Kαλαμάτα: Διαγωνισμός 150.000 ευρώ για την ανάθεση της διοργάνωσης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

05-05-21 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας (ΦΑΡΙΣ), διοργανώνει φέτος το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που προσφέρει παραστάσεις υψηλής ποιότητας, εκδηλώσεις που αποτελούν προϊόν ενδελεχούς στοχευμένης έρευνας και αποσκοπούν στο να μεταφέρουν στο κοινό μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του χορευτικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να συνεχίσει να αποτελεί χορευτικό γεγονός εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, να διατηρήσει και φέτος την υψηλή του ποιότητα παραμένοντας επίκαιρο και καινοτόμο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκίνησε το 1995, στο πλαίσιο προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού με σκοπό να δημιουργηθούν εξειδικευμένοι θεσμοί με τοπική, εθνική και διεθνή εμβέλεια. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι τον Ιούλιο και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στον διεθνή χορευτικό και πολιτιστικό χάρτη. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 199 ομάδες χορού από 32 χώρες και έχουν πραγματοποιηθεί 284 παραστάσεις ξένων ομάδων και 100 ελληνικών, τα ονόματα των οποίων αποτελούν την αφρόκρεμα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και διεθνώς. Έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα 99 ξένες ομάδες χορού και υλοποιήθηκαν 7 παραγωγές και 7 συμπαραγωγές. Το Φεστιβάλ συμπληρώνεται με εξειδικευμένα σεμινάρια και εργαστήρια για σπουδαστές και επαγγελματίες χορευτές, μαθητές, ενήλικες και ΑμεΑ. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 50 πολυήμερα σεμινάρια σύγχρονου χορού, με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές, χορογράφους και δασκάλους του χορού, και 88 εξειδικευμένα σεμινάρια και διαλέξεις, με πάνω από 2.650 συμμετέχοντες. Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης.

Προκειμένου η ΦΑΡΙΣ να υλοποιήσει το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, προκήρυξε ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό υπηρεσιών, με κλειστές προσφορές και κριτήριο επιλογής τη συμφερότερη οικονομική προσφορά βάση βέλτιστης σχέσης ποιότητας/τιμής, που θα αναλάβει την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής όλων των καλλιτεχνικών δράσεων (παραστάσεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και παράλληλων εκδηλώσεων) που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021 στην Καλαμάτα .  Ειδικότερα, οι Καλλιτεχνικές Χορευτικές παραστάσεις και οι Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και 26 Ιουλίου. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 150.000 ευρώ με ΦΠΑ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει ορισθεί η 13η Μαΐου.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ