Γερμανία: Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέφουν τα βάουτσερ

28-05-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Οι Γερμανοί που έχουν ήδη δεχθεί βάουτσερ για πακέτο διακοπών το οποίο έπρεπε να ακυρωθεί εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, θα μπορούν να το επιστρέψουν.

Αυτό προκύπτει από νομοθετική ρύθμιση που πέρασε το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, την οποία θα πρέπει να εγκρίνει το ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα, Μπούντεσταγκ και αντιπροσωπεύει την πρόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, καθώς δεν υφίσταται η υποχρέωση παραλαβής βάουτσερ από τους ταξιδιώτες για τις διακοπές αυτές.

Το υπουργικό συμβούλιο είχε ήδη εγκρίνει τα βασικά σημεία του νέου πλαισίου την περασμένη εβδομάδα, τα οποία ανακοίνωσε στη συνέχεια λεπτομερώς το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Όπως μεταδίδει το RP online, το νέο πλαίσιο προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες με πακέτο διακοπών θα μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν οι διακοπές τους ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η υποχρεωτική χορήγηση βάουτσερ, που είχε διατυπωθεί αρχικά ως εργαλείο ασπίδας των επιχειρήσεων κατά των πτωχεύσεων, δεν υφίσταται. Ωστόσο, οι καταναλωτές μπορούν κατά βούληση να λάβουν βάουτσερ, η αξία του οποίου εγγυάται από την κυβέρνηση ακόμα και σε περίπτωση πτώχευσης του παρόχου της υπηρεσίας.

Στις περιπτώσεις κρατήσεων πακέτων διακοπών που πραγματοποιήθηκαν πριν τις 8 Μαρτίου του 2020, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας, οι τουρ οπερέιτορ θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους βάουτσερ για ταξίδια σε μεταγενέστερο χρόνο έναντι επιστροφής χρημάτων. Τα βάουτσερ θα πρέπει να παραμένουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2021 το αργότερο. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από τα τέλη Απριλίου, οι προκαταβολές για όλα τα ταξίδια για τα οποία έγινε κράτηση πριν τις 8 Μαρτίου φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ και θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν μέχρι και το τέλος του 2020, αναφέρει η ρύθμιση.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»