Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Αθήνα και Χανιά στις 20 πιο προσιτές ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης

07-02-18 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018

Δυο ελληνικές πόλεις είναι ανάμεσα στις 20 πιο προσιτές επιλογές προορισμών στην Ευρώπη για ρομαντικά ταξίδια των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Hoppa.

Τα Χανιά και η Αθήνα βρίσκονται στην 6η θέση της κατάταξης και η Αθήνα στην 20ή, σύμφωνα με το μέσο κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο, φαγητού και ποτού ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση, αποτελώντας ιδανικούς προορισμούς για τους ερωτευμένους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα Χανιά συγκεντρώνουν μέσο κόστος που δεν υπερβαίνει τις 99,34 λίρες και η Αθήνα τις 133,35 λίρες. Το μέσο κόστος για μία διανυκτέρευση 2 ατόμων σε ξενοδοχείο στα Χανιά ανέρχεται σε 70 λίρες, αποτελώντας την 6η οικονομικότερη ρομαντική πόλη σε επίπεδο διαμονής στην Ευρώπη, μετά το Κίεβο, το Βουκουρέστι, τη Σόφια, την Κωνσταντινούπολη και την Andorra La Vella.

Φθηνότερη επιλογή ρομαντικού προορισμού, σε μέσο κόστος διαμονής, φαγητού και ποτού, είναι το Κίεβο (56,97 λίρες τη βραδιά). Ακολουθεί το Βουκουρέστι με κόστος 71,93 λίρες.

Αντίθετα, οι κλασικοί ρομαντικοί προορισμοί που προσελκύουν ερωτευμένους από όλο τον κόσμο, όπως το Παρίσι και η Βενετία, είναι οι ακριβότερες επιλογές με κόστος 212,84 λίρες και 276,48 λίρες αντίστοιχα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι