Accor: Η βιωσιμότητα στο καθημερινό τραπέζι
Σε πιο βιώσιμους τρόπους κατανάλωσης σε τρεις τομείς προτεραιότητας, τη σπατάλη τροφίμων, τα υγιεινά τρόφιμα και τις τοπικές προμήθειες επενδύει ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor.
Σύμφωνα με την Accor, εκτιμάται ότι το 86% των ανθρώπων αναμένει από τα brands να παίξουν τον ρόλο τους στην επίλυση της πιο επείγουσας πρόκλησης της εποχής, της κλιματικής αλλαγής. Μαζί με την αυξανόμενη δέσμευση του κοινού για βιώσιμη ανάπτυξη, οι καταναλωτές αναζητούν πλέον αυθεντικές, υγιείς και ουσιαστικές εμπειρίες, με σεβασμό στις τοπικές κοινότητες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο όμιλος Accor σχεδιάζει ένα εξελικτικά βιωσιμότερο μοντέλο φιλοξενίας, με θετικό αντίκτυπο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως μέρος του οράματος για θετική φιλοξενία, τα Τρόφιμα & Ποτά αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής του ομίλου για τη μείωση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων, αντιπροσωπεύοντας το 11% των εκπομπών άνθρακα, δηλαδή τη 2η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα μετά την ενέργεια.
Το πλάνο του ομίλου υλοποιείται στα ξενοδοχεία βάσει του Χάρτη για την Υγιεινή και Αειφόρο Διατροφή και τους 9 στόχους του: Προτεραιότητα στις τοπικές και εποχικές προμήθειες, προτεραιότητα σε τομείς που ενσωματώνουν κριτήρια καλής διαβίωσης των ζώων, προσφορά βιολογικών ή πιστοποιημένων προϊόντων οικολογικής φάρμας και άλλα, με το 70% των ξενοδοχείων να έχουν καλύψει τουλάχιστον το 50% των δεσμεύσεών τους στο τέλος του 2021.
Χρησιμοποιώντας την κλίμακα για την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών λύσεων, οι ομάδες του ομίλου κινητοποιούνται σε διαφορετικούς βασικούς τομείς. Πρώτον, στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων μέσω πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως η ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης των υπολειμμάτων, δεύτερον στο σερβίρισμα υγιεινών τροφίμων και τρίτον, στην προώθηση της τοπικής και εγχώριας προμήθειας. Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος ενθαρρύνει καλύτερες συνήθειες και κάνει τα εκατομμύρια γεύματα που σερβίρονται κάθε χρόνο στα 10.000 εστιατόριά του πιο βιώσιμα.
Νέες λύσεις για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων
Μεταξύ άλλων, οι ομάδες του ομίλου δοκιμάζουν λύσεις και εφαρμόζουν νέες δράσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Για παράδειγμα, η οθόνη Orbisk έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής στη μείωση μεταξύ 15% και 25% των απορριμμάτων τροφίμων, έχοντας πραγματικά θετικό αντίκτυπο.
Τα εστιατόρια μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 50% των τροφίμων ετησίως, εάν διαχειρίζονται τα υπολείμματα, σύμφωνα με την Orbisk, τη νεοφυή εταιρεία που εφαρμόζει πιλοτική παρακολούθησης των απορριμμάτων τροφίμων σε 2 ξενοδοχεία Accor στην Ολλανδία. Το αυτοματοποιημένο σύστημα AI της ολλανδικής εταιρείας ζυγίζει και σαρώνει τι ακριβώς πετάει το προσωπικό της κουζίνας. Με αυτά τα δεδομένα οι σεφ μπορούν να προσαρμόσουν τα μενού για να εξοικονομήσουν έως και χιλιάδες κιλά φαγητού ετησίως.
Χάρη στο Too Good To Go, συνεργάτη του Ομίλου από το 2016 που φέρνει τους πολίτες σε επαφή με εστιατόρια ή εμπόρους που προσφέρουν φθηνά τα αχρησιμοποίητα προϊόντα τους,έως τα τέλη του 2021, περισσότερα από 754 ξενοδοχεία του ομίλου έχουν εξοικονομήσει περισσότερα από 650.000 γεύματα σε 17 ευρωπαϊκές χώρες.
Περαιτέρω πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μετατροπή του μη καταναλωμένου γάλακτος σε τυρί στο MGallery Hotel St-Moritz de Queenstown και την παρασκευή μαρμελάδας με τη φλούδα από το χυμό πορτοκαλιού που προσφέρεται στο πρωινό στο The Pullman Auckland.
Προώθηση πιο υγιεινών και φρέσκων προϊόντων
Η συγχώνευση της ευεξίας και του περιβαλλοντικού κινήματος, είναι να εξυπηρετεί τα υγιεινά τρόφιμα που περιμένουν οι επισκέπτες. Μέσω της συνεργασίας του με τη Zrou, πρωτοπόρο στις βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές τροφίμων, η Accor εργάζεται για να φέρει τη φυτική διατροφή στα ξενοδοχεία. Η ομάδα των διασημοτήτων σεφ Zrou δημιουργεί μενού με βάση τα φυτά, φτιάχνοντας πιάτα με υπογραφή φτιαγμένα από ντόπιες πρωτεΐνες, όπως ένα εναλλακτικό χοιρινό από σπόρους σόγιας.
Προσφέροντας φρέσκα, τοπικά και υγιεινά πιάτα που παράγονται με υπεύθυνο τρόπο, τα εστιατόρια του ομίλου συμβάλλουν επίσης στην αίσθηση ευεξίας των επισκεπτών. Στο Fairmont Orchid της Χαβάης, για παράδειγμα, ο κήπος του σεφ είναι μια πηγή διατροφής τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Το Ulu Pono Garden Experience δημιουργεί ευεξία μέσω της βαθιάς εξερεύνησης της σημασίας των βοτάνων στο γαστρονομικό τοπίο και τον πολιτισμό της Χαβάης.
Αυτό είναι επίσης το ήθος πίσω από το πρόγραμμα Vitality της Swissôtel, μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, με επίκεντρο το φαγητό, το ποτό και τη φυσική κατάσταση. Στο σημείο τομής ευεξίας και βιωσιμότητας, αντιμετωπίζοντας τους πάντες ως «επισκέπτες του κόσμου», η Swissôtel τηρεί ένα από τα πιο αυστηρά πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης στον ξενοδοχειακό τομέα.
Τέλος, ως μέρος της δέσμευσης του ομίλου για τοπικές προμήθειες, παρέχονται υγιεινά και βιώσιμα προϊόντα μέσω αστικών κήπων σε περισσότερα από 1.150 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Τα λαχανικά και τα φρούτα περιλαμβάνονται στο μενού του εστιατορίου, τα βότανα και τα βρώσιμα λουλούδια χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ στα μπαρ και, ακόμη, σε αρωματικά έλαια και αφεψήματα στα σπα. Πέρα από αυτά τα φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα για εστιατόρια, η οικιακή γεωργία είναι λιγότερο ρυπογόνος, χαμηλής ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ τα roof gardens, για παράδειγμα, συμβάλλουν στην καλύτερη θερμομόνωση των κτιρίων.
- 1) CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
- 2) Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
- 3) Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις
- 4) Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
24/04 17:24
24/04 17:06
ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα
24/04 16:56
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
24/04 15:00
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
24/04 14:43
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
24/04 14:10
24/04 13:30
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
24/04 13:04
24/04 12:49
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
24/04 12:01
24/04 11:53
24/04 11:14
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
24/04 10:41
24/04 07:31
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
24/04 07:27
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο
24/04 07:24
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
24/04 07:22
24/04 07:19
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
( 0 )