτήσεις – Ελεύθερα κλήσεις, μηνύματα και διαδίκτυο μέσω 5G

 46. 29/11 13:33

  EasyJet: Εκτοξεύεται η ζήτηση των Βρετανών για τις περιόδους αιχμής παρά την ακρίβεια

 47. 29/11 13:17

  Conde Nast Traveller | Η Αθήνα καλύτερος οικονομικός city break προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

 48. 29/11 12:51

  Συνέδριο ECTAA: «Το μέλλον των πακέτων διακοπών βρίσκεται σε κίνδυνο»

 49. 29/11 12:23

  LLM: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ιστιοπλοΐα

 50. 29/11 12:06

  Θαλάσσιος τουρισμός: Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το γιώτινγκ στην Αθήνα

 51. 29/11 11:41

  «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη

 52. 29/11 11:16

  Επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη 3.000 ανέργων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 53. 29/11 11:06

  «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο»: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα αγριολούλουδα της Κρήτης και τους «προστάτες» τους

 54. 29/11 10:40

  Κωνσταντινούπολη | Στα ύψη τα ενοίκια λόγω εκτίναξης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

 55. 29/11 09:54

  Η Ε.Ξ. Ρόδου παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «Χτίζοντας ένα θαύμα»

 56. 29/11 09:34

  Jet2.com | Περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι από το Stansted προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

 57. 29/11 09:20

  Το Κ2Β – Business empowerment by Kotsovolos πρωταγωνίστησε στη φετινή έκθεση ΧΕΝΙΑ

 58. 29/11 09:07

  Β.Κικίλιας | Συμφωνία για επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

 59. 28/11 16:44

  «Reimagining success» | Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ

 60. 28/11 16:28

  O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

 61. 28/11 15:46

  Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

 62. 28/11 15:42

  Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!

 63. 28/11 15:25

  Τουρισμός φυλακών: Ιστορικό ενδιαφέρον ή νοσηρή περιέργεια;

 64. 28/11 15:17

  Οι Ισραηλινοί πρώτη εθνικότητα σε κρατήσεις την εορταστική περίοδο στην Αθήνα

 65. 28/11 14:00

  Διαδικτυακές πλατφόρμες: Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας για έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο

 66. 28/11 13:08

  Eurocontrol: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη SKY express - Aύξηση 162% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019

 67. 28/11 12:55

  Τουρισμός: Τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών δίνουν γερές δόσεις ανάσας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία

 68. 28/11 12:30

  WTTC | 6 στους 10 ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν με αειφόρο τρόπο

 69. 28/11 11:01

  Booking.com | Σήμανση τριών επιπέδων για τα τουριστικά καταλύματα με βιώσιμες πρακτικές

 70. 28/11 10:55

  Ο Βασίλης Κικίλιας στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στο Ριάντ

 71. 28/11 10:39

  Δήμος Αθηναίων: Λαμπερά Χριστούγεννα και ατμόσφαιρα γιορτής σε όλη την Αθήνα

 72. 28/11 10:29

  Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

 73. 28/11 10:25

  Οι χειρότεροι επιβάτες αεροπλάνου σύμφωνα με μια αεροσυνοδό

 74. 28/11 10:18

  Ο μαζικός τουρισμός οφείλει να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερους δείκτες

 75. 28/11 09:57

  Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023

 76. 28/11 09:10

  O ταξιδιώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την άυλη εμπειρία που θα αποκομίσει στον προορισμό

 77. 27/11 17:34

  Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

 78. 27/11 17:23

  Κρήτη | Οι Γερμανοί μετατρέπουν τη Μεσσαρά σε… πλατφόρμα Airbnb

 79. 27/11 17:16

  Οι Περιφερειάρχες της χώρας στην ακριτική Ρω και στο Καστελόριζo

 80. 27/11 17:09

  ΣΕΤΚΕ | Η «νέα πρόταση στη διαμονή» με 3 Δράσεις και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία στα μικρά καταλύματα

 81. 27/11 12:48

  Κύπρος | Κλειδί για το 2023 η προσέλκυση τουρισμού από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής

 82. 27/11 11:59

  10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ | Κοινό αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της ξενοδοχίας - Η αποχώρηση από τα κοινά του κ.Ρέτσου

 83. 27/11 10:56

  Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

 84. 27/11 10:54

  Βασίλης Κικίλιας: Επέκταση της σεζόν από το Καστελόριζο μέχρι την Αθήνα

 85. 27/11 10:43

  Μείωση μισθώματος για το 2023 σε δημοτικό ακίνητο που λειτουργεί ως Ξενώνας στην Κοινότητα Ελατούς

 86. 27/11 10:39

  Επιδείνωση του Δείκτη Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης στο Βέλγιο

 87. 26/11 10:50

  Αστροτουρισμός στην Κρήτη | Αστεροσχολείο στη Σητεία - ψηφιακή εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 88. 26/11 10:46

  Β.Κικίλιας | Ο βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο της επόμενης καμπάνιας

 89. 26/11 10:43

  Eπενδύσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης κατηγορίας σε ξενοδοχείο του Πειραιά

 90. 26/11 10:41

  Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

 91. 25/11 16:57

  ECTAA - HATTA - FEDHATTA: Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός οργανωμένος τουρισμός στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ECTAA

 92. 25/11 16:08

  Εγκαίνια του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα

 93. 25/11 16:06

  Έρευνα Wyndham: Οι Γερμανοί διψούν για διακοπές, όμως αλλάζουν ταξιδιωτικές συνήθειες λόγω πληθωρισμού

 94. 25/11 15:55

  Η AEGEAN έχει σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019

 95. 25/11 15:31

  TAP Air Portugal: Διήμερη απεργία στις 8 & 9 Δεκεμβρίου – Οι μισές πτήσεις ακυρώνονται

 96. 25/11 15:18

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

 97. 25/11 15:14

  Αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες η προσφορά δωρεάν Κυπριακού Προγεύματος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

 98. 25/11 15:06

  Σύλλογος Κρήτης | Ο ρόλος του Διευθυντή Ξενοδοχείων: παρελθόν-παρόν-μέλλον

 99. 25/11 13:42

  Studiosus: Οι Κυκλάδες στον νέο κατάλογο smart & small για το 2023

 100. 25/11 13:31

  Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία η Ακρόπολη