US News: Τα 15 ωραιότερα μερη της γης για ταξίδια

29-06-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Τους 15 πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στον κόσμο αναδεικνύει η κατάταξη της εφημερίδας US News. 

Η επιλογή των προορισμών βασίστηκε στις απόψεις ειδικών, στις ψήφους αναγνωστών και στις τρέχουσες τάσεις στα ταξίδια.

Στόχος της κατάταξης είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση της λίστας με τα ονειρικά ταξίδια των Αμερικανών τουριστών, οι οποίοι εξακολουθούν να μπορούν να ψηφίζουν τους αγαπημένους τους προορισμούς, αλλάζοντας με τις προτιμήσεις τους τη σειρά της κατάταξης.

Αυτή τη στιγμή, οι 15 καλύτεροι προορισμοί για τους Αμερικανούς είναι οι εξής:

1. Mεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος

Air Tour of the Great Barrier Reef picture in Great Barrier Reef

To μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενούς ύφαλου διαθέτει εντυπωσιακό περιβάλλον, είτε το αντικρύζει κανείς κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είτε από αέρος, είτε με βάρκα. Παρότι υπάρχουν πολλά σημεία κατάδυσης και για κολύμπι κατά μήκος της ακτής Queensland, για να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη κατευθυνθείτε προς το νησί Χάμιλτον. 

2. Παρίσι

Paris at Night picture in Paris

Κάθε χρόνο, η μαγική πόλη του Φωτός προσελκύει ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον Πύργο του Άιφελ και το Νοτρ Νταμ. Όμως αυτό που ερωτεύονται περισσότερο είναι τα γραφικά καφέ, οι ζωντανές αγορές, οι τρέντι εμπορικές συνοικίες και η ανεπανάληπτη γοητεία της πρωτεύουσας. 

3. Μπόρα Μπόρα

Bora Bora Island picture in Bora Bora

Είναι δύσκολο να μην μαγευτεί κανείς από αυτόν τον παραδεισένιο προορισμό: η πλούσια ζούγκλα διαδέχεται τα πανύψηλα ηφαίστεια και η άμμος εκτείνεται μέχρι τα πολυτελή resort. Να θυμάστε, όμως, ότι ένα ταξίδι σε αυτόν τον παράδεισο του Ειρηνικού δεν είναι φθηνή υπόθεση.

4. Φλωρεντία

Il Duomo picture in Florence

Η ιστορική πόλη της Φλωρεντίας διαθέτει αμέτρητα αξιοθέατα, όπως το Duomo, το Piazzale Michelangelo και την Piazza della Signoria. Εκτός από την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και την τέχνη της πόλης, δοκιμάστε μερικά από τα απολαυστικά πιάτα της Τοσκάνης και το κρασί.

5. Τόκιο

Tokyo at Sunrise picture in Tokyo

Ναοί, αγορές και μουσεία είναι μόνο μερικά από τα σημεία ενδιαφέροντος που θα σας μαγέψουν στην πολυσύχναστη, φιλική στην τεχνολογία πόλη του Τόκιο. Χάρη στην αφθονία της πόλης στην πρόσβαση σε δωρεάν αξιοθέατα, θα είστε σε θέση να επισκεφθείτε κορυφαία σημεία, όπως την Tsukiji Market και το Αυτοκρατορικό Παλάτι, χωρίς να δαπανήσετε μεγάλα ποσά.

6. Κούσκο

Plaza de Armas picture in Cusco

Γνωστή ως η καρδιά των Ίνκας και ως η αρχαιολογική πρωτεύουσα της Αμερικής, το Κούσκο προσφέρει πολλά για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονική. Εάν είστε έτοιμοι για μια ενδιαφέρουσα εμπειρία ζωής, δοκιμάστε την πεζοπορία στο Μονοπάτι των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου.

7. Λονδίνο

Tower Bridge picture in London

Το Λονδίνο είναι ένας κόσμος από μόνο του. Οι εκλεκτικές γειτονιές - που στεγάζουν ένα μείγμα από ιστορικά μνημεία και σύγχρονα αξιοθέατα - μπορεί να σας κρατήσουν απασχολημένους για μέρες. Επισκεφθείτε τον Πύργο του Λονδίνου, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Βρετανικό Μουσείο. 

8. Ρώμη

View of Rome picture in Rome

Όταν επισκεφθείτε την Αιώνια Πόλη, προετοιμαστείτε να περάσετε από μερικά must αξιοθέατα - το Κολοσσαίο, τη Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον. Επιπλέον θησαυροί, όπως η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η Καπέλα Σιξτίνα, μπορεί να βρεθούν στην κοντινή Πόλη του Βατικανού.

9. Νέα Υόρκη

Fifth Avenue Taxis picture in New York City

Η Νέα Υόρκη προσφέρει ατελειωτες δυνατότητες για αστικές περιπέτειες: Περιπλανηθείτε στο Central Park, περιηγηθείτε στα εκθέματα του Met, παρακολουθήστε μια παράσταση του Broadway ή δείτε τις κομψές μπουτίκ του Soho. Και το βράδυ, θαυμάστε τους λαμπερούς ουρανοξύστες του Μανχάταν από την κορυφή του Empire State.

10. Μάουι

View of Haleakala Crater picture in Maui

Το Μάουι, ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά της Χαβάης, διαθέτει εξωτικές παραλίες (όπως την Kaanapali Beach), ανακτορικά resort (όπως το Four Seasons Resort Maui στην Wailea) και καταπράσινο περιβάλλον (όπως στο Iao Valley State Park )

11. Κέιπ Τάουν

Sailing in Cape Town picture in Cape Town

Αυτή η νοτιοαφρικανική πόλη απευθύνεται σε όσους αναζητούν την περιπέτεια και σε ώριμους ταξιδιώτες. Ξεκινήσετε τη μέρα σας με αναρρίχηση στο βουνό Table. Στη συνέχεια, κάνετε ηλιοθεραπεία στην χακί αμμουδιά της παραλίας Clifton ή περιηγηθείτε στους αμπελώνες της Constantia Valley. 

12. Βαρκελώνη

View of Barcelona from Parc Güell picture in Barcelona

Αν και γνωστή για την ομάδα ποδοσφαίρου, η Μπαρτσελόνα διαθέτει πολύ περισσότερα από ταλέντο στον αθλητισμό. Η πόλη αποτελεί τέρψη για τα μάτια: Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική στο Barri Gòtic και μοναδικές δημιουργίες του Γκαουντί στο Güell Park.

13. Σίδνεϋ

Darling Harbour picture in Sydney

Αυτή η μητρόπολη προσφέρει κάτι περισσότερο από μια σειρά από ορόσημα (π.χ., η Όπερα του Σίδνεϊ και η γέφυρα Sydney Harbour). Το Σίδνεϊ μπορεί να υπερηφανεύεται για το ζεστό, ηλιόλουστο κλίμα του, ιδανικό για να απολαύσετε τις τοπικές παραλίες όπως οι Coogee και Bondi. 

14. Ρίο ντε Τζανέιρο

View in Rio picture in Rio de Janeiro

Φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 και είναι αναμφισβήτητα το κορυφαιο hot spot της Νότιας Αμερικής - και όχι μόνο για το ζεστό καιρό του. Το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή βρίσκεται πάνω από την παραλία της Κοπακαμπάνα, και θα δυσκολευτείτε να βρείτε πιο ζωντανό γεγονός από το Καρναβάλι του Ρίο.

15. Yellowstone

Inspiration Point picture in Yellowstone

Περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μίλια με τα ωραιότερα φαράγγια της φύσης, θερμοπίδακες και βραχώδεις γκρεμούς της φύσης πείθουν και τον πιο δύσπιστο λάτρη της φύσης. Τα θαύματα της γεωθερμίας, όπως οι θερμοπηγές, το Old Faithful και η λίμνη Yellowstone είναι περιοχές must αυτού του εθνικού πάρκου.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια