Οι 9 ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη το φθινόπωρο - δείτε ποιός βρίσκεται στην Ελλάδα

05-10-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Τους 9 ευρωπαϊκούς προορισμούς που ενδείκνυνται για ρομαντικές αποδράσεις το φθινόπωρο εντόπισε το μεγάλο αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure, ανάμεσα στους 50 καλύτερους σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους 9 ευρωπαϊκούς είναι η Πάτμος.

1. Chassignolles, Γαλλία

Είναι ένα μυστικό χωριό, χαμένο σε υψόμετρο 3.000 ποδιών στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Γαλλίας, Livradois-Forez, 100 μίλια νοτιοδυτικά της Λυόν. Η Chassignolles είναι ιδανική για χαλαρές ημέρες με θέαμα τις αγελάδες.

Μπορείτε να μείνετε μόνο στο Auberge de Chassignolles, με 8 βασικά δωμάτια αλλά εντυπωσιακή θέα.

 

2. Γρανάδα, Ισπανία

Τόσο η αρχαία Αλάμπρα όσο και τα σοκάκια του Moorish είναι σε πολύ κοντινη απόσταση με τα πόδια από το Palacio de los Patos, ένα ξενοδοχείο σε κτίριο του 19ου αιώνα που έχει ανακαινιστεί και πλέον διαθέτει εντυπωσιακούς λευκούς εσωτερικούς χώρους. 

Η Γρανάδα είναι γεμάτη καταστήματα με σουβενίρ. 

 

3. Vico Equense, Ιταλία

To μυστικό χωριό με το οδοντωτό κάστρο, η ροζ εκκλησία στην κορυφή του βράχου και η βοτσαλωτή παραλία καθιστούν το Vico Equense ίσως το πιο εντυπωσιακό χωριό στην ακτή Sorrento. 

Μείνετε έξω από το χωριό στο θεματικό ξενοδοχείο Capo La Gala, στην πλαγιά του βράχου.

 

4. Κωνσταντινούπολη

Tα υπαίθρια εστιατόρια Urban Retreat, τα γεμάτα κόσμο bazaar και η εντυπωσιακή τοποθεσία του Βοσπόρου καθιστούν την πόλη αυτή ιδανική για εξερευνήσεις. Επιλέξτε διαμονή στα νέα ξενοδοχεία της: 10 Karaköy, St. Regis, Raffles Istanbul.

 

5. Πάτμος

Aυτό το μικρό νησί στα Δωδεκάνησα είναι προσβάσιμο αποκλειστικά με πλωτό μέσο. Από το λιμάνι της Σκάλας, κατευθυνθείτε στη Χώρα, ένα οχυρωμένο χωριό σε ύψωμα που αποτελεί έναν λαβύρινθο από συνδεόμενες μεταξύ τους αυλές, εκκλησίες και αρχοντικά - ένα εκ των οποίων είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στη Χώρα.

Το Αρχονταρίκι, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, διαθέτει 6 μοντέρνες-ρουστίκ σουίτες με πέτρινες καμάρες, ξύλινη επίπλωση και ιδιωτικές ταράτσες με θέα στη θάλασσα. 

Η Πάτμος διαθέτει αμέτρητους όρμους και απομονωμένες παραλίες. Περπατήστε στην απομονωμενη παραλία Διακοφτι.

 

6. Αγ. Πετρούπολη

Αστικό καταφύγιο. Εξωπραγματική ομορφιά, ειδικότερα τους κρύους μήνες όταν η αρχιτεκτονική, που θυμίζει παραμύθι, κάνει αντίθεση με το χιόνι. 

Αξίζει επίσκεψη στα μνημεία της περιοχής: το νέο θέατρο Mariinsky II 2.000 θέσεων, το οποίο έχει κρατήσει το χαρακτήρα του παλαιού με το γυάλινο λόμπι του. 

Το λιγότερο γνωστό νησί Vasilievsky, δυτικά του κέντρου της πόλης, διαθέτει το Restoran, γνωστό για τις βότκες που σερβίρει και τις ντόπιες ποικιλιες πιάτων. 

 

7. Δυτική Ακτή της Ιρλανδίας

Τα σμαραγδένια τοπία και οι απομονωμένες παραλίες της άγριας δύσης της Ιρλανδίας προσελκύουν εδώ και χρόνια ζωγράφους, ποιητές και ρομαντικούς. Εξερευνήστε τη μαγευτική ακτογραμμή Ring of Kerry, τις λίμνες Killarney και τους επίπεδους χερσότοπους Connemara, και στη συνέχεια απολαύστε μια μπύρα Guinness σε μία από τις παμπ.

 

8. Ελσίνκι

Οι Φινλανδοί τα κάνουν όλα με στυλ. Για παράδειγμα, το Finlandia Hall, το μεγάλο λευκό οικοδόμημα Alvar Aalto, ή το Hvitträsk, το σπίτι του Eliel Saarinen, το οποίο έχει γίνει τόπος λατρείας. 

Ο Ναός Τεμπελιαούκιο είναι ένα μαγικό μέρος. Μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο που προσγειώθηκε στη μέση της πλατείας Temppeliaukio.

 

9. Κουρσεβέλ, Γαλλία

Ορεινό καταφύγιο. Το όνομα αυτού του αλπικού χωριού στο Trois Vallées μπορεί να είναι η γαλλικη εκδοχή του "τζετ σετ". Ακόμα κι έτσι, είναι ρομαντικό αλλά και λαμπερό. Διαθέτει ξύλινα σαλέ, γραφικές εκκλησίες, ορεινή θέα καθώς και επώνυμες μπουτίκ, εστιατόρια με αστέρια Μισελέν και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όσον πιο μεγάλο ειναι το υψόμετρο, τόσο πιο πολύ ακριβαίνουν οι τιμές.

 

10. Από τη Βενετία στο Παρίσι με τη Belmond 

Κινηματογραφικό ταξίδι, μέσα από λαμπερά λιμάνια. Και οι αντίκες-βαγόνια του τρένου της Βενετίας, του οποίου τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με πάνελ από μαόνι και Art Deco μαρκετερί.

Το δείπνο 2,5 ωρών με dress code τη μαύρη γραβάτα, μεταφέρει τους επιβάτες σε μια άλλη εποχή. 

Ζήστε την πολυτελή πλευρά των ταξιδιών με τρένο με διαδρομή του Belmond από τη Βενετία στη Βουδαπέστη προς το Παρίσι.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια