Guardian: To Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στα 10 μουσεία που θα ανοίξουν το 2017

10-01-17 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Στα 10 νέα μουσεία που πρόκειται να εγκαινιαστούν μέσα στο 2017 συμπεριλαμβάνει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) της Αθήνας η βρετανική Guardian.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατασκευή του Μουσείου πέρασε από μια 10ετία οικονομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων. Τον Οκτώβριο του 2016 ήταν τελικά έτοιμο να αρχίσει να λειτουργεί σε αργούς ρυθμους, εγκαινιάζοντας το χωρο προσωρινών εκθέσεων με την πρώτη έκθεση, υπό τον τίτλο Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα στον ανακαινισμένο χώρο του παλαιού ζυθοποιείου Φιξ. Η τρέχουσα συλλογή αναμένεται να αποκαλυφθεί το φθινόπωρο του 2017, όταν το μουσείο θα λειτουργήσει πια ολόκληρο.

Δείτε τα υπόλοιπα μουσεία που θα ανοίξουν στον κόσμο το 2017...

1. Museum Barberini, Πότσδαμ, Γερμανία

Σε αυτό το μαγευτικό ανακατασκευασμένο παλάτι από το οποίο αντλεί και το όνομά του, το μουσείο Barberini αποτελεί μια σημαντική νέα ατραξιόν της πόλης. Θα ανοίξει στα τέλη Ιανουαρίου. 

 

2. Zeitz MOCAA, Κέιπ Τάουν

Το μουσείο θα είναι το μεγαλύτερο που θα λειτουργήσει στην ήπειρο τον τελευταίο αιώνα. Φιλοδοξεί δε να αποτελέσει σύμβολο του δημιουργικού μέλλοντος του Κέιπ Τάουν. Θα ανοίξει στις 23 Σεπτεμβρίου. 

 

3. Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Αθήνα

 

4. Museum MACAN, Τζακάρτα, Ινδονησία

Η Ινδονησία πρόκειται να αποκτήσει το πρώτο της μουσείο αφιερωμένο στη διεθνή μοντέρνα τέχνη. Αποτέλεσε όνειρο δεκαετίας του ινδονήσιου φιλάνθρωπου Haryanto Adikoesoemo και θα προσφέρει έργα του.

 

5. Institute of Contemporary Art, Λος Άντζελες

Concept drawing of the ICA in Los Angeles

Με λέο λογότυπο που έχει στόχο να θυμίζει τους μοναδικούς αστικούς ρυθμούς του Λος Άντζελες, το μουσείο αυτό αντιπροσωπεύει τη μετεγκατάσταση και rebranding του Μουσείου Τέχνης της Σάντα Μόνικα. Θα ανοίξει το φθινόπωρο.

 

6. Victoria & Albert Museum, Λονδίνο

Τον Ιούλιο του 2017 έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα στο κοινό του αναβαθμισμένου μουσείου, μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ Exhibition Road, του μεγαλύτερου αρχιτεκτονικού προγράμματος στο οποίο έχει υποβληθεί το μουσείο την τελευταία 100ετία. Θα αποκτήσει νέο χωρο προσωρινών εκθέσεων, τη Γκαλερί Sainsbury, την Αυλή Sackler καθώς και μια νέα είσοδο, την Blavatnik Hall.

 

7. Design Society, Σεντζέν, Κίνα

Το μουσείο Victoria & Albert επεκτείνεται και πέρα από το Λονδίνο τη νέα χρονιά, αναπτύσσοντας συνεργασία με τον κινέζο συνεργατη του για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου πολιτισμού στο Σεντζέν. Το Design Society θα περιλαμβάνει ένα θέατρο, καταστήματα και ένα roof garden, ενώ το Victoria & Albert θα διατηρεί τη δική του γκαλερί.

 

8. Museum of the American Revolution, Φιλαδέλφεια

Μια αμερόληπτη οπτική της περιόδου της Αμερικανικής Επανάστασης επιδιώκει να προσφέρει στο κοινό το μουσείο αυτό, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη με χιλιάδες αντικείμενα, έργα τέχνης και χειρόγραφα της εποχής. Θα ανοίξει στις 19 Απριλίου.

 

9. Musées Yves Saint Laurent, Παρίσι και Μαρακές

Τα 2 μουσεία θα εκθέτουν τα χιλιάδες ρούχα, αξεσουάρ, σκετς, φωτογραφίες και αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τη δουλειά του διάσημου μόδιστρου Yves Saint Laurent. Θα ανοίξουν τον Απρίλιο.

 

10. Louvre Abu Dhabi, ΗΑΕ

Η διεθνής συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Άμπου Ντάμπι έχει αναβάλλει πολλές φορές τα εγκαίνια του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι, καθώς αρχικά επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2012. Έχει σχεδιαστεί από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Ateliers Jean Nouvel και τα λευκά κτίρια έχουν επηρεαστεί από τη Μεδίνα της Αραβίας.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός