Ευρωπαϊκή πρωτιά για το αεροδρόμιο της Αθήνας

12-03-18 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018

To αεροδρόμιο της Αθήνας αναδεικνύεται, για πρώτη φορά, το καλύτερο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο για το 2017 στην κατηγορία αεροδρομίων που διακινούν 15-25 εκατ. επιβάτες ετησίως, αποσπώντας βραβείο 2017 Airport Service Quality (ASQ) Awards, του Παγκόσμου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI), που βασίζεται στην εμπειρία των ταξιδιωτών από τα αεροδρόμια.

Το 2017 πάνω από τους μισούς από τους 7,7 δισ. επιβάτες συνολικά από όλο τον κόσμο ταξίδεψε μέσω αεροδρομίων που απέσπασαν βραβείο ποιότητας της ACI.

16 συνολικά  αεροδρόμια κατάφεραν να μπουν για πρώτη φορά στα καλύτερα του 2017, βάσει των κορυφαίων επιδόσεών τους στις ποιοτικές υπηρεσίες κατά την εξυπηρέτηση των επιβατών. 

Αυτό, σύμφωνα με την ACI, αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην παγκόσμια βιομηχανία αεροδρομίων, όπου η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο στις επιδόσεις κάθε αεροδρομίου.

Ανάμεσα στα αεροδρόμια που κέρδισαν για πρώτη φορά το βραβείο ποιότητας ήταν το Fiumicino της Ρώμης, το Νιουκάστλ, το Ζάγκρεμπ, το Μπαντούνγκ, το Ιντόρε, το Αχμενταμπάντ, το Καζαμπλάνκα, το George (GRJ), το Τορόντο Πίαρσον, το Σαν Χοσέ, το Κλίβελαντ και το Los Cabos.

Το ASQ είναι το μοναδικό παγκόσμιο πρόγραμμα που διεξάγει έρευνα ανάμεσα στους επιβάτες των αεροδρομίων σε σχέση με την ταξιδιωτική τους εμπειρία. 

Το πρόγραμμα καταγράφει τις απόψεις τους σε 34 βασικούς δείκτες επιδόσεων.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι