Αυτά είναι τα κορυφαία ελληνικά εστιατόρια ανά τον κόσμο

Αυτά είναι τα κορυφαία ελληνικά εστιατόρια ανά τον κόσμοΤο ελληνικό εστιατόριο Ach! Niko Ach! στο Βερολίνο

Η Ελληνική κουζίνα είναι παρούσα σχεδόν σε όλες τις γωνιές της γης, όσο διαφορετική κι αν είναι η γαστρονομική νοοτροπία της εκάστοτε περιοχής- από την Ουρουγουάη, το Μεξικό και το Περού, έως την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και τη Σρι Λάνκα, τα ελληνικά εστιατόρια μεταλαμπαδεύουν τη ζεστή, ελληνική φιλοξενία και τις γνήσιες γεύσεις της χώρας μας.

Aυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε το Τοrnos News για την παρουσία ελληνικών εστιατορίων ανά τον κόσμο.  

Για παράδειγμα, μόνο η Ιαπωνία, έχει αυτή τη στιγμή 300 ελληνικά εστιατόρια, ενώ στη Χιλή ξεπερνούν τα 1.000.

Όπως αποκαλύπτει και η ηλεκτρονική τους παρουσία σε δημοφιλείς διαδικτυακές κοινότητες παγκοσμίως, τα αμέτρητα ελληνικά εστιατόρια έχουν κατακτήσει και τις 5 ηπείρους.

Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες ως επί το πλείστον πλαισιώνονται από Έλληνες επιχειρηματίες ή  εστιάτορες με ελληνικές ρίζες, αλλά και ξένους που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα και έχουν πίστη στις γεύσεις της- απλές ή σύνθετες, παραδοσιακές ή μοντέρνες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά ελληνικά εστιατόρια, εισάγουν από την Ελλάδα τις πρώτες ύλες τους, ακόμη και αν βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης.

Ενδεικτικά, ερευνήσαμε 40 από αυτά, τα οποία έχουν κερδίσει κάτοικους και τουρίστες ανά τον κόσμο με τα πιάτα τους και την ελληνική τους φιλοξενία.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, 11 από τα ελληνικά εστιατόρια που διαπρέπουν στις μεγάλες πόλεις κερδίζοντας συνεχώς  όλο και περισσότερους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, κατοίκους και τουρίστες, είναι τα εξής:

Αγγλία

Το Meraki στο Sheffield της Αγγλίας, έχει καταφέρει να διδάξει το μεράκι στους επισκέπτες του, κερδίζοντας την 8η θέση μεταξύ των 53 εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας και την 46η θέση ανάμεσα στα 1.048 εστιατόρια της περιοχής.  Οι τιμές του κυμαίνονται από 9 έως 19 ευρώ. Και για το 2019, το εστιατόριο έλαβε το Πιστοποιητικό Τελειότητας.

Γερμανία

Ach! Niko Ach! Στο Βερολίνο, 667ο ανάμεσα στα 6.515 εστιατόρια της πόλης. Η Ελληνική διακόσμηση, τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με μοντέρνα εμφάνιση και οι καλές τιμές που ξεκινούν από 8 ευρώ η μερίδα, έχουν κατακτήσει τους επισκέπτες του άκρως ζωντανού κέντρου.

Ιταλία

Στη Ρώμη, το εστιατόριο Ilios - Greek Restaurant, κατέχει την 1η θέση μεταξύ των 24 ελληνικών εστιατορίων και την 329η θέση ανάμεσα στα 9.829 εστιατόρια της αιώνιας πόλης, με τις τιμές του να κυμαίνονται μεταξύ 5 και 10 ευρώ. Λαμβάνει Πιστοποιητικό Τελειότητας από το 2016 έως και σήμερα.

Γαλλία

La Crete, 16ο ανάμεσα στα 1.023 εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας στο Παρίσι και 81ο στη γενική κατάταξη, μεταξύ των 15.144 εστιατορίων της πόλης. Λαμβάνει συνεχώς θετικές κριτικές λόγω της προσεγμένης, αυθεντικής ελληνικής κουζίνας του, της φιλόξενης ατμόσφαιρας, της εξυπηρέτησης αλλά  και των τιμών του, γι’ αυτό και κάθε χρόνο του απονέμεται το Πιστοποιητικό Τελειότητας.

Λουξεμβούργο

Ambrosia στο Λουξεμβούργο, είναι 5ο μεταξύ των 82 εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας στην πόλη του Λουξεμβούργου και 11ο στο σύνολο των 683 εστιατορίων. Προσφέρει δωρεάν σαλάτα και ψωμί, γεγονός το οποίο εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του. Σπεσιαλιτέ του είναι ο γύρος, το καλαμάρι και οι γαρίδες, ενώ αρκετές κριτικές αναφέρουν ότι ενδείκνυται για ρομαντικά δείπνα. Λαμβάνει Πιστοποιητικό Τελειότητας από το 2015 έως και σήμερα.

Ολλανδία

Knossos, το ελληνικό εστιατόριο που κατατάσσεται 11ο μεταξύ των 110 εστιατορίων θαλασσινών και 45ο στα 1.024 εστιατόρια της Χάγης στην Ολλανδία. Η ποικιλία, οι μεγάλες ποσότητες, τα 12 διαφορετικά ελληνικά ντιπ και η ιδιαίτερη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που το έχουν φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων. Έλαβε Πιστοποιητικό Τελειότητας για το 2015, 2016, 2017 και 2019. 

Αυστρία

Restaurant Mythos Fisch und Lamm Βιέννη της Αυστρίας, βρίσκεται στην 9η θέση μεταξύ των 325 εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας και στην 52η θέση ανάμεσα σε 3,632 εστιατόρια της πόλης. Τα πιάτα που επιλέγουν οι βιεννέζοι αλλά και οι τουρίστες της πόλης, είναι ο γύρος κοτόπουλο, το τζατζίκι και ο μουσακάς. Το εστιατόριο λαμβάνει Πιστοποιητικό Τελειότητας από το 2015.

Ουγγαρία

Mazi στην Βουδαπέστη, κοντά στη Βουλή, έχει κατακτήσει την 3η θέση μεταξύ των εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας και την 11η θέση ανάμεσα σε 2.597 εστιατόρια της πόλης. Οι τιμές του κυμαίνονται από 5 έως 25 ευρώ, ενώ ο μουσακάς, ο ντάκος και τα γλυκά του κουταλιού είναι τα πιάτα που προτιμούν τουρίστες και κάτοικοι της πόλης. Έλαβε και φέτος το Πιστοποιητικό Τελειότητας.

Πολωνία

Akropolis, Restauracja Tawerna Grecka στην Wroclaw της Πολωνίας , 14ο μεταξύ των 54 εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας και 95ο στα 806 εστιατόρια της πόλης, σερβίρει προσεγμένη, νοσταλγική ελληνική κουζίνα. «Λίγη Ελλάδα στην Πολωνία» είναι το χαρακτηριστικό που προσελκύει κυρίως τους ντόπιους, ενώ οι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη εμφάνιση, οι πίτες και η φέτα στο αλουμινόχαρτο, είναι οι σπεσιαλιτέ του.

Ρουμανία

Restaurant Athanasios, 5ο ανάμεσα σε 282 εστιατόρια στην πόλη Brasov της Ρουμανίας.  Προσφέρει Ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα απόδοση, με σπεσιαλιτέ του το γεμιστό καλαμάρι.  Η μέση τιμή των πιάτων του είναι 35 ευρώ η μερίδα. Έλαβε Πιστοποιητικό Τελειότητας για το 2019.

Ισπανία

Greek Taverna στα Κανάρια Νησιά, 9ο ανάμεσα στα 59 εστιατόρια του San Augustin. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι χρησιμοποιεί ελληνικά προϊόντα, ενώ λαμβάνει πιστοποιητικό τελειότητας από το 2015. Οι τιμές του κυμαίνονται από  5 έως 24 ευρώ, με τον μουσακά και το σουβλάκι να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι λογικό να δραστηριοποιούνται τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια, λόγω της έντονης παρουσίας του ελληνικού στοιχείου. Τέσσερα από αυτά, είναι:

Santorini by Georgios στη Φλόριντα. Κατατάσσεται 1ο στα 79 εστιατόρια θαλασσινών στο Μαϊάμι και 2ο στη γενική κατάταξη των 711  εστιατορίων της περιοχής. Η Ελληνική κουζίνα του, σερβίρεται δίπλα στην πισίνα. Κριτικές τουριστών αναφέρουν ότι τα πιάτα του είναι καλύτερα και από εστιατόρια στην Ελλάδα, ενώ σπεσιαλιτέ του είναι το χταποδάκι και ο μπακλαβάς. Τιμές από 6 έως 36 ευρώ.

Platia στο Τέξας,  1ο μεταξύ των εστιατορίων που σερβίρουν μεσογειακή κουζίνα και  3ο στη γενική κατάταξη των εστιατορίων της περιοχής Frisco. Σπεσιαλιτέ του είναι ο γύρος.

Kephi στη Βιρτζίνια, 1ο μεταξύ των εστιατορίων που σερβίρουν μεσογειακή κουζίνα και 20ο στα 234 εστιατόρια στο Γουίλιαμσμπεργκ . Για το 2019, το Kephi έλαβε Πιστοποιητικό Τελειότητας. Χρησιμοποιεί προϊόντα από τη Λακωνία, σπεσιαλιτέ του είναι ο μουσακάς και γεμιστά, ενώ εκτιμάται ιδιαίτερα για τις μεγάλες του μερίδες και τις καλές του τιμές.

My Big Fat Greek Restaurant στη Φλόριντα, 1ο μεταξύ των εστιατορίων που σερβίρουν μεσογειακή κουζίνα και 3ο στα 57 εστιατόρια της Dania Beach. Κεφτέδες, ταραμοσαλάτα, κολοκυθάκια, κεφαλογραβιέρα σαγανάκι είναι τα πιάτα που προτιμούν κάτοικοι και τουρίστες. Μέσος όρος τιμών 25 ευρώ.

Mad Greek Restaurant, 2ο από  τα 76 εστιατόρια που λειτουργούν στο Bristol του Τεννεσί. Σήμα κατατεθέν της περιοχής,  όπου κάθε άνοιξη γίνονται αγώνες φορτηγών, το εστιατόριο προτιμάται μεταξύ άλλων και για τις τεράστιες του μερίδες.

Στον υπόλοιπο κόσμο, τα ελληνικά εστιατόρια που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων κατοίκων και επισκεπτών, είναι τα εξής:

Βραζιλία

Kouzina, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, 1.115ο στα 37.491 της μεγάλης πόλης. Διακοσμημένο σε κυκλαδικό στυλ,  έχει κατακτήσει τους βραζιλιάνους και τους τουρίστες με το φρέσκο, ελληνικό φαγητό του. Σπεσιαλιτέ του είναι τα μαγειρευτά, με έμφαση στα ντολμαδάκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο Kouzina στην πόλη του Σάο Πάολο.

Περού

Cosmo Beans Café στη Λίμα του Περού, ένα εγχείρημα σχεδόν δύο ετών. Ο Έλληνας ιδιοκτήτης του, δίνει έμφαση στον καφέ και σε ελληνικά σνακ, όπως είναι το σάντουιτς με φέτα. Οι πολύ καλές κριτικές του, το φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις του είδους.

Μεξικό

Στο Μεξικό, ένα αντιπροσωπευτικό ελληνικό εστιατόριο είναι το Milos Restaurant το οποίο βρίσκεται στην Playa del Carmen. Είναι 256ο ανάμεσα σε 1,101 εστιατόρια της περιοχής, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια λαμβάνει βραβείο τελειότητας. Σπεσιαλιτέ του είναι ο γύρος.  

Κολομβία

Στην Κολομβία, υπάρχει μεταξύ άλλων το εστιατόριο The Greek Connection, 25ο ανάμεσα στα 1.303 εστιατόρια της περιοχής Medellin. Έλαβε Πιστοποιητικό Τελειότητας για το 2019.

Χιλή

Στη Χιλή, ο Hellenikos Kosmos,  45ο ανάμεσα στα 463 εστιατόρια της Vina del Mar, σερβίρει ρετσίνα από τη Βόρεια Ελλάδα, ούζο από τη Μυτιλήνη, μουσακά, σουβλάκι, μέσα σε μια ζεστή, παραδοσιακή ελληνική ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο έχει λάβει Πιστοποιητικό Τελειότητας δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019.

Ουρουγουάη

Στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, το ελληνικό εστιατόριο Santorini είναι 459ο στα 934 εστιατόρια της πόλης. Οι τιμές του θεωρούνται οικονομικές και σπεσιαλιτέ του είναι το κοτόπουλο.

Κίνα

Στην Κίνα, το brand name της Σαντορίνης, χρησιμοποιείται σε αρκετά εστιατόρια και ψητοπωλεία. Ειδικότερα, το ελληνικό εστιατόριο Σαντορίνη στο Χονγκ Κονγκ, βρίσκεται στην 20η θέση μεταξύ των 123 εστιατορίων που σερβίρουν μεσογειακή κουζίνα ενώ στη γενική κατάταξη, είναι 513ο  ανάμεσα σε 10.929 εστιατόρια της πόλης. Οι τιμές των πιάτων του κυμαίνονται από 17 έως 68 ευρώ. Τα ελληνικά φαγητά που προκαλούν τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η σπανακόπιτα, η τυρόπιτα, το σαγανάκι και το κλέφτικο.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, το εστιατόριο The Apollo είναι τα δύο τελευταία χρόνια 19ο ανάμεσα στα 1.131 εστιατόρια της Ginza, ενώ το «πρωτότυπο» βρίσκεται στην Αυστραλία. Το μαγείρεμα γίνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και σερβίρει κυρίως μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Σαρδέλες στη σχάρα και σούπα αυγολέμονο βρίσκονται στην κορυφή των πιάτων του, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 16 έως 64 ευρώ.

Ταϋλάνδη

Odysseus Greek organic restaurant στην Ταϊλάνδη, 7ο ανάμεσα σε 162 εστιατόρια της Kata beach στο Πουκέ. Θεωρείται από τους τουρίστες value for money, ενώ η χωριάτικη σαλάτα και ο μουσακάς είναι τα πιάτα που προτιμώνται περισσότερο.

Σιγκαπούρη

Στη Σιγκαπούρη, το εστιατόριο Alati Divine Greek Cuisine , 34ο μεταξύ των 555 εστιατορίων που προσφέρουν θαλασσινά και  351η θέση από το σύνολο των 9.146 εστιατορίων, σερβίρειι ελληνική κουζίνα με βάση τα θαλασσινά. Αστακός, χταπόδι, καλαμάρι σουβλάκι, ταραμοσαλάτα και ελληνικά κρασιά, βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών των επισκεπτών, ενώ οι τιμές του κυμαίνονται από 27 έως 36 ευρώ.

Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ, το εστιατόριο Μix μέσα στην παλιά πόλη της Χοι Αν, σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα και κατατάσσεται 23ο ανάμεσα στα 882 εστιατόρια της πόλης. Προτιμάται για το μουσακά του και προσφέρει δωρεάν επιδόρπιο, άλλη μια ελληνική συνήθεια που εντυπωσιάζει τους ξένους. Οι τιμές των πιάτων του κυμαίνονται από 2 έως 21 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την πόλη του Βιετνάμ, λειτουργούν συνολικά 4 ελληνικά εστιατόρια.

Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες, στο San Juan, το εστιατόριο Gefseis Greek Grill είναι πρώτο ανάμεσα σε 69 εστιατόρια, ενώ κάθε χρόνο, λόγω των πολύ καλών κριτικών του, λαμβάνει το βραβείο τελειότητας. Το σαγανάκι, το σουβλάκι και οι μεγάλες μερίδες ελληνικού φαγητού πάνω στη θάλασσα, είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα που διακρίνουν οι επισκέπτες. Τέλος, το εστιατόριο λαμβάνει Πιστοποιητικό Τελειότητας από το 2015 έως σήμερα.

Νέα Ζηλανδία

Costas Taverna Greek Restaurant and Ouzo Bar Το εστιατόριο είναι 2ο στην κατάταξη των εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας και 22ο στα 826 εστιατόρια του Christchurch στη Νέα Ζηλανδία.   Η οικογενειακή, φιλική ατμόσφαιρα, πιάτα όπως το κλέφτικο, τα λαδερά και τα μαγειρευτά κατσαρόλας, του χαρίζουν κάθε χρόνο το βραβείο τελειότητας. Οι τιμές του κυμαίνονται από 6 έως 18 ευρώ η μερίδα. Λαμβάνει Πιστοποιητικό τελειότητας από το 2015 έως σήμερα.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στο ξενοδοχείο Majestic City Retreat Hotel στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το εστιατόριο Ελιά έρχεται 3ο μεταξύ των 40 μεσογειακών εστιατορίων στο Ντουμπάι. Προτιμάται μεταξύ άλλων για το ψητό καλαμάρι, το σουβλάκι και την ελληνική φέτα, ενώ στη γενική κατάταξη, βρίσκεται  123ο ανάμεσα στα 10.280 εστιατόρια του Ντουμπάι. Οι τιμές του κυμαίνονται από 18 με 27 ευρώ.Το εστιατόριο λαμβάνει Πιστοποιητικό Τελειότητας από το 2015 έως και σήμερα.

Μαυρίκιος

Στο Μαυρίκιο, το εστιατόριο Zorbas the Greek είναι 14ο στα 108 εστιατόρια της περιοχής Grand Baie , ενώ τα τρία τελευταία χρόνια λαμβάνει το πιστοποιητικό τελειότητας. Οι τιμές των πιάτων του κυμαίνονται από  6 έως 26 ευρώ.

Μπαχάμες

Zorba's Greek Restaurant, στο Grand Bahama της Καραϊβικής,  14ο από τα 90 εστιατόρια του Freeport. Διασημότερο πιάτο του, ο γύρος, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό φούρνο με ελληνικά γλυκά. Λαμβάνει Πιστοποιητικό Τελειότητας τα τρία τελευταία χρόνια.

Πουέρτο Ρίκο

Το Fleria Greek Cafe στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, είναι 8ο μεταξύ των 26 εστιατορίων μεσογειακής κουζίνας και 118ο μεταξύ των 824 εστιατορίων της περιοχής. Σερβίρει  χειροποίητο λουκάνικο, ντολμαδάκια και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο σε γιαούρτι, γεγονός που εντυπωσιάζει τους τουρίστες.  

Σρι Λάνκα

Greek Grill,  7ο  ανάμεσα στα 191 εστιατόρια του Negombo στη Σρι Λάνκα. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες, πρόκειται σύντομα να εισάγουν στο μενού και το παστίτσιο, ως πιο «εξωτικό» ελληνικό φαγητό. Τα πιάτα του, κυμαίνονται από 2 έως 5 ευρώ, ενώ το εστιατόριο έλαβε Πιστοποιητικό Τελειότητας για το 2019.

Ινδονησία

Mykonos Greek restaurant στην Ινδονησία. Το εστιατόριο βρίσκεται στο Seminyak και λαμβάνει συνεχώς πολύ καλές κριτικές για το καλαμάρι και το αρνάκι του.

Nostimo στην Ινδονησία επίσης, 17ο από τα 844 εστιατόρια στην Ubud. Οι τιμές του κυμαίνονται από 3 έως 12 ευρώ.

Νότια Αφρική

Maria's Greek Cafe & Restaurant, βρίσκεται 15ο μεταξύ των 74 εστιατορίων που σερβίρουν διεθνή κουζίνα και 111ο ανάμεσα στα 843 εστιατόρια του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική.  Οι Ελληνικοί μεζέδες και το καλαμάρι, του χαρίζουν από το 2015 το Πιστοποιητικό τελειότητας.

Κόστα Ρίκα

Santorini Greek Restaurant στην Κόστα Ρίκα,  6ο ανάμεσα στα 68 εστιατόρια της Playas del Coco, προσφέρει χταπόδι, μύδια, φρέσκα θαλασσινά αλλά και ποικιλίες κρεατικών, από  6 έως 27 ευρώ η μερίδα. Έλαβε το Πιστοποιητικό Τελειότητας και για το 2019.

Ισραήλ

Greco Tel Aviv,  179ο ανάμεσα στα 1.409 εστιατόρια του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Γοητεύει κυρίως με το ελαιόλαδο, τη φέτα, τη ρίγανη, το μέλι, και το ούζο. Εκτός από την όμορφη Ελληνική μουσική, τραβάει την προσοχή και η γάτα του καταστήματος, που ακούει στο όνομα Γεια μας.

Ρωσία

Molon Lave στη Μόσχα της Ρωσίας, κατατάσσεται 35ο ανάμεσα στα 624 εστιατόρια θαλασσινών και 213ο μεταξύ των 10.495 εστιατορίων της πόλης. Η επιχείρηση διαθέτει δικό της φούρνο, ενώ οι κριτικές αναφέρουν πως προσφέρει γνήσιο ελληνικό φαγητό. Επίσης, στα επιδόρπια συμπεριλαμβάνεται και  η μπουγάτσα, γεύση που εκπλήσσει τους επισκέπτες οι οποίοι γνωρίζουν την ελληνική κουζίνα.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  2. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  3. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  4. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  5. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  6. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  7. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  8. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  9. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  10. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  11. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  12. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  13. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  14. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  15. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  16. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  17. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  18. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  19. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  20. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  21. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  22. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  23. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  24. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  25. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  26. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  27. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  28. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  29. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  30. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  31. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  32. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  33. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  34. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  35. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  36. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  37. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  38. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  39. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  40. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  41. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  42. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  43. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  44. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  45. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  46. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  47. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  48. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  49. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  50. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  51. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  52. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  53. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  54. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  55. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  56. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  57. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  58. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  59. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  60. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  61. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  62. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  63. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  64. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  65. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  66. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  67. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  68. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  69. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  70. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  71. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  72. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  73. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  74. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  75. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  76. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  77. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  78. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  79. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  80. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  81. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  82. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  83. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  84. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  85. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  86. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  87. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  88. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  89. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  90. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  91. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  92. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  93. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  94. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  95. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  96. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  97. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  98. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"

  99. 21/03 10:39

    Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική

  100. 21/03 10:08

    Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα