Τα 5 εκπληκτικά πράγματα που δεν περιμένει κανείς στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα

15-06-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Πέντε πράγματα που μπορεί να εκπλήξουν τον επισκέπτη της Ελλάδας που επιλέγει την κρουαζιέρα για να εξερευνήσει τη χώρα μας, και ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες εικόνες των παραλιών, των αρχαιολογικών ευρημάτων και της ιστορίας, αναδεικνύει το Travel Pulse.

Δείτε τη λίστα με τα λιγότερα γνωστά πράγματα που μπορεί να προσφέρει η κρουαζιέρα στον επισκέπτη της Ελλάδας…

1. Αγοράστε σανδάλια από τον κατασκευαστή σανδαλιών των Beatles | Δεν είναι κανονική κρουαζιέρα εάν δεν αγοράσετε ελληνικά σανδάλια. Αγοράστε ένα ζευγάρι στο λιμάνι. Είναι οικονομικά και εύκολα στη μεταφορά. Ελληνικά σανδάλια έχουν φορέσει οι Beatles και η Jacqueline Onassis.

Ο κατασκευαστής σανδαλιών, Σταύρος Μελισσινός, είναι ο ίδιος διάσημος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Επισκεφθείτε το εργαστήριό του στην Αθήνα.

2. Επισκεφθείτε οποιαδήποτε αγορά προϊόντων | Το απλό περπάτημα στην αγορά δίπλα στους ντόπιους που ψωνίζουν φρέσκα προϊόντα της ελληνικής γης σας συνδέει με τους ανθρώπους του προορισμού με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Δε μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο κρουαζιέροπλοιο αγορασμένα προϊόντα, όμως αν σας δοθεί ευκαιρία, αγοράστε ένα φρούτο και φάτε το στο δρόμο.

Οι καλύτερες αγορές βρίσκονται λίγα τετράγωνα μακριά από το λιμάνι, πολλές φορές κοντά σε εκκλησίες. Ο Πειραιάς, η Μύκονος και η Κρήτη έχουν λαϊκές αγορές που μεταφέρονται περιοδικά σε διαφορετικές γειτονιές. 

3. Κάνετε καταδύσεις | Ενώ το Αιγαίο δεν είναι ξακουστό για εντυπωσιακούς υφάλους ή το μεγάλο αριθμό των ψαριών του, υπάρχουν μέρη όπου αξίζει να καταδυθείτε. Θα βρείτε σχολές κατάδυσης σε Κρήτη και Σαντορίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

4. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα της Κορίνθου | Η τεχνητή διώρυγα είναι ένα αξιοθαύμαστο έργο. Μην φανταστείτε μια τεραστίων διαστάσεων διώρυγα αντίστοιχη του Παναμά. 

Πρόκειται για ένα στενό πέρασμα που περιβάλλεται από βραχώδη τοιχώματα.

Η Διώρυγα ολοκληρώθηκε το 1893, όμως τα σχέδια για την κατασκευή της είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνονται από τον 6ο αιώνα π.Χ.

5. Απολαύστε την ελληνική μπύρα και φιστίκια Αιγίνης

Η Ελλάδα δεν είναι γνωστή για τη μπύρα της, όμως δεν πρέπει αυτό να σας αποτρέψει από το να δοκιμάστε μερικές. Στη Σαντορίνη δοκιμάστε μπύρες αντίστοιχες των καλύτερων ευρωπαϊκών.

Στην Αθήνα περπατήστε μέχρι την Ακρόπολη, και απολαύστε μια ελληνικής παραγωγής μπύρας σε ταβέρνα.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή