Ηνωμένο Βασίλειο | Ταξιδιωτική σύσταση για 18 χώρες στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα

14-01-24 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Μέσης Ανατολής και πέρα ​​από αυτήν.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ξεκινούν βομβαρδιστικές επιδρομές στην Υεμένη, το FCO εξέδωσε ταξιδιωτικές συμβουλές για 18 χώρες. Εκτείνονται από τη Συρία έως πολλές χώρες της Ανατολικής Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Σομαλίας και της Ερυθραίας.

Οι χώρες είναι οι: Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Ομάν, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Ερυθραία, Τζιμπουτί, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ιορδανία, Συρία και Λίβανος.

«Η στρατιωτική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επειδή η περιοχή δραστηριότητας είναι περιορισμένη, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν οι ταξιδιωτικές συμβουλές για τις κοντινές χώρες σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ταξιδιωτική προειδοποίηση, η οποία συστήνει στους Βρετανούς να παρακολουθούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές και να ακολουθούν όλες τις σχετικές οδηγίες από τις τοπικές αρχές.

Η κυβέρνηση θεωρεί πλέον τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Βρετανούς στο εξωτερικό στόχους με «υψηλή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης».

«Πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή», τονίζεται στη σύσταση προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Όπως γνωστοποίησε η η Ντάουνινγκ Στριτ, ήδη η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Υεμένη.

Η κατάσταση ανάγκασε την Silversea Cruises να τερματίσει το δρομολόγιο του Silver Moon στην Ερυθρά Θάλασσα στην Ιορδανία και να ακυρώσει το επόμενο.

Ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρώσει την κρουαζιέρα στο Μουσκάτ του Ομάν, αλλά τώρα θα έχει επιπλέον δρομολόγια σε λιμάνια στην Αίγυπτο πριν επιστρέψει στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024