Evening Standard: οδηγός διακοπών στην Πελοπόννησο

03-06-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Ύμνους για το ιερό στολίδι που αξίζει να εξερευνήσει κανείς, την Πελοπόννησο, περιλαμβάνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard.

Φανταστείτε μια εβδομάδα εξερευνήσεων στους όρμους με τα γαλανά νερά, πεζοπορίας στην κορυφή των πευκόφυτων λόφων και θαυμάζοντας τα τοπία που αρμόζουν σε θεούς. Πρόκειται για μια περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα, που ακόμη δεν έχει κορεστεί από τεράστια resort και ορδές τουριστών, επομένως ως προορισμός διακοπών παραμένει χαμηλών τόνων με απίστευτη ομορφιά.

hydra.jpg

Που να πάτε | Η μποέμικη γοητεία της Ύδρας είναι ακαταμάχητη. Το λιμάνι, τα λευκά σπίτια με μπουκαμβίλιες δίνουν γραφική όψη. Η εξερεύνηση είναι λιγότερο γραφική - στους δρόμους δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα παρά μόνο γαϊδούρια που μεταφέρουν τους ντόπιους. Θα βρείτε κατάστημα με κεντητά λευκά είδη και τυρκουάζ κοσμήματα που πωλούνται από ντόπιους.

Πού να ταξιδέψετε | Πηγαίνετε για ημερήσια εκδρομή με το σκάφος της Amanzoe. Θα έχετε γεύμα 5 αστέρων από ψητά κρεατικά, φρέσκα ελληνικά πιάτα και φρουτοσαλάτα.

amanzoe2.jpg

Πού να διανυκτερεύσετε | Δύο ώρες απόσταση από το αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται το Πόρτο Χέλι, και το ειδυλλιακό περιβάλλον του Amanzoe. Η πελατεία του είναι σικ και οι υπηρεσίες είναι πολυτελείς με αποτέλεσμα ιδανικές συνθήκες χαλάρωσης.

Κάνετε ημερίσιο ταξίδι σε... | Στο Ναύπλιο, την παλαιά πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το μικρό λιμάνι δίνει αίσθηση κοσμοπολίτικη λόγω τουρκικών και ιταλικών επιρροών. Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια και καθήστε στο Theatre Bar για μια παγωμένη μπύρα.

kiladadouglas.jpg

Που να φάτε | Στο μικρό λιμάνι της Κοιλάδας θα βρείτε την ταβέρνα Douglas, όπου τα πιάτα ετοιμάζει η ίδια η οικογένεια του ιδιοκτήτη, σερβίροντας φρέσκο ψάρι.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο