Booking.com | Ποιο ελληνικό πρότζεκτ στον αειφόρο τουρισμό απέσπασε χρηματοδότηση

11-12-18 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018

Επτά μη κερδοσκοπικά πρότζεκτ αειφόρου τουρισμού από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία είναι και ένα στην Ελλάδα, επιλέχθηκαν από την μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com, για να λάβουν χρηματοδότηση από το 2018 Booking Cares Fund συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Τα πρότζεκτ αυτά επιλέχθηκαν, βάσει της ισχύος της αίτησης που κατέθεσαν, για την αφοσίωσή τους στον αειφόρο τουρισμό παρουσιάζοντας νέες και αναπάντεχες λύσεις για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Συνολικά τα πρότζεκτ που υπεβλήθηκαν ήταν 13 και η Booking.com στις αρχές Δεκεμβρίου προσκάλεσε τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας στα κεντρικά γραφεία της στο Άμστερνταμ για μια εβδομάδα εργαστηρίων και συμβουλευτικών εκδηλώσεων από ειδικούς, ώστε να βοηθηθούν στην βελτίωση των προτάσεών τους.

Βάσει των τελικών πρότζεκτ που υπεβλήθηκαν, χρηματοδότηση απέσπασαν τα ακόλουθα...

-Ελλάδα | Aegean Marine LIfe Sanctuary (AMLS) | €180,000

Στόχος του πρότζεκτ είναι η δημιουργία του πρώτου θαλάσσιου ασύλου για τη διάσωση των δελφινιών και την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών και μεθοδολογίας για άλλα θαλάσσια άσυλα. 

Ο οργανισμός έχει θέσει στόχο να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων σε σχέση με τον τουρισμό δελφινιών και να διασώσει περισσότερα δελφίνια.

- Καναδάς | ParkPass | €100,000

Το ParkPass είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα προσφέρει στους οργανισμούς πάρκων πλήρη έλεγχο της ροής επισκεπτών και θα βοηθήσει στη διάχυση των πλεονεκτημάτων του τουρισμού πιο ομοιόμορφα. Βασικός αντίκτυπος θα είναι να μειωθούν οι επισκέπτες μόνο στους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε περιόδους αιχμής κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα πάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο.

-Γερμανία | TravelAble | €200,000

Όταν ταξιδεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες, χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για τους προορισμούς τους οποίους επισκέπτονται. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο να ανακαλύπτουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα σε τουριστικές τοποθεσίες. Η εφαρμογή συγκεντρώνει δεδομένα από εταιρείες, κυβερνήσεις και άλλες πηγές. 

-Ολλανδία | Ανανεώσιμα καύσιμα από οργανικά απόβλητα | €150,000

Στόχος του έργου αυτού είναι να αναπτυχθεί μια διαδικασία παραγωγής βιώσιμων καυσίμων βιοαερίου (SBJF) από τρόφιμα / οργανικά απόβλητα. Η έρευνα θα ξεκινήσει την παραγωγική διαδικασία των καυσίμων αεριωθούμενων από οργανικά απόβλητα που θα μπορούσαν να αλλάξουν ολόκληρη την παγκόσμια βιομηχανία καυσίμων.

-Φιλιππίνες | Visita Mobile Destination Management App | €80,000

Η Masungi Georeserve σχεδιάζει να αναπτύξει ένα εργαλείο που επιτρέπει στους διαχειριστές προορισμού να ψηφιοποιούν, να αποθηκεύουν, να αναλύουν και να αναφέρουν πληροφορίες επισκεπτών και να ενισχύουν τους όρους και τις προϋποθέσεις επίσκεψης, σε μία εφαρμογή για κινητά. 

Αυτή η εφαρμογή αποτελεί για τους προορισμούς ένα ψηφιακό αρχείο όλων των επισκεπτών τους, καθώς και μια επιχειρηματική ανάλυση για την ανάπτυξη του τουρισμού. Κρίνεται απαραίτητη για τους προορισμούς που επιδιώκουν να εφαρμόζουν κανόνες και κανονισμούς που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των τόπων επίσκεψης και να αναπτύξουν έναν βιώσιμο οδικό χάρτη για την ανάπτυξή τους.

-Ουγκάντα | Ukarimu - Setting the standard for quality tourism & hospitality training | €200,000

Το Ukarimu θα είναι το πρώτο πρόγραμμα σπουδών ανοικτού κώδικα για την εκπαίδευση στον τουρισμό και τη φιλοξενία. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για μια συνεκτική και αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα επαγγελματιών. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών θα έχει ως στόχο την επίλυση αυτού του ζητήματος.

-Ην. Βασίλειο | Mobile App for Polar Travelers | €170,000

Ο οργανισμός σχεδιάζει να εισάγει τους τουρίστες στην επιστήμη των πολιτών μέσω μιας εφαρμογής που θα συγκεντρώνει σημαντικά δεδομένα ερευνών σε πολικές περιοχές. Οι ταξιδιώτες θα ασχολούνται περισσότερο με την προστασία των πολικών περιοχών και η εφαρμογή θα οδηγήσει σε δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληροφόρηση της βιομηχανίας.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός