Blogger στο Matador: εμπορική, πανάκριβη και γεμάτη κόσμο η Σαντορίνη

09-09-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Απογοητευμένη από την εμπειρία της στη Σαντορίνη, δηλώνει blogger σε άρθρο της στο μεγάλο αμερικανικό δίκτυο Matador, καθώς, όπως ισχυρίζεται, αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από τις μαγευτικές φωτογραφίες της καλντέρας που είναι ευρύτερα γνωστές στο κοινό. Συμπεριλαμβάνει μάλιστα το νησί στους υπερεκτιμημένους προορισμούς της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η Celine Da Costa, η οποία παράτησε τη δουλειά της στη Νέα Υόρκη για να ταξιδέψει στον κόσμο, "είναι αδιαμφησβήτητο ότι η Σαντορίνη έχει εντυπωσιακή ομορφιά. Ακόμα κι έτσι όμως, απογοητεύθηκα. Από τις φωτογραφίες της στο Instagram, η Οία μοιάζει με ένα μαγικό, ειδυλλιακό μέρος. Αυτό που δεν σας λένε είναι οτι για να τραβήξετε αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της καλντέρας, πρέπει να καταφέρετε να περάσετε μέσα από δεκάδες τουρίστες που περιμένουν τη σειρά τους για φωτογραφίες, και να αποφύγετε τα στικ των σελφι που ξεπετάγονται από κάθε γωνία".

"Γενικά, ανακάλυψα οτι το νησί είναι πολύ εμπορικό, εξαιρετικά ακριβό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και δεν βοηθά στο να γνωρίσεις τους ντόπιους. Υπάρχουν πολλά ελληνικά νησιά που έχουν αντίστοιχη ομορφιά και μαγεία με της Σαντορίνης, χωρίς να έχουν τόσο πολύ κόσμο".

Όσο για το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης από την Οία, αναφέρει οτι "αν θέλετε να έχετε την παραμικρή ευκαιρία να το δείτε από το καλύτερο σημείο, φτάστε στο σημείο 2 ώρες πριν και προετοιμαστείτε για σπρώξιμο ανάμεσα σε εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή) ανθρώπους".

Στα υπέρ του νησιού ωστόσο σημειώνει τα εξής: "Πήγα στη διάρκεια της υψηλής σεζόν και έχω ακούσει οτι είναι λίγο καλύτερα το χειμώνα, όμως τότε ο καιρός δεν είναι τόσο καλός". 

Η Celine Da Costa, από τα ταξίδι της στην Ευρώπη, αναδεικνύει, στο ίδιο άρθρο τους πιο υποτιμημένους προορισμούς της ηπείρου, που είναι οι εξής:

1. Ρουμανία

2. Μαυροβούνιο

3. Ούμπρια, Ιταλία

4. Φερράρα, Ιταλία

5. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Υπερεκτιμημένοι προορισμοί στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια, είναι οι εξής...

1. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

2. Οία, Σαντορίνη

3. Βενετία, Ιταλία

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων