Εκθειάζει τον ελληνικό τουρισμό ο τουρκικός Τύπος

12-07-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

“Why pay so much when it’s cheap in Greece?” τιτλοφορείται άρθρο της Μελίς Αλπχάν στη «Hurriyet Daily News», στο οποίο σχολιάζει ότι τα ελληνικά νησιά, ακόμη και τα πιο ακριβά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, είναι κατά πολύ οικονομικότερα από τα τουρκικά παράλια και ειδικότερα το Τσεσμέ, το οποίο τα τελευταία έτη θεωρείται ιδιαίτερα υπερτιμημένο.

Το συγκεκριμένο μάλιστα άρθρο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση στον τουρκικό Τύπο σχετικά με την υπεροχή ή μη των ελληνικών νησιών, κυρίως από οικονομικής απόψεως, αλλά και ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών.

Σε άρθρο του στη «Sabah» o Σερέφ Ογούζ επισημαίνει τα εξής: «Όσοι έκαναν λόγο ότι η Ελλάδα είναι 5 φορές πιο οικονομική και πιο ποιοτική στον τομέα των υπηρεσιών κατηγορήθηκαν για «προδοσία της πατρίδας». (..) Περιδιαβαίνοντας κι ο ίδιος από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα και από τη Θάσο ως την Κομοτηνή αντιλήφθηκα ότι (..) μπορεί κανείς να κάνει διακοπές με πολύ μικρό προϋπολογισμό. Είδα ότι δεν συμπεριφέρνονται στον τουρίστα σαν άτομο που έχει στην τσέπη του χρήματα, αλλά τον σέβονται ως επισκέπτη».

Πηγή:antenna.gr

διαβάστε ακόμα

Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο