Πώς επιστρέφονται τα ποσά συμμετοχής στην Mobile World Congress της Βαρκελώνης

28-03-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο διεθνές τεχνολογικό γεγονός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών παγκοσμίως, το Mobile World Congress Barcelona, διοργανώνεται, ως γνωστόν, στη Βαρκελώνη, σε ετήσια βάση, από το 2006.

Η φετινή διοργάνωση ακυρώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή GSMA, εξαιτίας του φόβου της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς και της πίεσης από τη χιονοστιβάδα ακυρώσεων συμμετοχής πολλών μεγάλων τεχνολογικών εταιριών.

Στις 25 Μαρτίου, η διοργανώτρια αρχή GSMA, προχώρησε στην ανακοίνωση των επιλογών των συμμετεχουσών εταιριών για την επιστροφή των ποσών που είχαν καταβάλει για τη συμμετοχή τους στην έκθεση για το 2020. Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: εκείνων που το συνολικό ποσό πληρωμής δεν ξεπερνά τις 5.000 λίρες Αγγλίας και των υπολοίπων εταιριών. Προκειμένου η διοργανώτρια αρχή να συνεχίσει να έχει την αναγκαία ρευστότητα για την ορθή λειτουργία της, προσφέρονται οι εξής επιστροφές:

Στις εταιρίες που το ποσό της συμμετοχής τους είναι μικρότερο των 5.000 λιρών Αγγλίας δίνονται δύο επιλογές. Η πρώτη αφορά την πλήρη επιστροφή του ποσού που έχουν καταθέσει. Η δεύτερη επιλογή δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το 125% της αξίας του δοθέντος ποσού σε διάστημα τριών ετών. Συγκεκριμένα, το 65% του ποσού μπορεί να διατεθεί για την πληρωμή της συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση του 2021, το 35% αντίστοιχα για τη διοργάνωση του 2022 ενώ το υπόλοιπο 25% μπορεί να διατεθεί για την κάλυψη της συμμετοχής το 2023.

Στις υπόλοιπες εταιρίες δίνονται επίσης δύο επιλογές. Η μία αφορά την εκμετάλλευση του 125% του ποσού της φετινής διοργάνωσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προτείνεται και στις υπόλοιπες εταιρίες. Αντιθέτως, η διοργανώτρια αρχή θα επιστρέψει το 50% του ποσού, με μέγιστο ποσό τις 150.000 λίρες Αγγλίας. Στις επιστροφές αυτές εξαιρούνται οι εταιρίες, οι οποίες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση, πριν από την ανακοίνωση της ακύρωσής της.

Ο Γενικός Διευθυντής της GSMA, κ. John Hoffman, εκτιμά ότι οι μικρές εταιρίες και οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα προτιμήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους, δεδομένου ότι έχουν ανάγκη ρευστότητας, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία.

Το επόμενο Mobile World Congress Barcelona, θα διοργανωθεί μεταξύ 1 και 4 Μαρτίου 2021 στον εκθεσιακό χώρο της Fira Barcelona, επίσημου διοργανωτή εμπορικών εκθέσεων της πόλης. Τα κόστη για τη συμμετοχή θα ισούνται με τα ποσά της διοργάνωσης του 2019. Ήδη σημαντικές εταιρίες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν κανονικά στη διοργάνωση του MWC το 2021.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια