Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Οι προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Πολύ αξιόλογα γαστρονομικά φεστιβάλ διοργανώνονται και φέτος αυτή την εποχή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία από τη μία επιχειρούν να μυήσουν τους επισκέπτες την τοπική γαστρονομία ενώ από την άλλη δημιουργούν συνέργιες και δίκτυα επιχειρηματιών, με πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές.
Σταχυολογήσαμε τα πιο γνωστά γαστρονομικά φεστιβάλ της σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.
Tinos Food Paths
To Tinos Food Paths είναι ένας φορέας ενεργός όλο το χρόνο, μια δεξαμενή ιδεών και ζυμώσεων, που κορυφώνεται με τη “Γιορτή της Γαστρονομίας” που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη βδομάδα του Μαΐου στο νησί και περιλαμβάνει δράσεις όπως συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια, ξεναγήσεις στην τηνιακή ύπαιθρο, γαστρονομικές εμπειρίες κλπ. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πόρτες της από 7 έως 13 Μαΐου.
Ύστερα από τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας του Tinos Food Paths, φέτος γίνεται ένα ανοιχτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση με παράλληλες δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, βασισμένες στη γαστρονομική παράδοση της Τήνου. Μέχρι τώρα οι Τηνιακοί επιχειρηματίες έχουν σταθεί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, και με αυτή την πρόσκληση, θα δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και να βρεθούν στην καρδιά του εγχειρήματος.
Για αυτό το λόγο, το Tinos Food Paths προχωρά στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι ενεργή όλο το χρόνο, θα είναι το μέσο προβολής και προώθησης των δράσεων, θα λειτουργεί ως ένας διαδραστικός φάρος ενημέρωσης και επικοινωνίας.
Corfu Food and Wine Festival
Η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα περιλαμβάνεται στους στόχους του Corfu Food and Wine Festival το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Μαΐου.
Ο χρόνος διεξαγωγής του Φεστιβάλ τοποθετείται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε μέσω της προώθησης της Κέρκυρας ως γαστρονομικός προορισμός να δοθεί κίνητρο επιμήκυνσης της περιόδου.
Καινοτομία αποτελεί η αναφορά στην ομηρική διατροφή, μια στρατηγική της Κέρκυρας που σχεδιάζεται από το Δήμο Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Τουρισμούς και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όλων των Δήμων του Ιονίου.
Το Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι και διεθνούς κύρους προσωπικότητες της γαστρονομίας και του τουρισμού. Η διεθνής εικόνα προκύπτει και από τις συμμετοχές, καθώς διάσημοι σεφ από τη Μόσχα, τη Βενετία, την Πάρμα αλλά και οργανισμοί όπως το International Center of Wine and Gastronomy, ο Marco Polo αλλά και ο Δήμος και το Επιμελητήριο της Πάρμα αναμένονται στην Κέρκυρα για να συμμετάσχουν στις δράσεις τους Φεστιβάλ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαγειρέματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και υπόλοιπων Ιονίων Νησιών, παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων και κρασιών, ενώ τα εστιατόρια θα παρουσιάσουν ειδικά μενού δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα προϊόντα και την κουζίνα τους, να μυηθούν στη μαγειρική, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με τους παραγωγούς και τους σεφ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται σεμινάρια, επιδείξεις και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, ποτοποιεία, ζυθοποιία, εργαστήρια τροφίμων.
Sani Gourmet Festival
Στο Sani Gourmet ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων σεφ, νέων ταλέντων αλλά και διεθνών, καταξιωμένων σεφ, με αστέρια Michelin και να αφεθεί σε ένα γευστικό ταξίδι, επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.
Φέτος θα διοργανωθεί 11 - 15 Μαΐου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ chef βραβευμένους με αστέρια Michelin οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος ο βραβευμένος Ιταλός Saverio Sbaragli, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του, ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet”, το γαστρονομικό “φαινόμενο” Alan Geaam, ο αυτοδίδακτος Λιβανέζος διαχειρίζεται πλέον τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι, ο Αργεντινός με ιταλικές ρίζες Paulo Airaudo, ο καλλιτέχνης της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ιάπωνας Ryohei Kawasaki και ο Ιταλός Umberto de Martino.
Mount Athos Area Kouzina
Το KOUZINA αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του κόλπου του Αγίου Όρους, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του βουνού του Αριστοτέλη, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού προσκαλεί τους επισκέπτες να μυρίσουν και γευτούν τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις της περιοχής μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή.
To Mount Athos Area Kouzina 2018 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα εστιάσει στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.
Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.
Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.
10ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου – Πάτμος
10 προορισμοί θα βρεθούν στο ραντεβού της γαστρονομικής γιορτής του καλοκαιριού που γίνεται στην Πάτμο από 18 έως 25 Ιουνίου 2018. Στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου μαγείρισσες από την Πάτμο και τα άλλα νησιά μαγειρεύουν και διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Επιβραβεύονται τα τρία καλύτερα της κάθε κατηγορίας, από γνωστούς και φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν τιμήσει τη διοργάνωση είναι : Λευτέρης Λαζάρου, ETZIN AKIN, Άρτεμις Τζίτζη Ελένη Ψυχούλη, Βέφα Αλεξιάδου, Ευτύχης Μπλέσας, Γεωργία Κοφινά, Ντίνα Νικολάου, Γεωργία Κοφινά, Γιάννης Δεβετζόγλου, Μαρίνα Ζουρίδη, Γρηγόρης Χριστοδούλου, Γιώργος Γρύλλης, Μπενέτος Ματθαίου, Δημήτρης Αφεντάκης, Νίκος Χριστοφόρου, Χρήστος Ξεραξούδης.
Στις δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνεται επίσης διήμερο workshop για παιδιά έως 14 ετών, ποδηλατοδρομίες και ημερίδα Ευ Ζην.
Γιορτή Κρητικής Διατροφής – Ρέθυμνο
Η μεγάλη γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2018», διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης από την Κυριακή 1 Ιουλίου έως και Σάββατο 7 Ιουλίου.
Εκλεκτά προϊόντα της Κρητικής γης, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν στις δροσερές αλέες του Δημοτικού Κήπου.
Μουσική, χοροί, δρώμενα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, θα ολοκληρώνουν κάθε βράδυ μια ξεχωριστή εμπειρία.
Η 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Όπως αναφέρουν οι Φορείς σε κοινή δήλωση τους: «Οι γνήσιοι πρεσβευτές της Κρήτης, τα προϊόντα της γης, του πολιτισμού και της παράδοσης της, τιμώνται όπως κάθε χρόνο. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, αναδεικνύεται ο πλούτος του νησιού μας, όλα εκείνα που το κάνουν ξεχωριστό, μοναδικό στον κόσμο. Όλα εκείνα, που για εκατομμύρια ταξιδιώτες από τα τέσσερα σημεία της Γης, αποτελούν το λόγο επίσκεψης τους εδώ και δεκαετίες».
Πολυάριθμοι τοπικοί φορείς συμμετέχουν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη δυνατή διοργάνωση.
Στην 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα συμμετέχουν πάνω από 40 επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι παραγωγοί διαφόρων προϊόντων της κρητικής γης. Το φημισμένο κρητικό λάδι και μέλι, το τυρί, το ρόδι, το φραγκόσυκο, τα σαλιγκάρια, τα παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τα γευτούν και να τα ανακαλύψουν.
Πλούσιο θα είναι και το παιδικό πρόγραμμα, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και το καλλιτεχνικό, πρόγραμμα με διάσημους Κρητικούς καλλιτέχνες αλλά και γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς από όλη την Ελλάδα.
Lesvos Food Fest
Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή διάθεση γύρω από το τραπέζι.
Το 2ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-15 Ιουλίου, σε 9 περιοχές της Λέσβου με τη συνεργασία 9 συνεργαζόμενων εταίρων και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών. Θα περιλαμβάνει μαγειρέματα, επίδειξη τοπικών συνταγών, παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, εργαστήρια αλλά και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.
Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Κουζίνας «Νικόλαος Τσελεμεντές»
Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».
Φέτος, έχοντας στο “βιογραφικό” του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο "European gastronomic Festival 2016" και ΑΣΗΜΕΝΙΟ Βραβείο στα Best City Awards 2016, τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των νησιών μας.
Το 11ο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται 7-9 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο, θα φιλοξενήσει προϊόντα και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, προωθώντας ταυτόχρονα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις- για μικρούς και μεγάλους- τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής.
Στο φεστιβάλ την τιμητική τους έχουν πάντα οι συνταγές. Παραδοσιακές, με υλικά από τον τόπο τους, μοιράζονται απλόχερα σε χαρτί σε τρεις γλώσσες αλλά και σε… μπουκιές, δημιουργώντας την ευχάριστη και γιορταστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τα μεγάλα ελληνικά, οικογενειακά και φιλικά, τραπέζια. Συνοπτικά το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κάθε απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην πλατεία & στο Στενό του Αρτεμώνα, επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από διαφορετικά νησιά – περιοχές, παιδομαγειρέματα με στόχο τον προσανατολισμό των μικρών μας φίλων στην υγιεινή διατροφή, και πολλές ακόμα δραστηριότητες για παιδιά αλλά και έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων.
- 1) Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία
- 2) Τα γκουρμέ εστιατόρια σφίγγουν το ζωνάρι
- 3) Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!
- 4) Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών για αμιγώς χορτοφαγικά γεύματα
29/01 13:29
29/01 13:25
Το ελληνικό διαβατήριο στα 10 πιο ισχυρά του κόσμου - Πρώτο της Ιαπωνίας
29/01 08:12
29/01 07:26
29/01 07:22
Karagoutis Training Camp: Καλοκαιρινά camp σε 7 νησιά το 2023
28/01 13:49
Αξιόλογη χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- ανοίγουν τα χιονοδρομικά
28/01 13:42
28/01 13:05
Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Πρόταση για Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Πελοπόννησο
28/01 12:51
Βασίλης Κικίλιας: 400.000 οικογένειες στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”
28/01 11:59
Συνεργασία για την ανάπτυξη του θεσμού «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας»
28/01 11:53
27/01 15:42
Μεγάλες προσδοκίες στον ευρωπαϊκό κλάδο πολυτελείας για επιστροφή των Κινέζων τουριστών
27/01 14:00
Περισσότεροι ενδιαφερόμενοι από πέρυσι στις «Ημέρες Καριέρας» στα ξενοδοχεία της Κρήτης
27/01 13:54
27/01 13:48
Βρετανικό Υπ. Πολιτισμού: Δε συμμετέχουμε σε συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
27/01 13:38
27/01 12:13
27/01 11:51
Πάνω από 1 δις ευρώ έσοδα θα φέρουν το 2023 οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ
27/01 11:37
Κομισιόν | Τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο- προειδοποίηση και στην Ελλάδα
27/01 11:24
Τουρισμός | Οι Αμερικανοί ξεκινούν το 2023 τα ταξίδια στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!
27/01 09:00
Επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε περιοχές του Δίου-Ολύμπου Πιερίας
27/01 08:59
Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική
27/01 08:57
27/01 08:52
Πού πηγαίνουν διακοπές οι Ρουμάνοι και πού θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους
27/01 08:48
Δήμος Πειραιά | Εκτόξευση των τιμών των ακινήτων σε ύψη "μελλοντικού" Ελληνικού - λόγω και Airbnb
26/01 17:52
Η Μόνικα Μπελούτσι σε δεξίωση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη - (βίντεο)
26/01 17:04
Celestyal: Νέος εμπορικός διευθυντής και νέος υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ελλάδα
26/01 16:48
26/01 16:26
26/01 15:58
26/01 14:38
Airbnb: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για αυξημένα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2023
26/01 14:38
Οι Καπετάνιοι Δημήτριος και Τάσος Καφετζής στο πηδάλιο του πολυτελούς Celebrity Ascent
26/01 14:02
26/01 13:49
Προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στις ισπανόφωνες αγορές | Συμμετοχή στην έκθεση FITUR
26/01 13:48
26/01 13:29
26/01 12:53
26/01 12:42
Πριν από το Πάσχα η έναρξη της σεζόν στην Κρήτη | 10 με 15% αυξημένο το πακέτο διακοπών
26/01 12:32
26/01 12:31
Αύξηση αφίξεων από τις ισπανόφωνες αγορές το 2023 -Ο ΕΟΤ στην FITUR 2023 της Μαδρίτης
26/01 11:18
Olympic Holidays | Ξεχωριστή προώθηση των ελληνικών νησιών στη βρετανική αγορά το 2023
26/01 10:24
Έρευνα | Οι αεροπορικές εταιρείες που στηρίζουν τον τουρισμό των Χανίων - το προφίλ των επιβατών
26/01 10:14
Διευρύνει τις πτήσεις της στο Ισραήλ η ΑEGEAN | Θερινό πρόγραμμα προς 9 ελληνικούς προορισμούς
26/01 08:48
26/01 08:46
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας σε Σαντορίνη και Πάρο
26/01 08:41
Oδηγός με τις 10 παγκόσμιες τάσεις για την απόκτηση ταλέντων το 2023
26/01 08:33
Κροατία: Αυξήσεις τιμών σε εμπόριο, υπηρεσίες και εστίαση μετά την είσοδο στην Ευρωζώνη
26/01 08:25
220.000 επισκέπτες στη FITUR, την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ισπανίας
25/01 18:10
Το καλοκαίρι του 2022 άλλαξε - προς το θερμότερο - το κλίμα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης
25/01 15:20
Στ. Αρναουτάκης: «Στόχος η Κρήτη να είναι περιφέρεια πρότυπο στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»
25/01 15:05
Δύο πισίνες ελληνικών ξενοδοχείων στις πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram
25/01 14:28
Όμιλος Sani / Ikos Resort: Αύξηση 8% το 2023 σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του στην Ελλάδα
25/01 14:22
Επέκταση πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Μύκονο και από Μπαχρέιν προς Μύκονο και Σαντορίνη
25/01 14:21
Βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη: Οι πελάτες θέλουν μόνο τις βασικές ανέσεις
25/01 14:13
Ανοίγει Γραφείο του ΕΟΤ στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης
25/01 13:49
25/01 13:20
25/01 12:40
Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο αυθεντικής ευζωίας
25/01 12:07
25/01 11:53
Τουρισμός | 'Ερευνα: Πτώση τιμών σε πτήσεις και καταλύματα στην Ευρώπη το δ΄τρίμηνο του 2022
25/01 11:25
Microsoft: Έπεσε το Teams και το Outlook - Πρόβλημα για χιλιάδες χρήστες
25/01 10:28
Ρεκόρ ζήτησης για Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονο και Νάξο το 2022
25/01 08:36
Αποφάσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πάρο και Χανιά
25/01 08:34
Ικαρία: Χρήση ιαματικού νερού από σχεδιαζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα με λειτουργία υδροθεραπευτηρίου
25/01 08:31
25/01 08:29
Ξενοδοχεία | Η επιρροή των προγραμμάτων αφοσίωσης στην καθημερινότητα του ταξιδιώτη
25/01 08:27
24/01 19:32
ΥΠΑ | Οριακή μείωση 1,1% των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια το 2022 έναντι του 2019
24/01 16:32
Το Viber γίνεται υπερ-εφαρμογή: Νέες λειτουργίες στην πλατφόρμα- Τι αλλάζει
24/01 16:21
ΗΑΤΤΑ: Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ν. Αφρικής
24/01 16:08
24/01 16:04
ΣΥΡΙΖΑ | Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό
24/01 14:53
Ξενοδοχεία: Υποχώρησαν οι κατασκευές νέων δωματίων στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο του 2022
24/01 14:40
Πως επιλέγω αξιόπιστο eshop vape κατάστημα για την αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου
24/01 13:20
Αirtours | Περιζήτητη για τουρισμό πολυτελείας η Ελλάδα το 2023
24/01 13:00
24/01 12:56
24/01 12:48
24/01 12:16
Καταρρίπτεται ο μύθος για το κόκκινο κρασί – Οι επιπτώσεις του στην υγεία
24/01 11:56
24/01 11:41
24/01 10:16
H Τουρκία επωφελείται από τις κυρώσεις στη Ρωσία- οφέλη και στον τουρισμό
24/01 09:51
24/01 08:30
24/01 08:29
Τρεις αποφάσεις για νέα τουριστικά καταλύματα σε Σαντορίνη και Μύκονο
24/01 08:25
24/01 08:23
24/01 08:21
23/01 18:34
Λαβρόφ: Ο πόλεμος μεταξύ Δύσης- Ρωσίας δεν είναι πλέον υβριδικός, αλλά πραγματικός
23/01 16:55
Το νέο κόνσεπτ λειτουργίας ξενοδοχείων που θα «σαρώσει» στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια
23/01 15:57
HOTREC: Η πρόταση της ΕΕ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις χρειάζεται να βελτιωθεί
23/01 15:10
Ελληνικός τουρισμός 2022 | Η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι απογείωσε τα έσοδα στο 11μηνο
23/01 14:57
Rhomberg Reisen: Νέες συνδέσεις με Ελλάδα – Περιζήτητες οι διακοπές σε Λευκάδα, Ήπειρο, Κεφαλονιά
23/01 14:35
Ο επαπειλούμενος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ
23/01 14:03
23/01 13:44
WTTC/ Trip.com/ Deloitte | Εντείνεται το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για αειφόρο τουρισμό
23/01 13:25
Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ: Φαίνεται να δημιουργείται χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις
23/01 12:59
ΕΥ: Οι 10 γεωπολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την πορεία του κόσμου το 2023
23/01 12:22
Independent: Τα ελληνικά νησιά στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Ιρλανδών για διακοπές το 2023
23/01 12:15
Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας στο ξενοδοχείο της Λ.Συγγρού με το αιωρούμενο μπαλκόνι
Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Πρόταση για Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Πελοπόννησο
Επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε περιοχές του Δίου-Ολύμπου Πιερίας
Βασίλης Κικίλιας: 400.000 οικογένειες στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”
Τουρισμός | Οι Αμερικανοί ξεκινούν το 2023 τα ταξίδια στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!
Μεγάλες προσδοκίες στον ευρωπαϊκό κλάδο πολυτελείας για επιστροφή των Κινέζων τουριστών
Karagoutis Training Camp: Καλοκαιρινά camp σε 7 νησιά το 2023
Συνεργασία για την ανάπτυξη του θεσμού «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας»
Αξιόλογη χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- ανοίγουν τα χιονοδρομικά
Περισσότεροι ενδιαφερόμενοι από πέρυσι στις «Ημέρες Καριέρας» στα ξενοδοχεία της Κρήτης
Δύο πισίνες ελληνικών ξενοδοχείων στις πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram
Κομισιόν | Τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο- προειδοποίηση και στην Ελλάδα
Βρετανικό Υπ. Πολιτισμού: Δε συμμετέχουμε σε συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Το ελληνικό διαβατήριο στα 10 πιο ισχυρά του κόσμου - Πρώτο της Ιαπωνίας
Το νέο κόνσεπτ λειτουργίας ξενοδοχείων που θα «σαρώσει» στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια
( 0 )