Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

Mειωμένα κατά 52,4% είναι τα έσοδα της Accor το α' 6μηνο του 2020, τα οποία διαμορφώθηκαν  σε 917 εκατ. ευρώ με την καθαρή ζημιά στον όμιλο να φτάνει τα 1,512 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο όμιλος ξεκίνησε πρόγραμμα περιορισμού επαναλαμβανόμενων εξόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο Sébastien Bazin, Πρόεδρος και CEO της Accor, δήλωσε: “Το σοκ το οποίο αντιμετωπίζει ο κλάδος μας είναι “βίαιο” και άνευ προηγουμένου. Σε αυτό το περιβάλλον, καταφέραμε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο της κρίσης. Αφενός στην απόδοσή μας, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την προστασία των πόρων μας, αφετέρου για τους εργαζομένους μας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένα και άμεσα υποστηρικτικά μέτρα, χάρη στον μετασχηματισμό του Ομίλου των τελευταίων ετών και στην υγιή χρηματοοικονομική μας δομή. Το αποκορύφωμα της κρίσης έχει αναμφίβολα περάσει, ωστόσο η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή. Έχοντας λάβει αυτά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει τώρα να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό από ένα asset-light μοντέλο σε μια πλήρως asset-light εταιρεία. Αυτό είναι αναγκαίο πέραν του Covid-19. Η Accor πρέπει να γίνει πιο απλή, πιο λιτή, περισσότερο ευέλικτη και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο πεδίο της δράσης. 

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τον ηγετικό μας ρόλο, να κάνουμε τη διαδικασία λήψης των αποφάσεών μας πιο αποτελεσματική και να ενισχύσουμε την ανάκαμψή μας. Οι πρωτοβουλίες θα εφαρμοστούν με διαφάνεια και ειλικρίνεια με πνεύμα πιστό στις αξίες αλληλεγγύης και τις δεσμεύσεις μας”. 

Το RevPAR ήταν μειωμένο κατά 59,3% το πρώτο εξάμηνο του 2020. Αυτή η σημαντική μείωση αντικατοπτρίζει τη δραματική επιδείνωση του κλάδου, η οποία σχετίζεται με την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 παγκοσμίως, καθώς και με τα μέτρα lockdown και το κλείσιμο των συνόρων που εφαρμόστηκαν από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. 

Ωστόσο, παρατηρούνται σημάδια ανάκαμψης σε όλες τις περιοχές, έπειτα από μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο τον Απρίλιο και τον Μάιο, αρχικά στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (το RevPAR μειώθηκε κατά 77,4% το 2ο τρίμηνο) πριν από τη σταδιακή εξάπλωση σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη (το RevPAR μειώθηκε κατά 90,6 % το 2ο τρίμηνο).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020, η Accor άνοιξε 86 ξενοδοχεία, δηλαδή 12.000 δωμάτια, αποτυπώνοντας την ελκυστικότητα του Ομίλου στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Στα τέλη Ιουνίου του 2020, ο Όμιλος είχε ένα χαρτοφυλάκιο 747.805 δωματίων (5.099 ξενοδοχεία) και 206.000 δωμάτια (1.197 ξενοδοχεία) στο pipeline, εκ των οποίων το 75% σε αναδυόμενες αγορές.

Από τις 3 Αυγούστου 2020, το 81% των ξενοδοχείων του Ομίλου ήταν ανοιχτά, δηλαδή πάνω από 4.000 μονάδες.

Eνοποιημένα έσοδα

Τα ενοποιημένα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε €917 εκατ., μειωμένα κατά 48,8% σε like-for-like επίπεδο και μειωμένα κατά 52,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

Τα αναφερόμενα έσοδα για την περίοδο αντικατοπτρίζουν τους ακόλουθους παράγοντες:

Οι αλλαγές στο πεδίο ενοποίησης (εξαγορές και πωλήσεις) είχαν αρνητικό αντίκτυπο €57 εκατ., κυρίως λόγω της διάθεσης των μισθωμένων ξενοδοχείων Mövenpick.

Οι συναλλαγματικές επιπτώσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο -€13 εκατ., κυρίως λόγω του Δολαρίου Αυστραλίας (-4,6%) και του Ρεάλ Βραζιλίας (-19,1%).

Έσοδα HotelServices

Το segment HotelServices, το οποίο περιλαμβάνει αμοιβές από Management & Franchise (M&F) καθώς και από Υπηρεσίες προς Ιδιοκτήτες (Services to Owners), κατέγραψε έσοδα €650 εκατ., μειωμένο κατά 52,8% σε like-for-like επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας τη μείωση στο RevPAR ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν παγκοσμίως. 

Τα έσοδα Management & Franchise (M&F) ανήλθαν σε €139 εκατ., μειωμένα κατά 72% σε like-for-like επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας την κατάρρευση των incentive fees, που βασίζονται στο λειτουργικό περιθώριο κέρδους των ξενοδοχείων, όπως απορρέουν από τα συμβόλαια management.

Το ενοποιημένο RevPAR μειώθηκε συνολικά κατά 59,3% για το πρώτο εξάμηνο και κατά 88,2% για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα M&F σημείωσαν πτώση κατά 74,9% σε like-for-like επίπεδο στην Ευρώπη, αντανακλώντας μια πτώση 62,1% στο RevPAR σε όλα τα segments. 

Στη Γαλλία το RevPAR μειώθηκε κατά 60,4% σε like-for-like επίπεδο το πρώτο εξάμηνο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Accor παρέμειναν κλειστά τον Ιούνιο. Το Παρίσι και η περιφέρεια του Παρισιού (RevPAR μειωμένο κατά 62,2%) επλήγησαν περισσότερο από την υπόλοιπη Γαλλία (RevPAR μειωμένο κατά 58,9%). Αυτή η τάση ήταν ακόμη πιο έντονη τον Ιούλιο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το RevPAR μειώθηκε κατά 64,5%. Το RevPAR στο Λονδίνο σημείωσε πτώση κατά 64,8%, ελαφρώς πιο επηρεασμένο από την υπόλοιπη χώρα (-63,5%).  Το τέλος του lockdown ξεκίνησε αργότερα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το 99% των ξενοδοχείων του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κλειστά στα τέλη Ιουνίου.

Στη Γερμανία, το RevPAR μειώθηκε κατά 58,3% καθώς τα μέτρα lockdown στη χώρα εφαρμόστηκαν νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Στην Ισπανία, το RevPAR μειώθηκε κατά 68,7% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα έσοδα M&F στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μειώθηκαν κατά 70,8% σε like-for-like επίπεδο ως αποτέλεσμα της μείωσης κατά 54,7% στο RevPAR. 

Στην Κίνα, καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη στο RevPAR, το οποίο μειώθηκε κατά 51,9% τον Ιούνιο και κατά 65,2% τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Στην Αυστραλία, το RevPAR μειώθηκε κατά 49,3% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μείωση ήταν λιγότερο σημαντική από ό,τι σε άλλες χώρες λόγω του περιορισμένου αντίκτυπου του Covid-19 κατά το πρώτο τρίμηνο (-18,2%). Τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ήταν η κύρια πηγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για τα ξενοδοχεία.

Στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή τα έσοδα Management & Franchise κατέγραψαν μείωση κατά 72,5%, ενώ το RevPAR μειώθηκε κατά 55,6% λόγω του κλεισίματος των συνόρων. Η έλλειψη πλήθους πιστών κατά τη διάρκεια θρησκευτικών προσκυνημάτων στις ιερές πόλεις της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχίσει να επιβαρύνει το RevPAR τους επόμενους μήνες.

Η Βόρεια Αμερική, η Κεντρική Αμερική και η Καραϊβική κατέγραψαν μείωση κατά 66,0% στα έσοδα M&F, σύμφωνα με τη μείωση του RevPAR κατά 64,3% κατά το πρώτο εξάμηνο. Η κατάρρευση των εσόδων από τα fees που βασίζονται στο λειτουργικό περιθώριο κερδοφορίας του ξενοδοχείου (“incentive fees”) αντισταθμίστηκε από τη σχετική ανθεκτικότητα άλλων εσόδων που δημιουργήθηκαν από Management & Franchise συμβόλαια.

Τέλος, η εξάπλωση της πανδημίας στη Νότια Αμερική είχε έντονα αρνητικό αντίκτυπο στο  περιφερειακό RevPAR, το οποίο μειώθηκε κατά 52,4% το 1ο τρίμηνο, με τα έσοδα του Management & Franchise να καταγράφουν μείωση κατά 62,1%.

Τα έσοδα του segment Services to Owners, το οποίο περιλαμβάνει τον κλάδο Sales, Marketing, Distribution & Loyalty, καθώς και κοινές υπηρεσίες και την απόδοση του κόστους προσωπικού, ανήλθαν στα €511 εκατ. έναντι €879 εκατ. στα τέλη Ιουνίου του 2019. 

Έσοδα Hotel Assets & Other

Τα έσοδα του segment Hotel Assets & Other μειώθηκαν κατά 40,2% σε like-for-like επίπεδο στα €237 εκατ. Αυτό το segment σημείωσε μια πιο μέτρια πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, χάρη στον περιορισμένο αντίκτυπο του Covid-19 στην Αυστραλία το πρώτο τρίμηνο και την καθυστερημένη εξάπλωση της πανδημίας στη Βραζιλία. Η μείωση των εσόδων κατά 54,4%, επιδεινώθηκε από τη διάθεση του χαρτοφυλακίου των μισθωμένων ξενοδοχείων Mövenpick στις αρχές Μαρτίου του 2020.

Το τμήμα περιελάμβανε 168 ξενοδοχεία και 30.071 δωμάτια στις 30 Ιουνίου του 2020.

Έσοδα New Businesses

O κλάδος New Businesses (υπηρεσίες concierge, ενοικιάσεις πολυτελών σπιτιών, ιδιωτικές πωλήσεις πολυτελών διαμονών σε ξενοδοχεία και ψηφιακές υπηρεσίες προς ξενοδοχεία) δημιούργησε έσοδα ύψους €46 εκατ. στα τέλη Ιουνίου 2020, μειωμένα κατά 40,5% σε like-for-like επίπεδο. Η μικρή διαφορά σε σχέση με τη μείωση 40,3% αποδίδεται σε συναλλαγματικές διαφορές. 

H Αccor αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους παγκοσμίως. Έχοντας στόχο την ολιστική φιλοξενία (augmented hospitality), προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε περισσότερες από 5.000 ξενοδοχειακές μονάδες σε 110 προορισμούς. Με πάνω από 50 χρόνια εξειδίκευσης στον κλάδο της φιλοξενίας, ο Όμιλος παρουσιάζει ένα εκτεταμένο portfolio με ξενοδοχειακά brands που καλύπτουν ένα εύρος από οικονομικές μέχρι πολυτελείς επιλογές. Οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα από καλύτερα προγράμματα ανταμοιβής στον κόσμο. Πέραν της φιλοξενίας, η Accor δίνει τη δυνατότητα νέων τρόπων ζωής, εργασίας και ψυχαγωγίας προσφέροντας πληθος επιλογών στην εστίαση, τη διασκέδαση και την ευεξία με συνεργαζόμενα brands. Προσφέρει επίσης ψηφιακές λύσεις που μεγιστοποιούν τις πωλήσεις, βελτιστοποιούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου και βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Accor παρουσιάζει έντονη εταιρική κοινωνική δράση, προσφέροντας στον πλανήτη και την κοινωνία μέσω του προγράμματος “Planet 21 – Acting Here” καθώς και του επενδυτικού κεφαλαίου “Accor Solidarity”, το οποίο βοηθά στην επαγγελματική αποκατάσταση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκπαίδευσης. Η Accor SA είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris (κωδικός ISIN: FR0000120404) και στην αγορά OTC (Ticker: ACRFY) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα