Vavoulas.com

Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Οι προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Πολύ αξιόλογα γαστρονομικά φεστιβάλ διοργανώνονται και φέτος αυτή την εποχή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία από τη μία επιχειρούν να μυήσουν τους επισκέπτες την τοπική γαστρονομία ενώ από την άλλη δημιουργούν συνέργιες και δίκτυα επιχειρηματιών, με πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές.

Σταχυολογήσαμε τα πιο γνωστά γαστρονομικά φεστιβάλ της σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.

 

Tinos Food Paths 

To Tinos Food Paths είναι ένας φορέας ενεργός όλο το χρόνο, μια δεξαμενή ιδεών και ζυμώσεων, που κορυφώνεται με τη “Γιορτή της Γαστρονομίας” που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη βδομάδα του Μαΐου στο νησί και περιλαμβάνει δράσεις όπως συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια, ξεναγήσεις στην τηνιακή ύπαιθρο, γαστρονομικές εμπειρίες κλπ. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πόρτες της από 7 έως 13 Μαΐου.
Ύστερα από τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας του Tinos Food Paths, φέτος γίνεται ένα ανοιχτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση με παράλληλες δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, βασισμένες στη γαστρονομική παράδοση της Τήνου. Μέχρι τώρα οι Τηνιακοί επιχειρηματίες έχουν σταθεί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, και με αυτή την πρόσκληση, θα δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και να βρεθούν στην καρδιά του εγχειρήματος. 

Για αυτό το λόγο, το Tinos Food Paths προχωρά στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι ενεργή όλο το χρόνο, θα είναι το μέσο προβολής και προώθησης των δράσεων, θα λειτουργεί ως ένας διαδραστικός φάρος ενημέρωσης και επικοινωνίας.


Corfu Food and Wine Festival 

Η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα περιλαμβάνεται στους στόχους του Corfu Food and Wine Festival το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Μαΐου.
Ο χρόνος διεξαγωγής του Φεστιβάλ τοποθετείται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε μέσω της προώθησης της Κέρκυρας ως γαστρονομικός προορισμός να δοθεί κίνητρο επιμήκυνσης της περιόδου.

Καινοτομία αποτελεί η αναφορά στην ομηρική διατροφή, μια στρατηγική της Κέρκυρας που σχεδιάζεται από το Δήμο Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Τουρισμούς και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όλων των Δήμων του Ιονίου.

Το Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι και διεθνούς κύρους προσωπικότητες της γαστρονομίας και του τουρισμού. Η διεθνής εικόνα προκύπτει και από τις συμμετοχές, καθώς διάσημοι σεφ από τη Μόσχα, τη Βενετία, την Πάρμα αλλά και οργανισμοί όπως το International Center of Wine and Gastronomy, ο Marco Polo αλλά και ο Δήμος και το Επιμελητήριο της Πάρμα αναμένονται στην Κέρκυρα για να συμμετάσχουν στις δράσεις τους Φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαγειρέματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και υπόλοιπων Ιονίων Νησιών, παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων και κρασιών, ενώ τα εστιατόρια θα παρουσιάσουν ειδικά μενού δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα προϊόντα και την κουζίνα τους, να μυηθούν στη μαγειρική, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με τους παραγωγούς και τους σεφ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται σεμινάρια, επιδείξεις και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, ποτοποιεία, ζυθοποιία, εργαστήρια τροφίμων.

 

Sani Gourmet Festival 

Στο Sani Gourmet ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων σεφ, νέων ταλέντων αλλά και διεθνών, καταξιωμένων σεφ, με αστέρια Michelin και να αφεθεί σε ένα γευστικό ταξίδι, επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.

Φέτος θα διοργανωθεί 11 - 15 Μαΐου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ chef βραβευμένους με αστέρια Michelin οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος ο βραβευμένος Ιταλός Saverio Sbaragli, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του, ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet”, το γαστρονομικό “φαινόμενο” Alan Geaam, ο αυτοδίδακτος Λιβανέζος διαχειρίζεται πλέον τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι, ο Αργεντινός με ιταλικές ρίζες Paulo Airaudo, ο καλλιτέχνης της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ιάπωνας Ryohei Kawasaki και ο Ιταλός Umberto de Martino.

 

Mount Athos Area Kouzina 

Το KOUZINA αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του κόλπου του Αγίου Όρους, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του βουνού του Αριστοτέλη, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού προσκαλεί τους επισκέπτες να μυρίσουν και γευτούν τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις της περιοχής μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή.

To Mount Athos Area Kouzina 2018 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα εστιάσει στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.

Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.

Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

 

10ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου – Πάτμος 

10 προορισμοί θα βρεθούν στο ραντεβού της γαστρονομικής γιορτής του καλοκαιριού που γίνεται στην Πάτμο από 18 έως 25 Ιουνίου 2018. Στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου μαγείρισσες από την Πάτμο και τα άλλα νησιά μαγειρεύουν και διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Επιβραβεύονται τα τρία καλύτερα της κάθε κατηγορίας, από γνωστούς και φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες.  Μεταξύ των ονομάτων που έχουν τιμήσει τη διοργάνωση είναι : Λευτέρης Λαζάρου, ETZIN AKIN, Άρτεμις Τζίτζη  Ελένη Ψυχούλη, Βέφα Αλεξιάδου, Ευτύχης Μπλέσας,  Γεωργία Κοφινά, Ντίνα Νικολάου, Γεωργία Κοφινά, Γιάννης Δεβετζόγλου, Μαρίνα Ζουρίδη, Γρηγόρης Χριστοδούλου, Γιώργος Γρύλλης, Μπενέτος Ματθαίου, Δημήτρης Αφεντάκης, Νίκος Χριστοφόρου, Χρήστος Ξεραξούδης.

Στις δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνεται επίσης διήμερο workshop για παιδιά έως 14 ετών, ποδηλατοδρομίες και ημερίδα Ευ Ζην.

 

Γιορτή Κρητικής Διατροφής – Ρέθυμνο 

Η μεγάλη γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2018», διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης από την Κυριακή 1 Ιουλίου έως και Σάββατο 7 Ιουλίου.

Εκλεκτά προϊόντα της Κρητικής γης, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν  στις δροσερές αλέες του Δημοτικού Κήπου.

Μουσική, χοροί, δρώμενα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, θα ολοκληρώνουν κάθε βράδυ μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Όπως αναφέρουν οι Φορείς σε κοινή δήλωση τους: «Οι γνήσιοι πρεσβευτές της Κρήτης, τα προϊόντα της γης, του πολιτισμού και της παράδοσης της, τιμώνται όπως κάθε χρόνο. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, αναδεικνύεται ο πλούτος του νησιού μας, όλα εκείνα που το κάνουν ξεχωριστό, μοναδικό στον κόσμο. Όλα εκείνα, που για εκατομμύρια ταξιδιώτες από τα τέσσερα σημεία της Γης, αποτελούν το λόγο επίσκεψης τους εδώ και δεκαετίες». 

Πολυάριθμοι τοπικοί φορείς συμμετέχουν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην καλύτερη  και ασφαλέστερη δυνατή διοργάνωση.

Στην 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα συμμετέχουν πάνω από 40 επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι παραγωγοί διαφόρων προϊόντων της κρητικής γης. Το φημισμένο κρητικό λάδι και μέλι, το τυρί, το ρόδι, το φραγκόσυκο, τα σαλιγκάρια, τα παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τα γευτούν και να τα ανακαλύψουν.

Πλούσιο θα είναι και το παιδικό πρόγραμμα, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και το καλλιτεχνικό, πρόγραμμα με διάσημους Κρητικούς καλλιτέχνες αλλά και γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς από όλη την Ελλάδα.

 

Lesvos Food Fest 

Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή διάθεση γύρω από το τραπέζι.

Το 2ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-15 Ιουλίου, σε 9 περιοχές της Λέσβου με τη συνεργασία 9 συνεργαζόμενων εταίρων και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών. Θα περιλαμβάνει μαγειρέματα, επίδειξη τοπικών συνταγών, παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, εργαστήρια αλλά και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.

 

Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Κουζίνας «Νικόλαος Τσελεμεντές» 

Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Φέτος, έχοντας στο “βιογραφικό” του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο "European gastronomic Festival 2016" και ΑΣΗΜΕΝΙΟ Βραβείο στα Best City Awards 2016, τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των νησιών μας.

Το 11ο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται 7-9 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο, θα φιλοξενήσει προϊόντα και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, προωθώντας ταυτόχρονα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις- για μικρούς και μεγάλους- τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής.

Στο φεστιβάλ την τιμητική τους έχουν πάντα οι συνταγές. Παραδοσιακές, με υλικά από τον τόπο τους, μοιράζονται απλόχερα σε χαρτί σε τρεις γλώσσες αλλά και σε… μπουκιές, δημιουργώντας την ευχάριστη και γιορταστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τα μεγάλα ελληνικά, οικογενειακά και φιλικά, τραπέζια. Συνοπτικά το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κάθε απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην πλατεία & στο Στενό του Αρτεμώνα, επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από διαφορετικά νησιά – περιοχές, παιδομαγειρέματα με στόχο τον προσανατολισμό των μικρών μας φίλων στην υγιεινή διατροφή, και πολλές ακόμα δραστηριότητες για παιδιά αλλά και έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

  1. 16/07 19:33

    Eurobank: Το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού μεταβάλλεται - Λιγότερα έσοδα ανά επισκέπτη, περισσότερες αφίξεις

  2. 16/07 16:30

    6 σημάδια για αναβάθμιση της ασφάλειας σπιτιού

  3. 16/07 16:24

    Περισσότεροι σπουδαστές στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου | Βήμα βιωσιμότητας

  4. 16/07 15:39

    FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Συνάντηση με τον γ.γ. του ΕΟΤ για τον εκθεσιακό σχεδιασμό και την ενίσχυση διεθνών αγορών

  5. 16/07 15:11

    Ryanair | Πυρά κατά των νέων απεργιών των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και κατά της Ursula von “Derlayed-Again”

  6. 16/07 14:37

    Νοροϊός εν πλω: Νέο κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο, αυξάνονται τα περιστατικά το 2025

  7. 16/07 14:10

    Η γαλλική Transavia επενδύει στη Θεσσαλονίκη και κατά τη χειμερινή περίοδο

  8. 16/07 14:05

    H Πέλλα και η γαστρονομία της στο Kitchen TV

  9. 16/07 13:53

    Πώς η Νέα γενιά επιβατών Κρουαζιέρας Αναδιαμορφώνει τον Αντίκτυπο στους Προορισμούς | Ιωάννης Μπρας

  10. 16/07 13:43

    3.000 έλεγχοι σε ενοικιαζόμενα μέσα αναψυχής από το Λιμενικό

  11. 16/07 11:12

    Το Kivotos Santorini εντάχθηκε στο πρόγραμμα Fine Hotels & Resorts της American Express

  12. 16/07 10:23

    DW | Ελλάδα: Τα πλατάνια πεθαίνουν όρθια

  13. 16/07 10:03

    Σέριφος: Συναγερμός για την κατανάλωση νερού – Αυστηρά πρόστιμα για σπατάλη

  14. 16/07 09:54

    Το Sani/Ikos Group προσφέρει δωρεάν διακοπές σε παιδιά από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

  15. 16/07 08:04

    Παραλία Αφάλες: Το Κρυφό Διαμάντι της Ιθάκης

  16. 16/07 07:45

    Κραυγή αγωνίας από τη Σύμη για τον μαζικό τουρισμό – Τέλος 3 ευρώ στους ημερήσιους επισκέπτες

  17. 16/07 07:37

    Οι ξενοδοχειακές business του κυρίου Zara

  18. 16/07 07:15

    Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες που... απογοητεύουν – Οι τρεις χειρότερες για το 2025

  19. 16/07 07:13

    Αποφάσεις για τουριστικά καταφύγια σε Λέρο, Χαλκιδική, Ξηρόμερο και Αγία Άννα

  20. 16/07 07:10

    Συμφωνία Etihad – SKY express: Πύλη για 24 ελληνικά νησιά και 3 πόλεις της Μεσογείου

  21. 16/07 07:05

    Πολυτελές ξενοδοχείο για αναρριχητές ετοιμάζεται στη Ρόδο

  22. 16/07 07:03

    Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Απόφαση για εκμίσθωση 6 + 3 χρόνια του Ξενώνα Μεσενικόλα

  23. 16/07 07:00

    Expedia: Ποια Μύκονος; Ποια Σαντορίνη; Αυτό είναι το νέο αγαπημένο Ελληνικό νησί

  24. 16/07 06:46

    Εκρηκτική αύξηση της επισκεψιμότητας στα μουσεία Αρχαίας Ολυμπίας και Δελφών το Μάρτιο

  25. 16/07 06:30

    Άδεια για δύο πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Σκόπελο

  26. 16/07 06:15

    Δήμος Σουφλίου: Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών με αντιπυρική λειτουργία

  27. 16/07 06:10

    Ο Μ. Τσακαλάκης στο TN | Η τουριστική Κρήτη ζητεί προστασία της φήμης της- Ανησυχία από τις κρατήσεις

  28. 15/07 19:24

    Velvento Festival 2025: Πολιτιστικό ραντεβού στη φύση της Κοζάνης

  29. 15/07 15:24

    Τουριστικές επενδύσεις | Έρχεται το YOTELPAD Athens με 113 διαμερίσματα σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Νέο Κόσμο

  30. 15/07 15:05

    Πράσινο φως σε 2 στρατηγικές επενδύσεις, ύψους 163 εκατ. ευρώ, στον τουρισμό

  31. 15/07 14:52

    ΥΠΑ | + 7,5% η επιβατική κίνηση στα 24 κρατικά αεροδρόμια το 6μηνο, +5,2% στο σύνολο

  32. 15/07 12:30

    Κόστος SEO υπηρεσιών: Τι πληρώνετε και τι παίρνετε

  33. 15/07 11:58

    Σε ιστορικά χαμηλά η τουριστική φήμη της Μαγιόρκα

  34. 15/07 11:48

    2.300 μικροί καλλιτέχνες ζωγράφισαν τη Φιλοξενία | Μαθητικός διαγωνισμός του ΞΕΕ

  35. 15/07 11:34

    Β. Κικίλιας: Ολοκληρωμένο master plan για το λιμάνι της Μυκόνου

  36. 15/07 10:45

    Πόσο στοίχισε η ηχορρύπανση από τρωκτικά σε ξενοδοχείο της Κρήτης; | Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου

  37. 15/07 10:41

    Γερμανία | Ακριβότερες οι πτήσεις το α' εξάμηνο ειδικά εντός Ευρώπης

  38. 15/07 10:34

    Άνοιγμα της Πιερίας στην Τουρκική αγορά μέσω των influencers

  39. 15/07 10:25

    Τουριστικοί Φορείς Κρήτης: Συγχαρητήρια στη Λίνα Μενδώνη για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στη UNESCO

  40. 15/07 09:52

    Κάστρο Σίφνου: Όταν η ιστορία συναντά τη θάλασσα στο μεσαιωνικό Κάστρο

  41. 15/07 09:42

    Γ. Χατζημάρκος: Πράξη ευθύνης και ωριμότητας η νέα ΣΣΕ στη Ρόδο

  42. 15/07 09:35

    Αναστολή λειτουργίας του ΕΟΤ Ρωσίας - Προβολή στις ΗΠΑ μέσω τηλεοπτικής σειράς

  43. 15/07 07:51

    WAVErunning 2025: Τρέχοντας πλάι στο κύμα για καθαρές παραλίες

  44. 15/07 07:48

    Ηχοχρώματα της Ροδόπης: Μουσική αναδρομή στην πολυπολιτισμική κληρονομιά της Θράκης

  45. 15/07 07:27

    Στην ατζέντα του Υπερταμείου τα δημόσια κάμπινγκ: Σειρά παίρνει η Ασπροβάλτα - Έπεται η Κρυοπηγή

  46. 15/07 07:06

    Δήμος Οιχαλίας: Πλατφόρμα προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού

  47. 15/07 07:00

    Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού περνάει μέσα από τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

  48. 15/07 07:00

    Μείωση ελάχιστης απόστασης από γειτονικές χρήσεις για πίστα καρτ στα Μάλια

  49. 15/07 06:54

    Άδειες για πλωτές εξέδρες μπροστά από ξενοδοχεία σε Ανάβυσσο και Χανιά

  50. 15/07 06:15

    Η «μάχη της ξαπλώστρας» καλά κρατεί – Ποια ψυχολογία κρύβεται πίσω από αυτήν

  51. 15/07 06:15

    Ο Νίκος Χαλκιαδάκης στο Tornos News: Η Κρήτη δεν αντέχει δομή μεταναστών

  52. 14/07 18:56

    Ε.Ξ. Ρόδου | Υπογραφή τοπικής ΣΣΕ με αυξήσεις 11% στην τριετία

  53. 14/07 18:14

    Eurostat: Ένας στους 2 Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει το κόστος διακοπών

  54. 14/07 14:30

    Ισχυροποιεί την παρουσία της στην Κρήτη η Vavoulas Group

  55. 14/07 14:16

    Καμπάνια των ξενοδόχων | «Τουρίστες, σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τη Μαγιόρκα»

  56. 14/07 13:06

    Πρωτοβουλία της EasyJet για οικογενειακή επανασύνδεση χωρίς φηφιακές διαταραχές

  57. 14/07 12:51

    Η Wizz Air αποχωρεί από τη Μέση Ανατολή

  58. 14/07 12:35

    Η Ελλάδα Καλύτερος Ευρωπαϊκός Προορισμός στα The Telegraph Travel Awards 2025

  59. 14/07 12:01

    Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσιάζει την εφαρμογή του EUDI Wallet στην ακτοπλοΐα και τις αερομεταφορές

  60. 14/07 11:30

    Η Σκιάθος υποψήφια για την διεθνή διάκριση του «Πιο Επιθυμητού Νησιού στην Ευρώπη»

  61. 14/07 10:32

    Η Jennifer Lopez γιορτάζει τα γενέθλια της στα εγκαίνια ξενοδοχείου στην Αττάλεια

  62. 14/07 10:25

    Wyndham: Συνεργασία με Cygnett για 60 ξενοδοχεία σε Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα και Νεπάλ

  63. 14/07 09:27

    ΕΟΔΥ: Διαγωνισμός 455.000 ευρώ για ταξιδιωτικές υπηρεσίες 2 ετών

  64. 14/07 07:45

    Βαλεαρίδες: Μαύρη η νύχτα για τα μπαρ – Δύσκολο να βρεις προσωπικό, αλλά και πελάτες

  65. 14/07 07:25

    Χίος | Ομηρικά Ηχοτοπία: Μουσικό Φεστιβάλ με άρωμα κλασικής παιδείας και παγκόσμιας ελληνικότητας

  66. 14/07 07:10

    Ελλάκτωρ: Επενδύσεις-ορόσημο στον τουρισμό με επίκεντρο τη Μαρίνα Αλίμου και το νέο ξενοδοχείο «The Fiction»

  67. 14/07 07:00

    Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Λεσβιακό Καλοκαίρι 2025

  68. 14/07 06:35

    Ηλεία: Στο Κολίρι το 1ο Φεστιβάλ Κολιρέϊκης Ελιάς

  69. 14/07 06:31

    Λύκαια 2025: 14η Αναβίωση Αρχαίων Αγώνων Αθλητισμού και Πολιτισμού στο Λύκαιο Όρος

  70. 14/07 06:25

    Επαγγελματικά ταξίδια 2025: Η διάθεση παραμένει, οι προϋπολογισμοί μειώνονται

  71. 13/07 15:44

    Ποια ξενοδοχεία αεροδρομίων στην Ευρώπη προσφέρουν αξία και ποια… απλά κοστίζουν

  72. 13/07 15:36

    Π. Σημανδηράκης: Mεγάλη γιορτή η σημερινή μέρα για την Κρήτη, τον ελληνικό πολιτισμό και τα Χανιά

  73. 13/07 15:34

    Η Κνωσός στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

  74. 13/07 12:14

    Νέος γύρος δασμών από τον Τραμπ: 30% σε ΕΕ και Μεξικό– Φόβοι για εμπορικό πόλεμο

  75. 13/07 12:08

    Η κλιματική κρίση απειλεί το ΑΕΠ της Ευρωζώνης: Πιθανή πτώση έως και 5% μέχρι το 2030

  76. 13/07 07:57

    «Δώστε ζωή στα καρνάγια που σβήνουν» – Από τα 300 πλέον στην Ελλάδα έχουν μείνει 70

  77. 13/07 07:22

    Η Χίος υποδέχεται την Ομηρική Ακαδημία και το συνέδριο Euroclassica

  78. 13/07 07:09

    Κρήτη 2025: Τα 10 κορυφαία ξενοδοχεία, σύμφωνα με το House & Garden

  79. 12/07 08:55

    Danaos Travel: Η Κρήτη στην καρδιά της Γερμανικής αγοράς – Έξι fam trip για δεκάδες ταξιδιωτικούς πράκτορες του Alltours

  80. 12/07 07:57

    Αγκίστρι: Το Μυστικό Διαμάντι του Αργοσαρωνικού

  81. 12/07 07:39

    Airbnb: Πιο ευέλικτες ακυρώσεις από τον Οκτώβριο – Αντιδράσεις από οικοδεσπότες

  82. 12/07 07:15

    Η Air France–KLM πρωτοπορεί στις αερομεταφορές με την Ετικέτα Εκπομπών Πτήσεων της ΕΕ

  83. 12/07 07:12

    Έλληνας στο «τιμόνι» F&B της Pacifica Hotels στην Καλιφόρνια

  84. 12/07 06:51

    Η ορειβατική καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Βασιλίτσα

  85. 12/07 06:46

    Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στη Νέα Μάκρη: Μια γιορτή γεύσεων και πολιτισμού

  86. 12/07 06:43

    Το Ρέθυμνο στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ποδηλάτου Eurobike

  87. 12/07 06:11

    Fraport | Διεθνής επιβατική κίνηση Ιουνίου: Ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη & Ιόνιo – “Προσγείωση” στο Αιγαίο

  88. 11/07 16:05

    Ryanair κατά «Ursula von Derlayed-Again»: Τελευταία ευκαιρία για δράση κατά των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

  89. 11/07 15:37

    ΕΟΤ Γαλλίας: Δημοφιλή γαλλικά ΜΜΕ σε Αττική και Λέσβο

  90. 11/07 12:47

    Στον... «αέρα» η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο | Τι απαντά η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας

  91. 11/07 11:52

    Γερμανικός Τύπος | Ελληνικός Τουρισμός με δύο όψεις

  92. 11/07 11:32

    Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν παρά την αβεβαιότητα – Τι δείχνει νέα έρευνα της MMGY

  93. 11/07 11:18

    Η Ισπανία αναμένει μείωση των εσόδων από τον τουρισμό το 2025

  94. 11/07 10:49

    Νέα εποχή για τα κρατικά αεροδρόμια: Ολιστική στρατηγική αναβάθμισης από την ΥΠΑ

  95. 11/07 09:59

    SOS από τους φορείς της Κρήτης: Ορατές πλέον οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τις μεταναστευτικές ροές

  96. 11/07 08:17

    Νάξος, Πέντε παραλίες - κρυμμένοι θησαυροί

  97. 11/07 07:40

    Τα Ιωάννινα στο στόχαστρο του Bollywood – Ανοίγουν δίαυλοι συνεργασίας με την Ινδία

  98. 11/07 07:33

    Mylos Hotel | Νέο ξενοδοχείο στο πιο αυθεντικά ελληνικό χωριό της Κορσικής

  99. 11/07 07:22

    Η Radisson διευρύνει την παρουσία της σε Μ. Ανατολή, Κύπρο και Ελλάδα

  100. 11/07 07:10

    «Πράσινο φως» για το Golf Αφάντου – Ξεκινά η επένδυση των 400 εκατ. του Ομίλου Μήτση

Επενδύσεις
Amaronda

Buka

Messina