Saveur: Ποια φέτα; Δεν υπάρχει φέτα στην Κρήτη, μόνο στην Ελλάδα!

20-02-18 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018

Μια διαφορετική εικόνα από το νησί της Κρήτης μεταδίδει στο εξωτερικό το περιοδικό για τη γαστρονομία και τα ταξίδια Saveur, όπου οι τοπικοί παραγωγοί τυριού επιμένουν ότι το εμβληματικό ελληνικο τυρί, η φέτα, δεν κυκλοφορεί στο νησί και ότι αυτό συμβαίνει γιατί η Κρήτη δεν είναι Ελλάδα!

Στο ρεπορτάζ του περιοδικού, το οποίο αφορά τα κρητικά τυριά, προκαλεί αίσθηση η θέση των παραγωγών, οι οποίοι αναφέρουν ότι μπορεί εκεί να παρασκευάζεται τυρί κατά τον ίδιο τρόπο με τη φέτα που έχει την ίδια γεύση με αυτήν, αλλά το αποκαλούν «λευκό τυρί».

Οι παραγωγοί αναφέρουν ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει φέτα γιατί δεν επιτρέπεται να την αποκαλούν έτσι, καθώς προστατεύεται από την ΕΕ (ΠΟΠ), δηλαδή η παραγωγή της περιορίζεται αυστηρά σε συγκεκριμένες και περιορισμένες περιοχές της Ελλάδας, και πολλοί από τους κατοίκους αυτοπροσδιορίζονται ως κρητικοί και όχι ως Έλληνες.

Ο παραγωγός, Σπύρος Βαλαντινος, είπε χαρακτηριστικά οτι αυτό συμβαίνει επειδή «η Κρήτη δεν είναι στην πραγματικότητα Ελλάδα. Πολλοί κάτοικοι θεωρούν τους εαυτούς τους κρητικούς και όχι Έλληνες. Είναι ακόμα γνωστοί για τα περίεργα μουστάκια τους, τη συνήθεια να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και την αδυναμία τους στα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν σε εκδηλώσεις».

«Ρωτήστε όποιον θέλετε στην Κρήτη. Θα σας πουν το ίδιο, άλλοτε με παράπονο άλλοτε χαμογελώντας», αναφέρει το ρεπορτάζ καλωσορίζοντας τον αναγνώστη στο «νησί των χαμένων τυριών, όπου μια ομάδα παραγωγών αντιστέκεται στη βιομηχανοποίηση».

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές