9 απίστευτες ακτές στον κόσμο - η μία στην Ελλάδα

15-06-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Μία από τις 9 πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές στον κόσμο διαθέτει η Κέρκυρα σύμφωνα με σχετικό άρθρο της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Smartertravel.com.

Οι ακτές αυτές αναδεικνύονται ως οι ομορφότερες στον κόσμο και προτείνονται σε όσους αναζητούν παραθαλάσσιο προορισμό προς εξερεύνηση αυτό το καλοκαίρι με διαδρομές δίπλα στην ακτή. 

Δείτε τις επιλογές ακτών...

1. Αντοφαγκάστα, Χιλή

To διαμάντι της Χιλής βρίσκεται 800 μίλια βόρεια των διάσημων βουνών του Σαντιάγκο, στις βραχώδεις ακτές της χώρας.

Η Αντοφαγκάστα εκτείνεται κατά μήκος του Νότιου Ειρηνικού (20 μίλια), φτάνοντας έως την Έρημο Atacama.

Η συνύπαρξη βουνών, ερήμου και θάλασσας κάνει την περιοχή must για τον επισκέπτη εξαιτίας των μοναδικών σχηματισμών βράχου στην ακτή, που ονομάζονται La Portada.

 

2. Ιόνιο Πέλαγος, Κέρκυρα

Δε μπορεί κανείς να σκεφτεί θέα στον ωκεανό και να μη φανταστεί την Ελλάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μύκονο, την Κρήτη. 

Ωστόσο, ένα νησί ανοικτά των αλβανικών συνόρων μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή θέα του που ανταγωνίζεται εκείνη των νησιών του Αιγαίου.

Οι Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί πέρασαν από την Κέρκυρα πριν αποκατασταθεί η ελληνική κυριαρχία στο νησί και η αρχιτεκτονική στις ακτές του φέρει αυτές τις επιδράσεις συνδυάζοντάς τις με τα εντυπωσιακά τοπία κοντά στη θάλασσα.

Πολύχρωμα χωριά και καταπράσινα βουνά συναντούν τα μπλε κύμματα της θάλασσας και δημιουργούν ένα μαγευτικό, γραφικό σκηνικό.

Κατευθυνθείτε στον Άγιο Γόρδιο όπου θα βρείτε εγκαταστάσεις παραλίας και βραχώδεις σχηματισμούς, ή στο μαγικό Σιδάρι "Canal d Amour" για τα ζεστά νερά του και τα γραφικά σπήλαια

 

3. Παραλία 12 Αποστόλων, Βικτώρια, Αυστραλία

Λίγα μέρη στον κόσμο είναι εξίσου εντυπωσιακά και μακάβρια, όμως σίγουρα το Shipwreck Trail της Αυστραλίας είναι ένα από αυτά.

Ασβεστολιθικοί σχηματισμοί στην άκρη της Αυστραλίας, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, με έκταση 80 μίλια, έχουν βυθίσει εκατοντάδες πλοία από τον 19ο αιώνα, με 638 εξ αυτών να είναι γνωστά.

Στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell, μια ντουζίνα πετρωμάτων έδωσαν το όνομά τους στην ακτή των 12 Αποστόλων, η οποία αποτελεί ενδεικτικό τμήμα μιας τραχιάς ακτογραμμής.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν υποβρύχιο ψάρεμα και καταδύσεις μέσα και γύρω από τα ναυάγια, καθώς και σε υποβρύχια σπήλαια και υφάλους.

 

4. Halong Bay: Quang Ninh, Βιετνάμ

Με πάνω από 1.500 νησιά και βραχώδεις σχηματισμούς, η περιοχή Ha Long Bay του Βιετνάμ διαθέτει φωτεινά σμαραγδένια νερά, τα οποία φιλοξενούν μικροοργανισμούς που λάμπουν στο νερό και κινούνται το βράδυ.

Μπορείτε επίσης να γευτείτε το φως στην περιοχή μένοντας στην ξηρά και θαυμάζοντας το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα.

 

5. White Cliffs of Dover: Κεντ, Αγγλία

Μοιάζει με σκηνικό από ταινία της Disney, καθώς τα λευκά βράχια του Ντόβερ κάνουν αντίθεση με το πράσινο τοπίο γύρω τους και μοιάζουν με παγετώνα.

Αυτός ο σχηματισμός στο πολυσύχναστο λιμάνι του Ντόβερ είναι επιρρεπές στη διάβρωση, που σημαίνει ότι μπορεί σε λίγο να εκλείψει.

Περπατώντας στα φυσικά μονοπάτια ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα κρουαζιερόπλοια που περνούν και τη θέα από τη Γαλλία, που βρίσκεται μόλις 25 μίλια μακριά από τα στενά του Ντόβερ.

 

6. Stone Town- Zanzibar, Τανζανία

Αν χρειάζεστε πραγματικά ένα μέρος που να μοιάζει οτι ξεφεύγει από την πραγματικότητα, τότε η όαση της Ζανζιβάρης στο αρχιπέλαγος της Τανζανίας ειναι η επιτομή του τροπικού παραδείσου (μπλε ελεκτρίκ νερά, λευκή άμμος και ξύλινες βάρκες). Θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια, ύφαλοι, σέρφινγκ και μπάνγκαλόου είναι μόνο η αρχή. Η Στόουν Τάουν, που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι πλούσια σε ιστορία.

 

7. Queen Charlotte Drive: South Island, Νέα Ζηλανδία

Πλούσια δάση και βουνά συναντούν τις παραλίες και διαδρομές που ταξιδεύουν τους επισκέπτες 25 μίλια κατά μήκος της Marlborough Sound, από το Havelock έως το Picton. Οι διαδρομές έχουν πολλές γραφικές και ιστορικές στάσεις, από σημεία με θέα στο δάσος έως τα καταγάλανα νερά ήρεμων κόλπων, και σε αυτούς βρίσκονται πανύψηλα βουνά.

Απλά βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να οδηγησετε στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.

 

8. Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

Με το διαχρονικό συνδυασμό της εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και ακτογραμμής αλλά και του εκπληκτικού φαγητού, αυτός ο προορισμός είναι ένα όνειρο για τους περισσότερους ταξιδιώτες.

Χωριά όπως το Positano με χαρακτηριστικά σπίτια στοιβάζονται σε υψηλό σημείο δίπλα στον ωκεανό και θυμίζουν το Cinque Terre και τη Σαντορίνη.

 

9. Nova Scotia, Καναδάς

Οι πιο παγωμένες ακτές μπορούν να είναι εξίσου εντυπωσιακές με τις πιο θερμές. 

Οι Ανατολικές ακτές της Nova Scotia, είναι σίγουρο οτι θα σας εντυπωσιάσουν με περισσότερους από έναν τρόπους (είτε κάνετε σέρφινγκ, είτε κολύμπι, είτε θαυμάσετε τα κύματα).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»