CNT: Tα καλύτερα καταστήματα στη Μύκονο

10-01-18 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018

Το λαμπερό νησί της διασκέδασης στην Ελλάδα, η Μύκονος, διαθέτει μερικά μοναδικά καταστήματα, τα οποία παραμένουν ανοικτά όλες τις ώρες και μετατρέπουν τη Χώρα σε ένα πεδίο για ατέλειωτο shopping.

Mερικά από αυτά παρουσιάζονται σε δημοσίευμα του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller ως τα καλύτερα στο νησί.

Δείτε τις επιλογές του περιοδικού…

1. BAZAAR AT SCORPIOS | Το Bazaar είναι ένα έξυπνο μείγμα μινιμαλισμού, πλούσιων υφασμάτων και χειροποίητων λεπτομερειών, που έχουν σχεδιαστεί για την παραλία από την εταιρία Caravana που βασίζεται στο Yucatán και τον ιδρυτή της Jacopo Janniello. 

2. DEW | Χρειάζεται επιμονή για να εντοπίσει κανείς αυτό το μικροσκοπικό κατάστημα, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στην παλιά Χώρα Μυκόνου. Οι ιδιοκτήτριες, Αρίστη Σαρρα και Ελίνα Καντζά έχουν δημιουργήσει τη δική τους προσεκτικά επιμελημένη συλλογή με ρούχα από όλο τον κόσμο. 

3. LUISA AT NAMMOS | Το Shopping εδώ δεν είναι φθηνό, αλλά με τη μουσική που παίζει από κάθε γωνιά μέχρι αργά τη νύχτα, είναι διασκεδαστικό.

Η μπουτίκ, στην παραλία Ψαρού, βρίσκεται μέσα στο καλύτερο beach club του νησιού, και διαθέτει επώνυμα ρούχα.

4. AMNESIA | Ένα από τα ομορφότερα μικρά καταστήματα της πόλης. 

Χειροποίητα καπέλα από άχυρα διακοσμούν το εξωτερικό και στο εσωτερικό του σπηλαιώδους λευκού χώρου θα βρείτε πληθώρα καλάθων παραλίας, κοσμημάτων και κάθε συνδυασμού δέρματος και ατσαλιού.

5. JARDIN | Βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό του 1680 και ο κατάλογος των εμπορικών σημάτων του είναι αποκλειστικά ελληνικός. 

Παλέτα γήινων αποχρώσεων σε δερμάτινα κασκόλ και στοίβες καπέλων.

6. FREESHOP | Δύο καταστήματα ανδρικών και γυναικείων ρούχων, το ένα δίπλα στο άλλο που συσκευάζονται με τον οίκο Balenciaga αλλά και άλλους πιο οικονομικούς.

Αναζητήστε για κεραμικά κεριά από την Marilena Rizou, Souzie Bougie, γυαλιά ηλίου με νέον σχέδιο από την SmokeXMirror, ιταλικά κοσμήματα από τη Maria Calderara και κομψά κοστούμια της CA & LOU. 

7. RARITY | Είναι ένα ακριβές βαρόμετρο της ατμόσφαιρας του νησιού, που φιλοξενεί πέντε εγκαταστάσεις κάθε χρόνο μαζί με τακτικούς καλλιτέχνες με φωτεινή αισθητική. Θα βρείτε υποβρύχιες εικόνες από τον Hugh Arnold, τολμηρούς πίνακες της Francesca Pasquali και γλυπτά από τη Joana Vasconcelos.

8. LIONTIS | Η μυρωδιά του δέρματος αναδύεται πολύ πριν μπείτε στο παραδοσιακό κατάστημα με σανδάλια το οποίο λειτουργεί από την ίδια οικογένεια από το 1956.

9. COSSET | Πρόκειται για μια υπηρεσία οικιακού εξοπλισμού και εσωτερικού ντιζάιν που δημιουργήθηκε για να συμπληρώσει το λαμπερό λευκό των μυκονιάτικων βιλών.

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων