Ένα αφιέρωμα στην Μεσσηνία και το πολυτελές συγκρότημα Costa Navarino φιλοξενεί η Daily Mail.
Η εφημερίδα διηγείται το ιστορικό σχετικά με την πρωτοβουλία κατασκευής του ξενοδοχείου, η οποία ανήκε στον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, γνωστό ως καπετάν Βασίλη. Μετά το θάνατό του, το 2011, ένα άγαλμα στέκει με τη μορφή του κοντά στην είσοδο του γκολφ κλαμπ.
Όπως εξηγεί ο συντάκτης, δεν πρόκειται για budget προορισμό, όμως διαθέτει ατέλειωτες πισίνες, εστιατόρια και γωνιές ηρεμίας στις οποίες μπορεί κανείς να απολαύσει την απόλυτη γαλήνη. Επίσης, μπορεί το resort να βρίσκεται στην ανεξερεύνητη νοτιοδυτική Ελλάδα, αλλά προσφέρει εμπειρία διακοπών πολυτελείας, ενώ προσφέρονται απευθείας πτήσεις από το Ην. Βασίλειο.
Εκτός από το resort, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην περιοχή και να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους ο καπετάν Βασίλης αγάπησε αυτόν τον τόπο. Η αρχαία κληρονομιά της επιβιώνει στα τείχη του νησιού Πρώτη, στα ανοιχτά της κωμόπολης των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, σε μικρή απόσταση με αυτοκίνητο κατά μήκος της ακτής, όπου οι Σπαρτιάτες πολεμιστές εκφόβιζαν τους εισβολείς.
Η Πρώτη αποτελεί το σημείο τερματισμού μιας εντυπωσιακής εκδρομής για ποδηλατάδα που ξεκινά από την ενδοχώρα και συνεχίζεται σαν απόγονος του Tour de France μέσα από ελαιόδεντρα προς τη θάλασσα.
Γίνεται αναφορά στις ελιές της Καλαμάτας που είναι διάσημες για το μέγεθος και το άρωμά τους, αλλά και για τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να γίνεται η συγκομιδή.
Η βόλτα με το ποδήλατο καταλήγει σε πέρασμα δια θαλάσσης στο νησί Πρώτη για βουτιές στην μικρή παραλία Βουρλια. Δυνατότητα να καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Στην περιοχή βρίσκεται και ένα ναυάγιο εμπορικού πλοίου που βύθισε αεροπλάνο του ιταλικού στρατού.
Δυνατότητα και για άλλες δραστηριότητες όπως καγιάκ, ενώ υπάρχει και θαλάσσιο πάρκο που ενθουσιάζει τα παιδιά.
Τη νύχτα μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα αστέρια, που τόσο μελετούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Το resort διαθέτει ψησταριά, το κεντρικό εστατόριο διαθέτει τσιμπημένο μπουφέ, κρασί. Εξερεύνηση του χωριού Γιάλοβα.
Τέλος, στην τελευταία γαστρονομική του περιπέτεια στο ταξίδι στη Μεσσηνία, στην Πύλο ο συντάκτης δοκιμάζει να φτιάξει μακαρόνια από το μηδέν.