ΟΑΕΔ: 42.600 νέες θέσεις εργασίας με επιχορήγηση έως και 100% μισθού και εισφορών

30-03-21 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Στο πλαίσιο των νέων και βελτιωμένων ενεργητικών απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 8 ανοικτά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ με 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας και επιχορήγηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό έως και 100%. Πρόκειται για προγράμματα «αμέσου δράσεως» για την τόνωση της απασχόλησης που μπορεί να  λειτουργήσουν ως «γέφυρα» μέχρι την ενεργοποίηση της νέας γενιάς πρωτοβουλιών που θα τρέξουν με κεφάλαια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ειδικότερα:

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, με υψηλά ποσοστά επιδότησης του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνουν έως και το 100% συνιστούν μια πολύτιμη γέφυρα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα την επόμενη ημέρα της πανδημίας και σηματοδοτούν την έμφαση που δίνει ο ΟΑΕΔ στις βελτιωμένες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα οκτώ αυτά προγράμματα έχουν απλουστευθεί και οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής έχουν επιταχυνθεί, προσβλέπουμε σε υψηλή ανταπόκριση από τους εργοδότες».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η νέα γενιά ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει στοχευμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας με αυξημένη επιχορήγηση και πιο απλούς όρους και διαδικασίες, δίνοντας στις επιχειρήσεις ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων. Η απορροφητικότητά τους έχει αυξηθεί σημαντικά παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στόχος μας είναι να επενδύουμε διαρκώς σε νέες και αποτελεσματικές ενεργητικές πολιτικές, καθώς αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη της αγοράς εργασίας την επόμενη μέρα».

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές