Booking.com και ΠΟΤ λανσάρουν σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για πιο βιώσιμα ξενοδοχεία

05-12-23 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για τους παρόχους φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίξει τις προσπάθειες των καταλυμάτων στο κομμάτι της αειφορίας, λανσάρουν οι Booking.com και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα με βίντεο με έμφαση σε μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας, τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων αλλά και τη διαχείριση τροφίμων και νερού.

Τα βίντεο είναι προσβάσιμα και στο ευρύ κοινό και μια πιλοτική εκδοχή του πρώτου μαθήματος, που εστιάζει στη συμμετοχή της κοινότητας, είναι διαθέσιμο εδώ

Σύντομα θα παρουσιαστούν όλα τα βίντεο, μέσα από την Tourism Online Academy (TOA) που διαχειρίζεται ο ΠΟΤ και το IE University.

Καθένα τους θα περιλαμβάνει πρακτικές συστάσεις τις οποίες θα μπορούν να εφαρμόζουν άμεσα οι πάροχοι φιλοξενίας. Το περιεχόμενο των συστάσεων θα εκτείνεται από τον τρόπο υπολογισμού της ενεργειακής κατανάλωσης ενός καταλύματος και τη μείωση των εκπομπών του μέχρι τις καλύτερες πρακτικές για τη συμμετοχή της κοινότητας.

Το περιεχόμενο των βίντεο διαμορφώνεται από αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς σε σχετικά θέματα, παρέχοντας ισχυρή τεχνογνωσία, βαθιά γνώση του κλάδου και μια προσέγγιση βασισμένη στα δεδομένα. 

Οι συνεργάτες καταλυμάτων της Booking.com περιλαμβάνονται επίσης στις ενότητες, καθώς μοιράζονται success stories από τη δική τους εμπειρία στο μονοπάτι προς τη βιωσιμότητα. 

Σημειώνεται ότι στο 3ο Βαρόμετρο Ευρωπαϊκών Καταλυμάτων που εξέδωσαν οι Booking.com και Statista, οι Ευρωπαίοι ξενοδόχοι δήλωσαν ως βασικά στοιχεία, που διευκολύνουν την υιοθέτηση πιο βιώσιμου λειτουργικού μοντέλου, την καλύτερη πρόσβαση στη γνώση (27%) και την επιπλέον εκπαίδευση (25%).

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Βαλένθια
Προς... «αλυσιδοποίηση» η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά
Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου | Πρόεδρος ο Άκης Τσαρούχης, Γεν. Διευθυντής ο Θ. Τζούμας
ΕΤΕ | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ το 2024- 35 εκατ. τουρίστες, 22 δισ. ευρώ έσοδα
AEGEAN | Πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών
«Two tickets to Greece»: Από τους κινηματογράφους της Αυστραλίας στην Ελλάδα
Ποσειδώνια: Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ με ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμή παραγωγής 30 ρυμουλκών
Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δράση προσβασιμότητας στις Ελληνικές παραλίες
Πτώχευση FTI: O διαχειριστής αφερεγγυότητας επιδιώκει την τμηματική πώληση της εταιρίας
DRV: Θετικοί οι ταξιδιώτες στη χρήση chatbot και ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια