Πώς εξελίχθηκε ο ξενοδοχειακός κλάδος το 2018;

Α Decrease font Enlarge font
Πώς εξελίχθηκε ο ξενοδοχειακός κλάδος το 2018;Πηγή φωτο: pixabay.com

Το 2018 ο ξενοδοχειακός κλάδος προσαρμόστηκε σε σημαντικές κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία σημείωσαν εξαιρετική απόδοση σε κύριους τομείς, αλλά η μάχη για τις απευθείας κρατήσεις συνεχίζεται. Η τεχνολογία ξενοδοχείων είδε την έλευση φωνητικών βοηθών που είναι προσαρμοσμένοι για ξενοδοχεία, καθώς και νέες τεχνολογίες blockchain. Η ψηφιακή ασφάλεια αποτέλεσε σημαντικό θέμα, καθώς οι φυσικές και οι ηλεκτρονικές απειλές κατέδειξαν τους κινδύνους που θέτει η τεχνολογική αλλαγή. Στη διαχείριση ξενοδοχείων, η ασφάλεια και του προσωπικού και η βιωσιμότητα τέθηκαν στο προσκήνιο.

Το businessblog της trivago συγκέντρωσε ορισμένες από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2018. Διαβάστε ποιες είναι...

Μάρκετινγκ και διανομή

Η ισχύς των ανεξάρτητων ξενοδοχείων

Το 2018 τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις επώνυμες αλυσίδες σε ό,τι αφορά τις μέσες ημερήσιες τιμές και τα συνολικά έσοδα.

Υπήρξε επίσης μια συνεχιζόμενη τάση υιοθέτησης μικρότερων boutique «soft» brands από μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων. Από πολλές απόψεις, αυτές οι soft brands επιδιώκουν να μιμηθούν τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία και να αντιμετωπίσουν την τάση προς τα εναλλακτικά καταλύματα. Προσφέρουν εμπειρίες που είναι προσαρμοσμένες σε ένα συγκεκριμένο μερίδιο της αγοράς ή που ενσωματώνουν περισσότερο το τοπικό στοιχείο. Αυτό αποδεικνύει ότι τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία βρίσκονται στην κατάλληλη θέση στην τρέχουσα αγορά, ώστε να αξιοποιήσουν την εστίαση σε μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες, καθώς και τη βαθιά εξατομίκευση.

Η μάχη για τις απευθείας κρατήσεις

Σύμφωνα με δεδομένα της αγοράς από τη Phocuswright, η αξία των απευθείας κρατήσεων εξακολουθεί να αυξάνεται σε απόλυτους όρους. Ωστόσο, το συνολικό μερίδιο των απευθείας κρατήσεων βρίσκεται σε φάση σταδιακής μείωσης. Οι online ταξιδιωτικές εταιρείες είναι ήδη οι κυρίαρχοι παίκτες σε όλες τις μείζονες περιοχές, με εξαίρεση τη Βόρεια Αμερική όπου οι μεγάλες αλυσίδες ελέγχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Ωστόσο, ένα στοιχείο που ξεχώρισε είναι ο αυξανόμενος ρόλος του metasearch ως εργαλείου καίριας σημασίας για την πραγματοποίηση online κρατήσεων ξενοδοχείων από τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την EyeforTravel και τη Fornova, το 73% των ερωτηθέντων ταξιδιωτών χρησιμοποιούν τακτικά metasearch, ενώ ποσοστό 44% το χρησιμοποιούν κάθε φορά που κάνουν κράτηση.

Το metasearch αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία που επιτρέπει στους ξενοδόχους να λαμβάνουν απευθείας κρατήσεις υψηλής αποτελεσματικότητας. Εργαλεία όπως το Rate Connect της trivago επιτρέπουν στους ξενοδόχους να δημιουργούν αποτελεσματικές καμπάνιες κόστους ανά κλικ (CPC). Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν στο ίδιο επίπεδο με τις μεγάλες online ταξιδιωτικές εταιρείες, είτε παγκοσμίως είτε σε επιλεγμένες αγορές. Επίσης, ένα έξυπνο, αυτοματοποιημένο σύστημα υποβολής προσφορών απλοποιεί τη διαχείριση του προϋπολογισμού για καμπάνιες.

Τεχνολογία ξενοδοχείων

Φωνητικοί βοηθοί

Οι φωνητικοί βοηθοί γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένοι στα τηλέφωνα και στο σπίτι. Αυτήν τη χρονιά, η Amazon κυκλοφόρησε συσκευές Echo που είναι προσαρμοσμένες για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επιτρέπουν στους επισκέπτες να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με ξενοδοχεία, να υποβάλλουν αιτήματα στον concierge και να ελέγχουν τα φώτα, τη θερμοκρασία, την τηλεόραση και τη μουσική στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Για τους ξενοδόχους, ο ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος των φωνητικών βοηθών θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία αύξησης των εσόδων και της ικανοποίησης των επισκεπτών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση με υπηρεσίες δημιουργίας εσόδων στο κατάλυμα και ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού του ξενοδοχείου και των επισκεπτών.

Τεχνολογία blockchain

Ένας μικρός αριθμός πρωτοπόρων άρχισαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για βασικές εφαρμογές του κλάδου φιλοξενίας. Μέχρι στιγμής, περιελάμβανε λειτουργίες όπως ασφαλείς πληρωμές, αναγνωριστικά και ασφάλεια και προγράμματα επιβράβευσης. Ωστόσο, παρά τον θόρυβο γύρω από τα κρυπτονομίσματα το 2018, για τους περισσότερους ξενοδόχους η τεχνολογία blockchain απέχει ακόμη αρκετά από το να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μια έκθεση της Phocuswright περιέγραψε το πεδίο ως «νέα άγρια δύση». Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι, ενώ η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τον κλάδο, οι ξενοδόχοι θα πρέπει να υιοθετήσουν μια προσεκτική και επιφυλακτική προσέγγιση. Όσοι υιοθέτησαν την τεχνολογία σχετικά νωρίς θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν το blockchain προσθέτει αξία σε ένα προϊόν ή εάν είναι απλώς μια «κούφια λέξη».

Ψηφιακή ασφάλεια

Η ψηφιακή ασφάλεια ήταν αξιοσημείωτο θέμα το 2018. Αποκαλύφθηκαν οι κίνδυνοι για τη διατήρηση της φυσικής ασφάλειας των χώρων των ξενοδοχείων από τη δυνατότητα δημιουργίας μη ανιχνεύσιμων κλειδιών πασπαρτού χρησιμοποιώντας συνηθισμένου τύπου ηλεκτρονικές κάρτες-κλειδιά. Ενώ η ανάπτυξη του Διαδικτύου των πραγμάτων δημιουργεί νέα σημεία εισόδου για εισβολείς και προκλήσεις στην ασφάλεια δικτύου.  Ενώ δεν υπάρχουν απολύτως ασφαλείς λύσεις, τα ξενοδοχεία όλων των τύπων θα πρέπει να εξετάσουν τη φυσική και ψηφιακή ασφάλειά τους και να λάβουν πρακτικά μέτρα για τη διασφάλιση της αποθήκευσης των δεδομένων των πελατών.

Διαχείριση ξενοδοχείου

Ασφάλεια προσωπικού

Στις Η.Π.Α., μια σειρά νομικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στην πολιτική των ξενοδοχείων οδήγησε στη χρήση κουμπιών πανικού για μέλη του προσωπικού των ξενοδοχείων. Ορισμένα σωματεία άσκησαν κριτική σε αυτήν την κίνηση, θεωρώντας την ανεπαρκή, και απαίτησαν απαγορεύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο στους επισκέπτες που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση. Στην εποχή του #metoo, η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την προσδοκία να παρέχουν οι επιχειρήσεις ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για το προσωπικό τους και αυτό να επεκτείνεται και στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Βιωσιμότητα

Το 2018 έφερε στο επίκεντρο και τις προσδοκίες των επισκεπτών για περιβαλλοντικά βιώσιμα ξενοδοχεία. Μια ερευνητική έκθεση από το Hilton αποκάλυψε ότι το 20% των αποκριθέντων ανέφεραν πως αναζητούν πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις ενός ξενοδοχείου προτού κάνουν κράτηση. Ένα επιπλέον 13% ανέφεραν ότι θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις πληροφορίες, εάν ήταν εύκολα προσβάσιμες. Από την άλλη πλευρά, το 62% των αποκριθέντων στην έρευνα θα άλλαζαν ξενοδοχείο, εάν έβρισκαν αναφορές για ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος. Αυτό υποδηλώνει ότι μια σημαντική μειονότητα επισκεπτών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια ενός ξενοδοχείου, αλλά ότι μια κακή είδηση που προκλήθηκε από ακατάλληλη περιβαλλοντική διαχείριση μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εμπορική επωνυμία ενός ξενοδοχείου.

Το κίνητρο για την υιοθέτηση μιας πιο βιώσιμης προσέγγισης μπορεί να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα είναι η μείωση της σπατάλης τροφίμων. Μια ερευνητική έκθεση από την Champions 12.3, μια διεθνή σύμπραξη επιχειρήσεων και κυβερνητικών στελεχών, κατέδειξε ότι τα ξενοδοχεία είχαν απόδοση επένδυσης 7 δολάρια για κάθε 1 δολάριο που δαπάνησαν σε δοκιμαστικά προγράμματα μείωσης της σπατάλης τροφίμων στις κουζίνες τους. Υιοθετώντας τέτοια προγράμματα και καθιστώντας εύκολα προσβάσιμες τις πληροφορίες σχετικά με τα περιβαλλοντικά προγράμματά τους, τα ξενοδοχεία είναι σε θέση να προσελκύσουν ένα οικολογικά συνειδητοποιημένο μερίδιο της αγοράς και να αυξήσουν στην πορεία το κέρδος τους.

 

Πηγές:

Champions 12.3, Eyefortravel, Hotel Management, New York Times, Phocuswire (φωνητικοί βοηθοί), Phocuswire (κίνδυνοι ασφάλειας του Διαδικτύου των πραγμάτων), Phocuswright (Blockchain), Phocuswright (μέγεθος της αγοράς), Reuters, Revfine, Security Intelligence, Skift

 

 

 1. 17/06 13:52

  Στα άκρα η δικαστική διαμάχη ΕΤΑΔ - "Αττικός Ήλιος" για το Λαγονήσι

 2. 15/06 23:22

  Τα νησιά των Κυκλάδων είναι "μπιμπελό" και δεν απευθύνονται στη μάζα

 3. 15/06 23:14

  ΕΟΤ: 186.000 ευρώ για καμπάνια μέσω του SKYSCANNER

 4. 14/06 16:51

  Αυξάνεται η χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για νέες τουριστικές ΜμΕ

 5. 14/06 16:38

  Φεστιβάλ Επιδαύρου | Ρόμπερτ Γουίλσον: Παράσταση "Οιδίπους" βασισμένη στο έργο του Σοφοκλή

 6. 14/06 16:16

  Μέτρα κατά του υπερ-τουρισμού και στην Μπρυζ του Βελγίου

 7. 14/06 15:02

  ΠΟΤ: Πρώτος διεθνής διαγωνισμός για start-up στον αθλητικό τουρισμό

 8. 14/06 14:33

  Εγκρίθηκε η τμηματική άδεια λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου

 9. 14/06 14:31

  Η Ryanair γιορτάζει τη Γιορτή του Πατέρα με προσφορές στα εισιτήρια

 10. 14/06 14:02

  Ημέρα γάμου στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport

 11. 14/06 13:41

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ευκαιρία ή πρόβλημα για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς;

 12. 14/06 13:38

  Expedia: Τι ενοχλεί τους Αμερικανούς στις διακοπές τους

 13. 14/06 12:47

  Παρουσίαση της Ελλάδας στην Ιαπωνική τηλεόραση

 14. 14/06 12:42

  H Airbnb προσφέρει συγκλονιστικές εμπειρίες περιπέτειας σε όλο τον κόσμο

 15. 14/06 12:39

  Οι πτήσεις βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον

 16. 14/06 12:19

  ΣΕΤΚΕ: Τέλος στον «πόλεμο» λάσπης, ο λόγος στη Δικαιοσύνη

 17. 14/06 12:09

  1η Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού Γαστρονομίας και Οίνου

 18. 14/06 12:07

  ΕΟΤ: Προβολή των Κυκλάδων σε Ρουμανία και Ουκρανία

 19. 14/06 12:03

  Γυρίσματα για την αυστριακή τηλεόραση σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

 20. 14/06 11:59

  Fam trip στην Πελοπόννησο για Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους

 21. 14/06 11:55

  Τουρισμός: Οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ ελπίζουν στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής

 22. 14/06 11:24

  Πώς σπείρα εξαπατούσε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

 23. 14/06 10:12

  Το νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας

 24. 14/06 10:09

  EOT: Δράσεις για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό

 25. 14/06 10:07

  Δήμος Αρταίων: Διαγωνισμός για τουριστική προβολή

 26. 14/06 10:05

  Πρώτο Elafonisos Run στην Ελαφόνησο

 27. 14/06 10:02

  O Πειραιάς μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό

 28. 14/06 09:56

  Άδεια στον Αστέρα Βουλιαγμένης για κατάχωση αρχαιοτήτων

 29. 13/06 16:25

  REWE Reisen: Ο εσωτερικός τουρισμός πρώτη επιλογή των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι

 30. 13/06 15:49

  Αύξηση των επισκεπτών στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το α’ δίμηνο

 31. 13/06 15:33

  Αποκαθίσταται το διατηρητέο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 32. 13/06 14:42

  ΞΕΕ/ ΙΤΕΠ: Αρνητικό α' τρίμηνο για τα ελληνικά ξενοδοχεία - "Καμπανάκι" για ολόκληρη τη χρονιά

 33. 13/06 13:32

  Η Αθήνα υποδέχεται το Global Editors Network Summit 2019

 34. 13/06 12:48

  Η Ρόδος πρωταγωνιστεί και σε φωτογράφιση μόδας

 35. 13/06 12:44

  Αλόννησος: Πρώτη γνωριμία με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας

 36. 13/06 12:33

  Γνωριμία των Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων με την ελληνική ακτοπλοΐα

 37. 13/06 11:04

  Υπερ-τουρισμός | Ποιες πόλεις στον κόσμο απειλούνται και τι πρέπει να κάνουν

 38. 13/06 10:40

  Ο ΕΟΤ στο «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού» στην Πολωνία

 39. 13/06 10:27

  Εβδομάδα βιοποικιλότητας στο Creta Maris Beach Resort

 40. 13/06 10:22

  Οι όροι λειτουργίας παιδότοπων σε ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις (όλη η απόφαση)

 41. 13/06 10:14

  ΕΟΤ: 372.000 ευρώ για προβολή μέσω του TripAdvisor

 42. 13/06 10:10

  Διαρρυθμίσεις σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Κηφισιάς

 43. 13/06 10:09

  Διεθνείς καταδύσεις στον Άγιο Νικόλαο

 44. 13/06 10:04

  Οδηγός για επενδύσεις στη Βραζιλία

 45. 13/06 09:55

  Διατηρητέα κτίρια αποθηκών στο Κιάτο γίνονται θέατρο και κινηματογράφος

 46. 12/06 16:43

  Θεατρική παράσταση "Το δικό μας σινεμά" στο ανακαινισμένο θέατρο Άλσος

 47. 12/06 16:38

  H Ryanair εξαγόρασε τη Malta Air

 48. 12/06 16:13

  Η Saudi Arabian Airlines ενώνει την Αθήνα με το Ριάντ

 49. 12/06 15:03

  ΑΑΔΕ: 33 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη φορολογία των βραχυχρόνιων μισθώσεων

 50. 12/06 14:47

  Σε λειτουργία το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών στον Ισθμό

 51. 12/06 14:18

  Προώθηση της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας στην Κίνα

 52. 12/06 14:13

  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής PelionFestival

 53. 12/06 13:06

  TUI Sensimar Meltemi Blu: Άνοιξε το πρώτο επώνυμο ξενοδοχείο της TUI στη Σαντορίνη (φωτο)

 54. 12/06 12:46

  Fraport: Μείωση της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια το Μάιο

 55. 12/06 12:43

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων: Βλαπτική για τα καταλύματα η ΣΣΕ της ΣΕΤΚΕ

 56. 12/06 12:27

  Travelodge: 7 στους 10 Βρετανούς θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους το 2019

 57. 12/06 12:26

  World Travel Awards: Το Sani Resort κορυφαίο θέρετρο για οικογένειες στην Ευρώπη

 58. 12/06 12:05

  Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κ. Μακεδονίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Νοτιοκορεατών

 59. 12/06 11:50

  Τουρισμός: Οι top τάσεις στα ταξίδια των Ευρωπαίων και Αμερικανών το 2019- Ποιοι προτιμούν Ελλάδα

 60. 12/06 11:45

  Η Λέσβος στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής ποδηλασίας

 61. 12/06 11:41

  Η Kuwait Airways επιστρέφει στην Κύπρο μετά από 15 χρόνια

 62. 12/06 11:04

  Θεσσαλονίκη: Ανάδειξη των μνημείων της Άνω Πόλης μέσα από το Yedi Kule Conquest

 63. 12/06 10:34

  Στην Κρήτη ο διαγωνισμός Mις Παγκόσμιος Τουρισμός

 64. 12/06 10:19

  Μέλος των Preferred Hotels & Resorts το Lesante Luxury Hotel & Spa

 65. 12/06 10:12

  Ιταλοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στα Ιόνια

 66. 12/06 10:06

  Ιατρικός τουρισμός: Αναβίωση του Όρκου του Ιπποκράτη στην Κω από Κινέζους και Ιταλούς γιατρούς

 67. 12/06 10:03

  Ψηφιακή ξενάγηση για τον Όμηρο στη Χίο

 68. 12/06 09:58

  ΕΟΤ: Συνδιαφήμιση με τουρ οπερέιτορ της Αυστρίας, Ελβετίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας

 69. 12/06 09:51

  Η αναβίωση του εθίμου του Αϊ Γιάννη Ριγανά στην Άρτα

 70. 12/06 09:44

  Εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα στην Πρέβεζα

 71. 12/06 09:38

  Υπουργείο Πολιτισμού: Εγκρίθηκαν 16 όροι για την επένδυση στο Ελληνικό

 72. 11/06 16:29

  Παραλίες: Πόσο ελεύθερη είναι η πρόσβαση;

 73. 11/06 16:15

  Επέκταση ΣΣΕ σε εργαζομένους στον τουρισμό

 74. 11/06 16:12

  Emirates: Ειδικές τιμές για ταξίδια από την Ελλάδα στο Ντουμπάι

 75. 11/06 15:02

  Opodo: Τρεις ελληνικοί προορισμοί στις 20 κορυφαίες επιλογές των Γερμανών το 2019

 76. 11/06 14:43

  ΕΟΤ: Προώθηση της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στη Γερμανία

 77. 11/06 14:30

  Η Ελλάδα δεύτερος καλύτερος value προορισμός για τους Βρετανούς το 2019

 78. 11/06 14:28

  Ξεκίνησε η λειτουργία των Ιαματικής Πηγής Υπάτης

 79. 11/06 14:01

  Τουριστική Αστυνομία στην Κύπρο εισηγείται ο κ.Σ.Περδίου

 80. 11/06 13:56

  Η Ελλάδα εκροσωπείται για πρώτη φορά στην European Cities Marketing

 81. 11/06 13:36

  Η "Easy" εισέρχεται και στις εκδρομές

 82. 11/06 13:35

  Οι πιο σημαντικές τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2019

 83. 11/06 13:22

  Η Marketing Greece παρουσιάζει τη νέα e-νότητα “Content Library”

 84. 11/06 13:04

  Ανακαλύψτε τους θρύλους της Σπάρτης - Νέο βίντεο τουριστικής προβολής

 85. 11/06 13:00

  Tjäreborg: Οι Φινλανδοί προτιμούν πιάτα χορτοφάγων στις διακοπές στη Μεσόγειο

 86. 11/06 12:44

  Διακρίσεις στα World Travel Awards για τα ξενοδοχεία Elounda Beach και Elounda Bay

 87. 11/06 12:09

  Ηπειρωτικό Ράλι στα Ιωάννινα

 88. 11/06 12:07

  Θαλάσσιος τουρισμός: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης ο κλάδος των επαγγελματικών σκαφών

 89. 11/06 12:05

  Aρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο το Ασκληπιείο της Επιδαύρου

 90. 11/06 12:04

  Βρετανικός τουρισμός: Προτεραιότητα τα ταξίδια και το 2019- Πώς διαφοροποιείται φέτος η ζήτηση

 91. 11/06 11:56

  Σύγχρονη πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

 92. 11/06 11:27

  Τουρισμός: Μεγάλες εκπτώσεις στα πακέτα (και για Ελλάδα) για τους Βρετανούς τουρίστες

 93. 11/06 10:23

  Οι Λειψοί εκπαιδεύουν νέα ζευγάρια

 94. 11/06 10:19

  Συμπόσιο Δωδεκανήσου στην Κάλυμνο

 95. 11/06 10:17

  ΕΟΤ: Διαγωνισμός για εκτύπωση έντυπου προωθητικού υλικού

 96. 11/06 10:11

  Οι πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας στο εμπόριο

 97. 11/06 10:07

  ΕΟΤ: Πρόσληψη υπαλλήλου στο Γραφείο Σκανδιναβίας- Ανανέωση της θητείας της προϊσταμένης στη Γαλλία

 98. 11/06 09:55

  Στις 12 Ιουνίου 2019 ο διαγωνισμός για το ξενοδοχείο Ηριδανός

 99. 10/06 16:16

  Ηoppa: Η Ελλάδα στους 6 κορυφαίους ονειρικούς προορισμούς το 2019

 100. 10/06 15:06

  ΞΕΕ: Εξώδικο στον ΟΠΙ για τα πνευματικά δικαιώματα