AgrecoFarms της Grecotel: Εμπειρία ζωής για τους Αμερικανούς του Harvard στο Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία

AgrecoFarms της Grecotel: Εμπειρία ζωής για τους Αμερικανούς του Harvard στο Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία

"ΟNCE IN A LIFETIME EXPERIENCE!” Ως μοναδική εμπειρία ζωής χαρακτήρισε ο Δρ. Frank Hu, Πρόεδρος Τμήματος Διατροφής Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard, την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board) του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία στην παραδοσιακή βιολογική φάρμα AgrecoFarms της Grecotel την Κυριακή 8 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίου φήμης και της Grecotel, του ηγετικού ομίλου στον Τουρισμό στη χώρα μας. Έδρα του Κέντρου αποτελεί το Ρέθυμνο στην καρδιά της Κρήτης και πατρίδα της Grecotel. Με ένα μοναδικό διαδραστικό ταξίδι στην γνήσια παραδοσιακή κρητική διατροφή και στον τρόπο ζωής των Κρητών στην AgrecoFarms ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της επίσκεψής τους στη χώρα μας κατά την πενθήμερη διαμονή τους στην Κρήτη.

Οι εκλεκτοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά στην παραδοσιακή φάρμα της Grecotel, AgrecoFarms, μια μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλη τη διαδρομή της κρητικής διατροφής και παράδοσης, όπως αυτή ξεκινά από τη μάνα γη και καταλήγει στο πιάτο μας. Το ζύμωμα του ψωμιού, η παραγωγή τσικουδιάς, το άρμεγμα, η συλλογή προϊόντων από το μποστάνι, η παραγωγή μελιού, ήταν μερικές από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες προτού καταλήξουν στο μπαλκόνι της φάρμας και απολαύσουν τις μοναδικές εξαιρετικές γεύσεις μαγειρεμένες με τον πιο παραδοσιακό τρόπο.

Οι ριζίτες της Κρήτης, οι χορευτές και οι οργανοπαίκτες του συλλόγου Βρακοφόρων έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση, δείχνοντας πως γλεντούσαν οι κρητικοί την κάθε τους στιγμή.

Μεταφέροντας την εμπειρία τους δήλωσαν τα εξής:

Frank Hu, Πρόεδρος Τμήματος Διατροφής Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard: “Είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής! Η εμπειρία μου από την Κρήτη είναι απίστευτη. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, έχουμε επισκεφθεί πολλά μέρη, ιστορικά μνημεία, αλλά και την AgrecoFarms και όλα είναι εκπληκτικά.

Το Κέντρο Αριστείας είναι μία ευκαιρία να προωθήσουμε την κρητική διατροφή, την κουλτούρα και το περιβάλλον. Έχουμε κάνει πολλές μελέτες για την επίδραση που είχε η κρητική και η μεσογειακή διατροφή στην υγεία αλλά υπάρχει μικρή πληροφόρηση για την βιωσιμότητα και το περιβάλλον της Κρήτης. Επομένως, η επίσκεψη στην φάρμα και βλέποντας πώς παράγονται τα κρητικά προϊόντα, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προωθήσουμε την κρητική διατροφή και τον τρόπο ζωής. Η διαχείριση σε ξενοδοχεία και φάρμες αλλά και στην εκπαίδευση μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο να στείλουμε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής.”

Στέφανος Κάλης, καθηγητής στο Χάρβαρντ στον τομέα Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας | Έλληνας τρίτης γενιάς της Αμερικής για τον οποίο το Κέντρο είναι «έργο ζωής για τον ίδιο και ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα».

«Ζω στη Βοστώνη, εκεί είναι το ένα μου πόδι, αλλά το άλλο μου πόδι είναι στον υπόλοιπο κόσμο. Ζω βέβαια στη Βοστώνη, αλλά η ψυχή μου και η καρδιά μου είναι στην Ελλάδα. Έχω μία ιδιαίτερη λατρεία στην πατρίδα μου. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της υγείας και της ευεξίας και πολλά χρόνια τώρα θέλουμε να προωθήσουμε την ελληνική παράδοση διατροφής. Η παράδοση της Κρήτης από τη μελέτη επτά χωρών είναι πολύ πλούσια και μεταξύ αυτών των χωρών, η Κρήτη ήταν το αστέρι. Είχε το λιγότερο ποσοστό καρδιοαγγειακών παθήσεων και καρκίνου και την υψηλότερη μακροζωΐα.

Ήταν πρόκληση για μας να γίνει ένα κέντρο στην Ελλάδα και που θα μπορούσε να γίνει, αν όχι στην Κρήτη. Μετά από δύο χρόνια, μέσω φίλων, βρήκα τον κ. Καλαϊτζιδάκη, Grecotel Operations Director και σε λίγο χρόνο, καταλαβαίνοντας από τον Δημήτρη το όραμα του κ. Νίκου και της κας Μάρις Δασκαλαντωνάκη, για το περιβάλλον και για την κρητική παράδοση, έκρινα ότι η Grecotel ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για αυτήν την προσπάθεια.

Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο, ανακοινώσαμε το γεγονός του κέντρου με πολύ μεγάλη χαρά και τώρα έχουμε φέρει τους κορυφαίους καθηγητές του κόσμου στην Κρήτη.»

Walter Willet, τ. Πρόεδρος Τμήματος Διατροφής Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard: «Είναι μία καταπληκτική εμπειρία να βρίσκομαι εδώ. Η κρητική διατροφή έχει καθοδηγήσει τις έρευνες που κάνω 60 χρόνια, οπότε είναι μια πραγματική πηγή έμπνευσης η επίσκεψη μου. Η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ δημοφιλής πλέον στις ΗΠΑ, καθώς τώρα οι άνθρωποι έχουν τη γνώση για το πόσο σημαντική είναι στην υγεία, ενώ ταυτόχρονα είναι νόστιμη και βιώσιμη. Οι έρευνες των τελευταίων πέντε χρόνων κατατάσσουν την μεσογειακή διατροφή στην κορυφή. Αυτό που βίωσα στην  AgrecoFarms είναι η θετική εμπειρία με μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα, από το εξαιρετικό ελαιόλαδο μέχρι τους καρπούς και όλα τα προϊόντα που γεύτηκα και αυτός ο συνδυασμός είναι και η δύναμη της μεσογειακής διατροφής.»

Greg Drescher, Ινστιτούτο Γαστρονομίας Αμερικής Culinary Institute of America CIA: «Γνωρίζουμε ότι το μοντέλο της κρητικής διατροφής είναι το κυρίως «πιάτο» της μεσογειακής διατροφής, αλλά πάντα υπάρχουν περισσότερα να μάθει κανείς. Επομένως το να βρισκόμαστε στην Κρήτη και να ερχόμαστε σε επαφή με τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα είναι πολύ σημαντικό.

Αν ζεις στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής ή στην βόρεια Ευρώπη και σε ενδιαφέρει η μεσογειακή διατροφή, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να ακούσεις τα πάντα σχετικά με την μεσογειακή διατροφή. Και αυτό αφορά και τους επαγγελματίες, όπως τους καθηγητές της διατροφής, τους σεφ αλλά και τα μέσα ενημέρωσης.

Έχω δει και άλλες προσπάθειες σε άλλες χώρες αλλά τίποτα σαν και αυτό που συναντάει κάνεις στην AgrecoFarms και την Grecotel. Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και ξεκάθαρα δεν είναι μόνο μία εκδήλωση, είναι μία δυναμική φάρμα και είναι ένα μέρος που μπορείς να έχεις την αυθεντική εμπειρία.»

Αντωνία Τριχοπούλου, Ακαδημαϊκός τομέας της επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας: «Είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα και φυσικά για την Κρήτη ειδικότερα, γιατί η Κρήτη είναι το λίκνο της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής. Είναι το πρότυπο και αυτό οφείλεται όχι μόνο σε ιστορικούς λόγους, αλλά και στο γεγονός ότι η Κρήτη έχει θαυμάσια προϊόντα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που είμαι σε αυτό το περιβάλλον και γνώρισα τόσους ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν στην παράδοση, προσπαθούν να διατηρήσουν ό,τι ακόμα έχει μείνει, γιατί πάρα πολλά πράγματα χάνονται.

Το Κέντρο θα πρέπει κατ’ αρχάς να το αγκαλιάσουν οι κάτοικοι της Κρήτης. Πρωτοβουλίες υπάρχουν πολλές, όμως αν δεν αγκαλιαστεί από τους κρητικούς, θα είναι μια μεμονωμένη δράση, η οποία βέβαια θα έχει μια πολύ μεγάλη σημασία, κυρίως για την καταγραφή. Αλλά εμείς δεν θέλουμε την καταγραφή. Δεν θέλουμε να το αποδείξουμε επιστημονικά, θέλουμε την καθημερινότητα. Γιατί, λυπάμαι που θα το πω, από πρόσφατες έρευνες για το τι τρώνε οι Έλληνες, βλέπουμε ότι ο κρητικός είναι ο πιο παχύσαρκος Έλληνας, είναι ο άνθρωπος που έχει την υψηλότερη πιθανότητα να γίνει διαβητικός, είναι ο άνθρωπος ο οποίος περπατάει λιγότερο.

Ο Στέφανος Κάλης, καθηγητής Ιατρικής στο Harvard και ο Greg Drescher από το Ινστιτούτο Γαστρονομίας Αμερικής Culinary Institute of America CIA υλοποιούν την ιδέα του Κέντρου.

Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν κι άλλοι καθηγητές από τη Βοστώνη, υπάρχουν άνθρωποι και από την Ισπανία και υπάρχει και η διάθεση από το πανεπιστήμιο του Yale να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πολλή αγάπη και πολλή γνώση – τονίζω ότι είναι μία μη κερδοσκοπική προσέγγιση – και θα συντονίσει ο κ. Κάλης, που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Χάρβαρντ και της Ελλάδας και υπάρχουν πολλές ιδέες. Εγώ θέλω να τονίσω ότι πρέπει να μας αγκαλιάσουν οι παραγωγοί, να καταλάβουν την τεράστια σημασία του κέντρου, να το αγαπήσουν και να μπει στην καθημερινότητα της ζωής μας.

Πρέπει να κινηθούν όλες οι δυνάμεις, οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και η εκκλησία για να γίνει σαφές το νόημα της μεσογειακής διατροφής για την υγεία μας, αλλά και για την οικονομία.

Η μεσογειακή διατροφή είναι «παράγω τοπικά και καταναλώνω τοπικά». Δηλαδή το γεγονός ότι το ξενοδοχείο στο οποίο μένω χρησιμοποιεί προϊόντα που παράγονται εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικό.»

Miguel Angel Martinez Πανεπιστήμιο Navarra καθηγητής - έδρα προληπτικής ιατρικής: «Η εμπειρία μου στην ΑgrecoFarms είναι καταπληκτική γιατί η Mεσογειακή διατροφή δεν είναι μόνο η διατροφή, είναι και o Τρόπος Ζωής, οι πολιτισμικές και πολιτιστικές εμπειρίες.

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης και να μάθουμε και το θρησκευτικό υπόβαθρο της Mεσογειακής Διατροφής.

Η Κρήτη είναι το μέρος που γεννήθηκε η Mεσογειακή Διατροφή, επομένως μία φάρμα σαν αυτήν που βρισκόμαστε, έχει μία ξεχωριστή αξία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και είναι πολύ σημαντικό ότι πολλοί άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να έρθουν εδώ και να έχουν μία τέτοια ξεχωριστή εμπειρία.»

Ken Toong Εκτελεστικός Διευθυντής Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης -U-Mass Dining: «Μόνο όταν μπορείς να το δεις μπορείς και να το πιστέψεις! Είναι μια εκπληκτική εμπειρία, το φαγητό, το τυρί, το ελαιόλαδο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι θέλω να υιοθετήσω πολλά από όσα έχω δει εδώ. Ιδιαίτερα να προμηθευτούμε τα τοπικά προϊόντα και υιοθετώντας τον παραδοσιακό τρόπο που τα μαγειρεύετε, να τα διαθέσουμε και να τα προσφέρουμε στα εστιατόριά μας στις Η.Π.Α. Όλα πλέον περιστρέφονται γύρω από το γρήγορο φαγητό, δηλαδή τα snacks, και οι ελληνικές πίτες είναι ιδανική επιλογή σε όλο τον κόσμο».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  2. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  3. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  4. 16/04 12:41

    ΠΟΤ – Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών: Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  5. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  6. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  7. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  8. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  9. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  10. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  11. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  12. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  13. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  14. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  15. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  16. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  17. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  18. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  19. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  20. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  21. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  22. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  23. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  24. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  25. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  26. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  27. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  28. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  29. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  30. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  31. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  32. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  33. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  34. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  35. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  36. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  37. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  38. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  39. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  40. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  41. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  42. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  43. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  44. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  45. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

  46. 12/04 11:52

    CLIA: Στο 107% των επιπέδων 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2023, 35,7 εκατ. οι επιβάτες το 2024

  47. 12/04 11:30

    Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

  48. 12/04 11:16

    Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

  49. 12/04 11:03

    ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

  50. 12/04 10:59

    Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

  51. 12/04 10:56

    Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

  52. 12/04 10:51

    Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

  53. 12/04 10:40

    Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

  54. 12/04 10:31

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

  55. 12/04 10:27

    Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

  56. 12/04 10:25

    Δήμος Χερσονήσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  57. 12/04 10:16

    Ισπανία: Οι πολίτες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό

  58. 11/04 19:04

    Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  59. 11/04 18:07

    Οι τρεις οικονομικές τεκτονικές πλάκες | Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει

  60. 11/04 17:54

    Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν χρήματα και για πολυτελή ενεργειακή μετάβαση και για στοιχειώδη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

  61. 11/04 17:48

    Η ανθεκτικότητα και η διαχείριση ρίσκου απέναντι στην κλιματική αλλαγή κλειδί για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις

  62. 11/04 17:43

    Θα αναδείξουμε το σύνολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

  63. 11/04 17:38

    Το 66% των κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δοκιμάζουν το Co-Pilot

  64. 11/04 17:11

    Χάρης Δούκας: Ο κερδίζων από τον τουρισμό θα πληρώνει αυξημένα τέλη στο Δήμο - φόρο στον τζίρο των ξενοδοχείων

  65. 11/04 17:05

    Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Η πραγματικότητα των δεδομένων μας αποκαλύπτει την φοροδιαφυγή

  66. 11/04 16:49

    Π.Αντωνίου | Επίκαιρο το αίτημα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

  67. 11/04 16:27

    Νίκος Χαρδαλιάς | Ζητάμε η Περιφέρεια Αττικής να έχει τον έλεγχο όλων των μεγάλων έργων

  68. 11/04 16:22

    ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023

  69. 11/04 13:02

    Süddeutsche Zeitung | Ανησυχία στην Κύπρο για τον πόλεμο στη Γάζα

  70. 11/04 12:58

    Τουρισμός | Ισραηλινοί τουρ οπερέιτορ στην Πιερία

  71. 11/04 12:50

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το «Rodos Week»

  72. 11/04 12:22

    Αποκαθίσταται το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλια

  73. 11/04 11:48

    Booking.com | Πώς τα καταλύματα θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, αξιοποιώντας τις τάσεις του 2024

  74. 11/04 10:27

    Κρουαζιέρα | CLIA: 31,7 εκατ. επιβάτες το 2023, 7% περισσότεροι από το 2019

  75. 11/04 10:14

    Seabourn | Θεματικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο το 2025 με εμπειρίες τένις και γευσιγνωσία σε αμπελώνα

  76. 11/04 09:53

    Attica Group | Δεύτερο ξενοδοχείο στη Νάξο- αγόρασε το Galaxy Hotel με 14 εκατ. ευρώ

  77. 11/04 07:18

    Οδηγός εξερεύνησης της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου

  78. 11/04 07:16

    Σε άνθηση οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας

  79. 11/04 07:15

    Συνέδριο Travel West Forum στην Πάτρα

  80. 11/04 07:13

    Πώς θα ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη

  81. 11/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης για Βρετανούς bloggers στα Χανιά από τον Jet2com

  82. 10/04 21:22

    Φ. Μακαντάση (διαΝΕΟσις) | Τρίτη σημαντικότερη απειλή για το μέλλον της Ελλάδας είναι η κλιματική κρίση

  83. 10/04 18:38

    Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και μειώσεις φόρων 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

  84. 10/04 18:28

    H LOT επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

  85. 10/04 18:27

    Ολγα Κεφαλογιάννη | Tα επενδυτικά σχέδια για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό

  86. 10/04 16:54

    Η Μεσόγειος αποτελεί πλέον ένα «hot spot» κλιματικής αλλαγής

  87. 10/04 15:01

    Άνοιξε τις πόρτες του στο λιμάνι του Πειραιά το ξενοδοχείο Mitsis N’U Piraeus Port

  88. 10/04 12:22

    Eurocontrol | Η χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης παραμένει κάτω από το 2019

  89. 10/04 12:02

    «Πρασινίζουμε το Γκρίζο» | Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

  90. 10/04 11:19

    Διακήρυξη από τη Ρόδο | Ο ευρωπαϊκός τουρισμός δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα

  91. 10/04 11:00

    Ο Τουρισμός Υγείας απέφερε 2,3 δισ. δολ. στην Τουρκία το 2023

  92. 10/04 10:33

    UN Tourism | Ελκυστικός προορισμός για τουριστικές επενδύσεις η Αλβανία

  93. 10/04 10:15

    972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

  94. 10/04 10:02

    Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Wyndham Hotels & Resorts

  95. 10/04 07:09

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Σύβοτα

  96. 10/04 07:08

    Ενισχυμένο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines - Οι συνδέσεις με την Αθήνα

  97. 10/04 07:07

    Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας-Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας

  98. 10/04 07:03

    Οι τιμές στα ξενοδοχεία στα Λουτρά Σμοκόβου

  99. 10/04 07:00

    Δωρεές για δέντρα και γλυκά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

  100. 09/04 22:10

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευσή μας η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους