10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet Touring

10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet TouringO κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη και ο κ.Χρύσανθος Πανάς στη γιορτή για τα 10 χρόνια του Sympossio Greek Gourmet Touring

To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής του υποδεχόμενο τους υποστηρικτές του, συνεργάτες και φίλους, σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Zonars. 

Η λαμπρή εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και του Ομίλου Πανά, με παρουσιάστρια την  Κατερίνα Γκαγκάκη και το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων αλλά και δημοσιογράφοι και  food bloggers. 

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί» μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα.

Στην τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας,  ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, τόνισε:

«10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της.» 

Ο κ. Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonars και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ανέφερε: 
«Το Sympossio είναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. H συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά.»
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας:
«Το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλεπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός.»
 
Το Sympossio τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
 
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης (φωτογραφία), υπογράμμισε:
«Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.
Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossio για την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή.»
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, επισήμανε:
«Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.  Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο Επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, την φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα.»
 
Ηχηρό και το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, να τονίζει:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο Aldemar Resorts και τον εμπνευστή του Sympossio, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχουμε μια συνεχή συνεργασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στην ανάδειξη σημαντικών προϊόντων και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του λαδιού και του κρασιού, δύο προϊόντων για τα οποία η Πελοπόννησος φημίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»
 
Εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και καταξιωμένοι επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους το Sympossio.
 
 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  2. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  3. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  4. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  5. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  6. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  7. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  8. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  9. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  10. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  11. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  12. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  13. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  14. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  15. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  16. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  17. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  18. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  19. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  20. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  21. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  22. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  23. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  24. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  25. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  26. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  27. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  28. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  29. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  30. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  31. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  32. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  33. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  34. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  35. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  36. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  37. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  38. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  39. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  40. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  41. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  42. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  43. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  44. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  45. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  46. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  47. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  48. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  49. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  50. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  51. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  52. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  53. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  54. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  55. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  56. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  57. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  58. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  59. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  60. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  61. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  62. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  63. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  64. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  65. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  66. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  67. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  68. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  69. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  70. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  71. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  72. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  73. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  74. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  75. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  76. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  77. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  78. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  79. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  80. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  81. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  82. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  83. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  84. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  85. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  86. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  87. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  88. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  89. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  90. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  91. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  92. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  93. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  94. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  95. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  96. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  97. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  98. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  99. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  100. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024