Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Μεσολόγγι

20-12-21 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράς Πόλη Μεσολογγίου μελέτη σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού ενημέρωσης - πληροφόρησης (infokiosk) και ο σχεδιασμός και
παραγωγή πληροφοριακού - διαφημιστικού υλικού για χρήση τους στο infokiosk που κρίνεται αναγκαίο και ικανό να διασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης θα αποτελεί μια δομή η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της πολιτιστικής και τουριστικής ενημέρωσης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Η δομή θα στεγάζεται σε χώρο που θα διατεθεί από τον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Επιπλέον θα εξοπλιστεί κατάλληλα, με εξοπλισμό που διαθέτει ο Δήμος, ενώ παράλληλα ο Δήμος θα διαθέσει και το σύνολο του απαιτούμενου ανθρωπίνου δυναμικού για την εύρυθμη λειτουργία της δομής.
Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης θα απευθύνεται και θα εξυπηρετεί παρέχοντας πληροφόρηση τόσο στους επισκέπτες της περιοχής όσο και στους μόνιμους κατοίκους.
Οι κύριες αρμοδιότητες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης θα είναι να παρέχει ενημέρωση και πληροφορίες (στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα) για τα σημεία ενδιαφέροντος του Μεσολογγίου, όπως μνημεία, μουσεία και γενικότερα αξιοθέατα καθώς και πληροφορίες σχετικές με σίτιση, διαμονή, προτεινόμενες περιηγητικές διαδρομές κ.α. Επιπλέον, θα προσφέρει δωρεάν έντυπη πληροφόρηση όπως τουριστικούς οδηγούς, τουριστικούς χάρτες και ημερολόγια πολιτιστικών δρώμενων, θα λειτουργεί ως σημείο πληροφόρησης-ενημέρωσης σχετικά με πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα απαντάει σε γραπτή και ηλεκτρονική αλληλογραφία (επιστολές, fax, email) με σκοπό την παροχή των απαιτούμενων πληροφοριών.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο