Εσωτερικός τουρισμός: 5 τρόποι αύξησης εσόδων για τα ξενοδοχεία

Εσωτερικός τουρισμός: 5 τρόποι αύξησης εσόδων για τα ξενοδοχεία

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ειδικοί αναλυτές εντόπισαν μία προσδοκία μεταξύ της πλειονότητας των ξενοδόχων: Μπορεί ο εσωτερικός τουρισμός να μην συνεισφέρει τα μέγιστα στο ΑΕΠ της χώρας, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία μικρή ανάσα για τον κλάδο της φιλοξενίας. 

Παρά τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς ταξιδιού και τις προσεκτικές καταναλωτικές συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια  στις ταξιδιωτικές κρατήσεις, αυτή η τάση δεν έχει αλλάξει. Ο εσωτερικός τουρισμός πιθανώς να είναι ο πρώτος που θα ανακάμψει μετά το πέρας της πανδημίας ή μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Συνεπώς, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους εγχώριους τουρίστες, οι οποίοι πραγματικά έχουν καταρρακωθεί από τις γενικότερες συνέπειες της πανδημίας και θα επιδιώξουν να ταξιδέψουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Όμως οι προσέγγιση των εγχώριων τουριστών, δεν μπορεί να είναι ίδια με εκείνη των ξένων. Ακολουθούν πέντε βασικά σημεία που θα μπορούσε να φροντίσει ένας ξενοδόχος, ώστε να επιτύχει κρατήσεις από την εγχώρια αγορά:

1. Φροντίδα της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, αποτελεί την εικόνα του. Η επιτυχία της επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, οπότε η εικόνα πρέπει να παραμείνει επίκαιρη, να ξεχωρίζει και να είναι ελκυστική στα μάτια των εν δυνάμει πελατών του, καθώς εξελίσσεται η υγειονομική κατάσταση. Συνεπώς η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου πρέπει να αντικατοπτρίζει την επιχείρηση και να είναι ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. 

Επίσης, είναι σημαντικό οι επισκέπτες να αισθάνονται σίγουροι για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που λαμβάνει το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά και για τις υπηρεσίες και δραστηριότητες που μπορούν ή δεν μπορούν να απολαύσουν, τόσο εντός, όσο και εκτός του καταλύματος. Πολύ σημαντικές επίσης είναι οι πληροφορίες για τις ειδικές προσφορές, τις πολιτικές ακύρωσης και ασφαλείς τοπικές εμπειρίες. Τέλος, ένα βασικό στοιχείο είναι η γλώσσα, αφού πολλά ξενοδοχεία δίνουν μεγαλύτερη βάση στην αγγλική γλώσσα ή σε άλλες γλώσσες στην ιστοσελίδα τους, παραμελώντας την ελληνική ή παραθέτοντας λιγότερες πληροφορίες στα ελληνικά, κι αυτό δεν βοηθάει καθόλου όταν απευθύνεται κανείς σε ντόπιους.

 2. Συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις

Το τι μπορεί να προσφέρει το ξενοδοχείο σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, αξιοθέατα και υπηρεσίες, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί πριν το καθολικό άνοιγμα του τουρισμού. Οι συνεργασίες δεν θα δημιουργήσουν μόνο προστιθέμενη αξία για τους επισκέπτες, αλλά και θα προωθήσουν τον εκάστοτε προορισμό, βοηθώντας την τοπική κοινότητα.

Για παράδειγμα, εάν το ξενοδοχείο δεν διαθέτει υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα τοπικό κέντρο, δημιουργώντας πακέτα που περιλαμβάνουν όχι μόνο τη διαμονή αλλά και θεραπείες ομορφιάς.

Πρόκειται μια win-win κατάσταση, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για την τοπική κοινότητα αλλά και για το ξενοδοχείο.

Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να αναζητούν τοπικές εμπειρίες και θέλουν να έχουν μια αίσθηση «διακοπών». Η εγγύηση της επίτευξης των τοπικών εμπειριών, είναι σημαντική: Μέσα από τις τοπικές συνεργασίες, εμπλουτίζεται το προϊόν και ισχυροποιείται το brand του ξενοδοχείου.  Έτσι, αντί να μειώσουν τις τιμές τους, τα ξενοδοχεία  μπορούν να δημιουργήσουν πακέτα προστιθέμενης αξίας που συνδέονται με τοπικά αξιοθέατα και υπηρεσίες. Γεύματα, υπηρεσίες SPA, εκδρομές, εργαστήρια, οτιδήποτε είναι διαθέσιμο στην περιοχή και ότι οι πελάτες θα εκτιμήσουν, έχει νόημα για το ξενοδοχείο. 

3. Πακέτα για τηλε-εργαζόμενους  

Με ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού να αναγκάζεται να εργάζεται εξ αποστάσεως, τα ξενοδοχεία μπορούν να διαμορφώσουν τις προσφορές τους γύρω από αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι λίγοι οι τηλε-εργαζόμενοι που θα επιδιώξουν αλλαγή περιβάλλοντος, γιατί επί του παρόντος βρίσκονται κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους, πολλές φορές σε συνθήκες που δεν ευνοούν την ψυχική ηρεμία.  Ένας τρόπος αξιοποίησης αυτού του νέου φαινομένου, είναι η μετατροπή κάποιων δωματίων σε γραφείο, για παράδειγμα από τις 9 έως τις 5. ‘Η ακόμη και η προσφορά πακέτου μακράς διαμονής που επιτρέπει στους εργαζόμενους να κοιμούνται και να εργάζονται σε διαφορετικό περιβάλλον. Οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν σίγουρα την αλλαγή του τοπίου και την πρόσβαση στις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο.

Οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο γραφείο τους ή δεν αισθάνονται ασφαλείς, χρειάζονται ένα ήσυχο, καθαρό μέρος χωρίς περισπασμούς και τα ξενοδοχεία είναι το ιδανικό μέρος για κάτι τέτοιο. Επίσης, τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων ενδέχεται να μην εκτοξευθούν την πρώτη περίοδο μετά το άνοιγμα της αγοράς, οπότε αυτός είναι ένας καλός τρόπος δημιουργίας εσόδων.  

4. «Έξυπνες» διαφημίσεις

Έχει διαπιστωθεί  ότι κατά τη διάρκεια των lockdown, οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο από ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλληλεπιδρούν ενεργά με τους δημιουργούς περιεχομένου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Edelman Trust Barometer: In Brands We Trust, διαπιστώθηκε ότι  το 63% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών εμπιστεύονται περισσότερο τους influencers όσον αφορά στην παρουσίαση ενός brand,παρά τη διαφήμιση οποιουδήποτε είδους του ίδιου του brand.  Συνεπώς, όπου η διαφήμιση μεγάλης κλίμακας είναι δύσκολη ή δαπανηρή, οι εγχώριοι και ξένοι influencers μπορούν να προσφέρουν ένα λιγότερο ακριβό περιεχόμενο αλλά και να είναι αποτελεσματικότεροι με το κοινό-στόχο του ξενοδοχείου, οδηγώντας σε μεγαλύτερα ποσοστά αφοσίωσης. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ταιριάζει το κοινό του influencer με το ύφος το εκάστοτε brand.

5. Δημιουργία ηλεκτρονικής δωροκάρτας

Οι ηλεκτρονικές δωροκάρτες είναι μια ακόμη win-win κατάσταση που μπορεί να αυξήσει άμεσα τα έσοδα του ξενοδοχείου και να δώσει στους επισκέπτες κάτι να περιμένουν για να απολαύσουν στο μέλλον.

Οι δωροκάρτες μπορούν να αγοραστούν ανά πάσα στιγμή και χρησιμοποιηθούν ως δώρο για κάθε περίσταση από οποιονδήποτε το επιθυμεί, είτε για την πώληση διανυκτερεύσεων και  πακέτων διαμονής, είτε ως δώρο για οποιαδήποτε από τις ανεξάρτητες υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου,   όπως δείπνα ή θεραπείες σπα ή ακόμη και χρηματική αξία για οποιοδήποτε από τα παραπάνω. Ωστόσο,οι ηλεκτρονικές δωροκάρτες δεν απευθύνονται μόνο στον εγχώριο τουρίστα αλλά και στον ξένο, κι αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη  κατά τον καθορισμό της ημερομηνίας λήξης κάθε δωροκάρτας.

Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι έχασαν τη διάθεσή τους για ταξίδια και νέες εμπειρίες.  Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν περισσότερο από ποτέ. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  2. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  3. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  4. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  5. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  6. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  7. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  8. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  9. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  10. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  11. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  12. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  13. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  14. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  15. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  16. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  17. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  18. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  19. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  20. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  21. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  22. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  23. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  24. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  25. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  26. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  27. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  28. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  29. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  30. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  31. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  32. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  33. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  34. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  35. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  36. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  37. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  38. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  39. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  40. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  41. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  42. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  43. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  44. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  45. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  46. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  47. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  48. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  49. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  50. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  51. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  52. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  53. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  54. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  55. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  56. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  57. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  58. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  59. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  60. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  61. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  62. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  63. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  64. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  65. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  66. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  67. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  68. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  69. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  70. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  71. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  72. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  73. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  74. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  75. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  76. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  77. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  78. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  79. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  80. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  81. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  82. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  83. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  84. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  85. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  86. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

  87. 12/04 11:52

    CLIA: Στο 107% των επιπέδων 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2023, 35,7 εκατ. οι επιβάτες το 2024

  88. 12/04 11:30

    Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

  89. 12/04 11:16

    Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

  90. 12/04 11:03

    ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

  91. 12/04 10:59

    Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

  92. 12/04 10:56

    Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

  93. 12/04 10:51

    Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

  94. 12/04 10:40

    Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

  95. 12/04 10:31

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

  96. 12/04 10:27

    Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

  97. 12/04 10:25

    Δήμος Χερσονήσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  98. 12/04 10:16

    Ισπανία: Οι πολίτες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό

  99. 11/04 19:04

    Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  100. 11/04 18:07

    Οι τρεις οικονομικές τεκτονικές πλάκες | Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει