Στην κορυφή του κόσμου «πέταξε» το ελληνικό τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά

11-11-18 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι, πλέον, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο κάτω των 21 ετών και το Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη. 

Μετά τη Στοκχόλμη, ο Τσιτσιπάς σάρωσε με τις εκπληκτικές του ικανότητες και στο Μιλάνο, κατακτώντας τον τίτλο στο Next Gen ATP Finals που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε με 2-4, 4-1, 4-3, 4-3 στον τελικό τον Αυστραλό Ντε Μινόρ ο οποίος ήταν ένας ιδιαίτερα σοβαρός αντίπαλος. Ο Ντε Μινόρ άσκησε μεγάλη πίεση στον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως ξεπέρασε κάθε δυσκολία και κατέκτησε τον τίτλο, αφού τον διακατείχε τέλεια συγκέντρωση και διαύγεια. Ο Ντε Μινόρ πήρε το 1ο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς δεν του άφησε περιθώρια στο 2ο σετ και το κέρδισε με 4-1, οδηγώντας και τα δύο επόμενα σετ στο τάι μπρέικ και φτάνοντας έτσι στο νικητήριο 7-3.

Πανευτυχής ο Έλληνας πρωταθλητής, έκλεισε τη σεζόν του με την κατάκτηση ενός τόσο σημαντικού τροπαίου, όπως είναι το Next Gen.

«Είναι θα έλεγα το καλύτερος τέλος της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το τουρνουά, δείχνω καλή αξία αθλητή και έχω όλο το κοινό που με υποστήριξε όλη την εβδομάδα. Με κάνει πολύ χαρούμενο, ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες