Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Οι προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Πολύ αξιόλογα γαστρονομικά φεστιβάλ διοργανώνονται και φέτος αυτή την εποχή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία από τη μία επιχειρούν να μυήσουν τους επισκέπτες την τοπική γαστρονομία ενώ από την άλλη δημιουργούν συνέργιες και δίκτυα επιχειρηματιών, με πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές.

Σταχυολογήσαμε τα πιο γνωστά γαστρονομικά φεστιβάλ της σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.

 

Tinos Food Paths 

To Tinos Food Paths είναι ένας φορέας ενεργός όλο το χρόνο, μια δεξαμενή ιδεών και ζυμώσεων, που κορυφώνεται με τη “Γιορτή της Γαστρονομίας” που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη βδομάδα του Μαΐου στο νησί και περιλαμβάνει δράσεις όπως συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια, ξεναγήσεις στην τηνιακή ύπαιθρο, γαστρονομικές εμπειρίες κλπ. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πόρτες της από 7 έως 13 Μαΐου.
Ύστερα από τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας του Tinos Food Paths, φέτος γίνεται ένα ανοιχτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση με παράλληλες δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, βασισμένες στη γαστρονομική παράδοση της Τήνου. Μέχρι τώρα οι Τηνιακοί επιχειρηματίες έχουν σταθεί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, και με αυτή την πρόσκληση, θα δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και να βρεθούν στην καρδιά του εγχειρήματος. 

Για αυτό το λόγο, το Tinos Food Paths προχωρά στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι ενεργή όλο το χρόνο, θα είναι το μέσο προβολής και προώθησης των δράσεων, θα λειτουργεί ως ένας διαδραστικός φάρος ενημέρωσης και επικοινωνίας.


Corfu Food and Wine Festival 

Η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα περιλαμβάνεται στους στόχους του Corfu Food and Wine Festival το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Μαΐου.
Ο χρόνος διεξαγωγής του Φεστιβάλ τοποθετείται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε μέσω της προώθησης της Κέρκυρας ως γαστρονομικός προορισμός να δοθεί κίνητρο επιμήκυνσης της περιόδου.

Καινοτομία αποτελεί η αναφορά στην ομηρική διατροφή, μια στρατηγική της Κέρκυρας που σχεδιάζεται από το Δήμο Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Τουρισμούς και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όλων των Δήμων του Ιονίου.

Το Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι και διεθνούς κύρους προσωπικότητες της γαστρονομίας και του τουρισμού. Η διεθνής εικόνα προκύπτει και από τις συμμετοχές, καθώς διάσημοι σεφ από τη Μόσχα, τη Βενετία, την Πάρμα αλλά και οργανισμοί όπως το International Center of Wine and Gastronomy, ο Marco Polo αλλά και ο Δήμος και το Επιμελητήριο της Πάρμα αναμένονται στην Κέρκυρα για να συμμετάσχουν στις δράσεις τους Φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαγειρέματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και υπόλοιπων Ιονίων Νησιών, παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων και κρασιών, ενώ τα εστιατόρια θα παρουσιάσουν ειδικά μενού δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα προϊόντα και την κουζίνα τους, να μυηθούν στη μαγειρική, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με τους παραγωγούς και τους σεφ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται σεμινάρια, επιδείξεις και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, ποτοποιεία, ζυθοποιία, εργαστήρια τροφίμων.

 

Sani Gourmet Festival 

Στο Sani Gourmet ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων σεφ, νέων ταλέντων αλλά και διεθνών, καταξιωμένων σεφ, με αστέρια Michelin και να αφεθεί σε ένα γευστικό ταξίδι, επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.

Φέτος θα διοργανωθεί 11 - 15 Μαΐου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ chef βραβευμένους με αστέρια Michelin οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος ο βραβευμένος Ιταλός Saverio Sbaragli, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του, ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet”, το γαστρονομικό “φαινόμενο” Alan Geaam, ο αυτοδίδακτος Λιβανέζος διαχειρίζεται πλέον τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι, ο Αργεντινός με ιταλικές ρίζες Paulo Airaudo, ο καλλιτέχνης της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ιάπωνας Ryohei Kawasaki και ο Ιταλός Umberto de Martino.

 

Mount Athos Area Kouzina 

Το KOUZINA αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του κόλπου του Αγίου Όρους, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του βουνού του Αριστοτέλη, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού προσκαλεί τους επισκέπτες να μυρίσουν και γευτούν τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις της περιοχής μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή.

To Mount Athos Area Kouzina 2018 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα εστιάσει στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.

Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.

Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

 

10ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου – Πάτμος 

10 προορισμοί θα βρεθούν στο ραντεβού της γαστρονομικής γιορτής του καλοκαιριού που γίνεται στην Πάτμο από 18 έως 25 Ιουνίου 2018. Στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου μαγείρισσες από την Πάτμο και τα άλλα νησιά μαγειρεύουν και διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Επιβραβεύονται τα τρία καλύτερα της κάθε κατηγορίας, από γνωστούς και φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες.  Μεταξύ των ονομάτων που έχουν τιμήσει τη διοργάνωση είναι : Λευτέρης Λαζάρου, ETZIN AKIN, Άρτεμις Τζίτζη  Ελένη Ψυχούλη, Βέφα Αλεξιάδου, Ευτύχης Μπλέσας,  Γεωργία Κοφινά, Ντίνα Νικολάου, Γεωργία Κοφινά, Γιάννης Δεβετζόγλου, Μαρίνα Ζουρίδη, Γρηγόρης Χριστοδούλου, Γιώργος Γρύλλης, Μπενέτος Ματθαίου, Δημήτρης Αφεντάκης, Νίκος Χριστοφόρου, Χρήστος Ξεραξούδης.

Στις δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνεται επίσης διήμερο workshop για παιδιά έως 14 ετών, ποδηλατοδρομίες και ημερίδα Ευ Ζην.

 

Γιορτή Κρητικής Διατροφής – Ρέθυμνο 

Η μεγάλη γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2018», διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης από την Κυριακή 1 Ιουλίου έως και Σάββατο 7 Ιουλίου.

Εκλεκτά προϊόντα της Κρητικής γης, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν  στις δροσερές αλέες του Δημοτικού Κήπου.

Μουσική, χοροί, δρώμενα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, θα ολοκληρώνουν κάθε βράδυ μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Όπως αναφέρουν οι Φορείς σε κοινή δήλωση τους: «Οι γνήσιοι πρεσβευτές της Κρήτης, τα προϊόντα της γης, του πολιτισμού και της παράδοσης της, τιμώνται όπως κάθε χρόνο. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, αναδεικνύεται ο πλούτος του νησιού μας, όλα εκείνα που το κάνουν ξεχωριστό, μοναδικό στον κόσμο. Όλα εκείνα, που για εκατομμύρια ταξιδιώτες από τα τέσσερα σημεία της Γης, αποτελούν το λόγο επίσκεψης τους εδώ και δεκαετίες». 

Πολυάριθμοι τοπικοί φορείς συμμετέχουν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην καλύτερη  και ασφαλέστερη δυνατή διοργάνωση.

Στην 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα συμμετέχουν πάνω από 40 επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι παραγωγοί διαφόρων προϊόντων της κρητικής γης. Το φημισμένο κρητικό λάδι και μέλι, το τυρί, το ρόδι, το φραγκόσυκο, τα σαλιγκάρια, τα παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τα γευτούν και να τα ανακαλύψουν.

Πλούσιο θα είναι και το παιδικό πρόγραμμα, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και το καλλιτεχνικό, πρόγραμμα με διάσημους Κρητικούς καλλιτέχνες αλλά και γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς από όλη την Ελλάδα.

 

Lesvos Food Fest 

Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή διάθεση γύρω από το τραπέζι.

Το 2ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-15 Ιουλίου, σε 9 περιοχές της Λέσβου με τη συνεργασία 9 συνεργαζόμενων εταίρων και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών. Θα περιλαμβάνει μαγειρέματα, επίδειξη τοπικών συνταγών, παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, εργαστήρια αλλά και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.

 

Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Κουζίνας «Νικόλαος Τσελεμεντές» 

Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Φέτος, έχοντας στο “βιογραφικό” του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο "European gastronomic Festival 2016" και ΑΣΗΜΕΝΙΟ Βραβείο στα Best City Awards 2016, τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των νησιών μας.

Το 11ο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται 7-9 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο, θα φιλοξενήσει προϊόντα και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, προωθώντας ταυτόχρονα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις- για μικρούς και μεγάλους- τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής.

Στο φεστιβάλ την τιμητική τους έχουν πάντα οι συνταγές. Παραδοσιακές, με υλικά από τον τόπο τους, μοιράζονται απλόχερα σε χαρτί σε τρεις γλώσσες αλλά και σε… μπουκιές, δημιουργώντας την ευχάριστη και γιορταστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τα μεγάλα ελληνικά, οικογενειακά και φιλικά, τραπέζια. Συνοπτικά το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κάθε απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην πλατεία & στο Στενό του Αρτεμώνα, επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από διαφορετικά νησιά – περιοχές, παιδομαγειρέματα με στόχο τον προσανατολισμό των μικρών μας φίλων στην υγιεινή διατροφή, και πολλές ακόμα δραστηριότητες για παιδιά αλλά και έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

This is Athens agopra

Επενδύσεις
  1. 21/03 08:45

    Fly One: Νέα σύνδεση Γερεβάν – Ηράκλειο το 2025

  2. 21/03 08:30

    Nέα εποχή για τον τουρισμό στο Ξυλόκαστρο – Τι προέκυψε από το 1ο Συνέδριο Τουρισμού του δήμου

  3. 21/03 08:13

    Χίος: Δραματική υστέρηση στις υποδομές εισόδου των επισκεπτών

  4. 21/03 08:00

    Η πίεση στους τουριστικούς κλάδους και η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη

  5. 21/03 07:57

    Η τουρκική Global Ports Holding επεκτείνει την παρουσία της στη Σκωτία

  6. 21/03 07:49

    Γυρίσματα της γαλλικής εκπομπής Voyage en Cuisine στην Κρήτη

  7. 21/03 07:45

    Blend Development: Το τέταρτο ξενοδοχείο της στην Αθήνα

  8. 21/03 07:39

    Βόρεια Μακεδονία: Ακύρωση του φόρου αλληλεγγύης από το Συνταγματικό Δικαστήριο

  9. 21/03 07:31

    ΕΟΤ: Προκήρυξη για τη θέση Γενικού Διευθυντή Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής

  10. 21/03 06:10

    Πώς κινούνται οι πωλήσεις για Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη – Τι λέει η επικεφαλής της Peakpoint Travel στο TN

  11. 20/03 21:17

    Gen Z & Ψηφιακές Πληρωμές: Νέα Έρευνα Visa – Ινστιτούτου ΕΣΕΕ

  12. 20/03 20:03

    Α,Τζιτζικώστας | Η κρουαζιέρα είναι κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής οικονομίας

  13. 20/03 19:43

    Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Ο Όμιλος Sani/Ikos και η We4All ενώνουν δυνάμεις για ένα πιο πράσινο μέλλον

  14. 20/03 19:31

    Η Αθήνα στο επίκεντρο γερμανικού δημοσιεύματος ως κορυφαίος πολιτιστικός και ταξιδιωτικός προορισμός

  15. 20/03 19:11

    HotelBrain | Ανοίγει το ξενοδοχείο September City Resort στη Θεσσαλονίκη

  16. 20/03 12:44

    Η γερμανική εταιρεία ενοικίασης τροχοσπίτων Rent Easy ήρθε και στην Ελλάδα

  17. 20/03 12:09

    Τελικά τι συμβαίνει με το κλίμα;

  18. 20/03 11:09

    Γευστικός Θησαυρός: Ανακαλύπτοντας τη Γαστρονομική Παράδοση του Ρεθύμνου

  19. 20/03 11:00

    Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας

  20. 20/03 10:55

    Η Ferrari διαφημίζει την Αρτα

  21. 20/03 10:43

    Υποτονική η ζήτηση για αποδράσεις την 25η Μαρτίου- τι λένε στο Tornos News ξενοδοχειακοί παράγοντες

  22. 20/03 08:25

    Γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Μέτσοβο

  23. 20/03 07:41

    ΕΟΤ: Συζητήσεις για νέα μίσθωση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας

  24. 20/03 07:20

    Έντονο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επενδυτές για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

  25. 20/03 07:10

    Middle East Airlines: Επαναφορά της σύνδεσης Βηρυτός – Μύκονος το 2025

  26. 20/03 07:10

    Δήμος Μεγίστης: Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας

  27. 20/03 06:13

    Η Σαχάρα έφερε αύξηση των τουριστών στην Αλγερία

  28. 20/03 06:10

    Θετική έκπληξη: Την Κυριακή 23 Μαρτίου η πρώτη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη για το 2025

  29. 19/03 21:30

    "Τουρισμός για Όλους" | Ποιοι κληρώθηκαν

  30. 19/03 18:31

    Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News

  31. 19/03 16:05

    ΔΥΠΑ | 800 θέσεις εργασίας στα Χανιά από 25 επιχειρήσεις

  32. 19/03 15:46

    Σημαντικά βραβεία για την easyJet από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  33. 19/03 14:00

    Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες

  34. 19/03 13:47

    Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  35. 19/03 12:43

    Ημέρα Καριέρας για πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

  36. 19/03 11:48

    +6,1% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2025

  37. 19/03 11:24

    Περιφέρεια Κρήτης | Θετικές γνωμοδοτήσεις για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ξενοδοχεία

  38. 19/03 11:15

    Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Γάλλων για διακοπές στην Κρήτη

  39. 19/03 10:32

    Τουριστικά γραφεία στην Αγγλία | 7 επιπλέον πωλήσεις ανά υπάλληλο για να καλυφθεί το εργοδοτικό κόστος

  40. 19/03 10:07

    Εντυπωσίασε η Χίος στην έκθεση στη Σόφια- "Παντρειά" Μαστίχας Χίου και Μπουγάτσας Σερρών

  41. 19/03 08:31

    Γρ. Τάσιος | Περισσότερες εθινικότητες περιμένει φέτος η Χαλκιδική

  42. 19/03 08:30

    Οροπέδιο της Νίδας, Ο μυστικός παράδεισος στα υψίπεδα της Κρήτης

  43. 19/03 07:55

    Ερμούπολη: Διαγωνισμός για τη μίσθωση πρώην καφετέριας επί της πλατείας Μιαούλη

  44. 19/03 07:54

    ΓΑΙΟΣΕ: Πολλαπλές χρήσεις, ακόμη και ξενοδοχεία, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

  45. 19/03 07:45

    Διαγωνισμός για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου

  46. 19/03 07:38

    Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενώνα Μεσενικόλα στη Λίμνη Πλαστήρα

  47. 19/03 07:05

    Soft opening φέτος για το Four Seasons Resort Mykonos

  48. 19/03 07:00

    Πλειάδων Γη Resort (Τρίκαλα Κορινθίας): Στοίχημα η προσέλκυση ξένων επισκεπτών το καλοκαίρι | Ο Βλ. Πολυχρονόπουλος στο ΤΝ

  49. 19/03 06:18

    Μια Ελληνική ατραξιόν στις κορυφαίες της Ευρώπης με το καλύτερο value for money

  50. 19/03 06:15

    Πλούσιο το μενού της τουριστικής προβολής για την Χίο

  51. 19/03 06:15

    Δημοπρασία για 15ετή μίσθωση ορειβατικού καταφυγίου στo Λιτόχωρο

  52. 18/03 20:58

    Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων | Ελπίζουμε οι ενδείξεις για καλή χρονιά να επαληθευτούν

  53. 18/03 18:07

    Ενεργός συμμετοχή των πολιτών και αντίσταση - η απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις

  54. 18/03 17:49

    Στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

  55. 18/03 17:42

    ΕΛΙΜΕ: Χρονιά ρεκόρ για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2024 - Περίπου 8 εκατ. επισκέπτες

  56. 18/03 15:58

    ΥΠΑ: Άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

  57. 18/03 15:05

    Κλειδιά Michelin σe 68 ελληνικά ξενοδοχεία

  58. 18/03 14:51

    Κρητικά Προϊόντα στα Κρητικά Ξενοδοχεία | Ραντεβού στο 13ο Παγκρήτιο Forum

  59. 18/03 14:37

    Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή

  60. 18/03 14:13

    Γερμανικός Τύπος |«Η Ελλάδα υποφέρει από την κλιματική αλλαγή»

  61. 18/03 14:05

    Έκτακτες επιθεωρήσεις στα πλοία όλων των λιμανιών της χώρας

  62. 18/03 14:00

    Δίγλωσσος τουριστικός χάρτης για την προβολή της Πιερίας

  63. 18/03 12:03

    Ξενοδοχειακές συναλλαγές στην Ευρώπη το 2024 | +294% στην Ελλάδα!

  64. 18/03 10:58

    Celestyal | Eιδική προσφορά «Δύο στην τιμή του ενός»

  65. 18/03 10:23

    To πλάνο δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Περιφέρειας Αττικής

  66. 18/03 08:46

    Σαντορίνη 2025: Έτος Υποστήριξης και Ανάδειξης της Αυθεντικότητας

  67. 18/03 08:45

    Άγιος Νικόλαος: Το κοσμοπολίτικο στολίδι της Κρήτης με τη μυθική λίμνη

  68. 18/03 08:40

    Ντοκιμαντέρ για τα Ελγίνεια Μάρμαρα και γυρίσματα στη Λέσβο από τη Μιμή Ντενίση

  69. 18/03 08:05

    Εγκρίσεις ενισχύσεων για 9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις και 1 κάμπινγκ

  70. 18/03 07:51

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος για 5 ξενοδοχειακά θέματα

  71. 18/03 07:44

    Το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines και οι συνδέσεις με την Αθήνα

  72. 18/03 07:33

    Ανάδειξη της ορεινής Αχαΐας σε προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου

  73. 18/03 06:30

    Γιατί τα διεθνή ξενοδοχειακά brands προτιμούν να επενδύουν στην Ελλάδα

  74. 18/03 06:10

    Pasha Travel: Στην Κρήτη τα πρώτα τσάρτερ στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν – Τι δήλωσε στο Tornos News ο CEO

  75. 17/03 19:22

    Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής προορισμός, έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες

  76. 17/03 16:22

    Accor | Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 στην Ελλάδα - το νέο White Paper για τη βιώσιμη ανάπτυξη

  77. 17/03 16:05

    Βιώσιμη ανάπτυξη | Τα Koullias Hotels συνομιλούν με την καθηγήτρια του Harvard, Rebecca Hederson

  78. 17/03 15:57

    Ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου σε ημερίδες δύο Βρετανικών Πανεπιστημίων

  79. 17/03 15:48

    Β. Κικίλιας: Μάχη για φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

  80. 17/03 14:52

    Πρώτο Τουριστικό Συνέδριο Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για την συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία

  81. 17/03 12:52

    Η Κεντρική Μακεδονία κορυφαίος προορισμός για τους Βούλγαρους τουρίστες

  82. 17/03 12:01

    Ανοικτή επιστολή στους τουρίστες: Παρακαλώ μην έρθετε διακοπές στη Μαγιόρκα

  83. 17/03 11:46

    ΞΕΕ | 6oς νεανικός διαγωνισμός «Idea Platform» - Οι αιτήσεις συνεχίζονται

  84. 17/03 11:22

    Οι σεισμοί στρέφουν τουρίστες ελληνικών νησιών στην Τουρκία- Δηλώσεις Τούρκων παραγόντων

  85. 17/03 11:14

    Στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ο Kαθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου

  86. 17/03 10:04

    Δήμος Αθηναίων - Greenpeace | "Ραντεβού στις Βρύσες" για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

  87. 17/03 09:58

    Σύσσωμη η Κέρκυρα αντιδρά ακόμη και στη σκέψη για πώληση του Αχιλλείου

  88. 17/03 08:45

    Δήμος Πειραιά: Έμφαση στις συναρπαστικές εμπειρίες

  89. 17/03 08:33

    Αποφάσεις για 4 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Σαντορίνη, Ερμιονίδα και Παλαιό Άγιο Αθανάσιο

  90. 17/03 07:17

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ηράκλειο

  91. 17/03 07:05

    Η AEGEAN συνεχίζει την ανοδική της πορεία: Επενδύσεις και επέκταση στη Θεσσαλονίκη

  92. 17/03 07:00

    Στην Αμερική σαν Πήγα: Γυρίσματα στην Αμοργό για τη ζωή του θρυλικού μουσικού Γιώργου Κατσαρού

  93. 17/03 06:45

    H ζήτηση στη Νότια Ευρώπη το α' εξάμηνο | "Έλαβαν": Ισπανία 33%, Ιταλία 27%, Ελλάδα 8%

  94. 17/03 06:45

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στα Ιωάννινα

  95. 17/03 06:10

    Ο Oliver Grosse-Kleimann του Alltours στο Tornos News: Ρόδος και Κρήτη απογειώνονται στη γερμανική αγορά

  96. 17/03 06:00

    47ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας σε Πάτρα και Καλάβρυτα

  97. 16/03 22:26

    ITB | Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου το 2025

  98. 16/03 18:16

    Η λαμπρή γιορτή της αγκινάρας και ο ...Δίας!

  99. 16/03 17:50

    Πώς θα λειτουργήσει η Σαντορίνη τη νέα σεζόν; Σύσκεψη τη Δευτέρα στο νησί με την Όλγα Κεφαλογιάννη

  100. 16/03 07:05

    Ανοίγει τον Ιούνιο το JW Marriott Crete Resort & Spa, το πρώτο ξενοδοχείο Marriott στην Ελλάδα