Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης (Ηράκλειο) | Νέο Τμήμα -Έναρξη 11/11/2025

03-10-25 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Νέο κύκλο μαθημάτων εγκαινιάζει η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρέχοντας σύγχρονες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 μήνες κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μυστικά και θα εμβαθύνουν στην τέχνη της αρτοποίησης, συνδυάζοντας θεωρία & πρακτική.

Στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο της Σχολής οι συμμετέχοντες των ολιγομελών τμημάτων θα μάθουν νέες τεχνικές και μεθόδους αρτοποίησης με άμεση πρακτική εξάσκηση (hands-on) προετοιμασίας, ζυμώματος και ψησίματος και διακόσμησης και παράλληλα θ’ αποκτήσουν γνώσεις οικονομικής διαχείρισης και κοστολόγησης, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, συστημάτων HACCP/ISO, Κρητικής Γαστρονομίας κ.λπ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου σε συνέχεια των προγραμμάτων γερμανικής αρτοποιίας και γαλλικής ζαχαροπλαστικής που υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εφόδια νέοι που επιδιώκουν επαγγελματική εξέλιξη στην τέχνη της Αρτοποιίας και να λάβουν επιπλέον κατάρτιση όσοι εργάζονται ήδη στον συγκεκριμένο κλάδο, μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, ώστε ν΄ αποκτήσουν ουσιώδεις γνώσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρησή τους.

Εκπαιδευτικές ενότητες:

– Αναλυτική θεωρία υλικών στην Αρτοποιία

– Χρήση προζυμιού στην Αρτοποιία

– Τεχνικές Αργής Ωρίμανσης

– Παραδοσιακά Ψωμιά: Προζυμένιο , Μοναστηριακό κ.α.

– International Breads : Ciabatta, Γαλλική Baguette

– Bio- Διατροφικό Ψωμί

– Pizza & snacks

– Viennoiseries : Croissants, Brioche, Donuts(Doughnut)

– Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής στην Αρτοποιία

– Εκμάθηση Πρώτων υλών και μηχανημάτων

– Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων (HACCP/ISO)

– Κοστολόγηση και Προϋπολογισμός

*Στους συμμετέχοντες παρέχεται και ο απαραίτητος ρουχισμός από την Σχολή (μπλούζα, καπέλο, ποδιά)

Βασικοί Εισηγητές:

Διονύσης Βογιατζής (πρακτική). Αρτοποιός δεύτερης γενιάς αρτοποιός, με σπουδές στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική.

διαβάστε ακόμα

Ηρώ Χατζηγεωργίου | Η δημόσια περιουσία μετατρέπεται σε καταλύτη ανάπτυξης
Η Ryanair ζητεί προστασία των υπερπτήσεων όταν απεργούν οι ελεγκτές – Πυρά κατά της Κομισιόν
Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης (Ηράκλειο) | Νέο Τμήμα -Έναρξη 11/11/2025
Air Serbia | Νέα οπτική ταυτότητα με την Παράδοση στο επίκεντρο
Ηράκλειο | +4% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Σεπτέμβριο
Μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση | Αναβιώνει το ξενοδοχείο - εκπαιδευτήριο με σύγχρονα μέσα
Νέα βραβεία UN Tourism και FIA για βιώσιμη ανάπτυξη στον αθλητικό τουρισμό
ΕΟΤ: Προβολή «άγνωστων» ελληνικών προορισμών στη γαλλική τουριστική αγορά
Ryanair | Νέα επίθεση στην ΕΕ για τις καθυστερήσεις στην εναέρια κυκλοφορία - η θέση της Ελλάδας
Σφακιά | Στο παγκόσμιο προσκήνιο θεματικού τουρισμού για την ηλιακή έκλειψη του 2027