ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο: επιχειρηματικές προκλήσεις στη Ζάμπια- σε ποιους τομείς θέλουν συνεργασία

17-09-14 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Μία νέα πρόκληση για τους Έλληνες επιχειρηματίες προσφέρει στην Αφρική το κράτος της Ζάμπιας. Με βασικά χαρακτηριστικά τη σταθερότητα της πολιτικής κατάστασης, την ομαλή μετάβαση στη διαδοχή των κυβερνήσεων αλλά και τα φορολογικά κίνητρα που δίνει το κράτος, η Ζάμπια αποτελεί ιδανική χώρα υποδοχής επιχειρηματικής ή επενδυτικής διείσδυσης.

Το κράτος της Ζάμπιας ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με Έλληνες επιχειρηματίες στους εξής τομείς:

Σε οικονομική έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα για τις 20 χώρες με την ταχύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, η Ζάμπια κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις, ενώ οι 10 εκ των 20 χωρών ανήκουν στην Υποσαχάρια Αφρική.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στη Ζάμπια για το 2013 ήταν πάνω από 6% και η εκτίμηση για το 2014 είναι ότι η ανάπτυξη θα υπερβεί το 6,4%. 

Για το συντονισμό των απαραιτήτων ενεργειών ιδρύθηκε στην Αθήνα το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο, το οποίο εδρεύει στο Ν. Ψυχικό. To site του επιμελητηρίου είναι το www.hzc.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον κ. Χάρη Χαιρόπουλο, υπεύθυνο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στα τηλέφωνα 210 67 14 553 – 210 67 14 223 ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο mail: info@hzc.gr.

Γενικές πληροφορίες για τη Ζάμπια:

Η Ζάμπια βρίσκεται στην Υποσαχάρια Αφρική και είναι 2η παγκοσμίως στην εξόρυξη και εξαγωγή χαλκού. Συνορεύει με 8 χώρες: Λ.Δ. Κονγκό, Τανζανία, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα, Ναμίμπια και Αγκόλα, με συνολικό πληθυσμό μεγαλύτερο των 200.000.000 κατοίκων.

Η έκτασή της είναι 8πλάσια της Ελλάδας, έχει πληθυσμό 14.000.000 κατοίκους εκ των οποίων το 85% είναι Χριστιανοί και η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. Το πολίτευμα της Ζάμπιας είναι Προεδρική Δημοκρατία.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι