CNT: Κάτι έχει αλλάξει στη Σαντορίνη το 2017- Mια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της ανατέλλει

28-08-17 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2017

Mια πιο προσεγμένη και εκλεπτυσμένη εκδοχή της παρουσιάζει το 2017 η Σαντορίνη, με ξεχωριστά νέα ξενοδοχεία και εστιατόρια, σύμφωνα με το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο Conde Nast Traveller.

Παρά τον ανταγωνισμό στις Κυκλάδες, αναφέρει το περιοδικό, η Σαντορίνη έχει επιστρέψει στο παιχνίδι. 

Σε σχετικό άρθρο στο τεύχος Ιουλίου/ Αυγούστου 2017, γίνεται αναφορά στο νέο πολυτελές ξενοδοχείο Erosantorini, με θέα στην καλντέρα, σπα και σινεμά που σχεδίασε η Paola Navone.

Στην Οία, το νέο Canave Oia Sunday Suites των αδελφών Χαϊδεμένου προσφέρει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα σε σχέση με τη ναυαρχίδα τους, Canaves Oia.

Ενώ όλοι στριμώχνονται στα εστιατόρια στο Αμμούδι, οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν με πλωτό μέσο στην κρυμμένη ταβέρνα στο Αρμένι. 

Επίσης, στα Φηρά, όπου οι δρόμοι είναι γεμάτοι καταστήματα και επισκέπτες, ο πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου,  Jérôme Coustillas, άνοιξε το δικο του γαλλικό εστιατόριο στο ξενοδοχείο Villa Bordeaux, ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα με 4 μίνιμαλ σουίτες που δίνουν την αίσθηση ότι επιπλέουν στη θάλασσα. 

Αυτές οι αλλαγές εξηγούν ίσως το λόγο που η κολεκτίβα Local Milk, γνωστή για τις χίπστερ αποδράσεις στο Byron Bay, στη Φορμεντέρα και τη Σουηδία, επέλεξε τη Σαντορίνη ως βάση για την «Οδύσσειά» της στην Ελλάδα. Το εργαστήριο ζωγραφικής και φωτογραφίας που θα διεξαχθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα γίνει στη Villa Fabrica στον Πύργο που κάποτε ήταν οινοποιείο. Ο Aaron Teece, που έχει ετοιμάσει πιάτα για την Κέιτ Μος και την Κίρα Νάιτλι, θα ετοιμάσει απλά, εποχιακά γεύματα που συνδυάζονται με τα τοπικά κρασιά. Όπως δήλωσε η Beth Kirby που συνδιοργανώνει την εκδήλωση, η Σαντορίνη είναι αυτό ακριβώς που αναζητούμε σε μια περιοχή: εξαιρετική κουλτούρα στο φαγητό, άκρως φωτογενής με σπίτια όσο όμορφο είναι και το ίδιο το νησί.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»