Με PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών η είσοδος των ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τις 19 Δεκεμβρίου

16-12-21 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή Rapid test 24 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας οι επισκέπτες από όλες τις χώρες, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου. Εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. 

 Όπως είπε η κυρία Γκάγκα, το μέτρο είναι έκτακτο και θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών. Όπως είπε το  Rapid test 24 ωρών προστέθηκε για να διευκολύνει εκείνους που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από κάποιο εργαστήριο μέσα στις γιορτές.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξάλλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε:

 "Η πανδημία είναι δυναμική και μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας ώστε να ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Η μετάλλαξη «Όμικρον» οδήγησε τη χώρα μας στη λήψη έκτακτων μέτρων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Τέτοια μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου, να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την εκτεταμένη διασπορά της πανδημίας και να κερδίσουμε χρόνο για την αύξηση της εμβολιαστική κάλυψης με την αναμνηστική δόση".

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023