Επιστολή: Η ανεκμετάλλευτη τουριστική αγορά των Ελλήνων του εξωτερικού και των φιλελλήνων

28-07-21 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

"Οι καλύτεροι "τουρίστες" κάθε χρόνο ξέρετε ποιοι είναι; Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού". μας γράφει συμπατριώτης μας Αναστάσιος Μίχος, που ζει στη Σουηδία. Ο ίδιος προτείνει ειδική καμπάνια για τους Έλληνες της διασποράς, που θέλουν να έρθουν για διακοπές, ειδικές πτήσεις κλπ, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και να λύσει πολλά προβλήματα στη χώρα μας.

Μας γράφει ο φίλος από τη Σουηδία:

"Συγγνώμη για την ενόχληση αλλά έχω έναν προβληματισμό. Οι καλύτεροι "τουρίστες" κάθε χρόνο ξέρετε ποιοι είναι? Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού.

Εγώ έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο εξωτερικό και σκέφτομαι το εξής: Εμείς θέλουμε να ερχόμαστε στην πατρίδα όσο πιο συχνά μπορούμε. Εάν η Ελλάδα έκανε ειδική στοχευμένη καμπάνια για τους Έλληνες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές με: ειδικές στοχευμένες πτήσεις, με ειδικό γραφείο για πληροφορίες, διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών κτλ., θα μπορούσαμε να ερχόμαστε πιο συχνά, να φέρουμε και τα πεθερικά μας, κουνιάδες, κουμπάρους (έχω πεθερικά και κουμπάρους Σουηδούς), φίλους κτλ.

Κάθε χρόνο παλεύουν όλοι στην Ελλάδα για να φέρουν τους Άγγλους κ τους Γερμανούς και για εμάς που είμαστε καμιά 20αριά εκατομμύρια (μαζί, οπως προανέφερα, με συγγενείς κτλ) και θέλουμε να έρθουμε χειμώνα, καλοκαίρι και πάσχα και καθόμαστε γύρω στις τρεις εβδομάδες τη φορά και ξοδεύουμε ό,τι έχουμε μαζέψει όλο το χρόνο δε μας δίνουν καμία σημασία. Η Ελλάδα μπορεί να λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματά της εάν "χρησιμοποιησει" σωστά τους Έλληνες κ τους φιλέλληνες του εξωτερικού...."

Ο κ.Μίχος έχει προωθήσει το μήνυμα σε σχεδόν όλα τα socialmedia και σε πολλά forum. Η ανταπόκριση είναι συγκλονιστική, όπως επισημαίνει.

Ιδού, ένα πεδίο δόξας λαμπρό για το Υπουργείο Τουρισμού να αναλάβει δράση και να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ανοίξει μόνιμα αυτή η ανεκμετάλλευτη τουριστική αγορά, ενισχύοντας και τους δεσμούς των φιλελλήνων με την Ελλάδα...

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια