Αυτές είναι οι 10 πιο σέξι παραλίες στον κόσμο - η μία στη Φολέγανδρο

15-12-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Τις 10 πιο σέξι παραλίες στον κόσμο αναδεικνύει η ιστοσελίδα του μεγάλου ταξιδιωτικού δικτύου Travel Channel, συγκαταλέγοντας ανάμεσά τους τις παραλίες της Φολεγάνδρου.

Οι παραλίες αυτές ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, τις εμπειρίες απομόνωσης ή αντίθετα για τον καλό κόσμο που προσελκύουν, ενώ ενδείκνυνται, ανά περίπτωση, για όλα τα γούστα, από τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μέχρι τους φυσιολάτρες.

Δείτε τις... 

1. Παραλία Matira, Μπόρα Μπόρα, Ταϊτή

Αγαπημένος προορισμός των νεόνυμφων. Οι περισσότερες παραλίες είναι ιδιωτικές αλλά αυτή είναι ανοικτή για όλους. Μετά από κάποιες ώρες ηλιοθεραπείας, προτείνεται διαμονή σε μπάνγκαλόου επάνω στο νερό.

 

2. Grande Plage, Μπιαρίτζ, Γαλλία

Σέρφερ από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε αυτή την παραλία στη ΝΔ Γαλλία απολαμβάνοντας τα κύματα, εδώ όπου συχνάζουν και μέλη βασιλικών οικογενειών της χώρας. Η παραλία ονομάζεται και η βασίλισσα των παραλιών ή η παραλία των βασιλιάδων και φιλοξενεί μερικά από τα διασημότερα διεθνή πρωταθλήματα στο σέρφινγκ.

 

3. Παραλίες La Digue, Σεϋχέλλες

Το νησί La Digue είναι το τρίτο από άποψη πληθυσμού στις Σεϋχέλλες. Οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 παραλίες, όπως η Anse Coco, η Anse Source d' Argent, Anse Marron (για επιπλέον απομόνωση) και L' Union. 

 

4. Παραλίες του νησιού Ko Phi Phi Don, Ταϋλάνδη

Τα τιρκουάζ νερά προσελκύουν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Οι παραλίες Bamboo Island, Laem Tong, Loh Dalum, Ko Phi Phi Leh και Loh Bagao είναι εξαιρετικές, όμως η Long Beach είναι η δημοφιλέστερη και εξαιρετικό σημείο για βουτιές με αναπνευστήρα.

 

5. Παραλία Κοπακαμπάνα, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Η θρυλική παραλία Κοπακαμπάνα διαθέτει τα περισσότερα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των παραλιών της Βραζιλίας. Εκτείνεται από τους πύργους ναυαγοσωστών 2 έως 6. Το αμερικανικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε πολύ κοντά στην παραλία αυτή.

 

6. Παραλία Ipanema, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Ίσως το να βρείτε χώρο να απολαύσετε τον ήλιο εδώ να είναι δύσκολο, όμως είναι εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε κόσμο. Εντυπωσιακά κορμιά παρελαύνουν στην παραλία, ενώ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και το σέρφινγκ.

 

7. Παραλία Patong, Πουκέ, Ταϋλάνδη

Εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την παραλία αυτή που αποτελεί τη μεγαλύτερη αμμουδιά στο Πουκέ και έχει την εντονότερη νυχτερινή διασκέδαση στο Bangla Road και στο Paradise Complex. H θερμοκρασία ποτέ δεν πέφτει πολύ.

 

8. 75-mile Beach, Κουίνσλαντ, Αυστραλία

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Fraser Island, του νησιού που έχει τη μεγαλύτερη επιφάνεια αμμουδιάς στον κόσμο. Ενδείκνυται για όσους αγαπούν τη φύση, καθώς γύρω από την παραλία βρίσκεται παρθένα βλάστηση και πανίδα (230 είδη πτηνών και 25 είδη θηλαστικών).

 

9. Φολέγανδρος, Ελλάδα

Βάρδια, Λατινάκι,  Βιτζέντσου, Πουντάκι, Άγιος Νικόλαος, Καραβοστασι και Άγιος Γεώργιος είναι μερικές από τις παραλίες της Φολεγάνδρου. Οι περισσότερες διατηρούν τη φυσική ομορφιά τους γιατί δεν κατακλύζονται από τουρίστες. Η παραλία Λιβάδι είναι ιδανική για κάμπινγκ. Η καλύτερη παραλία του νησιού όμως είναι η Αγκάλι.

 

10. Παραλίες Τενερίφης, Κανάρια Νησιά

Η πόλη διαθέτει περισσότερες από μια δωδεκάδα παραλίες. Oι παραλίες Playa de la Tejita, Playa san Marcos, Playa de Camison, Playa del Duque, El Medano είναι παραδείγματα απομονωμένων ακτών, μακριά από τα μεγάλα πλήθη, με μαύρες αμμουδιές.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους