Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: Επικίνδυνη ακόμα η απελευθέρωση των ταξιδίων εντός Ευρώπης

20-05-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Μπορεί οι χώρες σταδιακά να ανοίγουν τα σύνορά τους και οι αεροπορικές εταιρίες να προσθέτουν όλο και περισσότερα διεθνή δρομολόγια στα προγράμματά τους, κυρίως από τον Ιούλιο, κάνοντας και πάλι εφικτά τα διεθνή ταξίδια, όμως ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Frank Ulrich Montgomery, προειδοποιεί για τους κινδύνους μιας τέτοιας εξέλιξης καθώς ελλοχεύει ακόμα ο κίνδυνος εκτροχιασμού της πανδημίας.

Ο κ. Montgomery εκτιμά ότι τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν πρέπει να ανοίξουν σύντομα για τουρισμό, και συμβουλεύει τις κυβερνήσεις να τα διατηρήσουν κλειστά. Για λόγους υγείας θα ήταν καλύτερο οι άνθρωποι να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους, δήλωσε.

Με ανοικτή πλέον την προοπτική για ελεγχόμενη επανεκκίνηση των ταξιδίων εντός Ευρώπης μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Montgomery εκφράζει φόβους για κίνδυνο μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού. 

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για τους ταξιδιώτες αποτελεί σημείο ανησυχίας για εκείνον, καθώς έχει προκαλέσει ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών για το ποιά θα "ανοίξει" συντομότερα ή για περισσότερο χρονικό διάστημα. 

Τα ταξίδια αυξάνουν τον κίνδυνο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, επισημαίνει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, το οποίο θα είναι σκληρότερο από το πρώτο γιατί «δεν θα προσέχουμε πλέον τόσο πολύ».

Η απελευθέρωση των ταξιδίων είναι επίσης επικίνδυνη λόγω της προσδοκώμενης αύξησης των ταξιδίων από τους τουρίστες που θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Για παράδειγμα, εάν θα επιστρέφουν τουρίστες στη Γερμανία, ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα αυξάνεται, επισημαίνει ο κ. Montgomery. 

Επομένως, είναι νωρίς για να ανοίξουν τα σύνορα, υπογραμμίζει. Αναφερόμενος στη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία αφήνει περιθώρια για ταξίδια των Γερμανών στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε οτι αυτό γίνεται αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους και υποβαθμίζονται οι κίνδυνοι για την υγεία. 

Δεν μπορούμε ακόμα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή