Booking.com: Τα 5 top εστιατόρια για brunch στην Αθήνα

25-04-17 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2017

Τα 5 σημεία στην πόλη με το πιο περιζήτητο brunch, όπως διαπιστώνεται από τους χρήστες της σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύει η μεγάλη online πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com.

Παρότι η έννοια του «brunch» δεν τόσο διαδεδομένη στην Αθήνα όσο στο Λονδίνο, τη Μελβούρνη ή τη Νέα Υόρκη, η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει πλέον πολυάριθμα εστιατόρια που βασίζονται σε αυτή την τάση, αναφέρει η Booking.com.

Στο μενού που μπορεί να βρει ο επισκέπτης περιλαμβάνονται πολλες επιλογές, από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και αυγά μέχρι γεύματα αμερικανικού στυλ.

1. Αυλή

Ο Τάκης, ιδιοκτήτης της Αυλής, λειτουργεί την ταβέρνα του από το 1985 σε ένα μικρό κήπο στο κέντρο της Αθήνας. Την γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι και είναι μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα. 

Διαθέτει μπλε παράθυρα, λευκούς τοίχους και μπλε και λευκά τραπεζομάντηλα. Οι επισκέπτες κάθονται σε ξύλινες καρέκλες και ακούν παραδοσιακή μουσική ενώ απολαμβάνουν σπιτικό φαγητό με γκουρμέ πινελιές.

2. Mama Roux

Colourful awnings at Mama Roux

Αυτό το δημοφιλές εστιατόριο δεν μένει ποτέ άδειο, χάρη στη ζωντανή τζάζ, τα κοκτέιλ και την εξαιρετική τοποθεσία του κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα, από φρέσκο φαλάφελ και σουβλάκι μέχρι ατμισμένα κουλουράκια με γέμιση με χοιρινό αγγούρι, παντζάρια, σχοινόπρασο και φιστίκια. Επίσης σερβίρει πολύ καλό καφέ.

3. Μπελ Ρεϋ

Bel Ray serves up a melt-in-your-mouth Croque Madame

Ένα σύγχρονο, νεανικό μπαρ με φυσικές αποχρώσεις και μοντέρνα επίπλωση που εκτείνεται ως το πεζοδρόμιο. Είναι γνωστό για τα κλασικά πιάτα brunch όπως τα Croque Madame και το σάντουιτς Rachel, φτιαγμένα με κρητικό καπνιστό χοιρινό και λάχανο.

4. Αίγλη Cafe

Enjoy freshly-made ice cream on the terrace at Aegli Cafe

Η Αίγλη Ζαππείου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και μακριά από τους θορυβώδεις δρόμους της πρωτεύουσας, με πανέμορφη ταράτσα, ψάθινες καρέκλες, ομπρέλες και φυτά σε γλάστρες, προσφέροντας ηρεμία.

Το μενού είναι Μεσογειακό και εμπνευσμένο από τα ελληνικά οικογενειακά πιάτα και διαθέτει in-house ζαχαροπλάστη με δημιουργικές ιδέες.

5. Άνθος Γεύσεων

Contemporary decor at Anthos Geuseon

Στο  Άνθος Γεύσεων, ο σεφ προσφέρει τη δική του εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Το εστιατόριο σχετικά πρόσφατα μετακινήθηκε σε νέα περιοχή και με τη νέα επίπλωση, τη μοντέρνα διακόσμηση από ξύλο και τη διακοσμητική εκδοχή του δίνει την αίσθηση του σύγχρονου.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»